36194
  • skinnyman
    Fent a play store-ban: Kodi (ex-XBMC)
    Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2015.06.15. 10:41:47
  • skinnyman
    Ja csak nem vettem eszre a masodik spoilert, igy mar megvan :)
  • Dzsini
    Készül az SG fórum dedikált app.
  • Jim Morrison
    sg mobil app.
    cause why not.
  • skinnyman
    ?
  • enizoli
    udv.
    elso androidos telefon.vibert akarok telepiteni.google playt ker,csinalok emailcimet........
    no id passed with uri vagy mit ir ki.
    mit csinaljak h menjen?
  • PeeTeR
    tessek mind a harmat beszerezni s igy megszabadulsz meg a halvanyan felmerulo vacilalastol iZS!
  • szucsy89
    Note4, S6, G4-et dobta nekem
  • Jim Morrison
    Csak az nézze meg aki tud még pár hetet várni
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    [spoiler]2015 Q3
    ( ͡° ͜ʖ ͡°)[/spoiler]
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.06.14. 18:23:43
  • skinnyman
    Find the Android phone for you

How Not To Get Killed Every Other Second In Hotline: Miami [Sponsored Post] elvileg mocskos nagy ez a jatek, durva h van android-ra is
  • theone91
    Ők tudják. Ha nem nem gondolják komolyabban nyomulást a legnépszerűbb mobilplatformon, akkor az csak őket érinti hátrányosan.

A lényegért, tehát magáért a zenekatalógusért mindenkinek fel kell köhögnie a 10 dollárt. Az ingyenes A rádió engem hidegen hagy (pont a rádió koncepciója elől menekül az ember, ha saját maga által választott zenéket hallgat), ahogy a művészek social media hubja sem vonz.

De itt az egyik legnagyobb hátránya az Apple Musicnak: Csakis 256 kbps minőségben lehet hallgatni, ami amúgy nem vészesen rossz, viszont többek közt a Spotify Premium is 320 kbps-t tol és a 265 kbps alulmarad az iparág sztenderdjétől. Főleg otthoni zenehallgatás estén azért nagy előny, ha egy szolgáltatás a lehető legjobb minőségre törekszik.

Ezek szerint 3 hónap ingyenes próbaidő sem lesz, kipróbálni máskülönben nem fogom. Így már távolról eldöntöttem, hogy maradok a Spotify-nál és szerintem ezzel sok androidos véleményét osztom.
  • szucsy89
    igen, a G3 repedéseit is javítják
  • masoma
    sziasztok! van egy garanciás nexus 5-öm és a hangerőszabályzónál illetve a sim kártya portnál hajszálrepedések jelentek meg. a telefont egyszer sem ejtettem le nagyon vigyáztam rá. szerintetek LG szervízben hajlandók kijavítani?
  • TaRka0107
    Ezt nem olvastam, én az 5colos verziót nézegettem, az kapható a Tben. Olvastam forumot is, wifit nem fikázzák pedig.
  • Jim Morrison
    szerintem ezt olvasta, utána jött ide.
    (szerintem)
  • szucsy89
    cikk
  • Jim Morrison
    Sorry Android users, there's no free Apple Music option for you

azt hiszem akkor erről ennyit :)
  • TaRka0107
    Üdv

Honor 6-ról vélemény?
  • szucsy89

Nekem egy ilyenem volt, általánosban méregdrága cuccnak számított és én voltam sokáig a király

aztán jöttek a discmanek, az valahogy nekem kimaradt, sohasem volt és mindig irigyeltem azokat akik már cd-vel nyomultak :(
  • SzirmosSzisza
    Pedig így van. Értelme nem tudom mi (tippre, hogy ne ezen keresztül mozgasd a zenéid).

szerk.: ahogy nézem a saját alkalmazásukkal akárhányszor le lehet, akkor gondolom annak a telepítésére akarnak ösztönözni.
    Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2015.06.09. 21:13:37
  • Chris Lowe
    Tab s-re is megjött a lollipop. Májusra ígérték, kicsit késtek. Eddig fasza, de még csak 1, 5 órája fut.
  • htr93
    Ha rootolok egy telefon vagy tablet memóriakártyát, olyan programokat is teljesen átmásolhatok amiket egyébként csak részlegesen tesz át? Egy ideje próbálom kideríteni de hiába, előre is kösz (ha) válaszokat.
  • Chris Lowe
    Szerintem ez nem igaz. Értelmetlen lenne, mivel egyrészt saját zenéim ergo en töltöttem fel, másrészt ha letöltöttem ötször és mondjuk hatodszor is le akarom akkor mi van? Fizetnem kell az egyszer anno már megvásárolt zenémért? Nem logikus. De majd kipróbálom később,mert most más dolgom van.
  • Dzsini
    az :)

