36194
  • theone91
    Nem sokat változtat a tény, hogy mióta Joshua Topolsky ott hagyta a Verge-t, teljesen borult a mérleg. Láttunk már precendenst arra, hogy az Apple azokat az újságírókat, akit iPhone-okat hajtogattak, egyszerűen csak letiltott vagy le akart tiltani az összes Apple rendezvényről. Ez azért a sajtómanipulálást meríti, bármekkora blődségnek tartja az ember a bendgatet.

Kétrészes supercut.
    01
    02
  • RYO21
    Majd ha a "Best smartphone you can buy" nem iPhone lesz, és nem lesznek ennyire elfogultak minden Apple-s cucc iránt, akkor talán majd ismét elkezdem őket olvasni.
  • GregSB
    Akkor lapozz át a többi 6 oldalra is. Az interjú csak az első oldal :D
  • theone91
    Ez egy interjú a világ egyik legnagyobb cégének egy fejével.

Majd akkor áll vissza minden nálam, ha a a következő LG vagy Samsung okosóra, vagy a következő Nexus telefon is olyan tesztet kap mint Az Apple Watch.
  • theone91
    Szerintem ez simán belefér ide is. Nem mintha annyira pörögne mostanában a topik.

Nekem ennyi a véleményem csupán:

- A digital crown egy remekül működő beviteli eszköz, világos, hogy miért van szükség rá, az Apple Watch szoftverén és formatervén helytálló ötlet.
    - A Project Soli egy remek ötlet és koncepció.

Egy felhasználónak sincs még tapasztalata a gyakorlatban az utóbbiról, és ha valaki már most jobbnak találja a digital crownnál az csak szimplán a hasára csapva és eldöntötte, hogy az összehasonlítást a Google fanboyságára húzza fel. Ez csak bullshit vita.

Ettől függetlenül jobb és érdekesebb ötletnek tartom a Solit.
    Ha visszamennénk az időben és megmutatnák a digital crown ötletét papíron valamint a Project Soli ötletét papíron, akkor biztosan az utóbbira mutogatnék habzó szájjal.

Ennél több véleményt még ha akarnék sem tudnék formálni róla.

Talán még annyit, hogy jelen formájában az Android Wear amúgy sem szorul se crownra, se Solira, mert a (pozitív értelemben) infantilis és kártyaalapú UI kialakítása mögött egyértelmű az mentalitás, miszerint kis képernyőre nem igazán elfogadott sok UI-elemet tömni. A legutóbbi Android Wear verzióban megjelent a csuklómozgatással irányítható UI, ahol egyszerű csuklómozdulatokkal tudsz fel-alá scrollozni. Ezzel megoldották a másodlagos UI interakciót és ráadásul akkor is megkapod az összes pillantásos információd, mikor épp nem szabad a kezed.
    Utoljára szerkesztette: theone91, 2015.05.31. 13:08:28
  • GregSB
    Múltkor ment itt a panaszkodás hogy a Verge csak Apple cuccokhoz készít terjedelmes fícsöröket.

Azt hiszem ezzel megcáfoltak minden ilyen feltételezést:

Sundar’s Google
    Utoljára szerkesztette: GregSB, 2015.05.31. 13:02:11
  • GregSB
    Hasonlítani lehet, de ez ugyan az a szitu mint amikor a Microsoft kihozta a jegyzetelő táblagép koncepcióját (talán Courier volt a neve?). Mindenkinek leesett az álla, jöttek a megmondó emberek hogy ez az igazi innováció, nem az iPad amin sima iOS futott. Aztan tudjuk mi történt...

Persze nem mondom hogy a Solibol nem lesz semmi, lehet sikeres lesz, de láttuk már hogy nem mindegyik ilyen kísérlet jott be Google-nél se (Glass).

Bocs az offért egyebkent, lehet kéne egy általános tech topic, ahol ezekről lehetne beszelni?
  • theone91
    Én nyugodt szívvel hasonlítom a Project Soli koncepcióját a digital crown koncepciójához. Ha a koncepció-szintjén maradunk, akkor az már csak másodlagos, hogy az utóbbi már piacon van és működik. Egyáltalán nem állítottuk, hogy bármivel is jobb lesz, sőt lehet, hogy a valóságban (ha egyáltalán megjelenik konzumertermékekben) egy fájdalmas bénaság lesz, amit senki sem használ majd. Viszont egy sokkal egzotikusabb és érdekesebb ötlet, mint a digital crown.

