33
  • stendi
    #33
    Már elég amcsi hülyeséget vettünk át,így is mindent ők irányítanak.Gondoljunk csak az olaj manipulációikra.
  • spydee
    #32
    sajnos tévedsz: Magyarország arab gyarmat. azt vesznek meg itt, amit akarnak.
    reménykedjünk, hogy az amcsik hamarosan pottyantanak egy-két atomot rájuk.
  • djoti
    #31
    Nekem már tele van a ... az amcsikkal, maradjanak otthon.
  • dimenzio harcos
    #30
    sajnos tévedsz: Magyarország amerikai gyarmat. azt csinálnak itt, amit akarnak.
    reménykedjünk, hogy az arabok hamarosan pottyantanak egy-két atomot rájuk.
  • kildar
    #29
    ez itt nem egy amerikai gyarmat. el lehet huzni innen a pics@ba az FBI-os gayzoroknak.
  • zserrbo
    #28
    "A tervezet egyéb pontjai szerint az FBI egy legalább 10 főből álló külön csoportot hozna létre az ilyen ügyek felgöngyölítésére."
    LL FBI M.O.-n? :D

    A külön csoport lehet két értelmű is.

    Amúgy én az ilyeneken már csak nevetek. Komolyan ennyi érdekeltség a világon nics, na meg ennyi hazugság. Sok buzi amcsi a krv jó édes anyjukat miért kell mindenki életébe belepofázni? Húzzanak már vissza a hazájukba. 56-ban vártuk hoyg jöjjenek basztak, pedig ENSZ tagok voltak. Szóval mostmár akkor kussolva húzzák be fülük farkukat oszt jól van.
    A sok jogvédő TIAA meg MPAA tudhatná már ami a netre felkerül az meg is lesz osztva. Ha akarják, ha nem. Jó, hoyg nem a netet be nem akarjűk már tiltani.
    Mert uyge azt senki nem golndolja, hoyg a mi kis hazánkba a határon kalóz lemez hegyeket hoznak be. Arra ott a net.
  • who am I 7
    #27
    Egyébként ő nem nevezte meg az embereket, hogy komcsi vagy fasiszta (te viszont igen, sztem el gondolkodhatnál).Hanem általánosságban beszélt.Mindegy hogy milyen, az átlag nép bírka, és nem zavarja el azokat akik lopják ezt a kis országot...Bár tegyük fel, h intelligensebbek és elzavarják, de akkor ki az isten áll az élére?Aki a javunkat akarná?Érdekes kérdés ez...
  • who am I 7
    #26
    "egy náci megmondóember" Miért is?
  • virs lee
    #25
    Na már megint egy náci megmondóember...
  • virs lee
    #24
    nem értem, a kormány nem a népért van?

    Sosem volt a népért. Minden kormány csak a saját zsebét tömi a tőlünk ellopott pénzből. Le kell vinni az adót 0 ft-ra, akkor lopjanak amit tudnak.
  • Molnibalage
    #23
    NATO-nak és az EU-nek mi köze az FBI te zseni???????
  • Amergin
    #22
    Mit vagytok úgy oda? 1526 óta Magyarország bábállam. Pont.
    És az is fog maradni, mert a magyar egy birkanép. A saját érdekeivel nincs tisztában és nem áll ki mellettük. Engedi, hogy gátlástalanok meg hülyék kormányozzák mert naív, gyáva és ostoba.
    Úgyhogy nem kell ítt csodálkozni: k.ország egy gyarmati függésban lévő ország abban az értelemben, hogy az ország jövőjéről szóló döntések nem Magyarországon születnek meg.
    De ez nem baj, mert a magyar szeret kapcarongy meg lábtörlő lenni, neki ez okoz örömöt.
    Az a pár ember aki azt szeretné, hogy ez ne így legyen az meg "fasiszta".
    Úgyhogy hozzatok csak ide akit akartok, mert az nekünk "jó" lesz: kubaiakat,FBI-ügynököket stb... szóval bárkit, akit a szél idefúj.
  • gkalcso
    #21
    Gondolok itt a németekre, szovjetekre.
  • halgatyó
    #20
    Egyáltalán: FBI ügynökök lesznek? Vagy valamelyik magáncég titkosszolgálata?
  • Vorpal
    #19
    Mondjuk ennyi már elég is lesz a kormányváltáshoz a részemről
  • halgatyó
    #18
    Itt valami nem az, aminek látszani szeretne.
    Vajon mi az a feladat, amihez egy rakás FBI ügynöknek testi mivoltában itt kell tartózkodnia Magyarországon??????????????????

