Google Android

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Bedrótozták a Futárt? helyes 😊

Biztos vagyok benne, hogy azokból az adatokból dolgozik, tehát csak az van rajta, ami ott is.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

skinnyman
Ellenben valami jo hir, ami kiveteles erinti az orszagot:
Mind the (g)app for real-time transit information
Budapesten is van, raneztem, es mar most mukodik, kiirja melyik busz kesik - nem biztos h az osszes busznal mondjuk.

Regards,

Dzsini
A szomorú az, hogy ez az idézet egy 2012-es cikkből van.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Vadnokedli
Kösz az infót. Azt hittem azon az alapon nincs hogy úgy is van internet előfizetésed a hazádban mint Magyar magyar térképen. <#idiota>

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Dzsini
"A Google hazai képviseletétől is azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az offline térkép itthon egyelőre nem működik, de bevezetésén dolgoznak."

Vadnokedli
Miért? :v

Dzsini
Saját helyek -> Offline térképek -> Új offline térkép mentése.

De Magyarország területét nem mentheted le.

Vadnokedli
Tudnátok segíteni abban hogy a Maps legfrissebb verziójában hol találom az offline térkép mentés opciót? "Tippek és trükkök" fül nem segített egyáltalán. Budapest kéne.. <#fogmosas>
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2015.06.03. 09:20:21

theone91
Giroszkópot szinte az összes olcsó eszközből kihagyják. Ilyenkor az orientáció megállapítása szimplán a gyorsulásmérők feladata, de az nem elég a telefon térben történő mozgásának lekövetésére. Ergo az olyan szoftverek amik ezt igénylik, még ha el is indulnak, szinte használhatatlanok lesznek.
Utoljára szerkesztette: theone91, 2015.06.02. 21:09:32

theone91
Na vazdmeg, ilyen bénán termékvideót régen koppintottak az Apple-től.

GregSB
Hát ha a számokat nézzük akkor lehet elég ha csak ugyan annyit tud.

Wikipédiáról:
Spotifynak 60 millió felhasználója van.
iTunes Storenak: 575 millió aktív (tehát aki rendszeresen használja es vásárol rajta)

Már ha csak a saját usereik fele elkezdi hasznalni több felhasználójuk lesz mint Spotifynak.
Utoljára szerkesztette: GregSB, 2015.06.02. 21:02:13

Jim Morrison
szerencse, hogy azért mert pár ismerős arcot odavágnak a termék mellé még sok embert nem tudnak "megvenni" 😊 persze a marketing sokat számít (Beats by Dr. Dre ugyebár...), engem legalább nem tudnak megvesztegetni ^^

Nagy zenészek spotifyon is csinálnak listákat (Slash playlistjét láttam a múltkor), foci vb idején meg a focisták lejátszási listáját lehetett fellelni.
Ráadásul most spotify rágyúr a fitnesz részre is, eddigi "leak"ek alapján nem tudom mégis miért lenne jobb alternatíva. Meglátjuk, valami különlegesnek kell lennie benne, hogy ne csak egy sima koppintás legyen.

Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.06.02. 19:33:42

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

GregSB
Ja, anno Windowsra is kihozták az iTunes és a boltjukat, szóval nem meglepő lépés ez tőlük.

Egyébként ha lehet hinni a forrásoknak, akkor annyiba for kerülni mint a Spotify, de az első pár hónap lehet ingyenes lesz.

Állítólag azzal próbálnak majd kitűnni a Spotifytól, hogy sok neves zenész a szolgáltatás mellé áll. Rengeteg BBC-s és egyéb neves DJ-nek lesz rádió állomása rajta, és szintén nagy nevű zenészek fognak saját playlisteket készíteni és folyamatosan szerkeszteni rajta.

Én Spotifyt használok és maximálisan meg vagyok vele elégedve. Ha tényleg ingyenesen kipróbálható lesz akkor ennek is adok esélyt, de nehéz lesz rávenni a váltásra. Max ha tényleg a kedvenc előadóim aktívan megtalálhatók lesznek rajta, esetleg egyedi tartalmakkal.

