59
  • Purga
    #59
    Hát az én sulimabn, sajnos volt már késelés, jó hogy nem voltam bennt aznap!
    Szerintem nem lepek meg senkit, hogy a késelő a kisebbséghez tartozott...
  • HJPOWER
    #58
    Hehh!
  • JL666
    #57
    nem ez az első, nem az utolsó. majd leswz itthon is és lehet majd róla beszélni. Késelés már volt itthon suliban, mikor hajdúhadházon egy azt hiszem szoci képviselő lánya, aki tanár volt elkapott pár gyereket...olyan '98 körül talán...
  • dronkZero
    #56
    Akkor már inkább az a megoldás, ami a Gattacában van. Összehoznak pártucat megtermékenyített petesejtet, elédrakják a 3-3 "legjobb" lányt és fiút, te meg választhatsz közülük.
  • Blas109
    #55
    genetikai selejteket kijavítani..pff ugyanmár...tény hogy az emberiség egy kupac tohonya sz*rra fog leginkább hasonlítani,tényleg mindenki életben marad ha úgy tetszik darwinnak a gyenge meghal elvét kihúzhatjuk...
    "az ijen betegeket genetikailag szűrni kéne stb"
    reakcio:"nácik is ezt akarták-->náci vagy?" szerintem a reakico nagyon hibás.az ijen fajelméletek azért ha reálisan nézzük a dolgokat nem valós dolgok alapján ítéltek.az pedig elég valós veszély(HA meg tudjuk mondani 99,999%os pontoságal h így lesz) hogy ha ez a kölyök(magzat) felnő gyilkos lesz...szóval igen,normális megoldásnak tűnik.az már más kérdés h akkor az ijen dolgok már sztem gygógyíthatóak lesznek..."kicsit módosítunk rajta és kész is"...
    de úgyis kihalunk 100éven belül...nemműködik ez a társadalom sehogyse..szerintem
  • SityiSXT
    #54
    Én itt lakom Finnországban már több, mint egy éve, és nem mondanám, hogy a finnekre nem jellemző a "szőnyeg alá söprés". A fősulin is és a munkahelyemen is pont azt tapasztalom, hogy ha adott egy feladat vagy probléma, valahogy oldjuk meg, mindegy, milyen eredménnyel (csak legyen kipipálva). Én úgy veszem észre, hogy a finnek egész jól elvannak maguknak és nem nagyon keresik a kihívásokat, viszont eléggé rosszul tolerálják, ha kizökkentik őket a mindennapi rutinjukból. A fősulin én meg egy másik magyar csoporttársam elkezdtünk balhézni egy nyilvánvaló törvénysértés miatt (kötelező tárgyat akartak oktatni úgy, hogy a tananyag 95%-a csak finnül volt hozzáférhető, holott mi angol nyelvű képzésre járunk), és a finn csoporttársaink nemigazán voltak a helyzet magaslatán - értsd: nekünk privát megmondták, hogy szolidarítanak, de csak 2 csaj volt hajlandó velünk jönni a tanszékvezetőre borítani a tyúkólat. Az indok: ők olyan kultúra, hogy kerülik a konfrontációt. Ennek fényében pláne érthetetlen számomra, ami történt...
  • Blas109
    #53
    dfgg
  • wednes
    #52
    Azt szeretem mikor ilyen esetekbe megindul, hogy ez kinek a felelőssége. Lehet itt ujjal mutogatni sok mindenre, lehetnek tényeg közvetett tényezők, amik ehhez a tragédiához vezettek. De szeritem egy dolgot ne feledjünk el. Ezen a bolygón 6 milliárd ember él. Ez a 6 milliárd ember egyetlen nap alatt annyi mindenre gondolhat, annyi mindent csinálhat, hogy azt 500 év alatt se tudná egy számítógép feldolgozni. Én meg abba nem hiszek, hogy régen ilyen nem volt. Ezt ne keverjük azzal össze, hogy nem ilyen formába volt meg. Mindig is történtek tragédiák és történnek is. És hiába annyira éhes erre a média, ha a a világba történt ilyen esetek ha 2-3%-át tudják közölni az emberekkel. Egyszerűen a nagytöbbségről fogalmunk sincs. Régen is így volt! Csak régen még a 2-3%-ról se volt az embereknek tudomásuk.

    Sokan vagyunk és sokféle képpen cselekszünk. Nem lehet ezt teljesen kivédeni. Lehet egyéni eredményeket elérni, de tökéletes világ úgyse lesz. Erre példa ez az eset, ami azért sokkoló mert Finnországba történt, ahol tényeg nem jellemző az erőszak. De abba az országba is él 5 millió ember. Az rengeteg! Rengeteg ember!
  • Sadist
    #51
    Ez esetben csak egy médium szerepét tölti be, semmi több. Akkor is kikerült volna a cikk, ha tévében mondja be, hogy fejbe fogja lőni a tanárát.
  • Mike at home
    #50
    mindegy, szerintem akkor is fontosabb a megelőzés
  • Mike at home
    #49
    nem hiszem. a skandinávokra nem az jellemző hogy szőnyeg alá söpörnék a problémákat
  • Mike at home
    #48
    nem kell ehhez zsidónak lenni
    egyszerüen azt sulykolják az iskolákban: tanulj szorgosan hogy jó állásod legyen
    tipikus alattvalót nevelnek belőled, aki dolgozik és fogyazst
    másképp is lehet élni, csakhogy akik iskolákban tanítanak, erre legtöbbször alkalmatlanok, mert akkor mondjuk nem tanítanának, hanem egész mást csinálnának
  • DjDano
    #47
    Mondjuk a Youtube azért kötődik az informatikához...

