A fotoszintézissel játszanak a tudósok

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja az emberek sem azok...

Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:

"na akkor az evolúció egy rohadt naci 😊 vagy rasszista... ugyanis a gyengebb/butabb/serult egyedeket/vonalakat kiirjta. az evolucio nem eppen egy humanus megoldas "
Majd választhatunk, vagy az emberek nem lesznek humánusak, vagy az evolúció...
És az emberek kihalnak...

" Meg kell nézni kis országunk támogatási rendszereit és etnikai összetételét. Na ki az életképesebb...?"
A természetben számos példa van arra milyen tökéletesen alkalmazkodtak bizonyos élõlények, amelyekre az ember azt mondja, hogy parazita...
Tehát persze hogy életképesek... De még mennyire... (gondoljunk a politikusainkra)

Sir Quno Jedi
Azé fotoszintézistõl eljutni az aktuálpolitikáig szép teljesítmény fiúk, bár errefelé már mindennapos giníszrekord! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Elég csak Buda visszafoglalása (1686) utáni idõkre gondolni: a Habsburgok a betelepítéseikkel bekerítették a magyarságot. Olyan kolóniákat hoztak létre, ahová magyar embernek (a Magyar Szent Korona területén!) kb. 100 éven át tilos volt letelepedni (Bánság, Szatmár egy része).
Ezen Mária Terézia enyhített, miután a magyar nemesség megvédte ingadozó trónját (Pozsonyi országgyûlés: "Vitam et sanguinem" - Életünket és vérünket!) a karján csüngõ gyerekével megjelenõ és síránkozó királynénak.
aztán ugye jött Jóska, a kalapos király, majd 48 után Bach, újabb Jóska.
45 után jött a Matyi, majd a Jani, ezek elintéztek minket.
(Most ugye van a Feri és a két Jani, Gyuszi után kis kihagyással.)

Kara kánként folytatom tanításom.

magyarország speciális helyzetben van, hisz itt az utóbbi 500 évben, kevés kivételtõl eltekintve, nemzetellenes erõk kormányoztak.

A tudatos evolúcióra épp úgy fognak vonatkozni az evolúció szabályai, mint a természetesre. Na, bumm!

Sztem az evolúció tökéletesen mûködik az embereknél is. Csak nem a tökély felé visz, hanem az éppen aktuális társadalmi berendezkedéshez alkalmazkodunk akár genetikailag is. Meg kell nézni kis országunk támogatási rendszereit és etnikai összetételét. Na ki az életképesebb...?

Egyébként elég veszélyes dolog ez a genetika, merthát elég komplex rendszer a természet ahhoz h csak úgy belepiszkáljanak anélkül h tudnák, hogy milyen közvetlen és közvetett hatásai lesznek a kutakodásnak. Mellesleg elég nehéz is lenne közel tökéletesen kideríteni ezt...
Ti ott vagytok tévedésben, hogy a nyugati emberre gondoltok, amikor az "emberrõl" beszéltek.
tnm

ezzel egyet is értek, csak azt mondtam, hogy ennek már köze nincs a "jó öreg evolúcióhoz", és itt a hangsúly a 'jó'-n van, ha az emberek elkezdenek manipulálni magukon, vagy utódaikon, akkor azt minden bizonnyal céltudatosan teszik (szebb arc, formásabb test-valószínûnek tartom, hogy itt is a külsõségek lesznek a frontvonalban-, majd a jobb mentális képességek esetleg szabályozott emóciók - gondolom cél, hogy kevesebb legyen a pszichopata sorozatgyilkos)
de ezzel szépen el fogjuk veszíteni a vakszerencsét (nem lesz olyan haszontalan mutáció, ami ezer vagy 10millió év múlva az emberiség X%-át átsegíti egy addig ismeretlen akadályon)

tnm
off
nem tudom miért zavar, ha egy Informatikai és Tudományos Hírmagazin egyik tudományos hírének forúmában, adekvát tudományos témában vitatkozunk

korábbi mondatodat pedig a jelenlévõ forumozók adatlapjaiból kiindulva nem tudom mire vélni:
"de hogy minek kell az ide pötyögõ 10-12 évesekkel vitába szállni, méghozzá tanult egyetemistáknak"

egyékbént pedig sokat segítene, ha megjelölnéd, hogy mikor kire reagálsz...
on

Azért valahogy csak elkezdted... :-)

Nézd, addig van ez az állóvíz, amíg privatizálódik a géntech is.

gondolj bele, alig 20 éve minden apró-csprõ munkához melóst keleltt hívnod. ma a legtöbben veszünk egy ütvefúrót, oszt add neki. :-))

félek, hogy a géntechnika titkát sem leeht sokáig õrizni, mint a szent ereklyét, elõbb-utóbb kiszabadul, és akkor...

