38
 • sztyui2
  #38
  Számomra a megoldás az, hogy a Photoshop CS2(amit megszoktam), és a CS3 is rajta van a gépen
 • Zoli007
  #37
  Na már látom, h. ezzel is az lesz mint a office 2007-tel. Egy hét szerencsétlenkedés -> uninstall -> Office 2003
 • magyarvok
  #36
  De lehet, hogy azokat a dolgokat amiket most csinálsz vele, a CS3-ban könnyebben, gyorsabban tudnád megcsinálni :)
 • InfectedMann
  #35
  Hát nemtom. Úgy biztos nem fog ez a húzásuk bejönni ha csak az új kezelőfelülettel adják ki majd a köv. verziót.
  Kéne a PS Light és PS Extreme verzió. Vagy lehet egy verzió is csak lehessen választani kezelőfelületet.
  Nem kéne elbutulnia a PS -nek azért mert egyre keresettebb és lassan ez lesz az alap képszerkesztő progi mindenkinél.
 • opeca
  #34
  Figyelj, 3-as verziójú maxot kétlem, hogy a profik közül sokan használnának. Azért rendre mindig több plusz funkció jelent meg a maxokban, a pluginokról és maxszkriptekről nem is beszélve, amik viszont erősen verziófüggők.

  Mondjuk úgy, hogy inkább a 7-es verziót használják:)

  Perzse én is csak a magam nevében tudok nyilatkozni, de nagyot néznék, ha valaki a hármas verzióval bibelődne:)

  Az meg természetes, hogy egy professzionális felhasználó nem ugrik az első béta verzióra, és kivárja szépen amíg letellik a kifutási idő:)
 • cenobite
  #33
  Én sem rajongok a túlzott átalakításokért PS esetében. 3-as verzió óta használom a progit, azóta tényleg nagyon sokat javult, jelenleg a CS2-vel dolgozom és nagyon jó. Bár előtte a 6-os verziót használtam évekig és kicsit át kellett állnom rá, de mostmár megszerettem.
  Személy szerint nem valószínű hogy váltani fogok. A jelenlegi verzióval MINDENT meg lehet csinálni ami a képfeldolgozás kategóriába beleesik. Legalábbis nekem még nem okozott gondot. (nem nagyképűségből mondom, csupán a napi tapasztalat).
  PS rulz! :)
 • Griphons
  #32
  én sokáig nem szerettem a photoshopot, az új cégemnél azonban rákényszerültem a használatára. De egyáltalán nem bántam meg! Remélem nem cseszik el az újításokkal...
 • magyarvok
  #31
  Nem ezt mondtam előtted...
 • Dömper Ármánd
  #30
  Bullshit! Ez a cikk arról szólt, hogy szarnak a valóban(!) professzionális felhasználók fejére és a régen várt 64 bites támogatást és többprocesszoros támogatást a következő verzióba se fognak rakni.
 • DjDano
  #29
  Itt is szalagos menürendszer kell mint az Office 2007-ben...
 • Mynet
  #28
  Ismerős dolog, én Gimp-el kezdtem. Majd fölraktam a photoshop-ot ami nagyon barátságtalannak tűnt, és szüneteltettem a dolgot pár hónapig meg sem nyitottam újra. Majd belemélyedtem a dologba. :D
 • slickboy
  #27
  Ez megint ilyen marketinges mellébeszélés amivel utólag mindent meg lehet magyarázni. Nem derül ki, hogy csak felület módosul, vagy a maga a Photoshop logikája, módszerei, több kiadás lesz eltérő funkciókkal vagy egy kiadás választható menü meg miegyéb elrendezéssel? Inkább javasolnám, hogy a telepítés idejét meg a program méretét, sebességét javítsák vagy optimalizálják, szerintem többet érne. Pl ha CS3nál valami összetevőt nem telepít az ember akkor azt csak az eredeti csomagból telepítheti hozzá, különálló termékként nem! Lehet nem olyan nagy probléma ez de akkor is, asszem CS2nél még lehetett így.
 • HöfEE
  #26
  Hát én nekem már a CS3 meg a CS2 is kicsit fura volt,(nem is használom ezeket) ennél radikálisabb változtatás tönkretenné a programot :(
  Amúgy szerintem nem olyan sok az a menü ami a photoshopban megtalálható vannak ennél sokkalt összetettebb programok is. Persze aki nem ért hozzá annak bonyolult, de mindenki el kell kezdje valahol. Én is mikor anno először láttam csak néztem ki a fejemből, aztán végignézegettem a menükön mi mit csinál, majd tutorial olvasgatás és az ember egy idő után belejön.
 • Vorpal
  #25
  "Nack szerint viszont az Adobe tisztában van a Photoshop értékeivel, és nem fogja a fürdővízzel együtt a gyereket is kiönteni a kádból."

