94
  • sz4bolcs
    Na ez egy milyen jó meglátás!

Attól, hogy elveszne a mutáció véletlensége, még ugyanúgy megmaradnak a szelekció véletlen részei. Ha még azt is képesek lennénk befolyásolni. Na akkor irány a fajunk halhatatlansága.
  • Sir Quno Jedi
    Én is szeretlek!
  • sz4bolcs
    Most arra gondolsz, hogy a szegényebb réteg kevesebb utódot hoz?
    Mert ez könnyen cáfolható.
  • samebadi
    SONY PS2; ASUS P535; LG 37LE2; P5B/E6400/3GB KingMax800/8800GTS320/1.5TB HDD/Revo XL2

azt a picsa, most el kéne élvezzek? komolyan, ember, mit gondolsz a világról? akarsz beszélni róla?
  • samebadi
    Please help me! I'm a プレイステーション3 Homeless!;)
    PS3 ID: NEXUS0001
    "Az ördög a részletekben van elásva!";)

nexus, hagy szeméjeskedjek

ki a f@szt érdekel??? :D
  • samebadi
    azt hiszi itt mindenki, hogy ő itt valaki. főleg akkor ha a neve alá írja a számítógépe árát, és a kiegészítőit is. ezen értékek általában fordítottan arányosak a haverok számával, az átbulizott esték számával. a csajokkal akik már megvoltak. a pénzzel, a melóval, a családdal, a lakásoddal. minden olyan dologgal ami tényleg fontos és nehezen megszerezhető. (valaki bannoljon már, mert itt tömeges érvágás lesz ezek után)
  • samebadi
    na ja :D a másik meg az, hogy pszichológiai értelembe véve, a legtöbb ember , aki idejár (akinek nem inge...) azért jár ide, és szól hozzá, mert ezektől a témáktól fontosnak érzi magát, ergo okot keres arra, hogy valamiben jobb legyen másoknál. a saját looserségét szeretné ellensúlyozni ezzel a belső mondattal "nem baj, én legalább értem a világot"... kurvára nem , a másik az, hogy nem azért írok most ide, mert ilyen kedvem van, nem vagyok sem ideges, sem túl nyugodt, egyszerűen késztetést érzek, hogy embertársaimon segítsek. a tudálékos okoskodó ember aki magát nyomatja, undorító, visszataszítő, és nevetséges. találkoztam már ezzel a fajtával. a legviccesebb ebben az, hogy ő belülről magát fullra okosnak és felsőbbrendűnek érzi, és a többiek legalább ennyire nézik le, a lányok messziről kerülik. ezek az emberek idegesítőek, és feleslegesek. nem kellenek, ide sem, és sehova se. nem szeretnék neveket sorolni, de aki magára ismer, kapjon észhez, és foglalkozzon olyan dolgokkal, amivel tényleg feljebb viszi ezt a ki.szott világot egy színttel.
  • samebadi
    ugymond, a kockulós looser bandában, az ésszerű felfogású, tiszta elméjű ember különc. és ez itt egyértelmű, és minél erősebb a szándékos átnézés, annál tisztább az a tény, hogy itt mindenki, nagyon nagyon messze van a normálistól, és lelkiekben a fellegekben jár, atomszarokkal, robotcsirkékkel, amerikával, meg a genetikával elfoglalva.
  • samebadi
    nem kötekszek. csak néha feljövök erre a lapra. és tényleg, fel nem tudom fogni, hogy ilyen szar bulvár cikkekhez, hogy lehet ésszerű hozzászólásokat írni. és ha el kell képzelnem a társaságot, szemüveges, kiközösített régi cuccokban járó loosereket tudok csak elképzelni. Az igaz, hogy jár ide sok normális ember is, de a legnagyobb hangadók (nagy részük) 10-12 éves kis csíra. :D két év után ez vhogy kijött belőlem, és mivel egy csomóan átnéztek az irományon , fellélegeztem. ugyanis ez azt bizonyítja (számomra, a többi ember meg ugye le van szarva) hogy itt mindenki magára vette, és nem szeretné ha vitába szállnék vele. javítsatok ki, ha tévedek.
  • NEXUS6
    Az evolúvió nem feltétlen az ideális módszer az optimalizációra, sokkal inkább az egyre komplexebb rendszerek létrehozására.