de előtte a telefonom is walkman volt

(és nagyon rég volt egy kazettás sony walkmanom is)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.06.09. 20:00:31
  • theone91
    Szerintem annyira unintuitív dolog Youtube-on zenét hallgatni. A összes streaming szolgálatatás zene-katalógusában kényelmesebb rendszerezni, playlistezni, favolni, csillagozni stb.

Szempillantás alatt átálltam Spotify-ra, mikor megjelent nálunk. Plusz a Youtube app használhatatlan volt zenehallgatásra.

Persze néha hallgatok például Soundcloudot, Youtube-ot, mert azért Spotifyon sincs fent minden.
  • szucsy89
    "van külön lejátszóm"

walkman, mi? :D
  • skinnyman
    Nem vagy egyedul :) Telon nalam is mp3 van (leginkabb tarhely megfontolasokbol), egyebkent flac.
    A youtube mondjuk nalam nem zenehallgato platform, azt azert elegge alja dolognak tartom, max kenyszermegoldaskent.
  • Dzsini
    én telefonon semmit :)

van külön lejátszóm, azon általában m4a-t, a táblagépen meg podcastokat, mittudomén milyen formátumban... az lehet, hogy mp3
  • RYO21
    Én vagyok az egyetlen,aki még mindig a jóöreg mp3-akat hallgatja a telefonján? PC-n meg ottvan a youtube.
  • GregSB
    Igazából én vagyok vele mint Dzsini: hajrá, menjenek vérre egymással, mi meg remélem csak jól fogunk járni azzal hogy jobb szolgáltatásokat fogunk kapni.

Pl Spotify már be is jelentette, hogy náluk is lesz családi csomag. (Apple Musicnél 6 fő használhat egy havi $15-os csomagot).
  • theone91
    Alexander Ljung:

“They’re very large and they have a lot of cash and they’re very good at marketing and they’ve very good at building hardware,” Ljung said. “They’re going to put a lot of marketing behind this. I’m all for it.”

Pontosan azon a véleményen van mint én. Csakis a marketinggel fog eldőlni az egész, és ebben az Apple remekel.
    A Google Music lehetett volna az Apple Music, de mint említettem ez nem igazán érdeke a Googlenek. A Youtube-ra akar támaszkodni.
  • Dzsini
    Az önálló/független művészek viszont sok éve elsősorban a Soundcloudon laknak, onnan valamivel el kellene őket csábítani... és a hallgatóikat is.
  • Jim Morrison
    kivétel lehetne az admob és hasonló
  • theone91
    "pont az apple adna nagyobb szazalekot az eloadoknak, mint a tobbiek?"

De azért ne feledjük, hogy az Apple kiadó is szeretne lenni azzal, hogy én te ő mi ti ők is feltehetünk zenét a hagyományos music labelek megkerülésével és ezt sokan ki fogják használni. Így nem marad más választásuk, mint hogy többet fizessenek. Pont ez a helyzet a Google Music-kal is.

Sok streaming szolgáltatásba feltehetsz zenét önálló művészként is, de erre nincs lehetőséged pont a legnagyobb szolgáltatásokban, mint a Spotify, Deezer stb. Vagy akkor kerülsz fel, ha már leszerződtél egy olyan zenei kiadóval, amely a zenetárát rendelkezésre bocsájtja streaming szolgáltatásoknak (ekkor ráadásul még kevesebb pénzt is kapsz a zenéd után), vagy zenei aggregátorok számára bocsájtod a zenéd (és kicsivel több, de még mindig túl kevés pénzt kapsz a zenéd után).

A közvetlen értékesítés és a teljes kontroll a saját zenéd felett nagy előnye egy adott streaming szolgáltatásnak, pláne ha széles a platform. Google Musicra feltehetsz bármikor "kisművészként" is zenét és a profit 70 százaléka te zsebedben landol. Ha az Apple ennél többet kínál majd, akkor kisművészek hosszú sora jelenik majd meg az Apple Music előtt. Sőt nem is kell többet kínálnia, elég ha teljes erővel beindítja a marketing-gépezetet.