  Ezért szidom évről évre az új verziókat - az adobe is csak olyan mint minden monopólium - minek törje magát ha ezt a szart is megveszik (Dreamweaver incl.)
 • UnnameD
  #24
  Én maradok a cs2-nél. Aki meg nem tud a photoshoppal mit kezdeni, ne rakja fel.
 • Mynet
  #23
  Egy hasonlat volt! Hogy ők is így vannak az r3-as 3D MAX és a mostani talán asszem legújabb 9es verzióval.
 • Cat #22
  Egyszerüen többet akarnak eladni a termékből, ezért lefelé nyitnak. Szerintem tökegyértelmű.
 • willard
  #21
  Ha a termékmendedzseren múlna, 1 db "Do it for the user!" gomb lenne a Photoshopban. így mindenki könnyen tudná használni!
 • opeca
  #20
  uvw
 • opeca
  #19
  Mi köze van a 3DSMax-nek a Photoshophoz?
  Én 8 éve max-ozok, de csak önszorgalomból foglalkozom a Phostoshoppal. Nem hiába van külön 2D grafikus és 3D modellező:)

  A 3D-s modellezőnek pedig a 2D-hez max. az UW MAP, UNWrap textúrázásnál van köze, de ott is geometriai szinten.

  Szóval nem értem minek írtad ezt a mondatot:D
 • opeca
  #18
  Mondjuk az biztos, hog nem normális dolog, ha 300000 menü van.
  Ezt még egy professzionális felhasználó is bevallhatja, az ő életük is egyszerűbb lenne, ha kissé átgondolná az Adobe, hogy miképpen lehetne könyebben elérni az egyes funkciókat.

  A Photoshop jelenlegi menürendszere egy hányadék.
 • Mynet
  #17
  Ráadásul a photoshop tekintve hogy professziónális program, nem túl olcsó. 200-300e, nemhiszem hiszem, hogy az átlag user lenne ilyen ár mellett a célközönség. Lehet hogy amcsik, meg nyugat-európaiak jobban keresnek, de akkor se olcsó. Azért, hogy csak képet méretezzen át, esetleg fényerőn állítson, talán még vörösszemet eltűntetessen. Fölösleges megvennie, arra van ingyen szoftver.

  Csakhát az átlag embert azt hiszi, hogy milyen jó lesz neki érteni sem kell hozzá, megcsinál mindent, mert látja azokat a képeket, átalakítások (ezzel van tele az internet, a média) és azt hiszi ő majd fog olyanokat csinálni. Sarki fűszeres is azzal akarja már megcsinálni a zöldségek tábláját. :D
 • Mynet
  #16
  Csak én használtam SolidEdge-et (cad/cam program)? Ott pl kapásból 20 féle elrendezést közül választhatsz éppen mire akarod használni (modellezés, animálás, összeszerelés, műszaki rajz készítés, stb.), viszont a fönti menüből minden elérhető maradt. Szerintem, ha már újítani akarnak, hogy legyen így, hogy betölthető a klasszikus, megszokott felület is.
  MS Office 2007 egy nagyon jó példa erre a user barát felületre. Én 12 éve használok office programokat, még a 97-el kezdtem, win 3.11 alatt. Fölraktam az office 2k7-et és amit azelőtt megcsináltam 2 mp alatt, azt ennél van hogy negyed óráig ülök fölött (itt nem ilyen, hogy állítsuk félkövérre a betűt meg társai, azt a hülye is megtudja csinálni, hanem olyan funkciókra, amit átlag user nem sokat vagy egyáltalán nem is használ). Sajnos MS-ék nem hagyták meg a választási lehetőséget, hogy melyik felületet akarom használni, de a színét azt persze kiválaszthatom. :S Akinek meg muszáj az docx és társai miatt használnia 2k7-et az szopjon. (ok tudom van konverter már és ms oldaláról letölthető, de akkor visszabutítom a dokumentumot és elvésznek a plussz dolgok amik benne voltak).

