A fotoszintézissel játszanak a tudósok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
Majd választhatunk, vagy az emberek nem lesznek humánusak, vagy az evolúció...
És az emberek kihalnak...
A természetben számos példa van arra milyen tökéletesen alkalmazkodtak bizonyos élõlények, amelyekre az ember azt mondja, hogy parazita...
Tehát persze hogy életképesek... De még mennyire... (gondoljunk a politikusainkra)
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Ezen Mária Terézia enyhített, miután a magyar nemesség megvédte ingadozó trónját (Pozsonyi országgyûlés: "Vitam et sanguinem" - Életünket és vérünket!) a karján csüngõ gyerekével megjelenõ és síránkozó királynénak.
aztán ugye jött Jóska, a kalapos király, majd 48 után Bach, újabb Jóska.
45 után jött a Matyi, majd a Jani, ezek elintéztek minket.
(Most ugye van a Feri és a két Jani, Gyuszi után kis kihagyással.)
Kara kánként folytatom tanításom.
Egyébként elég veszélyes dolog ez a genetika, merthát elég komplex rendszer a természet ahhoz h csak úgy belepiszkáljanak anélkül h tudnák, hogy milyen közvetlen és közvetett hatásai lesznek a kutakodásnak. Mellesleg elég nehéz is lenne közel tökéletesen kideríteni ezt...
ezzel egyet is értek, csak azt mondtam, hogy ennek már köze nincs a "jó öreg evolúcióhoz", és itt a hangsúly a 'jó'-n van, ha az emberek elkezdenek manipulálni magukon, vagy utódaikon, akkor azt minden bizonnyal céltudatosan teszik (szebb arc, formásabb test-valószínûnek tartom, hogy itt is a külsõségek lesznek a frontvonalban-, majd a jobb mentális képességek esetleg szabályozott emóciók - gondolom cél, hogy kevesebb legyen a pszichopata sorozatgyilkos)
de ezzel szépen el fogjuk veszíteni a vakszerencsét (nem lesz olyan haszontalan mutáció, ami ezer vagy 10millió év múlva az emberiség X%-át átsegíti egy addig ismeretlen akadályon)
nem tudom miért zavar, ha egy Informatikai és Tudományos Hírmagazin egyik tudományos hírének forúmában, adekvát tudományos témában vitatkozunk
korábbi mondatodat pedig a jelenlévõ forumozók adatlapjaiból kiindulva nem tudom mire vélni:
"de hogy minek kell az ide pötyögõ 10-12 évesekkel vitába szállni, méghozzá tanult egyetemistáknak"
egyékbént pedig sokat segítene, ha megjelölnéd, hogy mikor kire reagálsz...
on
Nézd, addig van ez az állóvíz, amíg privatizálódik a géntech is.
gondolj bele, alig 20 éve minden apró-csprõ munkához melóst keleltt hívnod. ma a legtöbben veszünk egy ütvefúrót, oszt add neki. :-))
félek, hogy a géntechnika titkát sem leeht sokáig õrizni, mint a szent ereklyét, elõbb-utóbb kiszabadul, és akkor...
Én például sok minden átalakítanék magamon. is.
amit Te írsz az egy hibás bölcselkedés, a másik egy tudományos szinten elfogadott tény
és attól tartok, hogy nem is az evolúcióról beszélsz, hanem a mutálódásról (ami önmagában még nem evolúció) és akkor olyanokat még nem is vettünk figyelembe, hogy az emberi a gyakorlatban legkonzervatívabb faj, pl. egy "túlmutálódott" magzat szülei dönthetnek úgy, hogy nem akarják a gyereket
és soha nem írtam olyat, hogy nincs új a nap alatt; csupán azt -és ezt csak idézem nálam okosabbaktól (ez nem kihátrálás, mert elfogadom az állításukat, így ez tükrözi az én véleményem is), hogy ami most az emberiségre hat az nem az a folyamat, amire az evolúció szóval utalunk. vagy új kifejezést kell rá aggatni, vagy újradefiniálni, hogy mi is az az evolúció -de ezek már valóban filozófiai kérdések
"Vége van az emberi történelemnek, Poroszország az államforma csúcsa."
ami logikus is, mivel a természetes szelekció nem éppen szinonímája a szociális gondoskodásnak😊
*ehelyett az emberi "evolúció" áttevõdött az emberek által használt eszközökre (nem igazi evolúció, mert célirányosan változik, nem véletlenszerûen, de a rossz megoldások így is kiszelektálódnak)
úgy is szokták megfogalmazni, hogy nem a gének versenyeznek ma már, hanem a mémek
Mondta Móricka.
Az evolúcióban több van, mint gondolnád.
vagyis félreértettük egymást. nem arra gondoltam hogy egyedeknek az IQ-ja állandó (Neked, nekem, stb...), hanem arra, hogy nem lehetséges, hogy ez emberiség IQ-ja változzon az emberek átlag IQ-ja 100, mindig (mármint idõ szerint mindig).
Az IQ ugyanolyan képlékeny, mint az izomzat.
Nõvelhetõ!
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/
Én csak azt hiányolom, hogy ha észreveszünk egy negatív evolúciós folyamatot, akkor miért hagyjuk magunkkat kiirtatni vele? Vagy ez szándékos? Az egyik embercsoport lassú halálra itélte a konkurrens másik embercsoportot?
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/
Velünk is elõfordulhat, hogy egy egészségtelen szerkezetû társadalom olyan emberi képességeknek kedvez, melyek a fajunk érdekeivel ellentétesek. Például minden csoportban élõ fajnál lényeges szempont az önzetlen viselkedés, és ha a társadalom az önzõ egyéneket jutalmazza, akkor (legyen ez genetika vagy kultúra) ezzel hosszútávon a társadalom létére veszélyes egyedek kerülnek túlsúlyba. Ez a nyugati civilizáció összeomlását okozhatja.
a növényeket ne rontsuk el 😊
Az emberek azonban kiszakították magukat ez alól a korlátozás alól, épp ezért maradnak fenn mindenféle genetikai mutációk és genetikailag megalapozott, betegségekre való hajlamok hosszú generációkon keresztül....
Szerintem ennek köszönhetõen az evolúciónk jelentõsen lelassult. Talán teljesen meg is állt.
Könnyen lehet, hogy végül kénytelenek leszünk a magunk kezébe venni az ügyet, és mesterségesen beavatkozni a dolgokba.
Tanulság: az evolúció véletlenszerû lépéseket tesz, egy komplett úgy hemoglobinra való átváltásnak nincs esélye. Sokkal valószínûbb, hogy a mostani hemoglobin véletlenszerû megváltozásával egy életképtelen torz molekula alakulna ki, a mutáns pedig meghalna. És ahogy fent is írták, aki túlél, az továbbviszi a génjeit és kész. Nincs semmi más szempont.