    Hisz az internetes feladatokat (kémkedést) otthonról is el tudják végezni egy számítógép előtt ülve. Különben is: hol a fenében van az az ECHELON rendszer és mit csinálnak vele? Amikor létrehozták, már akkor is hatalmas volt, és azóta csak fejlődött (milliószorosára)

    Akkor mit akarnak itt azok az amerikai fogdmegek? Egyáltalán: tényleg 10-en lesznek? Rosszakat sejtek..
  • L3zl13
    #17
    "A szórakoztatóipar természetesen azonnal felsorakozott a terv mellett és mind a RIAA, mind pedig az MPAA azonnal méretes - képzeletbeli - plecsnivel jutalmazná a két szenátort."

    Az szerintem sokkal érdekesebb, hogy mekkora - valódi - pénzeskofferrel jutalmazták őket...
  • Wittgen
    #16
    Én is hasonlóan gondolom, de nem tudom ilyen jól kifejteni ezt a témát
  • Wittgen
    #15
    Ja, aztán majd csak figyelsz, amikor egyik éjszaka rádrúgják az ajtót, feltesznek egy gépre és hipp-hopp Guantanamóban találod magad Abdullal és Ibrahimmal egy ketrecben.
  • remark #14
    Nem tudom hogy mirol beszelunk ;-) de nekem meg az jutott eszembe arrol amit irtal, hogy bizony nyugaton csak ugy tekintenek rank sokszor mint friss husra. Lehet hogy sokszor kellett csalodniuk, es kiderult hogy megsem mi vagyunk a kis-kina ahol 10 forintos oraberert dolgoznak napi 18 orat.

    A toke novekedni ment Magyarorszagra. Mi meg azert vartuk a toket hogy ott maradjon. Ez alapveto ellentet...
  • gkalcso
    #13
    Erről az jut eszembe, hogy ami eddig magyarországra "bejött", az csúfos véget ért.
  • remark #12
    Az allami hivatalok a torvenyt es a rendet tartjak fenn. A torvenyt a politikai hatalom formalja, a nagy cegek befolyasara. Kozben az embereket a cegek altal finanszirozott es gyartott reklamhadjarattal manipulaljak, hogy vegul azon politikusokra szavazzunk, akik aztan azt csinaljak amit a cegek diktalnak.

    A cegek es az allam ma ugy fonodik ossze, mint regen az egyhaz es az allam. De volt egy felvilagosodas, aminek eredmenye az volt, hogy az emberek rajottek hogy a ketto (egyhaz es allam) nem kellene hogy osszefonodjon.
    Ma uj dogma az uralkodo, miszerint a profit az egyetlen fontos dolog a vilagon. Ezen dogma egyhaza a kulonfele cegek.

    Ezzel kapcsolatban egy idezet:
    >>> Az izraeli államelnök ezután kijelentette: „Manapság gyarmatok létesítése és hadsereg bevetése nélkül is lehet birodalmakat alapítani. Nézzék meg, mekkora birodalmat épített ki magának rendőrség és katonaság nélkül Bill Gates, s azt is láthatják, hogy micsoda ereje van. A kormányok ezzel szemben nem képesek realizálni az erejüket, van költségvetésük, de nincs pénzük. A kormányok tehát képtelenek az eredményes működésre, de a cégeket nem kötik gúzsba a korlátozások.” „Izraeli üzletemberek befektetnek az egész világon. Izraelnek példa nélküli gazdasági sikerei vannak, mostanra kivívtuk gazdasági függetlenségünket, felvásároljuk Manhattant, Lengyelországot és Magyarországot”, hangoztatta Simon Peresz. <<<

    Kiemelnem a kovetkezot: "A kormányok ezzel szemben nem képesek realizálni az erejüket, van költségvetésük, de nincs pénzük. A kormányok tehát képtelenek az eredményes működésre, de a cégeket nem kötik gúzsba a korlátozások."
    Eredmenyes mukodes ebben az esetben mit is jelent? Hat termeszetesen profitorientalt mukodest. Az allam ezzel szemben egy nonprofit szervezet, akkor, ha jol vegzi a munkajat, es ugy vegzi el a kozfeladatokat, hogy kozben se nem kolt tobbet, se nem kolt kevesebbet mint amennyi penz befolyt. A koltsegvetes merteket is, es az ebbol elvegzendo feladatokat is (ha minden jol mukodik) a kozosseg (az orszag) egyutt hatarozza meg.
    De a hatalom(ra törők) szempontjabol ez nem kedvezo. Haborut is csak ugy lehet vivni ha van penz a kincstarban, ergo ha profitban gazdag evek eloztek meg a hadjaratot. Igy birodalmat epiteni (boviteni, azaz hoditani) se tud egy olyan allam, amelyik nullszaldos... kiveve, ha az emberek tamogatjak az allam ilyeniranyu torekveset.
    Tehat mi a kulonbseg a ket mod kozott? A (demokraciaban) az allam akkor teheti azt amit akar, ha az emberek tamogatjak. A cegeknek viszont nincs szukseguk semmilyen jovahagyasra semmihez sem, amire hatalmuk (penzuk) van, azt megtehetik szabadon, hiszen mukodesuk ertelme a profit maga, igy szabad forras egy jolmukodo cegnel mindig akad. Es mikor azt irom hogy szabadon, akkor azt szo szerint ertem. Azt gondoljuk hogy a torvenyek esetleg keretet szabnak a cegek mukodesenek? Tevedes. Vagy talan ugy gondoljuk hogy a cegek tekintettel vannak moralis szempontokra, ovjak a termeszetet es az embereletet? Tevedes... A nagy cegek mar regota a demokracia felett allnak.

    Tehat ma a torveny es a rend egyenlo a profittal. Ha van profit, akkor amit csinalunk, az torvenyes. Ha nincs profit, akkor rendet kell tenni, azaz a profittermeles (profitnoveles) utjaba gordult akadalyokat fel kell szamolni. Ha ez az akadaly par (vagy par tizmillio) ember, hat hajra, mindent meg lehet csinalni, csak kelloen sok penz kell hozza, embereket ma is felre lehet allitani az utbol.
    Es akkor most kerdezd meg megegyszer hogy az FBI miert a cegek erdekeit vedi elsosorban?

    Gondold csak at, miert is jotekonykodik egy ceg? Hogy elhidd, hogy torodik az emberekkel es nem csak a profitot latja, hanem azt is ami azon tul van. Mert ha ezt hiszed, az a profitjukra jotekony hatassal van. Egy cegnel nem letezik olyan kiadas, ami ne a magasabb profit elereset celozna meg. Adakozas? Kornyezetvedelem? Ez is mind csak a profitra van jotekony hatassal. Ha nem igy lenne, nem csinalnak. Miert csinal ugy egy ceg mintha hajlando lenne kozfeladatokat ellatni? A profitert. De maga a kijelentes is paradoxon. Kozfeladatot ne a profitert akarjon valaki ellatni.
    Amiota az allam mukodeseben is a mindent eldonto szempont - barmilyen kerdesrol is legyen szo - az az, hogy az adott megoldas mennyiben jarul hozza a cegek profittermelo kepessegehez, azota latunk olyan valtozasokat hogy az allam kivonul a hagyomanyosan allami szerepekbol, mint egeszsegugy, oktatas, nyugdijrendszer... merthogy ugy olcsobb... Marmint olcsobb az allamnak, de az embereknek egyaltalan nem biztos hogy olcsobb lesz. Bizonyos dolgoknak az a lenyeguk, hogy dragak. Az egeszsegunk, a kulturank vedelme, a nyugodt gyerekkor es nyugdijas evek biztositasa mind mind civilizacios vivmanyok. Dragak, azaz sokat kell tennunk erte. Dragak, mert penzre at nem valthatoak. Ezekrol a vivmanyokrol a dragasagra hivatkozva nem lenne szabad lemondani, foleg azert, mert oly sokat kellett kuzdeni ezekert. Es most az egyetlen cel az, hogy olcsobba tegyuk oket? Az olcsosag atveres. Illuziot kergetunk. A valosagban mindennek megvan az ara, meg az olcso kinai arunak is, maximum nem latjuk elore hogy mi is lesz az az ar.
    Az pedig szinten csak egy dogma, egy nepszeru (cegek altal terjesztett) nezet, hogy a hatekonyan csak a cegek kepesek mukodni. Csak akkor nem dogma, ha magunk is ugy kezdunk el gondolkodni (a cegek legnagyobb oromere), hogy a hatekonysag egyenlo azzal, hogy valami profitot termel. Az en eletem is csak akkor hatekony, ha profitot termelek? Ha nem termelek profitot, egy senki nulla zero vagyok? ---nos, a cegek azert is sokat tesznek, hogy ezt igy gondoljuk...

    Europaban nem csak a profit szamitana, de vannak kenyszerito tenyezok. Versenyre keltunk (vagy mas szemszogbol nezve partnerei lettunk) egy olyan USA-nak ahol minden a profitrol (a hatalomrol) szol. Mert egy ilyen monstummal vagy versenyezni kell, es akkor hasonlo megoldasokat kell alkalmazni, vagy szovetsegre kell lepni. Szovetsegesei is csak ugy lehetunk, ha kelloen erosek vagyunk, tehat akkor is aldozatokat kell hozni, ha elutasitjuk azt amit az USA csinal. Mert aki nem eleg eros, azt egyszeruen felvasaroljak, vagy egyszeruen lerohanjak.
    Ugyhogy akarhogy is dontunk, sulyos arat kell fizetni azert, mert az USA hajojat azok kormanyozzak... akik. Ahogy az egesz vilag sulyos arat fizetett a kommunista diktatura miatt is, a fasizmus miatt is, es a gyarmatositas maitt is, most sulyos arat fizetunk az eszement profithajhaszas miatt.
    A kerdes csak az, mikor ismerjuk fel, hogy a mostani rendszer is oriasi karokat okoz, a tobbi kizsakmanyolo rendszerhez hasonloan?
  • tnm #11
    szerencsére senki nem értette félre. azért mert Budapesten lesz az egyik központ, az még nem azt jelenti, hogy azért mert Mo. extra figyelmet érdemel. Még abban sem vagyok biztos, hogy nem azon amerikai állampolgárok ellen kutatnának, akik nem amerikai szervereken "dolgoznak", esetleg nem amerikai piacra készítik az eladásra szánt másolatokat.

    Egyébként, hogy lett a 12 millióból 20? (twelve>twenty?)
  • Cat #10
    "Creates an "operational unit" of at least 10 FBI agents to investigate intellectual property offenses. It requires the Justice Department to assign a federal prosecutor to Hong Kong and Budapest, Hungary, "to assist in the coordination of the enforcement of intellectual property laws" and allocates $12 million per year."
  • irkab1rka
    #9
    nem értem, a kormány nem a népért van?

    a nép mi vagyunk, és mi másolni akarjuk a szart, meg archiválni. Mondjuk engem a torrent ügy nem érint, mert egy éve nem torrentezek és dczek.

    sh4d0w808: muhahaha :) majd meglátod. Az erősebb kutya <biiiiiiiiii> és mi még csak 1 napos macsekok vagyunk, csukott szemmel, tej után nyáverogva.
  • floatr
    #8
    Ezek az ügynökök kapásból alkalmasak lehetnek egyéb célokra. Nem is olyan rejtetten pedzegetik a két ország orosz/kínai kötődéseit. Szóval ha idejönnek vmi lepapírozott partneri szerződés keretében, akkor nem biztos h a kalózkodással fognak foglalkozni...
  • sh4d0w808
    #7
    Majd jól pofánröhögöm az FBI ügynököt; rám a magyar törvények vonatkoznak, nem az amerikaiak, úgyhogy elmehetnek a sunnyogó bús .....ba.
  • tungi52
    #6
    Vagy a cikkben van elírás, vagy az amcsik hülyék. Az FBI az USA-n kívül nem működhet. Az az Interpol.
  • CSOCSO
    #5
    USA ban van penz fegyvert vasarolni es van mani dvd re is.. ungria ban meg arra sincs mani hogy az ember megvegyen 5 dvd-t hirtelen felindulasbol.. ehelyett masol mindenki.. nah ezert van ilyen lepes felenk... minden masodik xbox360 moddolva van.. amcsiban meg azt se ertik ha azt mondom hogy meg van hackelve a boxom...

  • Tinman #4
    Nato-ra és EU-ra is örömmel voksoltatok. So, silence pls.
  • Boroskóla
    #3
    Lassan már itt is amerika fogja megszabni mit lehet és mit nem ?
    Mint azokkal a köcsög kubaiakkal ? Sok talpnyaló,eladják az egész országot.
  • menetrend
    #2
    A nemzetközi törvényeket ne ezek az IQ harcos amik kezdjék betartatni. Főleg ne szerény hazánkban. Arról nem is beszélve, hogy ha már a törvény a mániájuk akkor kezdjék a saját magukkal. Mért a csóri polgárokat szekálják ahelyett hogy azokat büntetnék aki megöl valakit. A zusában elmebeteg állat megölt 35 embert ezért 35 évet kapott a sitten. Ennyit kapsz 3 lemásolt dvd-ért is lassan.
  • Yfel
    #1
    Az amerikai "igazságügyi" minisztérium megtarthatja a PIRATE Act betartását Amerika határain belül. az FBI is jobban járna, ha nem tizenévesek DVD másolásával foglalkozna, hanem valódi bűnügyeket derítenének fel. Ja, hogy ahhoz dolgozni is kéne...

    Y