Vista-karácsonyt remél a Microsoft
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
/*WTF?!*/
PL: ubuntu download
Mellesleg én se játszok linuxon, mert nincs kedvem szenvedni a legújabb játékokkal, de tény, hogy fut rajta pár népszerúbb dx-es játék.
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
----
Mellesleg tényleg szép Wittgen véleménye, ez a dizájnos dolog kétélû dolog.
Egy idõben én is az xp-met lebutítottam, majd most normál style megy, bár még lehetne spécizni minden féle buzerátorral, mert vannak akik igénylik. ÉS a vista már alapbol csillog villog majd meg vakulsz, eleinte szép, de aztán ha dolgozik az ember, nem ér rá méregetni a pixeleket hogy hû de szép ( de legalább néz ki valhogy). Igaz Vistán melozom, ugy adták a céges laptophoz, mret manapság minden laptoppal vistát dobálnak.
Nem tom májkroszoftékis mit vannak ugy oda a vistával, mintha az fedezte volna fel a spanyol viaszt, majd ha már nagyon muszáj lesz átváltok mint anno 98-rol, de remélem az xp sokáig jo lesz még mindenre amire használom.
A linuxot ugyszint nekem sincs kedvem végig buzulni, van nekem ezer más dolgom azon kívül, amit kell azt megtanulom az oskolában, meg ott a net.
Egy átlag júzer meg ugy is winfost tanul meg elõbb használni, mert ha már valami prancsot be kell gépelni kétségbe van esve, hogy hú de bonyolult, sõt ha szerencsénk van a másolás is bonyolult (persze lehet nem ez most az átlag user 😄 ).
Aki meg hárdkor játékokkal nyomul az ugy is befektet egy erõforrásra.
De lehet itt fikázni a windózt, linuxot vagy mac-at lehet veretni magunkat hogy mi kerül rajta ennyi meg annyiba ugy sem veszem meg. Aki akarja ugy is megevszi aki nem meg nem, meg van aki nem akarja de ugy is megkapja 😊
Konkluziot ne vonnyatok le a véleményebõm 😄
Evvel is gazdagítom a véleményekbõl kivont statisztikát.
Ennyit a vistáról. 😄
Qrvára felesleges a vi$ta, mivel az irodai szoftvercsomagok (pl office, lotus notes, stb.) simán mennek az ilyen melókra elégséges hardverrel (alap vidkari, 256-512 mb memória, 40gb vinyó, sima celeron proc vagy egyéb ilyesmi) rendelkezõ rendszereken, amikre xp van telepítve. Azért váltron a cég vistára, hogy kemény péntekért (pl 100e) új vasat vegyen hozzá minden alkalmazottnak + új nero, lotus, office meg minden ilyesmi (for vista természetesen). Talán 200e ft/fõbõl ki is jönne. Megéri? Gazdaságos? Nélkülözhetetlen a meló elvégzéséhez a vista? NEM!!!!
Otthoni júzer/gémer szemével (ez a saját véleményem): Azért pakoljak fel vistát, hogy zabálja az erõforrásaimat? Hogy új vastat vegyek kemény pénzekért, mert még a passziánsz is akadozik? Hogy gyönyörködjek a kinézetében meg a csilivili látványos dolgokban, amik qrvára haszontalanok? Hogy vista only szoftvereket vadásszak össze kemény pénzekért? Hogy dx10-es játékokkal nyomuljak, mert az húdekafa grafika?
EGY NAGY F*SZT!!!!
Nekem egy OS ne legye qrva nagy méretû, ne zabálja az erõforrásokat, ne bonyolítsa a dolgokat. Legyen egyszerû, átlátható, gyors, legyen OPTIMALIZÁLT. A dx10es grafikát meg magasról leszarom, mert nekem nem az jelenti az extázist (mint a sok mai fiatal pöcsinek), hogy gyönyörködöm az élethû ábrázolásmódon és a játék grafikájában mérem azt, hogy az jó-e vagy sem, hanem hogy milyen játékélményt tud biztosítani hosszú távon (nem pedig 3-4 órás végigjátszás alatt). Ha gyönyörködni akarok, kimegyek és nézem a csajokat az utcán.
