A fotoszintézissel játszanak a tudósok

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Helló mindenkinek. Végigolvastam a cikket, amit igazán érdekesnek találtam, bár kissé aggasztónak is. Kíváncsi volnék, hogy azok a növények valóban jó minõségû terményeket tudnának e produkálni. Sajnos a mezõgazdaságban mostanság, és még sok más helyen is tendenciává vált a génmanipulált élelmiszerek termesztése. Ezek az élelmiszerek pedig az esetek egy jó részében roszabb minsõégû, vagy éppen roszabb ízû termékeket hoznak, nagyobb szaporulat, és terméshozam mellet. Remélem azért még egy kört körteízû marad, egy eper pedig nem lesz alma méretû. 😊

Az ember meg egy érdekes dolog. Mint ahogy ezt ez a fórum is bizonyítja. Kivállóan szórakoztam az olvasottakon. Én magam gondoltam már régen jártam az sg.-n és itt mindíg írnak érdekes dolgokat, és azért valljuk be némiképp bulvár jellegû cikkek is megjelnennek, de nagytöbbségben komolyabb tudoményos témákról esik szó, amik olyan egyszerû emberek számára is jelentenek némi érdekességet mint amilyen én vagyok XD
ÉS az ide tévedõ emberek egy jelentõs része nem olvassa el a fórumot, legalábbis én úgy vélem. De már bocsánat, valaki aki erre ráér, hogy úgy mond "csírákat" oltogasson, valahogy nem hangzik túl hitelesnek. Bár minden bizonnyal van némi igazság is abban amit állít. De akkor is igen érdekes. Én ugyan nem fogok ide visszanézni soha többet nekm fölösleges mondani bármit is. További szép napot. És elnézést, hogy olyan exibicionista voltam, hogy nem bírtam szó nélkül elmenni emellet. 😊
A vélemények harmadánál feladtam az olvasást, ezért elnézést a késõbbi hozzá szólóktól, de a témától messze eltávolodott a fórum. Pedig érdekes téma, megérne több odafigyelést. A kérdést abban látom, hogy ha mûködik az algoritmus, vajon ezen cél érdekében fogják-e használni a jövõben. A másik gond az, hogy elég komolyan veszik-e az evolúció folyamatát. Sokkal(!) több szempont hat rá, mint a jelenleg létrehozott kutató intézetek kísérleti alanyaira.
A cikk címében szerepel: "játszanak a tudósok" . Amivel eddig játszottak, az sem volt veszélytelen <#csodalk>
Sir Quno Jedi
Nyugika! Nem érdemes hülyékkel vitatkozni, mert még összetévesztenek velük...

Amúgy meg mi igen jól tûrjük az efféle ultimátumokat! 😄

Várunk vissza.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Kedves moderátorok!

Évek óta fórumozok az sg.hu-n. Voltak konfliktusaim, de a kurvaanyázásig még egyetlen sem jutott el.
Most szünetet tartok, kb. egy hét múlva fogok még ide benézni. Ha ezt a samebadi nevû idiótát még mindig itt találom, ígérem soha többet nem fogok erre a fórumra írni.

Kara kánként folytatom tanításom.

sz4bolcs
Te írtad, hogy segíteni akarsz, helyes útra terelgetni az embereket.
Ezt lehet ûzni professzionális szinten, ha ennyi ambíciód van. :-)

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Szõrszálhasogatás, hogy látásról, vagy szemrõl beszélünk? :-) Oké..

A képmutatást meg honnan vetted, mire gondolsz pontosan?

ismerem ezt az embert, arra sem méltó, hogy szóbaálljatok vele, csak nevetni lehet rajta 😊 szánalmas 😄
ki akarod rúgatni magad? 😄 elõször azt hittem, hogy a fúrumon visszafogod magad, de ugyanolyan seggfej vagy itt is, mint élõben. utállak.
off
Kérem a moderátorokat, hogy rúgják ki innen a a <#kocsog>öket. vagyis alkalmazzák a mesterséges, jobbító szándékú szelekciót.
on

Még mindig it vagy?

ezt hívják szõrszálhasogatásnak, illetve képmutatásnak. szerintem az utóbbi a leg-szánalmasabb emberi dolog. undorító, szerintem nagyon gyorsan szokj le róla
sz4bolcs
Én nem is írtam, hogy a szememet bántja. Végig a látásról írtam. Vagy mégsem?