Az is kijelnethető, hogy a Google nem akarja túltolni a Google Musicot, mert vígan elvan a Youtube-bal, ami a legnagyobb és legfaszfejebb zenei streaming szolgáltatás a világon.
    Utoljára szerkesztette: theone91, 2015.06.09. 13:40:04
  • Dzsini
    Bármelyik programban benne lehet, ha a programozók nem lusták beletenni. Amit olyanok készítenek-használnak, akiknél nem szokás a korlátlan mobilinternet, ott benne is van alapból. (lásd Budapest Menetrend, Podcast Addict, stb.)

Logikus egyébként az említett reklámozási szempontból, hogy az OS nem korlátozhat.
  • Jim Morrison
    jaa, pedig már reménykedtem :(

• skinnyman
    Ez konkretan nem lesz benne: #32315
    Technologiailag jo erveik vannak ra, hogy miert nem, egyebkent valszeg uzletileg is szempont, hogy ne nyirjak ki az ad-supported appokat anyagi szempontbol. Custom rom-okban , nincs akadalya, hogy benne legyen, meg persze root-tal van ra megoldas.

Greg: pont az apple adna nagyobb szazalekot az eloadoknak, mint a tobbiek? Finoman szolva nem eppen errol hiresek.. :) Es mivel ha jol tudom, multiplatform a dolog, igy jarulekos beveteluk sem nagyon lenne belole, nem adnak el miatta tobb hardvert. Max a plusz image miatt, mert ugye mogotte van az apple logo. Kerdes hogy ez er-e nekik annyit, hogy kb nulla profitjuk legyen rajta - mondjuk nekig valszeg ugysem szamit.
  • theone91
    Amúgy ha valakit érdekel, hogy hogyan és mennyit fizetnek a steaming szolgáltatások, annak itt egy remek áprilisi infografika.

Innen is látszik, hogy a TIdalos előadó-parádés felhajtás csupán egy elcsépelt marketinggépezet volt. Ha valóban az előadók érdekeiért álltak volna színpadra a hip-hop és EDM majmok, akkor a Google Play mellett kellett volna kiállniuk. Ugyanis streaming esetén ők fizetik a legtöbbet. Ők a legkisebb rossz. De lehet, hogy az Apple kaparintja meg ezt a címet.
  • theone91
    Azért az még nem tisztázott, hogy milyen profitmargó jut az előadóknak az Appletől, csak bizonyos, hogy jóval több lesz, mint ami Spotify-on megy. Plusz, a Spotify nem fog örökké tartani, ez bizonyos. Mikor a legnagyobb előadók sorra kihátrálnak majd, akkor egyre gyorsabban-és-gyorsabban fog nőni a veszteség a bevételhez képest (ahogy az már megy egy ideje).

Ha előadó lennék, én sem rajonganék a Spotify-ért, hogy őszinte legyek, sőt más népszerű streaming szolgáltatásokért sem. 34 millió (!) lejátszás után 1700 font tiszta bevétel összesítettben. Ez 720 ezer forint. Ennyit egy Flourtomi falunapozik össze 20 perc alatt.

De versenyezni az öt dolláros havidíjjal (Spotify) nem igazán fog a tíz dolláros havidíj (Apple Music). A Tidalnek sem megy, pedig ott aztán végképp megvolt az előadói belelendülés.

Ha az Apple kinyírja a Spotify-t, az közvetett formában történik majd, mert a kreatívok fognak kiszállni egyre többen és többen a Spotify mögül (nehéz őket hibáztatni, bár a taylorswiftek elmehetnek a picsába (link1) (link2)). Viszont ez csak akkor fog működni, ha valóban sokszorosa jut az előadóknak az Appletől. Attól az egész nem lesz forradalmi, ha a Portishead 34 millió lejátszás után nem 720 ezer forintot kap, hanem másfél milliót.

Az előadóknak fel kell fogniuk, hogy mára a zenehallgatási szokások teljesen a streaming irányba húztak el, a kiadóknak és a szolgáltatóknak pedig emiatt mindennél jobban kell az előadók munkáját értékelni.
  • szucsy89
    teljesen hidegen hagy, és mivel adnroidot használok el sem gondolkodom rajta hogy Spotiról váltsak, ha iphoneom lenne TALÁN elgondolkodnék, de így nem