36194
  • SzirmosSzisza
    Google Music-ról ha jól tudom max 5-ször tudod letölteni a zenéidet.
  • Chris Lowe
    Amúgy most a spotify is 2 hónapot ad. Mindenképp kipróbálom ezt is. Én google musicon hallgatom a saját regi zenéim(20000 track pakolható ingyen, offline is leszedhető a saját zene, minden zeném felfért bőven és ugye nincs reklám) , spoti a stream, soundcloud az újdonságok és remixek (szvsz még mindig ez a legfrissebb és szintén nincs reklám). Rdio, deezer innentől már felesleges bár van accountom, nincs telepítve.
  • Dzsini
    Mennyi idő is telt el azóta, hogy a honlapon fent vannak visszajátszások? Másfél-két éve? Hipphopp sikerült a mobilkliensekbe beépíteni. Ezért gondolom, hogy az ilyen bonyolult funkciókat, mint a wifi/mobiladat jelző kiolvasása nem fogják elsietni.
  • Jim Morrison
    mobilon most azért végre sikerült előrelépniük (bár abban igazad van, hogy összességében, meg a honlapot hitbox.tv vel összehasonlítva le vannak maradva.
  • SzirmosSzisza
    Taylor Swift iTunes-on vagy mi a fenén se lesz, legalábbis az alapján amiket nyilatkozott. Amúgy meg a fontos dolog lehet, hogy épp a másik véglet, a noname előadók lesznek :)
  • Dzsini
    Ha jól emlékszem ott se volt megkülönböztetve a mobilhálózat és a wifi, csak úgy általában az adatforgalom.

Egyébként ezzel tudna foglalkozni maga a program, hiszen több esetben van olyan beállítás, hogy "adatok letöltése csak Wifin át" - a lehetőség megvan rá, mert tud ilyen státuszt kiolvasni a rendszerből. Hogy nem teszi, az a programozók slendriánsága / oda nem figyelése. Ahogy a Twitch fejlesztési sebességét nézem, 2-3 éven belül lesz ilyen funkció náluk is :)
  • Jim Morrison
    volt beállításokban még kitkat bétában, ahol meg lehet tőlük vonni engedélyt, csak valamiért kikerült. M ben már benne lesz.
  • DanielT
    Köszi, végül én is hasonló megoldásra jutottam később, bár egy másik appot tettem fel hozzá. Az pedig elég szégyen, hogy ehhez firewall kell, amivel hátba lehet szúrni az appokat.
  • Solten
    Na, meglatjuk mi sul ki belole, Windows-ra fejlesztes nem ment nekik.
  • GregSB
    Tavaly 2 nagy előadó is volt. Az egyik engem annyira nem érdekel (Taylor Swift), de millióan hallgatják és elég nagy rinyálás volt a neten hogy nincs Spotifyon hónapokig az új albuma.

A másik meg a Coldplay volt, őket spec szeretem és idegesített, hogy nyár elején kint volt az albumuk, Spotifyon meg valamikor késő ősszel jelent meg.

Precision: Nem, ez nem bratyizás, hanem játék a számokkal. Amíg a Spotify nem tud több pénzt adni az előadóknak, mert akkor neki kevesebb marad és ez az egyetlen bevételi forrása, addig az Apple / Google simán tud nagyobb %-ot visszaadni a zenészeknek, mert nekik locsolódik be a pénz más szolgáltatásokból, nekik nem fontos hogy nagy %-ot hasítsanak a zene szolgáltatásban.
  • precision
    igen, ezt úgy hívják, hogy ismerlek ezer éve, ráadásul fizetek is sokat csak ide hozd először az albumodat vagy az általad managelt előadók albumait :) hatékony üzleti modell valóban :)

de amúgy nem hülyék a kiadók/előadók sem... hiába nem kapnak annyit a spotify -tól, akkor sem elhanyagolható tényező szerintem a legnagyobb ilyen szolgáltatás, szóval nem tehetik meg, hogy nem teszik elérhetővé magukat a spotify -on :) én eddig nem találkoztam olyannal amire hónapokat kellett volna várni... de lehet én nem hallgatok olyan zenéket, nem tudom
  • Jim Morrison
    De szerintem ez már nem igaz, muse nak is egyből hallgathatóak az új számai, woodkidnek is stb.
    Szerintem ezen a gödrön túl vannak már.
    Csak ac dc nincs amit szerettem volna hallgatni :(
  • GregSB
    Pont a zenekedvelőknek lehet jobb ez mint a Spotify. Tavaly több nagyobb elődadó is volt, aki bojkottálta a Spotifyt, hónapokig nem volt elérhető új albumuk rajta (pl Coldplay).