Ha a legbutább/legbénábbak nagyrészét kiirtjuk, akkor annyira lecsökken a változatosság, hogy a jelenlegi szintet sem fogjuk tartani és mindenki butává válik. Ha viszont a legbutább/legbénábbaknak jobb feltételeket adunk, mint az átlag, akkor is ugyan ezt kapjuk végeredményül.
    Az intelligencia, az emberre jellemző képességek nem 1-2 dolognak az eredménye, hanem egy bonyolult/változatos rendszer működésének.
  • toto66
    Ja az emberek sem azok...
  • toto66
    "na akkor az evolúció egy rohadt naci :) vagy rasszista... ugyanis a gyengebb/butabb/serult egyedeket/vonalakat kiirjta. az evolucio nem eppen egy humanus megoldas "
    Majd választhatunk, vagy az emberek nem lesznek humánusak, vagy az evolúció...
    És az emberek kihalnak...
  • toto66
    " Meg kell nézni kis országunk támogatási rendszereit és etnikai összetételét. Na ki az életképesebb...?"
    A természetben számos példa van arra milyen tökéletesen alkalmazkodtak bizonyos élőlények, amelyekre az ember azt mondja, hogy parazita...
    Tehát persze hogy életképesek... De még mennyire... (gondoljunk a politikusainkra)
  • Sir Quno Jedi
    Azé fotoszintézistől eljutni az aktuálpolitikáig szép teljesítmény fiúk, bár errefelé már mindennapos giníszrekord! :D
  • Epikurosz
    Elég csak Buda visszafoglalása (1686) utáni időkre gondolni: a Habsburgok a betelepítéseikkel bekerítették a magyarságot. Olyan kolóniákat hoztak létre, ahová magyar embernek (a Magyar Szent Korona területén!) kb. 100 éven át tilos volt letelepedni (Bánság, Szatmár egy része).
    Ezen Mária Terézia enyhített, miután a magyar nemesség megvédte ingadozó trónját (Pozsonyi országgyűlés: "Vitam et sanguinem" - Életünket és vérünket!) a karján csüngő gyerekével megjelenő és síránkozó királynénak.
    aztán ugye jött Jóska, a kalapos király, majd 48 után Bach, újabb Jóska.
    45 után jött a Matyi, majd a Jani, ezek elintéztek minket.
    (Most ugye van a Feri és a két Jani, Gyuszi után kis kihagyással.)
  • Epikurosz
    magyarország speciális helyzetben van, hisz itt az utóbbi 500 évben, kevés kivételtől eltekintve, nemzetellenes erők kormányoztak.
  • Epikurosz
    A tudatos evolúcióra épp úgy fognak vonatkozni az evolúció szabályai, mint a természetesre. Na, bumm!
  • floatr
    Sztem az evolúció tökéletesen működik az embereknél is. Csak nem a tökély felé visz, hanem az éppen aktuális társadalmi berendezkedéshez alkalmazkodunk akár genetikailag is. Meg kell nézni kis országunk támogatási rendszereit és etnikai összetételét. Na ki az életképesebb...?

Egyébként elég veszélyes dolog ez a genetika, merthát elég komplex rendszer a természet ahhoz h csak úgy belepiszkáljanak anélkül h tudnák, hogy milyen közvetlen és közvetett hatásai lesznek a kutakodásnak. Mellesleg elég nehéz is lenne közel tökéletesen kideríteni ezt...
  • hypno
    Ti ott vagytok tévedésben, hogy a nyugati emberre gondoltok, amikor az "emberről" beszéltek.
  • tnm #35
    [az nem látszik a hsz-ben, hogy mennyi ideig kellett gondolkodnom, hogy tudjam honnan is akarjam kezdeni:)]

ezzel egyet is értek, csak azt mondtam, hogy ennek már köze nincs a "jó öreg evolúcióhoz", és itt a hangsúly a 'jó'-n van, ha az emberek elkezdenek manipulálni magukon, vagy utódaikon, akkor azt minden bizonnyal céltudatosan teszik (szebb arc, formásabb test-valószínűnek tartom, hogy itt is a külsőségek lesznek a frontvonalban-, majd a jobb mentális képességek esetleg szabályozott emóciók - gondolom cél, hogy kevesebb legyen a pszichopata sorozatgyilkos)
    de ezzel szépen el fogjuk veszíteni a vakszerencsét (nem lesz olyan haszontalan mutáció, ami ezer vagy 10millió év múlva az emberiség X%-át átsegíti egy addig ismeretlen akadályon)
  • tnm #34
    off
    nem tudom miért zavar, ha egy Informatikai és Tudományos Hírmagazin egyik tudományos hírének forúmában, adekvát tudományos témában vitatkozunk

korábbi mondatodat pedig a jelenlévő forumozók adatlapjaiból kiindulva nem tudom mire vélni:
    "de hogy minek kell az ide pötyögő 10-12 évesekkel vitába szállni, méghozzá tanult egyetemistáknak"

egyékbént pedig sokat segítene, ha megjelölnéd, hogy mikor kire reagálsz...
    on
  • Epikurosz
    Azért valahogy csak elkezdted... :-)

Nézd, addig van ez az állóvíz, amíg privatizálódik a géntech is.

gondolj bele, alig 20 éve minden apró-csprő munkához melóst keleltt hívnod. ma a legtöbben veszünk egy ütvefúrót, oszt add neki. :-))

félek, hogy a géntechnika titkát sem leeht sokáig őrizni, mint a szent ereklyét, előbb-utóbb kiszabadul, és akkor...