  Photoshop-ot én mégcsak a 6.0-ás verzió óta használom, már csukott szemmel. Majd váltottam a 7.0-ra azóta is azt használom. Kijött az első creativsuite és már nem ott voltak a megszokott dolgok, ráadásul a csicsa kinézet is zavart, egy professziónális programnak nem kell mindenféle 3d-s effektes ablak meg domború fejléc... Azóta ez a helyezet is folyamatosan romlott a többi cs-nél.

  3D Max-es nagy öregek is, akik nagyon régen használják és vérprofik, sem véletlen nem akarnak még r3 verzióról váltani újabbra, azzal gyorsabban megcsinálnak bármit. Megvan minden cél beépülő moduljuk ami kellhet.
 • herlius
  #15
  Most nem azért, de mi ebben az újdonság? A CS3-ban már eleve létezik feladatspecifikus kezelőfelület. A webdesigner más kezelőfelületet választhat magának, mint a lapszerkesztő. Más kérdés, hogy én webdesignerként nem sok hasznát vettem az alapértelmezett kezelőfelületnek és szerintem ez természetes is. A Photoshop ugyanis pont attól nagyszerű progi, hogy egy dolgot akár 5 féleképpen is meg lehet csinálni. Tehát ez a "lecsupaszítás" szerintem eleve halott ötlet. Másrészt pedig én speciell nem igazán örülök annak, hogy úgymond a "sarki fűszeres"-től kezdve a nyugdíjas Teri néniig mindenki könnyen megtanulhat PS-ozni. Aki komolyan akar ezzel foglalkozni, az igenis "szenvedjen meg" ezért a tudásért.
 • valamit
  #14
  Szvsz. a kezelőfelületet úgy is felhaszálóbarátabbá tehetnék, hogy az kapcsolható legyen. Ahogy más skinek vannak mondjuk egy BSPlayeren, ugyanígy más elrendezésbe lennének a program funkciói a különböző felületeken. Vagy ahogy például a Dreamweavernek is van karakteres, van grafikus és van grafikus/karakteres üzemmódja, csak itt a karakteresnek a jelenlegi általánosat vennék, a grafikusnak meg a 6-8 féle web-medical-publishing-stb. verziót, amik között külön-külön kapcsolni lehetne menet közben igény szerint. És akkor nem dobnák ki a gyereket se a fürdővizzel, meg egy csomó laikusabb felhasználót megnyernének maguknak.
 • Gerygrey
  #13
  Amit úgy terveznek a nagyokosok, hogy "kezdő felhasználó is könnyen elboldoguljon vele", annak a végeredménye számomra általában egy túlbonyolított katyvasz. Elég pl a Windows Media Player felületére, vagy az iTunes-ra gondolni. Az állítólag bonyolult Neroval előbb megcsinálom, mint hogy a WMP-ben megtaláljam ami kell. Nem szeretném ha a PS is erre a sorsra jutna.