    Ronny: Azok szimplán idióták voltak
  • Sadist
    #46
    Éreztem, hogy az ezsgé nem fogja kibírni, hogy ne rakja főoldalra a cikket. Hol van ebben a tudomány, vagy az informatika?
  • Ronny
    #45
    Akkor biztos az ókori görögök is nácik voltak, tudod Tajgetosz meg ilyesmi...




  • DjDano
    #44
    Nyílván nem erre gondoltam... de bármilyen faji, vallási vagy egyéb alapon emberek ellen uszító ideológia káros
  • dronkZero
    #43
    Hát látod vagy akkora idióta, mint a kurucinfo, ha szerinted szélsőjobb=fajelmélet.
  • CSOCSO
    #42
    :(.... mindenesetre a rendorseg szerencsesebb ha netre teszika gyilkosok a "leveluket" mintha papirra vetnek.. tegyuk fel.. a gyilkos eltunik.. azert egy video alapjan (mozgas, beszed, hang stb) hamarabb kideritheto ki volt az elkoveto.. mint mondjuk egy papirfecni alapjan amit egy 15 eves irogeppel irtak....
  • DjDano
    #41
    Az idióta kuruc info már lekomcsizta ezt a férget, pedig a náci jelző sokkal találóbb rá. Bevallása szerint a nem eléggé életrevaló társait gyilkolta le... Ugye ismerős valahonnan ez az eszme.

    UI: Aki a szélsőjobbos eszméket támogat, az ilyen mocsadékokkal vállal közösséget!
  • ReTeK
    #40
    "és immár a gyilkosok is az internet révén szeretnék magukra felhívni a figyelmet"

    úgy látom sikerült neki
  • Cat #39
    aki szerint szar a közbiztonság, olvassa el ezt (Dél-Afrikai Köztársaságról van benne szó, itt rendezik jövőre a foci VB-t, sok százezer ember megy majd oda):

    http://mindennapiafrika.blog.hu/2007/11/07/del_afrikai_koztarsasag_apartheid_utan_s
  • Wittgen
    #38
    Nekm semmi bajom nincs azzal, aki ki akarja nyírni magát. Mindenki azt tesz, amit akar, csak ne gyilkoljon előtte v. veszélyeztessen másokat a hülyeségeivel (pl a napokban lett öngyilkos vmilyen csáve úgy, hogy nekiment a szembe jövő kamionnak...az ilyen inkább akassza fel magát, a kötél és gerenda nem fog sírni).

    Innen üzenem a sok kis köcsögnek, akik gyilkolni készülnek, hogy inkább úszzák át a Dunát hosszában, az majd lehűti őket...kb örökre...
  • NeoMaN
    #37
    Simán. Nekem Tibet jut eszembe legtöbbször....
    Csak hát ott meg a kínaiak ugye. Vagy már nem?
  • CUCLI
    #36
  • dronkZero
    #35
    Jaj, menj már a picsába ezzel a szar dumával! 100-200 éve egy szelet kenyérért megkéseltek! Akkor nem volt ám 2-3 diplomára nyelvizsgára _lehetőséged_ sem! Földművesnek születtél? Hát akkor, ha szerencséd van, olyan 50 éves korodig túrhatod a földet, meg fizetheted az adót, az egyházi adót, meg időnként a rendkívüli adót. Esetleg néha felgyújtják a házad, meg megerőszakolják a lányod A városba sem biztos, hogy életedben pár alkalomnál többször eljutsz, nemhogy főiskola, egyetem!