Én például sok minden átalakítanék magamon. is.

amugy meg 😄 ha valaki olt, én is igyekszem nem figyelembe venni, fõleg akkor, ha tudom, hogy okkal olt. minek kockultok? van barátnõtök?
tnm
hát ez olyan demagóg, hogy nem is tudom hol kezdjem...
amit Te írsz az egy hibás bölcselkedés, a másik egy tudományos szinten elfogadott tény

és attól tartok, hogy nem is az evolúcióról beszélsz, hanem a mutálódásról (ami önmagában még nem evolúció) és akkor olyanokat még nem is vettünk figyelembe, hogy az emberi a gyakorlatban legkonzervatívabb faj, pl. egy "túlmutálódott" magzat szülei dönthetnek úgy, hogy nem akarják a gyereket

és soha nem írtam olyat, hogy nincs új a nap alatt; csupán azt -és ezt csak idézem nálam okosabbaktól (ez nem kihátrálás, mert elfogadom az állításukat, így ez tükrözi az én véleményem is), hogy ami most az emberiségre hat az nem az a folyamat, amire az evolúció szóval utalunk. vagy új kifejezést kell rá aggatni, vagy újradefiniálni, hogy mi is az az evolúció -de ezek már valóban filozófiai kérdések

Hegel (1800-as évek):
"Vége van az emberi történelemnek, Poroszország az államforma csúcsa."

na akkor az evolúció egy rohadt naci 😊 vagy rasszista... ugyanis a gyengebb/butabb/serult egyedeket/vonalakat kiirjta. az evolucio nem eppen egy humanus megoldas 😊
tnm
az emberek evolúciója már megállt*, legalábbis tudósok ezt szokták mondani
ami logikus is, mivel a természetes szelekció nem éppen szinonímája a szociális gondoskodásnak😊
*ehelyett az emberi "evolúció" áttevõdött az emberek által használt eszközökre (nem igazi evolúció, mert célirányosan változik, nem véletlenszerûen, de a rossz megoldások így is kiszelektálódnak)
úgy is szokták megfogalmazni, hogy nem a gének versenyeznek ma már, hanem a mémek

na, persze.
Mondta Móricka.

Az evolúcióban több van, mint gondolnád.

Picizöldfül
Basszameg...Amit mondasz van igazság...Ha mindent tudni akarunk és beleavatkozunk akkor annak vagy nagyon rossz vége lesz,vagy amit mondasz az evolúció egyszerre csak megáll...

de ha már voltam ilyen hülye, és megzavartam a kis kocka társaságot, hozzászólok, szerintem az emberek egyre rondábbak lesznek, köszönhetõ a mutációknak, és a hibák javításának. (lásd az elsõ lépcsõfok, fogszabályzás)
MadBence
Az IQ nem változik, mi leszünk egyre többen

this is madness. rly? http://madbence.freeblog.hu

nem vagyok benne biztos, hogy akinek nincs jobb dolga, mint ezt a szart olvasgatni, az épp az evolucio legcsúcsán van 😄 csak így tovább emberek
kit érdekel? mit tudtok leakadni vadidegen emberek hülyeségét? mert odáig szerintem korrekt, hogy mindenki elolvassa a cikket, de hogy minek kell az ide pötyögõ 10-12 évesekkel vitába szállni, méghozzá tanult egyetemistáknak (?)... ez számomra örök rejtély
tnm
mellé!

vagyis félreértettük egymást. nem arra gondoltam hogy egyedeknek az IQ-ja állandó (Neked, nekem, stb...), hanem arra, hogy nem lehetséges, hogy ez emberiség IQ-ja változzon az emberek átlag IQ-ja 100, mindig (mármint idõ szerint mindig).

majd a jogvédõk rákoppintanak a sereg körmére - remény.

Amíg csak elméletben létezik, addig csak érdekesség, ha viszont képesek lesznek úgy módosítani a géneket és az utódokat, hogy a változások realitássá váljanak, akkor már egy igen hatákony ember fejlesztõ programm. Ember vezette evolúció, vagyis iszonyatos pénzeket fog beleölni a hadsereg és gyorsan felvirágzik! Több emberi képességre lefuttattva kíváncsi lennék mit ad ki!
úgy értem egy emberi életpálya alatt is, de nemzedékrõl nemzedékre is - amint a mellékelt ábra mutatja.

mellé!