Úgyhogy majd ha eltelik x év és kénytelen leszek vmi másik OS-re váltani az xp-rõl, akkor majd megteszem a szükséges lépéseket. Addig is a vi$ta bekaphatja <#levele>#levele><#kocsog>#kocsog>
Ami ma megy az hulladékgyártás .
képkép kép
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Nálam csak a VGA más, de proci, memória ugyanaz. Viszon driver telepítése után nincs hálozat, és net. Driver nélkül meg pár dolog pl SM Bus Controller nincs rendesen beállítva (eszközkezelõben nézve, ha meg beállítom hogy szedje le netrõl és telepítse, akkor bootoloáskor kékhalál).
"Timeo Danaos et dona ferentes."
A linux temahoz: hasznaltam fel evig, nekem meg mindig jobb a vista.
Az nForce 2 temahoz: majd' fel evig ment rajta nallam a vista. Gyorsabb volt rajta mint az xp. (AMD 2500+ barthon proci, 1.5 GB ram, GF6800-as videokartya) "Roccenes" nelkul ment rajta aeroval, indexelessel minden anyamkinjaval egyutt...
De szvsz a Vista be fog dõlni, és az lesz a sorsa mint a 2000nek. A jómunkásemberek kibírják a következõ verzióig is. Vagy migrálnak másra. Mint ahogy énis, melóban/otthon ubuntu... A vista árából meg veszek konzolt
Ennél egyszerûbbet hova akarsz?
És ezt is "kidobták a kukába"...
Mellesleg anno rendeltem vagy 25 darab Ubuntu cd-t és a falu könyvtárában aláírással elvihették a kölkök, az összes Ubuntu live cdnek az lett a sorsa,hogy kidobták! Annak ellenére,hogy megmutattam a használatát és leírást adtam arról,hogy a cd live cd, és magától el fog indulni...
- WEP védelmes WAN-ra nem tudtam felmenni vele (szállodában).
- Otthoni WAN-on nem megy a Vista laptop könyvtármegosztása, az XP látja a Vista-t, de a Vista nem látja az XP-t. (XP-XP megy) A hálózatkezelése valami borzalom...
- Supreme Commander-nél kiderült, hogy a memóriakezelése sz*r. Kézzel át kellett állítani a maximális memóriaméretet, magától kék halál.
- File-ok szerkesztése egy tortúra. Mára belejöttem, de aki nem rendszergarázda, az szív vele rendesen, ha egyáltalán megy neki...
- A "Start" menü sokkal rosszabb lett, mint az XP-n volt.
- Az intézõ sokkal rosszabban kezelhetõ, mint az XP-n. Állandóan "elfelejti", hogy nekem a részletes menü a nyerõ és nem a kis képes, amit a rosszul látó nagypapáknak találtak ki.
Összességében a Vista egy ipari hulladék. Nekem sajnos jött a laptopommal és mivel céges, még csak kis sem dobhatom. Jó lenne egy olyan törvény Magyarországon is, hogy aki akarja, az legálisan visszacserélhesse XP-re...
Most erre leszek kíváncis. Érdekesen hangzik 😊
<#idiota>#idiota>
Tanulsag? Az atlagember nagyra ertekeli az olcso de (jatek kivetelevel) mindenre hasznalhato PC-t, es sokaknak nincs semmi szuksege sem a Vista-ra, sem az uj tobbmagos PC-kre.
Meglatjuk hosszu tavon mi sul ki ebbol.
Ha egy vistáért elkérnek X ezer forintot elvárom, hogy ne kelljen y ezer forintot még ráköltenem, tehát ha NF2 board van gépben, azon is kényelemsen fusson.
Nem igaz a "ha nem veszed meg, nem kötelezõ" dolog, mert a wines világ egym ókuskerék. Ha nem csengetsz X ezer forintot idõnként (új verzió) akkor nesze neked, mert nem támogatott oprendszered lesz, amire lényegében nincsen frissítés. Egy cégnek egy idõ után igenis kötelezõ fizetnie, mert nem engedheti meg magának, hogy biztonsági szempontból nem naprakész OS-en tároljon fontos adatokat.
Ez nem linux, ahol vagy lefuttatom a dist-upgrade-t, vagy sem, nem kötelezõ futtatni. (magyarán semmiben me kerül, ha lefuttatod)
A wines világ egy mókuskerékm, ahol ha aztm ondja az m$, hogy az XP-re 2009 után nem lesz biztonsági frissítés, a köv. windowst pedig kaidjuk 2012-ben, akkor ha vagy fizetsz a vistáért (meg a vasért amit kér), vagy átállsz linuxra, ésamit a vasra kötlenél beleölöd szoftver migrációba. (de legalbáb kiléptél a mókuskerébõl).