    Ne sírjatok már ilyen faszságokat, _soha_ nem volt még ilyen biztonságos az élet, mint most, itt, Európában.
  • BCS pixel
    #34
    Igen, ép emiatt írtam oda az elterjedés szót. :)
  • Csaba42
    #33
    Ember, Finnország Európához tartozik.:)
  • Csaba42
    #32
    Ez a srác őrült volt, de a nagyokos politikusok meg jogászok megint levonják az ostoba elképzeléseiket, és megint megőrjítik a sor birkát, akik a számítógépet az ördög eszközének tekintik.
  • Hoz_Hun
    #31
    Mocskos szemét gyílkos. Most a pokolban sakkozhat az ördöggel. Hogy lehet valaki ennyire korlátolt, méghogy kijavítja természetes kiválasztódáson esett csorbát. 6 milliárd ember él a földön, ebbe ez a hülye nem gondolt bele. Ezzel már Hitler is bepróbálkozot egy kicsit nagyobb, grandiózusabb projekt kiséretében. Neki sem jött össze. Ez amúgy egy igazi lúzer lehetett. Jobb a világnak nélküle, csak kár hogy megölt 8 ártatlan embert.
  • Adam II
    #30
    Bár érdekel a hadviselés és ezáltal a fegyverek is teljesen egyetértek. Felesleges a fegyver a háztartásban. Balesetveszélyes az ilyen esetekről már nem is beszélve.
  • Adam II
    #29
    De gondolj bele nem mindenki rendelkezik szuperzsidó üzleti érzékkel és ezért simán csak dolgozni akar azt nem nagyon fogják felvenni ha nincs diplomája egy jól fizető munkahelyre a segédmunkások meg a betanított munkások szar fizetést kapnak ami épp elég arra ,hogy éhen ne haljon de rendesen élni nem tud belőle.
  • Adam II
    #28
    Ez az ember szimplán őrült volt és kész. Hogy mitől lett őrült? Nem lehet tudni. Persze ráfoghatjuk a társadalomra ami sok flusztráltság forrása lehet de emberek milliói küszködnek gondokkal (lelki,anyagi,családi sorolhatnám) még sem lövöldöznek találomra ártatlan emberekre. Ráfoghatjuk arra a meg nem értettségre és magányra (bár volt neki egy ex-barátnője) de egy rakás tinédszer van aki hasonlóan érez mégsem lövöldözik. Talán hibáztathatjuk a médiát amiért sztárt csinál ezekből a gyáva férgekből így ihletet adva a következőnek.
    Bekattant aminek ezer oka lehet és megtette.
  • kacsi01
    #27
    MI A FRANCÉRT LEHET KAPNI LŐFEGYVEREKET LEGÁLISAN???????????? Vannak sportlövész klubok, szervezetek, ahol szervezett keretek között bárki lövöldözhet még kalasnyikovval is ha van kedve. Ha pedig valakit ez nem elégít ki, akkor irány az Army way- kicsi tréning után irak, dzsibuti, amit akar. Ott nyugodtan ellövöldözhet mindenre amit mondanak neki. Otthon NE lehessen lőfegyvert tartani SENKINEK. Ha mégis elkapnak, minimum 3év vagy fölfelé kapható letöltendő(fellebbezés nuku).. Jaaaa, hogy fenyegetve érzi magát...? Kaphatók az emberi élet kioltására alkalmatlan, de annál inkább támadó-szellem lohasztó fegyverek. Tessék azokat venni. Ezek közül sok akár 10-20 méterről is megállít akármilyen nagydarabbéemwéskopaszgecit. napuszi.
  • Mike at home
    #26
    te vmi miatt szorongasz
    ha gondolod, keress meg pm-ben, vagy mogyi-t
  • Mike at home
    #25
    most nem azért, de szerintem nem
    nem kell ahhoz sem diploma, sem nyelvvizsga, hogy boldogulhass
    persze a suliban ezzel tömik a fejedet, mert azok az emberek akik az iskolákban tanítanak, ebben mérik az embereket
    de ezek az emberek az üzleti életben halottak
  • kvp
    #24
    "Az ilyen betegeket v.hogy genetikailag szűrni kéne... Persze ahhoz még kicsit fejlődni kell."

    Errol szolt annak idejen a szocialdarvinizmus, vagy mas neven a naci fajelmelet. A srac is ennek nagy hive volt...

    Az igazi megoldas ket reszbol all: egyreszt korlatozni kell a fegyvereket, masreszt az egyen viselkedese joreszt a nevelesen mulik.
  • Narxis
    #23
    Én bevallom őszintén, annyira elegem van ebből a világból, hogy elvonulnék remetének.Esküszöm, hogy inkább nélkülözném a technikát egy kis nyugalomért cserébe.
  • Narxis
    #22
    De egyre több van és ez a mai "civilizált" társadalom bűne.Nincs 2 diplomád?Senki vagy!Nincs 3 nyelvvizsgád?Senki vagy!Tisztességesen akarsz élni?Dögölj meg!---Ezt sugallja a mai rohanó világ.Ez nem volt így 50, 100, vagy 200 éve.Ezért vesznek a milliárdosok lakatlan szigeteket, meg óriási földterületeket, hogy nyugodtan éljenek a kacsalábon forgó palutájukban, ugyanis idegileg kimerültek.Csak sajnos a szegény ember ezt nem teheti meg, ezért inkább bosszút áll a világon aztán főbe lövi magát.Az öngyilkosságok száma folyamatosan növekszik, már hosszú évtizedek óta.
  • NEXUS6
    #21
    Pont ez az! Totális ellentmondás van aközött, amit az emberiség tesz, meg akközött, amit mint legfőbb jót tanítanak a srácoknak.

    Aki egy kicsit gógyisabb az rögtön kiszúrja ezt, ilyenkor jön az hogy a sötét vagy a világos oldalra állsz. De most tényleg!;)))
    Vagy továbbképzed magad és valami militarista állat leszel, vagy krisnás.
  • Mike at home
    #20
    lelki bajok mindig is voltak és lesznek
    ez nem a mostani társadalom bűne