De mindkettőnek az a célja (ha például a Soli-t okosórába integrálva vizsgáljuk), hogy az érintőképernyő megkerülésével befolyásolható legyen a UI. Ha valakinek el akarnám magyarázni érthetően, felhasználási körülmény példájával, akkor mindenképp az ismert digital crownhoz hasonlítanám, mert jelenleg ez a leginkább testközeli alkalmazása az egésznek a közeljövőben.
  • kifli
    Hidd el nem jófejségből csinálják, ez üzlet. Minél több szolgáltatásukat használod annál több adatot tudnak meg rólad és annál több pénzt tudnak keresni. A google egy reklámcég. Bevételeik igen nagy százalékát a reklám adja.
    A google ezt soha nem mondja magáról és úgy állítja be magát mint egy olyan cég aminek a fő profilja az innováció és kutatásfejlesztés. Ezzel is azt akarják elérni, hogy sokkal szívesebben használják a szolgáltatásaikat.
  • kifli
    Nem mondtam hogy nincs saját r&d de a projektek nagyrésze felvásárolt projekt, külső ötlet. Nemtudom honnan a francból keveredik ide az apple megint (nem kell minden hsz-edbe kényszeresen belerakni hogy valami módon szidni tudd őket, mindenki felfogta már szerintem hogy számodra a google az isten az apple az ördög)
  • GregSB
    Egyik cégre sem lehet általánosítani, mindekttőnél előfordulnak külsős felvásárlások és saját fejlesztések. Googlenél pl külsős felvásárlás az Android vagy Youtube, Applenél a TouchID vagy Siri.

Google rengeteg irányba fejleszt, aminek kis %-a lesz befutott termék, de azok bőven visszahozzák a többi kiadást. 2 ilyen termékük a Gmail és a Maps. Mindkettő hobbi projektként indult, de mára bőven visszahozta nekik a többi nem túl sikeres próbálkozásaik (Wave) költségeit.

Talán a legnagyobb különbség a két cég között hogy a Google nyíltan kommunikál a kísérletezéseivel kapcsolatban, míg az Apple mélyen hallgat amíg kész termék nem lesz valamiből. Ilyen pl a TV-jük, amiről mostmár kiderült hogy évekig fejlesztettek ténylegesen egy képernyővel rendelkező készüléket, de végül kukázták az egész projektet.

A lenti videó tényleg zseniális, de ne feletjsétek el amikor a digital crownhoz hasonlítjátok, hogy az utóbbi egy piacon lévő tömegyrátott termékben van, amit ha akarsz most meg tudsz venni, ez a radaros tech pedig egy laborban működő ígéret, ami még messze van a piacra lépéstől.
    Utoljára szerkesztette: GregSB, 2015.05.31. 01:57:48
  • theone91
    Mondjuk az Android is egy felvásárolt projektje a Google-nek.

De a Google ATAP egy valóban belsős műhely.
  • skinnyman
    Ez inkabb pl az apple-re jellemzo, a google-nel mindig is eleg komoly r&d reszleg volt, lasd pl: google x
  • theone91
    Egy olyan nagy volumenű cég mint a Google elkülönít évről évre egy adott mennyiségű R&D (kutatás fejlesztés) költségkvótát, amelyeket eloszt kis workshopok közt. Ezek teljesen természetes költségek egy tech-cég esetén. Azért ezek a kis csapatok nem emésztenek fel nagy pénzeket, még ha ilyen innovatív vagy innovatívnak tűnő technológiákról beszélünk.

Ha mondjuk 10 párhuzamosan futó kis workshop közül egy kihoz valami olyat, amely később konzumereszközökbe integrálható technológia, akkor már megérte. Pláne ha a technológiát más cégek is felhasználhatják mondjuk licencelés mellett. Például a Microsoftnak is remek R&D csapatai vannak, nem véletlen, hogy rengeteg technológiai licenszekből származó profitjuk van.
  • szucsy89
    de ezekbe mennyi pénzt beleölnek... a 90 százalékukból nem lesz semmi forradalmi, az meg rengeteg kidobott pénz...
  • kifli
    gyakorlatilag felvásárolnak startupokat és jónak tűnő projekteket. Nagyrészt nem a google projectje, hanem megveszik az ötletet.
  • theone91
    Ha valóban megoldják azt, hogy tökéletesen működjön, akkor sokkal jobb alternatívája lenne a digital crownnak.

Nagyon remélem, hogy továbbviszik és kezdenek is vele valamit a gyakorlatban is. Zseniális ötlet.
  • szucsy89
    aztakurva, imádom a Google-t

mindenre van vmi projektjuk :DDDDDD
  • Jim Morrison
    ez már a jövő

nagyon király
  • skinnyman
  • skinnyman
    Kung Fury: Street Rage
  • gabi89
    JB vagy KK van rajta?
    Mert Kitkat alatt csak rootolás után lehet megoldani, hogy a telepített programok is írhassanak az SD-re.
  • Ironman2
    Hali! Hogyan kell beállítani hogy a frissen leszedett játékok a google play-ról a memóriakártyára kerüljenek,és települjenek,ne a telefon belső memóriájába?