  "Ha egy felhasználó a Photoshop elé ül, és megkérdezi: 'Mit csináljak?", az vállat von, és rágyújt egy cigire: 'Én nemtudom, mondd meg nekem te.' Ez nem jó hozzáállás, ennél sokkal jobban kell csinálnunk"
  Dehogynem jó hozzáállás. Ezt átültetve a mindennapi életbe: ez olyan, mintha a munkahelyen a főnököm kérdezné meg, hogy mi legyen ma az elvégzendő munka. Persze hogy én is vállat vonnék, ő a főnök, ő tudja mire akarja felhasználni a munkaerőmet, adjon nekem feladatot ő. A Photoshopnak én vagyok a főnöke, csinálja azt amit kérek tőle, de azt csinálja jól, és ne akarja kitalálni, ne ő adjon ötleteket és ne akarjon nálam okosabbnak látszani (munkahelyeken az ilyesminek kirúgás az eredménye, számítógépen pedig uninstall)
 • mhorvatR
  #12
  Én nem ellenzem felhasználóbarátabb PhotoShop verzió kiadását, de kizárólag a régi elrendezésű verzió kiadásával együtt. Lehet, hogy sokkal jobb moduláris szerkezete lenne, illetve függetlenül attól, eredetileg mi hol van rajta átrendezheted, nehogymár az eddigi felhasználókkal szúrjanak ki, akik már becsukott szemmel kattintanak a párszáz általuk használt funkció bármelyikére...
  Én - mint amatőr PhotoShop user - 2-3 éve használom a programot és nagyon nem szeretném, ha egy butított felületet kapnék, amit 2-3 napomba tellne úgy visszarendeznem, ahogy a CS3 volt.
  Mégegyszer hangsúlyozom, felőlem adjanak ki ilyen újfajta verziót is könnyű átláthatósággal - hiszen az Adobe így akarja az eladásait növelni, minekután a PhotoShop méltán a leghíresebb programja -, de legyen klasszikus elrendezés is. Mellesleg aggódni én ezen nem aggódok és szerintem másnak sem kell, mert ezek a visszhangok eljutnak a mai világba a fejlesztőkhöz, akik nem mernék megtenni ezt a buta lépést (mert nem hinném, hogy csak mi magyarok lennénk felháborodva ezen).
 • papabear
  #11
  Szerintem aki nem tudja vagy nem akarja megtanulni, annak nem is való. A sok ismerősödnek valószínű bőven elég egy sokkal 1szerűbb képszerkesztő szoftver.
  Aki meg a munkájához használja az meg majd megtanulja. Lépésről-lépésre.

  Ha valaki csak egy gödröt akar ásni a kertjében, nem baj ha nem kotrógépet használ hozzá...
 • smv
  #10
  Éppen azért
 • Su0my
  #9
  minek PS? létezik az Aperture már elég régóta...
 • god2530
  #8
  Hmmmm. Ti is Lkezdtétek vhogy!? Nagyon sokan tanulnak autodirata módon programokat. Amikor először telepítettem a PS-ot, csak néztem mint maci a málnásban. Utána meg kikapcsoltam a gépet. Mivel szükségem volt rá, így Lkezdtem megtanulni. Most már - tapasztaltan, de nem profi módon - én is könnyen használom. Ha eleve "kezdő"barát felületű (vagy, ahogy Ti mondjátok "júzer") lett volna, sok ismerősöm is használná. ...de sajna nem mindenki születik PS mesternek.
 • C4ine
  #7
  bullshit. agyukra ment a pénz. ennyi. a profi alkalmazás pont attól profi, hogy én mondom meg neki mit akarok, és nem ő nekem.
 • robos
  #6
  Akkor minek/kinek van a PS Lightroom amely "...egyszerű kezelésnek köszönhetően könnyedén átlátható..." vagy a PS Elements ami "...kifejezetten az otthoni felhazsnálóknak lett fejlesztve. Nagyon egyszerű a kezelhetősége, de mégis a háttérben a "nagy" Photohsop dolgozik..."

  Akkor?!
 • magyarvok
  #5
  Csak a kezelőfelületet akarják egyszerűbbé, átláthatóbbá tenni?
  Most őszintén: Miből tartana csinálni mondjuk 6 különböző változatot? Aztán azt használja a user amit akar. A régi photoshoposok meghagynák eredetit, hisz ők már úgyis tudják mi hol van.
 • 1Obi1
  #4
  Hát ha egyszerűbbet akar valaki a photoshopnál az használjon paintet.
 • Csaba42
  #3
  Lád a Black & White esetét, aminek a folytatása igazi unalomgyűjtő lett, annyira primitív alkotás az elődhöz képest. Ráadásul a Photoshop sosem arról volt híres, hogy Paint-közeli szinten áll.
 • CybeRick
  #2
  Isten óvja a Photoshop-ot el-júzerfrendesítés folyamatban? "a Photoshop egy mindenes eszköz, feladatspecifikussá alakítása alááshatja hasznosságát..." - ebben rejlik az igazság. Gyakorlatilag ember legyen majd a talpán, aki tudja majd, pontosan mely verziót is kell megvásárolnia ahhoz, hogy a munkáját elvégezhesse?
 • Csaba42
  #1
  "De a hasonló változtatások kockázatosak: a felhasználók megzavarodhatnak, a begyakorolt mozdulatsorok megtörhetnek, az erősségek gyengülhetnek."