Én például sok minden átalakítanék magamon. is.
  • samebadi
    amugy meg :D ha valaki olt, én is igyekszem nem figyelembe venni, főleg akkor, ha tudom, hogy okkal olt. minek kockultok? van barátnőtök?
  • tnm #31
    hát ez olyan demagóg, hogy nem is tudom hol kezdjem...
    amit Te írsz az egy hibás bölcselkedés, a másik egy tudományos szinten elfogadott tény

és attól tartok, hogy nem is az evolúcióról beszélsz, hanem a mutálódásról (ami önmagában még nem evolúció) és akkor olyanokat még nem is vettünk figyelembe, hogy az emberi a gyakorlatban legkonzervatívabb faj, pl. egy "túlmutálódott" magzat szülei dönthetnek úgy, hogy nem akarják a gyereket

és soha nem írtam olyat, hogy nincs új a nap alatt; csupán azt -és ezt csak idézem nálam okosabbaktól (ez nem kihátrálás, mert elfogadom az állításukat, így ez tükrözi az én véleményem is), hogy ami most az emberiségre hat az nem az a folyamat, amire az evolúció szóval utalunk. vagy új kifejezést kell rá aggatni, vagy újradefiniálni, hogy mi is az az evolúció -de ezek már valóban filozófiai kérdések
  • Epikurosz
    Hegel (1800-as évek):
    "Vége van az emberi történelemnek, Poroszország az államforma csúcsa."
  • djw
    na akkor az evolúció egy rohadt naci :) vagy rasszista... ugyanis a gyengebb/butabb/serult egyedeket/vonalakat kiirjta. az evolucio nem eppen egy humanus megoldas :)
  • tnm #28
    az emberek evolúciója már megállt*, legalábbis tudósok ezt szokták mondani
    ami logikus is, mivel a természetes szelekció nem éppen szinonímája a szociális gondoskodásnak:)
    *ehelyett az emberi "evolúció" áttevődött az emberek által használt eszközökre (nem igazi evolúció, mert célirányosan változik, nem véletlenszerűen, de a rossz megoldások így is kiszelektálódnak)
    úgy is szokták megfogalmazni, hogy nem a gének versenyeznek ma már, hanem a mémek
  • Epikurosz
    na, persze.
    Mondta Móricka.

Az evolúcióban több van, mint gondolnád.
  • Picizöldfül
    Basszameg...Amit mondasz van igazság...Ha mindent tudni akarunk és beleavatkozunk akkor annak vagy nagyon rossz vége lesz,vagy amit mondasz az evolúció egyszerre csak megáll...
  • samebadi
    de ha már voltam ilyen hülye, és megzavartam a kis kocka társaságot, hozzászólok, szerintem az emberek egyre rondábbak lesznek, köszönhető a mutációknak, és a hibák javításának. (lásd az első lépcsőfok, fogszabályzás)
  • MadBence
    Az IQ nem változik, mi leszünk egyre többen
  • samebadi
    nem vagyok benne biztos, hogy akinek nincs jobb dolga, mint ezt a szart olvasgatni, az épp az evolucio legcsúcsán van :D csak így tovább emberek
  • samebadi
    kit érdekel? mit tudtok leakadni vadidegen emberek hülyeségét? mert odáig szerintem korrekt, hogy mindenki elolvassa a cikket, de hogy minek kell az ide pötyögő 10-12 évesekkel vitába szállni, méghozzá tanult egyetemistáknak (?)... ez számomra örök rejtély
  • tnm #21
    mellé!

vagyis félreértettük egymást. nem arra gondoltam hogy egyedeknek az IQ-ja állandó (Neked, nekem, stb...), hanem arra, hogy nem lehetséges, hogy ez emberiség IQ-ja változzon az emberek átlag IQ-ja 100, mindig (mármint idő szerint mindig).
  • Epikurosz
    majd a jogvédők rákoppintanak a sereg körmére - remény.
  • Devotus
    Amíg csak elméletben létezik, addig csak érdekesség, ha viszont képesek lesznek úgy módosítani a géneket és az utódokat, hogy a változások realitássá váljanak, akkor már egy igen hatákony ember fejlesztő programm. Ember vezette evolúció, vagyis iszonyatos pénzeket fog beleölni a hadsereg és gyorsan felvirágzik! Több emberi képességre lefuttattva kíváncsi lennék mit ad ki!
  • Epikurosz
    úgy értem egy emberi életpálya alatt is, de nemzedékről nemzedékre is - amint a mellékelt ábra mutatja.
  • Epikurosz
    mellé!

Az IQ ugyanolyan képlékeny, mint az izomzat.
    Nővelhető!
  • tnm #16
    csak halkan jegyzem meg, hogy az IQ nem tud csökkenni (és nőni se) így általában
  • wanek
    "A csapat egy számítógépes modell segítségével érte el a vívmányt." - ez biztos nagyon hasznos lesz egy számítógépes virtuális világban. A való életben meg lehet, hogy életképtelen...