A Spotify meglehetősen kis %-ot ad vissza az előadónak, ezért sok nagy ismert előadónak nem éri meg ott debütálni albumot, sokkal több pénzt tudnak csinálni ha máshol jelentetik meg először. Nem tudni milyen üzleti modell van az Apple Music mögött, de az emberek akik felépítették (akik gyakorlatilag a Beats zenei szolgáltatását csinálták) nagyon közeli és jó kapcsolatban vannak zeneipari kulcs szereplőkkel, ha van eszük akkor több pénzt juttatnak az előadókhoz amellett hogy ugyan annyiba fog kerülni a szolgáltatás mint a Spotify.

És ha az egyszeri user azt fogja látni, hogy a kedvenc előadója Apple Musicon ott van, Spotifyon meg hónapokat kell rá várnia, akkor váltani fog.

• Bucser
    Ehhez nem kellett volna ilyen messzire jonni
  • DanielT
    Mi a legjobb, legegyszerűbb módja annak, hogy egy appnak ne engedjem a mobilnet használatot? Konkrétan a Twitch ről van szó, sokadszor felejtem el visszakapcsolni a wifit és 1 óra alatt eltűnik a teljes havi mobilnet keretem... A background data kikapcsolás nem elég, nekem full kifingatás kell.

Rootolt készülék, köszi!
    Utoljára szerkesztette: DanielT, 2015.06.08. 23:56:19
  • Jim Morrison
    Sajnos engem hidegen hagy, valszeg én is kipróbálom, de a váltás (számomra) meg sem fordult a fejemben.
  • theone91
    Ezt csakis azért linkelem, mert ősszel jön az app Androidra is.

Ha szintén tartják az "első 3 hónap ingyenes" dolgot Androidon is akkor mindenképp érdemes lesz kipróbálni. 10 dolláros havidíj mellett nem igazán rúg labdába a Spotify mellett, ha csakis a zene érdekel (és miért is érdekelne más ezen kívül). Azt nem tudom, hogy az első körös 100+ országban benne vagyunk-e, de gyanítom hogy igen, pusztán a többi szolgáltatás jelenlétére alapozva.

Az app szerintem még akkor is érdekes, ha nem érdekelnek az ilyen szolgáltatások, vagy foggal-körömmel ragaszkodsz a Spotifyhoz, Rdiohoz, Google Musichoz, mittoménhez, hiszen Androidra még sohasem fejlesztett az Apple.

• Chris Lowe
    Hát ezaz, hogy nincs a pálca. Azt olvastam több helyen is, hogy az új verzióban már manuálisan is lehet használni a hópehely stb dolgokat...fura
  • Jim Morrison
    "ogy a fenébe lehet automata szuperség fotót készíteni"
    gondolom automata, nem manuális. vagy képnézegetés közben ha látsz ilyen varázspálcát nyomj rá.
  • Chris Lowe
    Erre nem tudtok megoldást?
  • theone91
    Nem csak lekicsinyít, hanem letömörít is. De még így is megfelelően print minőségű, ha személyes célokra akarod használni, be akarsz keretezni egy fotót otthonra és így tovább.

Profi fotósok is csak személyes célokra fogják használni, ugyan úgy mint mindenki más. Nem tud például RAW-t backupolni. Így egyetlen fotós sem fogja munkához használni.

De egyáltalán nem is erre épít az egész. A lényeg, hogy legyen egy fotóalbumod a felhőben. Nem akar ennél több lenni.
  • Jim Morrison
    5.x
    Nem tudok elfelejteni wifi hálózatot. Ha nem kapcsolom ki a telót akkor jó, nem kapcsolódik az elfelejtett hálózathoz, viszont mobil resi után igen.
    Valaki tapasztalt még ilyet?
  • skinnyman
    Android M Will Never Ask Users For Permission To Use The Internet, And That's Probably Okay
  • szucsy89
  • szucsy89
    kifejtenéd? miben jobb egy navi, mint mondjuk az okostelóról elindított Google Maps?
  • kifli
    nekem olyan volt, hogy kocsiablakban ment a navi rajta volt pluszba töltőn meg a zene is telóról ment. Felmelegedett és a töltést abbahagyta. Gondolom az akkuba épített szenzor azthitte a töltéstől melegedik ennyire az akku és letiltotta a töltést
  • Dzsini
    Az új Photos óta végtelen.
    szerk.: 16 megapixelre kicsinyíti a képeket, ha nagyobbak.