Az viszont mindenképp dícséretes, hogy ennyire a szíveden viseled az emberek sorsát. Nem gondolkodtál még valami segítõ pályán?

sz4bolcs
Epiurosz: Mit gondolsz egy olyan állításról, hogy -
Lehetséges egy olyan jövõbeli katasztrófa, amelyet csak akkor él túl az emberi faj, ha nem avatkozik bele mesterségesen a mutációkba.

Tulajdonképpen amit tnm írt.

Vagy pedig a mesterséges beavatkozás is ugyanolyan véletlennek számít egy jövõbeli megjósolhatatlan katasztrófa szempontjából?

sz4bolcs
Na ja. A szelekció azt is jelenti, hogy az addig legéletképesebb fajt is elpusztíthatja valami katasztrófa, aminek semmi köze ahhoz, hogy a természetes (vagy mesterséges) élõhelyén mennyire életképes. Nem tudom, hogy ez szûkebb értelemben szelekciónak számít-e az evolució elméletben, de tágabb értelemben mindenképp az.

·^megmondd
akárhogy is nézzük, nem okoz. legalábbis nem közvetlen a szemedet bántja. amugy meg. 😄 ezt a haveros dolgot képletesen értem. egyszerûen csak próbálom felhívni az itt levõ még menthetõ emberek figyelmét, hogy nem ez a helyes út.
na, még visszanyal a fagyi
ki vagy te nekem, hogy megmond mit csináljak? he? 😄
sz4bolcs
Már elég régen letöröltem a gépemrõl a CS-t, de elõtte játszottam 4 órát naponta.
És valóban olcsó crt monitorom van, nem gondoltam hogy be kéne szereznem valami újabbat, drágábbat, nehogy a gépemre költött pénzzel egyenes arányban elkezdjenek fogyatkozni a haverok.
Azért viszont külön köszönet, hogy megnyugtattál, 8 évnyi dohányzás nem okoz tompalátást. Nagy kõ esett le a szívemrõl. :-)

ezt akartad nem? hogy valaki lepöcsözzön.
kis elmebeteg. ha réd sem hederítenek, az a baj, ha meg megmondják neked, hogy egy kis sz..r vagy, az a baj. bejösz ide, és ahelyett, hogy köszönnél, vagy valamennyire hozzájárulnál a fórumhoz elkezdesz személyeskedni, kötözködni, ugatni.

nA, HÚZZ INNEN ,DE GYORSAN!

40 és 45 éves korodra képes vagy ilyen gyerekes fórumokon kis pöcsökkel vitatkozni? hát én elgondolkoznék egy kicsit az életemrõl.
ja van, eszem azt az intellektuális fejecskédet, képzeld az egyik leg alapvetõbb anyagcsere folyamat. amugy ha élõben pöcsöznél le, szerintem elbúcsúzhatnál pár darab fogtól. talán ez is anyagcsere. feltételes.
és, hogy csatlakozzak 😄 mert ugye én leszarom mit írsz
a kurv@ anyád... 😊
Van fogalmad neked a fotoszintézisrõl, te kis pöcs?
Eszik vagy isszák?

Sir Quno Jedi
Ejnye-bejnye... Tudatlanság nem indok. Szerinted nincs jelen itt moderátor (mellesleg a legszigorúbb a modi top 20-ban)?! 😄DD Jobb, ha elõször tájékozódsz és utána...

<én még mindig jól szórakozom>

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

sobal amugy én is mérföldekkel kezdem túllépni a "rátát" de szerintem aki egy kicsit is normális, nem veszi komolyan az internetet, fõleg nem ezt a részét 😄 nem?
ha meg ide jársz olvasgatni, lehetne annyi eszed, hogy ne keverd a nikotint a látással. (szerintem vártad, hogy belédkössek, hogy okoskodhass majd utána) 😄 csak ugy szolok, hogy a látóideg egészen más. a nikotin nem nagyon befolyásolja a mûködését.
sz4bolcs elõször is, az a négyes a neved elõtt azt jelképezi, hogy naponta óraszám nyomod a csét. nincs igazam? ha olcsó crt monitort használsz, ami ráadásul olyan színten villog mint az epilepszia-teszt ne csodálkozz, hogy idõ elõtt tönkremegy a látásod. az meg, hogy érdekel a cs, és még büszke is vagy rá, megmagyarázza azt, hogy hány, és milyen barátod is lehet? most már én is a barátod vagyok? mert beszéltünk? nem lepõdnék meg. amugy meg, lézermûtét, kontaktlencse, esetleg szemtorna. de semmiképp sem cs és crt monitor. 😄 csak így tovább észre se veszed mekkora ellentmondásokat írsz bazmeg 😄 már bocs
epikurosz, ez magadra vall, te se lehetsz több 12-nél
😄 de azér te is kiírod a géped tulajdonságait
"samebadi-nak van igaza!"

Ki az a pöcs?
és te?

Na, ugye, hogy nem mind hülyeség, amit ide írok, írunk.

Igen, mert ha valaki nekiáll barkácsolni a saját génállományát, attól még kint ugyanúgy zajlik az evolúció, és az majd eldönti, hogy a mesterségesen megejtett beavatkozás zermészetes körülmények között milyen eredményre vezet.

Én már amúgy tudom is, hogy mit csinálnék magammal, de nem mondom el. :-)

samebadi-nak van igaza!

sok kis hozzá nem értõ senki löki itt a nagyobbnál nagyobb baromságokat. én a laikus agyvérzés környékén vagyok attól, amiket ide leírtatok...
menjetek gyerekek labdázniinkább, vagy szánkózni! oké... olvassatok cikkeket, mert jó, de ne gyakjátok egymást a neten keresztül... aztán amikor nem lesz elõtted a képernyõ, akkor majd nem fogsz megszólalni sem mi?

éljen a poliadenozindifoszfátribopoliamid!

sz4bolcs
Most már kezd komolyan érdekelni, hogy samebadi hozzászólásainak melyik részét kellene megfontolnom, vagy nem átugranom ahhoz, hogy segíteni tudjon rajtam az egyszerû szándékával (a többi ember meg ugye le van szarva). Ugyanis szemüveges vagyok. A többi ugyan nem érint, de a látásom romlása eléggé aggaszt. A szemész azt mondta, már nem fog javulni. Az állapota betudható a haverokkal átbulizott esték alatt belélegzett nikotinnak. Gondolkodtam azon is, hogy esetleg olcsóbbra cserélem a gépem, és a tartozékait, hogy még több haverom legyen, de a monitorom már így is elég elavult, és félnék attól, hogy esetleg ez még tovább rontja a látásomat.

Ugyan nem szeretném a világot egy szinttel feljebb vinni, de szívesen szállnék vitába samebadival, hogy tudjon rajtam segíteni.

samebadi, azt írod: "fel nem tudom fogni, hogy ilyen szar bulvár cikkekhez, hogy lehet ésszerû hozzászólásokat írni. és ha el kell képzelnem a társaságot, szemüveges, kiközösített régi cuccokban járó loosereket tudok csak elképzelni."

Majd másfél órán belül írsz ide nyolc gyûlölködõ fröcsögõ hozzászólást, amiben mindenkit elküldesz a halál faszára. Arról már lekéstem, hogy elõre szóljak, vigyázz hülyét csinálsz magadból, de talán még nem késõ, ha szólok, a pszichológus még mindig a TB alapellátásnak a része...

ismeretlenül? én vagyok a közértes néni, amugy meg, számodra, illetve mindenki számára, ki az aki itt ismerõs.. csak betûk vagytok és én is. és azt szeretném ha erre rádöbbennének azok, akiken még lehet segíteni
amugy meg mi számít offtopicnak? illetve hol egy moderátor (látod még az is leszarja az okoskodó hülyéket, akiknek a dolga lenne megvédeni õket)
a hátadra akasztasz egy táblát, hülye vagyok felirattal, és csodálkozol, hogy te vagy az elsõ, akibe belekötök. kössz én kérek elnézést

SONY PS2; ASUS P535; LG 37LE2; P5B/E6400/3GB KingMax800/8800GTS320/1.5TB HDD/Revo XL2
Sir Quno Jedi
Te szoktál válaszolni az esztelen (és mellesleg OFFTOPIC) kötekedõknek, akik minden elõzmény nélkül kötnek beléd, ismeretlenül, enyhénszólva is tahó módon?

válaszolsz a (kivételesen) normálisan feltett kérdésemre, vagy tovább osztod az észt? ez az altereges dolog, meg elég nagy oltás. én nem vagyok olyan, mint ezek.
Sir Quno Jedi
Nem tudom kinek az altregje vagy, de ha nem az vagy és valóban újreg lennél, megtanulhatnál néhány 1xû szabályt. Már ha pár hozzászólásnál hosszabb pályafutásra készülsz errefelé... (jó tanács)

Bár végülis nem lényeges, nekem8, de nem mondhatod, hogy nem szóltam! 😄

ember, most komolyan, minek írod ki? nagyobbnak érzed magad?
sz4bolcs
Na ez egy milyen jó meglátás!