LG Optimus F6
  • theone91
    Szerintem a kategorizálás fontosabb, mint a gyűjtögetés. Sokan még az olyan fotóikat is képesek backupolni, amelyet első megtekintés során már simán le is törölnének a francba. Én ennek sosem láttam értelmét.
  • desigo
    Fényképezőgéppel készült képeket vissza szoktuk nézni időnként.
    A telósakat nem igazán...
  • theone91
    Bezzeg régen cipősdobozok jelentették a legnagyobb biztonságot a fotóink számára.
  • ldavid
    és ebből hány % az amihez soha többet hozzá sem nyúlsz?
  • desigo
    Én túlzásba viszem a képek biztonsági mentését eléggé.
    Asztali PCben két különböző vinyón mentés.
    Egy külső vinyón mentés.(mert mi van túlfesz,zárlat lesz)
    Plusz a telefonon készített kb havi 500 képet Dropboxon,Google Fotókon mentve.(mert mi van ha betörnek és ellopnak minden vinyót)
    Na jó bevallom apám gépén is van egy adag kép mentve :)
  • Borg
    Dark System UI
  • skinnyman
    Aki lemaradt volna:

Kis szemezgetes az erdekesebb dolgokrol, amikrol keynote-on nem (vagy nem reszletesen) vol szo:
    Google May Have Left The Best Android "M" Feature Out Of The Keynote: Automatic App Data Backup And Restore

[Android M Feature Spotlight] System UI Tuner Allows You To Customize The Quick Settings Tiles
    [Android M Feature Spotlight] A Dark System UI Mode Is Available In Developer Options
    [Android M Feature Spotlight] External Storage Can Be 'Adopted' As True Internal Storage Or Accessed Normally With No Additional Apps
    [Android M Feature Spotlight] The Low-Power Doze Mode Can Be Turned On And Off On A Per-App Basis
    [Android M Feature Spotlight] Multi-window (Well, Kind Of)

Egyebek:

[Download] Android "M" Developer Preview Images Are Live Now For Nexus 5, 6, 9, And Player
    [I/O 2015] Android Studio v1.3 Developer Preview Adds C/C++ Support With Refactoring, Code Completion, And Debugging Capabilities
    Inbox 1.8 Is Now Open To Everyone, Adds Swipe To Delete, Signatures, Trip Bundles, And More [APK Download]
    Google's Design Site Gets An Overhaul With Tons Of New Content

Google Does Not Plan To Make Google Now On Tap Available In The Developer Preview

Mas tema:
    NVIDIA SHIELD And SHIELD Pro Review: Easily The Best Android TV On The Market, But Don't Toss Out Your Game Consoles Just Yet
    Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2015.05.29. 18:54:03
  • RYO21
    Az ötlet tetszik, a videó is jól megvan csinálva, viszont azokat a kínai szövegeket kihagyhatták volna róla.
  • Dzsini
    Sok haszna nincs, de milyen jó móka:
  • SzirmosSzisza
    Töltsd fel titkosítva Dropboxra vagy valami hasonlóra :)
  • Jim Morrison
    igen, először én is elgondolkodtam, hogy töltsünk fel heti 5 giga fotót, és akkor pár éven belül végzünk, vagy csak hagyjuk winchesteren a képeket. (így is jópár winchester teli van képekkel..), szerintem mi maradunk az offline is elérhető képeknél. viszont telós képekre ez így tök jó, arra ez tökéletes.
  • GregSB
    Meg drágább :D
  • Dzsini
    Egyrészt beállíthattad eddig is, hogy milyen tartalmakat használhat fel reklámcélra / miket tárolhat a Google (böngészési előzmények, helyadatok, stb.), másrészt és akkor mi van, ha célzott reklámot kapsz? Még az is előfordulhat, hogy valami olyasmire irányítják a figyelmed, ami tényleg jó.

Persze a második vinyó egyszerűbb :)
  • GregSB
    Erősen vacilálok ezen a Photos szolgáltatáson.

Jelenleg 1db külső vinyón van az összes fotóm, ami nagyon rizikós. Ha beszarik akkor mindent elvesztek. Kézenfekvő lenne ide feltoltni mindent, mert ingyenes.

Ugyanakkor ez vele a legnagyobb bajom is. Ingyenes, és mellette a Google végigscanneli az összes képet. Holnap már tuti olyan hírdetéseket látnék amiket a fotóim alapján az algoritmusuk rám szabott.

Nem akarom hogy a létező összes fotómat (gyerekkoritól a hányós fősulis képekig) lássák és beindexeljék... Lehet inkább veszek egy második vinyót backupnak
  • Vadnokedli
    Eddig is lehetett, mondjuk én még G3 ról töltöttem egy Z1-et régebben OTG kábel + USB-Microusb-vel
  • Jim Morrison

:c
  • Jim Morrison
    most én is kipróbáltam, és rákerestem, hogy macska, és kidobta a macskás képeket, szóval kb tényleg nem sok különbség van az újhoz képest :)

frissítettem: van eszközmappák oldal, de sehol sem tudom hol tudnék új mappát létrehozni. kijelöltem 60 fotót de akkor is csak megosztást ajánl fel :(
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.05.29. 12:02:47