Az IQ ugyanolyan képlékeny, mint az izomzat.
Nõvelhetõ!

tnm
csak halkan jegyzem meg, hogy az IQ nem tud csökkenni (és nõni se) így általában

"A csapat egy számítógépes modell segítségével érte el a vívmányt." - ez biztos nagyon hasznos lesz egy számítógépes virtuális világban. A való életben meg lehet, hogy életképtelen...
Náááááááciveszéééééély!!! <#idiota>

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

a progit le kéne futtatni az emberekre is. kiváncsi lennék milyen marhaság sülne ki belõle...
A társadalom léte elõny. Nem csak a mai átlagember nem tudna megélni egyedül, ez régen sem sikerült volna. Az ember természetes élõhelye együttmûködés nélkül közép-Afrikára, és néhány csendes-óceáni szigetre korlátozódna.

Én csak azt hiányolom, hogy ha észreveszünk egy negatív evolúciós folyamatot, akkor miért hagyjuk magunkkat kiirtatni vele? Vagy ez szándékos? Az egyik embercsoport lassú halálra itélte a konkurrens másik embercsoportot?

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

Így van, de nem csak evolúciós tényezõk befolyásolják az érvényesülést a társadalmunkban, hacsak nem magát a társadalom meglétét tekintjük egy negatív evolúciós tényezõnek...
Hozzátenném, hogy az evolúció nem képes hosszútávú tervezésre. Tehát lehet, hogy egy tulajdonság pillanatnyilag hasznos, de hosszútávon zsákutca. Például a kardfogú tigrisek szemfoga, vagy az egykori óriás jávorszarvasok hatalmas agancsa azért fejlõdött olyan nagyra, mert pillanatnyi helyzeti elõnyhöz juttatta a fajokat, de végül ezek miatt haltak ki.

Velünk is elõfordulhat, hogy egy egészségtelen szerkezetû társadalom olyan emberi képességeknek kedvez, melyek a fajunk érdekeivel ellentétesek. Például minden csoportban élõ fajnál lényeges szempont az önzetlen viselkedés, és ha a társadalom az önzõ egyéneket jutalmazza, akkor (legyen ez genetika vagy kultúra) ezzel hosszútávon a társadalom létére veszélyes egyedek kerülnek túlsúlyba. Ez a nyugati civilizáció összeomlását okozhatja.

Az evolúció csak egy módszer a legalkalmasabb legéletrevalóbb tulajdonságok kiválasztására, próbálkozással. Ha egy közegben az általunk jónak ítélt tulajdonságok nem maradnak fenn, akkor az evolúció törvényei szerint azok rossz tulajdonságok.

Én is ezt mondtam. A társadalmunkban már nem a természet törvényei érvényesülnek. A társadalmi egyenlõtlenségek sokkal jobban érvényre jutnak, mint a genetikai elõnyök vagy hátrányok. Így a statisztikai elõny ami az evolúció mozgatórugója lenne sajnos elvész.
ma az emberiségnél már rég nem az életképesebb génállományú egyed "produkál" utódot, hanem az akinek pénze van 😛

a növényeket ne rontsuk el 😊
Nemtom, nekem az a benyomásom, hogy a bunkók szaporodnak, az IQ csökken.

Igaz, de hosszabb távon a jobb tulajdonságok növelik az életbenmaradásra, és ezzel a szaporodásra való esélyt. Ezáltal az evolúció többnyire pozitív irányba halad.
Az emberek azonban kiszakították magukat ez alól a korlátozás alól, épp ezért maradnak fenn mindenféle genetikai mutációk és genetikailag megalapozott, betegségekre való hajlamok hosszú generációkon keresztül....
Szerintem ennek köszönhetõen az evolúciónk jelentõsen lelassult. Talán teljesen meg is állt.
Könnyen lehet, hogy végül kénytelenek leszünk a magunk kezébe venni az ügyet, és mesterségesen beavatkozni a dolgokba.
TommyC
vagy a mutáció épp védettséget eredményez a malária ellen.

dixitque deus fiat lux

BCS pixel
Az evolúció nem gondolkodik, ami továbböröklõdik az marad. Vagyis nem biztos, hogy a legerõsebb legfejeltebb marad meg.

tudja => tudna

Tanultunk róla, hogy az emberi hemoglobin nem a leghatékonyabb módja az oxigénszállításnak a vérben. Lehet jobb felvevõképességû, kicsit más hemoglobint szintetizálni, ami nem létezik egyetlen élõlényben sem, de ha egy génmódosított embernek az lenne, feleakkora pulzussal is ugyanakkora erõkifejtésre lenne képes, mert a vére térfogategységenként több oxigént tudja szállítani.

Tanulság: az evolúció véletlenszerû lépéseket tesz, egy komplett úgy hemoglobinra való átváltásnak nincs esélye. Sokkal valószínûbb, hogy a mostani hemoglobin véletlenszerû megváltozásával egy életképtelen torz molekula alakulna ki, a mutáns pedig meghalna. És ahogy fent is írták, aki túlél, az továbbviszi a génjeit és kész. Nincs semmi más szempont.

← ElőzőOldal 2 / 2