És amint felvirrad a 2012 jön az új windows, és az egész kezdõdik elõlrõl... nah ez a fõ problem. Bár örömmel látom egyre többen (fõleg cégek) kezdik ezt nagyon unni, és egyre inkább az alternatívákon agyalnak, mert rájöttek, hogy minden verzió váltással megvezetik õket.
Mikor volt az hogy egy p166-on 64mega rammal ,sima 4megás 2d-s VGA -val nyomtam a Dosos F22 Lightning2 -t full 3d-ben. Lehet akkor még tudtak programozni.
Aki informatika világában él,annak muszály fejlõdni..
Én sem örülök annak,hogy 1,5 évente vehetek új gépet..
Azóta megszerettem lebutított grafikus felülettel!
Az Xp-hez képest én kb. 2-3 szoros gyorsulást tapasztaltam!
Szerintem annak érdemes Vistát felrakni a gépére,akinek legalább 2 giga memóriája és kétmagos gépe van. Akkor nem fog csalódni, azalatt meg lehet fikázni, én is azt tenném, de Yv@n-nek is igaza van! Nem nforce2-es és régebbi lappokkal kell szenvedni, annak az Xp a tökéletes!
2007et írunk. A 400gigás winyót az ember után dobják. Egy ekkroa winyó esetében ez a rettenetes 10GiB konkrétan a tároló össz kapacitásának 2,5%-a, úgyhogy nyugodtan elmondhatjuk hogy a foglalt hely miatt történõ hiszti egyszerû mûbalhé.
Látom valaki nforce2 miatt szenved...Nforce2? Gyerekek. Azt még Noé baszta ki a bárkából. 386-osokra sem telepítgettünk Win98-at. Miért kényszere néhányaknak krisztus elõtti hw-re legfrissebb cuccokat telepíteni?
Mindenesetre ez a probléma is megoldódni látszik.
Ja, egyébként üdvözletem a fent említett programok fejlesztõinek..
https://twitter.com/foodlfg
Wal-Mart’s $200 PC - sold out ( 10,000 sold...running Linux Ubuntu )
"Maybe a more relevant question is (...) whether Windows has outgrown the average user?"
"...the <200$ PC>200$ PC> system does pretty much everything that your average PC users wants."
"By installing Linux and OpenOffice, the total cost of the PC is kept as low as possible. While the price of hardware has fallen dramatically, the price of Windows hasn’t. This could be Microsoft’s Achilles’ Heel. This low price point will appeal to many."
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Minden lehetseges. Csak ami lehetetlen tart tavabb.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Innetõl kezdve rádbízom a fikázást, az hogy nem értesz hozzá, az meg a saját problémád. UFF
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Nekem nem adódtak ilyen problémáim, ami kell, minden fut rajta, sõt jópár program sokkal gyorsabban. pl Photoshop CS3 gyorsabb avagy játékoknál ugyanazon a gépen XP-hez képest Vista-n pl 10-20%-kal gyorsabban fut a supreme commander, amely azért már érezhetõ különbség.
" negatív tapasztalatok visszafogták az érdeklõdést. Erre jött még rá a fagyások, leállások, valamint a magasabb fogyasztás ténye"
Fagyások? fél éve van fent a Vista és eddig még cask 1-2 alkalommal fagyott le, akkor is az én baromságom miatt, metr 64bites Vista-ra 32bites win2000/xpre írt progit telepítgettem és a Vista titlása ellenére felraktam. A rendszer stabilitása nálam speciál sokkal jobb mint az XP-nek, töredék annyiszor fagy le és beton stabil.
Azt elismerem hogy voltak/és vannak a Vista-nak gyermek betegségei. De gondoljunk vissza az XP-re, amikor kijött 2001-ben. Akkori hardverekhez képest, szintén brutális hardver igénye volt és közel nem volt ennyire stabil és megbízható mint a vista most. Az XP is az SP1 de inkább az SP2 után lett megbízható oprendszer. A vista meg már naggyából most hozza ezt. Cégeknél megértem h várnak az elsõ service pack-re, én is ezt tenném. De magán felhasználóknál szerintem gond nélkül elfutna, stabilan, fagyás mentesen.
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia