462
  • peterx
    Jajj de sötét valaki.... Steamen fizetned kell azért hogy teljes game-t szedje le, Demokat meg szabadon tölthetsz le bárhonnan...
  • wOlFbYTe
    http://external.pszaf.hu/infohu/uj/kozlemeny/bsa.htm

Bár 2003-as, tudomásom szerint a BSA státusza továbbra sem változott, nem hatóság. Ajtón kívül lehet őket tartani, nincs jogalapja a követelésüknek.
  • kismiki
    Sheltem:
    BSA lista
  • szasz85
    na de az apeh nem tudott kezdeni velük semmit
  • Silv3ry
    Szoftver:
    Miért nem a készítő (crackelő) csapatokat nyomozzák le, fogják el? Akkor nem lenne crack, nem lenne illegális szoftver, és minden meg van oldva....
    Zene/Film stb:
    A kiadók gyakorlatilag egy hitel cég, akik megelőlegezik a marketing költséget a "művészeknek". A zenész tegye közzé a művét mondjuk CC licenszel, és járjon koncertezni... most is abból él, nem a CD eladásokból, hiszen annak nagy részét elveszi a kiadó. A film már érdekesebb, de ha már online médiává válik, akkor a reklámok, stb úgyis megoldhatók.
    Túlzottan egyszerűsítettem persze, a helyzet sokkal bonyolultabb, de nem megoldhatatlan. Valahogy mindig az jön le nekem ebből az egészből, hogy a kiadó cégek még mindig iszonyat nagyot akarnak kaszálni mások szellemi termékéből, mikor már úgyis vesztettek.
    Persze a "kisembert" könnyű elfogni valahol a lánc végén... De ez úgysem megoldás.
  • sathinel
    az nem apeh? a bsa mással foglalkozik.
  • Sheltem
    milyen listán? linket pls
  • szasz85
    nem a 30 terányi illegális cucc volt a baj
    hanem a 100millió adómentes forint
  • kismiki
    Talált valaki ismerőst a listán?
  • Evil Merodak
    Hát ha a sw letöltés illegális nálunk akkor a Steam meg a Blizzard downloaderek is illegálisak.
  • Inquisitor
    Hehehe, azért a lefoglalt szerver 30 Terra warezzal odab*sz, meg a másik adat az évi szátmillás forgalmú fizetős szerverről is. Véletlenül elkapják őket, az éves bevétel 10%-ból megkenik a bíróságot, vesznek 10x annyi szervergépet, vagy simán kipengetnek büntibe egy kisebb összeget ...
  • Loverman
    HÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ
  • szasz85
    isohunton kívül más nem kell
  • predakon
    Hogy örülnek maguknak :) Pár nap és újra menni fog minden ez tuti, mindig is így volt.
  • kicsibicska
    Meghalt a demonoid is.

RIP
  • sathinel
    Sz felbújtásnak számít, hogy kollektíve másodpercenként 10-20x szeretném frissíteni a honlapjukat, és kérek felvilágosítást az új marhaságaikról? Ha ennyire hozzánemértő bandáról van szó akkor jogos hogy napra(másodperce)pontosan szeretném tudni mit találnak ki mert nem akarok rendőrségi eljárást. Nem felgyújtani akarom a székházukat, autójukat, tömeggel odamenni, és fenyegetni.Ha utánnanéztek a híreknek a kiadók is szórakoztak a filecserélő rendszerekkel.

Ami biztos hogy mostanában nem fogok kiadni egy filmért, zenéért, programért sem pénzt. Max Wow új kieg, de azt is valsz megint külföldről hozatom be. Nehogy már itthon járjon jól valaki.
  • szasz85
    szerintem épp nállatok van magyaroszág legnagyobb illegális készlet, mert rátok senki se gyanakszik :D
  • Sheltem
    "Mivel sem torrentet, sem warez FTP-t, sem semmi hasonlót nem használok/tam a netkapcsolatomon"

Igen valószínűleg ezért van 1.5Tbnyi vinyód az aláírásodban Értem én a Vistának meg a hozzá tartozó progiknak kell a hely

• CybeRick
    Digit videó editálás, vágás. Grafikai munkák, térképészeti fotó stb... 1 digit fotó kb 700-800Mb. Ebből készül vektor térkép. Elsősorban. Bár meg kell mondanom az 500Gb-os Upgrade óta elszaladt velem a ló :D
  • narumon
    Hát ott nehezen találnának fogást :)
    Bár furcsa volna ha hozzánk jönne ki a BSA :D
  • nero
    A cegnel biztos minden rendben van?
    Nana. biztos van ott vaj. Csak keresni kell. :)
  • zedow
    sathinel, én benne vagyok, bombázzuk szét a gépeiket
  • szasz85
    na akkor floodoljuk halálra a szervereiket
    TÁMADÁS !!
    :D
  • Pluskast
    Vigyázz még a végén téged is elkapmak a zsaruk mert felbujtó vagy
  • zedow
    hát a wareznek, mi másnak? :D
  • Pluskast
    PONTOSAN! OTT A PONT!
    És akkor tovább nem folytatom mert akkor már elkezdünk politizálni. Egyébként lassan már azon sem csodáloznék ha az országban általános polgári engedetlenség következne be.
  • sathinel
    valami hozzáértő csináljon már egy progit ami ezen szervezetek honlapjait, levelezését basztatja. Nagyon feltelepíteném. Engem másodpercenkét akár 10x is érdekelne mit változtatnak a honlapjukon:D vagyunk elegen akik fel vannak háborodva ezen. Ha van esély hogy szopassuk őket akkor kollektíve csináljuk meg.
  • szasz85
    minek neked 900 giga tárhely CybeRick ? :D
  • narumon
    Engem egyébként a programozóknál jobban zavar a zenepiac. Teljesen elszálltak a gázsikkal. Normális a dolog mig az eladott cdkből, koncertből szépen meg tud élni az előadó jut ideje új zenét csinálni és nem izgulja magát halálra. Node kéremszépen az már nagyon durva hogy nem tudja hova rakja a 12. ferrariját, meg éppen hol vegyen új kastélyt. Ezeket az embereket ne védje a kiadó. Nem kell annyit adni ezeknek a népeknek és akkor mindjárt olcsóbb lesz a cd többen veszik meg és nem kell letöltögetni.
  • CybeRick
    Ha én elmegyek egy pékségbe, megvenni az említett kenyeret, amiből egy Kg 1000Ft, külföldön pedig csak 200Ft, akkor joggal háborodok fel. Mindezek mellé én keresek pl. 60000Ft-ot, míg a külföldi kolléga 300000Ft-ot. Nos, ha ezek a különbségek mérséklődnének talán nálunk is lassacskán legalizálódna a fájlcserélés (mert ebben hatalmas üzlet van). Felvirágozhatna egy új digitális aranykor. De ebben az országban csak egy dologhoz ért a vezető réteg: Még egy bőrt lehúzni rólunk. És ez igaz a politikára, a szerzői jogvédőkre (akik tulajdonképpen épp az előadókon élősködnek).
  • szasz85
    nektek hány illegális magyar programotok van?
    naugye!
    nem károsítottuk magunkat
    az egyesült állatok meg nem érdekel senkit, nem a mi letöltésünk miatt fognak éhen halni
  • narumon
    "És ezek után még be is tudják bizonyítani hogy az az adat rajta volt? Mert én bíró lennék kiröhögném mindegyik barmot hogy azt sem tudja mit csinál, de vádaskodik..."

Szerencsére vannak magyarországon is józanul gondolkodó bírók, akik csak addig mennek el amig a jogszabály kötelezi őket, de próbálják a valós oldalról megközelíteni a dolgokat. Persze ez mondjuk keveset segit a birság esetén :(
  • narumon
    Nem is mondtam olyat, hogy nekem az. Meg azt sem, hogy mindenkinek az :o Sőt józanul megközelítve nem hiszem, hogy sok ember van akinek az otthonin is minden az (bár ismerek ilyet az tény). Viszont az gusztustalan, ha valaki warez termékkel keres pénzt.
  • zedow
    nekem van legális WinXP SP2 update, valamelyik magazinnal adták :D
    és persze egy csomó játék ugyanilyen formában...
  • szasz85
    egyre lassabban frissít az oldal
    sztem már itt vannak :D
  • sathinel
    elviszik a gépet... Ez a diláttáns barom banda még azt sem tudja min tárolja a gép az adatokat? processzor, vidkari, alaplap,stb hol tartozik az adathordozók közé? Ennyi erővel ha egy cég igazgatója rendőrségi ügybe keveredik, akkor elviszik az egéssz céget? Hozzánemértés magasfoka amit csinálnak. És ezek után még be is tudják bizonyítani hogy az az adat rajta volt? Mert én bíró lennék kiröhögném mindegyik barmot hogy azt sem tudja mit csinál, de vádaskodik...

Kezdem megérteni miért is akarja sok ember ezeket kiírtani. Ha van valaki aki csinál egy programot ami ezek honlapjára lépked fel másodpercenként, akkor kérem ossza meg és mindenki telepítse. hátha lebénítjuk a forgalmukat. Szívesen feltelepítem és addig használom amíg nem kezdenek el gondolkozni, és nem amerika, és a kiadók seggét nyalják.
  • 1hengeresVmotor
    nah látod :)
  • narumon
    Viccelsz? Mivagyok én? :D
    A cégesen viszont az....
  • szasz85
    ha lesz vmi gubanc téged látogatlak meg először, ugyhogy jó lesz ha reszketsz :D
  • 1hengeresVmotor
    narumon neked mindened eredeti a gépeden ?