59
-
#19 Arra nem gondoltatok, hogy az ilyen emberek legtöbbször nem így születnek hanem ilyenné válnak az általunk teremtett környezet miatt?Ez a rohadt fogyasztó központú társadalom, szennyezi a környezetét és túlnépesedett.Ezek a problémák lelki bajokat generálnák arra hajlamos emberekben.Én már nagyon nem tudok hinni egy jobb jövőben, az ember előbb vagy utóbb kipusztítja magát. -
Zoleeca #18 "Beperlik a történelmet?"
Nem dehogy, tuti találnak valami lövöldözős játékot a gépén...ha mást nincs akkor a Worms-re is ráfogják és ott leszünk ahol eddig...
A csúf gonosz "lövöldözős" játékok... -
#17 Érdekes módon a múltkori lövöldöző is kisebbség volt a lakhelyén.
Egy kicsit én emögött a tett mögött, egy erős komplexust érzek.
Jómagam is elég szélsőségesen látom a világot, főleg idehaza olyan mentalitás dívik ami miatt előbb-utóbb, külföldre költözöm.
Lehetséges egyébként, hogy a srácot folyamatos atrocitások érték és úgy fest most burult ki a bili. Nem mondom, hogy elfogadom, de az indítékait tudomásul vettem. -
#16 Az a gond, hogy a humanizmus, az ahogy az iskolában tárják az emberek elé kiüresedett. Az iskolában nem kap annyi erkölcsi töltést egy átlagemberke, hogy ellenáljon annak a xarnak, ami "valóságként" a médiából feléje ömlik. Vagy ilyen realista őrült válik belőle, ha túlságosan elhiszi azt a maszlagot, ami igazabbnak tűnik, annál a szemétnél, amit a suliban adnak neki, vagy csak depis lesz tőle, vagy jó polgárként ideális fogyasztóvá válik. -
#15 Utánanézve a dolgoknak:
A feltett videót csak a lövöldözés után törölték. -
#14 volt nekem egy ilyen haverom, aki tinédszerként arról fantáziált, hogy ki kéne irtani a az emberiséget, és vesz egy fegyvert, és lelő amennyit tud, szerencsére fegyvert nem vett, mondjuk voltak barátai, akik azt kiszedték volna a kezéből, meg elvitték volna pszichológushoz
euért mondom, hogy figyelni kell másokra, a barátaidra, mindig vannak jelek, hogy valaki vmilyen radikalis lépés felé sodródik -
#13 nem utólag kell valakit szivatni, hanem megelőzni az ilyen dolgokat
csak ugye mindenki szarik mindenkire
milyen lehetett a szüleivel a kapcsolata?
senkinek nem tűnt fel a gyilkolási szándéka, holott még közzé is tette
ha feladok egy egész oldalas hirdetést, hogy hétfpn nyolckor lövöldözni fogok a Mammutban, nem az a megoldás, hogy karóba húznak, miután megöltem 20 embert, hanem előtte 1. elszedik a fegyverem 2. elvisznek megfigyelésre, majd kényszergyógykezelésre vhová -
wolverine375 #12 "Az ilyen betegeket v.hogy genetikailag szűrni kéne... Persze ahhoz még kicsit fejlődni kell."
Na most olvasd el még1x a cikket, és eszmélj rá, hogy ő is pont ezt próbálta elérni. Szal lődd magad fejbe, mert egy véleményen vagy vele.
Csak nézőpont kérdése, hogy ki a gyökér. A történelmet mindig is vérrel írták.
Én pl nem hiszek abban, hogy mindenki ugyanannyit ér. Aki gyökér az haljon meg, ez a természet rendje, ettől persze nem fogok mindenkit agyonlőni... -
#11 és még egy dolgo, nem azéárt gyilkolt, mert a videoit feltehette a netre, azt megtette volna enélkül is
inkább valamilyen szinten maga sem akarta, vagy nem hitte hogy megteheti, de mindenki leszarta
másik este, ha valki igy akar híres lenni
ha valaki feltesz egy videot, amiben azt mondja, öngyilkos akar lenni, azt szeretné, hogy vegyék már észre, hogy mekkora bajban van -
No1Süni #10 Őszintén srácok! Melyikőtök fejében fordult meg valaha is az a gondolot, hogy majd én kinyírom az igazgatómat, mert Hitler és Sztálin? Kicsit röhejes, vagy csak nekem. Mert ha tényleg erre hivatkozik, akkor inkább a parlamentben kellett volna lövöldöznie, csak ahhoz nyilván nem volt elég vér a pucájában. Tény és való, könnyeb ártatlan diákokat gyilkolászni.
Én személy szerint elég nagy CS és egyéb FPS fan vagyok, de még véletlenül sem fordul/fordult meg olyasmi a fejembe, hogy pl. bemegyek egy nagy bevásárlóközpontba és elkezdek szitává lőni mindenkit aki 2 méteren belül van a pumpálós shotgun-nal, mert milyen király mikor pl a Rainbow Six-ben 2-3 métereket repülnek a hullák egy közeli találatom után.
Ez a srác annyit érdemelt volna, hogy van 2 hónapig feküdjön az ágyban, legyen jó felvekvéses, mindene fájjon és nuku morfium meg hasonló erős fájdalomcsillapító, és akkor lehet hogy elgondolkozott volna rajta (sajna későn) hogy valyon azok a szülők akik elvesztették szeretett gyermekeiket, hogy érezhetik magukat.
Egy biztos, ennek a lövöldözős dolognak sajna egyre többen hívei. Inkább üljön otthon a gép előtt és lőjjön amit akar, de mi a f*sznak szétlőni ÁRTATLANOKAT???