Attól, hogy elveszne a mutáció véletlensége, még ugyanúgy megmaradnak a szelekció véletlen részei. Ha még azt is képesek lennénk befolyásolni. Na akkor irány a fajunk halhatatlansága.

Sir Quno Jedi
Én is szeretlek!

sz4bolcs
Most arra gondolsz, hogy a szegényebb réteg kevesebb utódot hoz?
Mert ez könnyen cáfolható.

SONY PS2; ASUS P535; LG 37LE2; P5B/E6400/3GB KingMax800/8800GTS320/1.5TB HDD/Revo XL2

azt a picsa, most el kéne élvezzek? komolyan, ember, mit gondolsz a világról? akarsz beszélni róla?
Please help me! I'm a プレイステーション3 Homeless!😉
PS3 ID: NEXUS0001
"Az ördög a részletekben van elásva!"😉

nexus, hagy szeméjeskedjek

ki a f@szt érdekel??? 😄
azt hiszi itt mindenki, hogy õ itt valaki. fõleg akkor ha a neve alá írja a számítógépe árát, és a kiegészítõit is. ezen értékek általában fordítottan arányosak a haverok számával, az átbulizott esték számával. a csajokkal akik már megvoltak. a pénzzel, a melóval, a családdal, a lakásoddal. minden olyan dologgal ami tényleg fontos és nehezen megszerezhetõ. (valaki bannoljon már, mert itt tömeges érvágás lesz ezek után)
na ja 😄 a másik meg az, hogy pszichológiai értelembe véve, a legtöbb ember , aki idejár (akinek nem inge...) azért jár ide, és szól hozzá, mert ezektõl a témáktól fontosnak érzi magát, ergo okot keres arra, hogy valamiben jobb legyen másoknál. a saját looserségét szeretné ellensúlyozni ezzel a belsõ mondattal "nem baj, én legalább értem a világot"... kurvára nem , a másik az, hogy nem azért írok most ide, mert ilyen kedvem van, nem vagyok sem ideges, sem túl nyugodt, egyszerûen késztetést érzek, hogy embertársaimon segítsek. a tudálékos okoskodó ember aki magát nyomatja, undorító, visszataszítõ, és nevetséges. találkoztam már ezzel a fajtával. a legviccesebb ebben az, hogy õ belülrõl magát fullra okosnak és felsõbbrendûnek érzi, és a többiek legalább ennyire nézik le, a lányok messzirõl kerülik. ezek az emberek idegesítõek, és feleslegesek. nem kellenek, ide sem, és sehova se. nem szeretnék neveket sorolni, de aki magára ismer, kapjon észhez, és foglalkozzon olyan dolgokkal, amivel tényleg feljebb viszi ezt a ki.szott világot egy színttel.
ugymond, a kockulós looser bandában, az ésszerû felfogású, tiszta elméjû ember különc. és ez itt egyértelmû, és minél erõsebb a szándékos átnézés, annál tisztább az a tény, hogy itt mindenki, nagyon nagyon messze van a normálistól, és lelkiekben a fellegekben jár, atomszarokkal, robotcsirkékkel, amerikával, meg a genetikával elfoglalva.
nem kötekszek. csak néha feljövök erre a lapra. és tényleg, fel nem tudom fogni, hogy ilyen szar bulvár cikkekhez, hogy lehet ésszerû hozzászólásokat írni. és ha el kell képzelnem a társaságot, szemüveges, kiközösített régi cuccokban járó loosereket tudok csak elképzelni. Az igaz, hogy jár ide sok normális ember is, de a legnagyobb hangadók (nagy részük) 10-12 éves kis csíra. 😄 két év után ez vhogy kijött belõlem, és mivel egy csomóan átnéztek az irományon , fellélegeztem. ugyanis ez azt bizonyítja (számomra, a többi ember meg ugye le van szarva) hogy itt mindenki magára vette, és nem szeretné ha vitába szállnék vele. javítsatok ki, ha tévedek.
NEXUS6
Az evolúvió nem feltétlen az ideális módszer az optimalizációra, sokkal inkább az egyre komplexebb rendszerek létrehozására.

Ha a legbutább/legbénábbak nagyrészét kiirtjuk, akkor annyira lecsökken a változatosság, hogy a jelenlegi szintet sem fogjuk tartani és mindenki butává válik. Ha viszont a legbutább/legbénábbaknak jobb feltételeket adunk, mint az átlag, akkor is ugyan ezt kapjuk végeredményül.
Az intelligencia, az emberre jellemzõ képességek nem 1-2 dolognak az eredménye, hanem egy bonyolult/változatos rendszer mûködésének.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Oldal 1 / 2Következő →