On the surface, this is the holy grail for casual, amateur and even professional photographers. Free… unlimited… storage. But “unlimited” is never truly unlimited, and Google Photos has two major limitations.

Photos uploaded to Google Photos have a maximum resolution of 16 megapixels, or 4920 x 3264 pixels. Any photos larger than that will automatically be downsampled by Google. This is fine for most current smartphone models, but images captured by any decent DSLR will see their quality reduced dramatically when they’re uploaded to Google Photos.

On the video side of things, 1080p is the highest resolution Google Photos supports, so all those 2K and 4K videos you recorded on your new Android phone will be downsampled as well.

To casual users, these limitations seem trivial — and they are. If the iPhone or an Android handset is your only camera, Google Photos is quite possibly the perfect cloud photo and video storage solution for you. If you’re a pro or even just an enthusiast though, these issues will be difficult to swallow.

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.06.05. 18:14:14
  • SzirmosSzisza
    Ha Google felhőben szinkronizálom a képeket mennyi hely van alapból? Lejártak az ingyenes Dropbox gigáim és nem nagyon férnek már oda így a fotók.
  • Borg
    Komoly ember nem is navigál telefonnal :)
  • skinnyman
    En magam is meglepodtem rajta, de viszonylag erdekes cikk - ha nem is tul technikai.
    Amugy nagyon erdekes dolog ez, egyertelmuen ez tunik a jovonek, ez az effortless automatikus korlatlan backup, es tartalom alapjan okos kategorizalas, visszakereshetoseg annyira magatol ertetodo dolgok. Viszont ehhez tenyleg elengedhetetlen hogy a user megbizzon a szolgaltatasban, hogy az adatai biztonsagban legyenek. Ha peldaul egy fappening-fele botrany egyszer itt is megtortenne, az alapjaiban renditene meg az emberek bizalmat benne. De a google azert sose volt amator szerverekben :)
  • Chris Lowe
    Segítsetek már, mert valszeg én vok a béna. Új google fotók alkalmazásban, hogy a fenébe lehet automata szuperség fotót készíteni. Tudjátok ilyen hóesést imitálni stb. Jobb felül ott van a kis plusz jel arra rányomok akkor új album, kollázs, történet és animáció van. Azokban ilyet nem lehet. Mondjuk nekem automatikusan sem készített amióta fentvan az új verzió, pedig multheti gyereknapkor csináltam vagy 20 fotot...
  • szucsy89
    vagy kikapcsol a telefon, ami navi közben annyira nem vicces, ha ismeretlen helyre mész...
  • Dzsini
    Hát, a 20 fokos delta az 15 fokos levegőnél kellemesen meleg, 35 fokos levegőnél (autó szélvédő előtt) viszont 55 fok... a fizika már csak ilyen, még a throttling is beindulhat, ami drasztikusan csökkenti a teljesítményt, hogy ne süljön meg a gép.
  • Jim Morrison
    de az. főleg ha mobilnetezek + neadjisten még töltőn is van, garantált sütő lesz belőle.
  • szucsy89
    gyenge troll próbálkozás volt? :D

amúgy nektek nem melegszik rohadtul nyáron a telótok? (nekem G3 van, kocsiban napfénynél navi, 4g, gps, waze megy) rohadt forró...
  • Jim Morrison
    "A series of selfies compiled into a living GIF. I am staring back at me."

ennél jobban tetszik a lumiás kamera appban lévő megoldás. először egy kis mozgás majd maga a kép, faszán meg van csinálva, az tök jó.
  • Dzsini
    98-ban van 5 androidpolice, 99-ben 1 verge -> "csak"
  • szucsy89
    a nagy verge fikázás után csak verge cikkeket linkelsz? :D
  • skinnyman
    Laughing and crying my way through the new Google Photos
  • skinnyman
    Google Keyboard Updated To v4.1 With Personal Dictionary Sync, Emoji Access From Physical Keyboards, And More [APK Download]
    Google Camera Updated To v2.5 (Seen In the M Preview) With New Focusing Animation, Faster HDR, And More [APK Download]
    Sony Will Start Android 5.1 Updates For All Z Series Devices (Plus Some Mid-Range Phones) In July
    Doom 3: BFG Edition, Including The Original Doom And Doom 2, Now Available For SHIELD TV And SHIELD Tablet
    YouTube v10.21 Adds Cardboard Support To 360-Degree Videos For The True In-Your-Face Experience [APK Download]

Nem semmi...