Ilyen szempontból abszolút nem értem meg a németeket. (gondolok itt az fps játékok szabályozására)
-
#9 jobban komolyan kell venni az ilyeneket
nem törölni a feltett videót, hanem komolyan venni amit mond, és idejében kezelni
biztos máskor másoknak is mondogatta, és senki nem vette komolyan
másrészt miért kell fegyverviselési engedélyt adni pisztolyra egy 18 éves embernek? pszichológiai vizsgálat az engedély kiadásakor nem volt?
egyáltalán minek neki fegyver?
remélem a finnek levonják a megfelelő következtetéseket és tanulnak az esetből
de fenn északon tényleg nem divat ilyet csinálni -
Wittgen #8 Már nálunk is elindult a folyamat. Egyre több a tanárokat és diákokat célzó erőszak a sulikban, még az általánosokban is. Csak idő kérdése, hogy mikor következik be egy súlyosabb verés, késelés, neadjisten emberölés. Szerintem 2010-ig biztosan bekövetkezik nálunk is vmi hasonló (pedig a finneknek sokkal jobb az oktatási rendszere és a közbiztonsága a fejlettségük és gazdasági stabilításuk miatt). -
#7 Amikor letörölték a srác cuccait youtube-ról, akkor vajon szóltak a finn hatóságoknak, hogy van egy agyament faszi aki mészárlást vízionál? -
Wittgen #6 Az ilyen p*cshuszárok jobban tennék, ha inkább magukat lőnék fejbe kezdésként otthon a pincében. Az ilyesmitől tudok a falra mászni, amikor vki gyilkol, csakhogy jó legyen neki, utána meg kinyírja magát, nehogy szar legyen neki a végén (pl egy életfogytos cellában ülve ölben táncolni a bega állatoknak).
Ebben az esetben kit fognak majd a hatóságok és a média hibáztatni? MErt ugye a srác Hitler és más tömegnyilkos fószer eszméit dicsőítette, nem pedig a CS vagy GTA miatt lett ámokfutó. Beperlik a történelmet?
Vagy végre a fegyvergyártókat és a hatóságokat kiáltják ki fő felelősnek, amiért lehetővé teszik, hogy abberált semmirekellőek is fegyverhez jussanak?
Ezt meg nem lehet kivédeni szerintem, mármint ha a sulidban elkezdenek lövöldözni. Ha nem vagy kiképezve harci körülményekre, akkor biztos, hogy sokkolnak a történések/leblokkolsz/visítva menekülsz/pánikolsz.
Más. Az meg qrva nagy baromság, hogy majd megpróbálják az ilyen videók feltöltését megakadályozni. Itt is a hülye seggfejeknek, akik megnézték a videót annak feltöltése után, egyből értesítenie kellett volna a zsarukat a fenyegetésről. Ha ezt vki megtette volna, biztos hogy megakadályozható lett volna a dolog.
Úgyhogy véleményem szerint az ilyen videómegosztó portálok a megelőzésben is nagyon hasznosak lehetnének. -
#5 Remélem európában nem fog elterjedni az ilyesmi. -
Dany007 #4 Hát ja. Elég durva az eset. Ilyenkor elszoktam képzelni a fijafenét csinálnék ha egyszer az én suliban is lenne ilyesmi. (már vagy 4 éve nem járok suliba) Mondjuk ül az ember az órán, a tanár magyarázza mondjuk az 1867 es kiegyezést, mindenki unatkozik, van aki persze jegyzetel a füzetébe...a nap gyengéden besüt az ablakon, épp kifele nézelődnek a diákok, milyen jó lenne már ha ez az óra is eltelne, ennyivel is közelebb kerülnének a hazamenetelhez (:)) stb stb Aztán egyszercsak benyit egy gyerek, erre mindenki odafigyel mert ugye nem kopogott stb, aztán találomra fejbelő pár gyereket, aztán továbbáll... Azért durva...nemsokmindent lehetne tenni ilyen szituban.
Ráadásul tök értelmetlenül gyilkolászni...utánna még saját magát is kinyírta...sok értelme volt...Remélem szenvedett!
Az meg tényleg durva, hogy hogy kaphat egy ilyen ember fegyvert hivatalossan :S
Az ilyen betegeket v.hogy genetikailag szűrni kéne... Persze ahhoz még kicsit fejlődni kell.
De ha mondjuk az én gyerekem születése előtt mondjuk 5-6 hónappal kiderülne róla hogy erőssen (hangsúlyozom erőssen) hajlamos az ilyen tettekre, akkor lehet hogy inkább elvetetném a picsába. Mert ha valakibe ilyesmi genetikailag benne van, akkor hiába az ilyen olyan nevelés, előbb utóbb kifog jönni belőle...
Márpedig vannak genetikai okai az ilyeneknek. V.hol az sg-n is volt ilyen cikk asszem. -
#3 Lehet hogy nem ideggyenge? Szerintem itt nincs semmi ami arra utalna. Pl a virginatech-nél a koreai srácmál tuti elszállt valami odafenn de nekem ez esetben úgy tűnik, hogy ez a srác egyszerűen ebben az elvben hitt, hogy ő megtisztitja az emberiséget a "feleslegtől". Más kérdés, hogy persze ez sem éppen tolerálandó dolog, hogy elgezd lövöldözni az iskolában:S -
#2 Hmm nem tudom, de én meg azt tenném fel, ahogy egy ilyen szerencsétlennek nem sikerül végezni magával majd szépen 1 évig kínozgatják éjjel nappal csak annyira, hogy még éppen ne haljon bele...
,,Csodalátos" , hogy manapság ez a menő meg az is, hogy ezekután bárki is nyugottan engedje el a gyerekét suliba. -
Carsee #1 Hogyan lehet fegyvere egy ilyen ideggyenge bunkó parasztnak hivatalosan?