Dzsini
Nézd meg, hogy állóhelyzetben valóban alszik-e a gép, vagy fel-felébred, és dolgozik valami? Ha ez utóbbi, akkor nézd meg, hogy mi fogyaszt. Lehet, hogy van valami olyan program fent, ami állandóan szinkronizál, és ezért sokkal többet fogyaszt.

Laza
Az Atom procis tabletek mindegyike zabálja az aksit, vagy csak nekem sikerült olyat vennem az asszonynak, ami ha nem használom is lemerül 2 nap alatt?
A fent nevezett tab egy Asus MeMO Pad 7" (ME176C) Atom Z3745 CPU-val ... pedig állítólag a tesztek szerint jól bírja az aksija ... mondjuk ezeket nem éppen készenléti időre tesztelik.

Nekem egy LG G PAD 8" tabletem van, az hogyha leteszem és egy hétig csak áll, akkor is max 50%-ig megy le a töltöttsége ....... ez az Asus meg konkrétan 2-3 nap után ott áll kikapcsolva nullán 😞

Az LG 50k volt, az Asus 35k ...

Vagy az LG nagyon kiugrik a tömegből ezzel a takarékosságával, és én várok túl sokat? 😊
Utoljára szerkesztette: Laza, 2015.06.02. 16:27:46

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

skinnyman
How Google Finally Got Design

A verge-es uj videokat vegigporgettem, nem rosszak amugy, erdemes megnezni, mert legalabb 1 evig most tuti nem lesz ilyen ertelmes content ott megint 😊

Regards,

theone91
Mellesleg ez ugyanúgy releváns hír itt, mint iOS topikokban az iOS-Google appokra vonatkozó hírek, úgyhogy nem para.

theone91
Annyira nem meglepő, hogy multiplatform lesz a dolog, mert egyrészt lehetetlen komolyan versenyezni, csak iOS/Mac platformra szűkülve, másfelől a felvásárolt Beats / Dr. Dre nevével fémjelzett streaming szolgalátás szintén multiplatformos (volt?).

GregSB
Na, egy Apple hír amivel nem offolok ebben a topicban:

Jövő héten bemutatják a Beats-re alapuló streaming szolgáltatásukat, és lesz Android apjuk is :-)

Shiwo
az létezik, hogy nem működik benne...

ismerősömnek a GPS nem ment egy hasonló jellemzőkkel rendelkező kütyüvel, a párjának teljesen ugyan az a típus volt, s neki meg működött

Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2015.06.02. 06:13:59

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Kínai noname csoda, azt nem tudom, de létezik, hogy kispórolják?

PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe

theone91
Esetleg a giroszkóp hiánya?

Sziasztok
A youtube-on vannak ezek a 360-as videók. Nekem az xperiám és tabletem is tudja, frankón működik ahogy forgatom a kütyüt, de van olyan ismerősöm akinél egyben mutatja mintha valami panorámakép lenne. Ott mi lehet a probléma? Beállításokban ilyen lehetőség nincs youtube legfrissebb verzió és 4.4 fut a telóján.

PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe

Akit érdekel egy jó offline biciklis navigáció (amíg tököl a google), ajánlom ezt. Mától tölthető le Budapest és további 29 város ráadásul ingyen június 5-ig.
Solten
Sajnos egy-ket bertollnok toluk anno atment az Engadgethez, ott is alacsonyabb lett a szinvonal. A Verge egy Blikk-szintu vicc (angol verzioja a Daily Mail).

Saor Alba

skinnyman
Jah, az ilyen erdekesebbnek tuno <5 perces videoikra meg ra lehet nezni, de foleg csak azert, mert az alatt nagyon sok hulyeseget legalabb nem tudnak osszehordani ha akarnak sem (altalaban...) 😊

Regards,

Jim Morrison
én vergeben csak a képeket szeretem meg a jól felvett/vágott videókat :c

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

skinnyman
Idonkent a latszat kedveert kidobnak valami ertekelhetot is, de az a baj, hogy ez semmit nem valtoztat azon, hogy az oldaluk regota gyakorlatilag egy sima fizetett reklamoldal az apple szamara. Aki ertelmes emberuk volt ott, az mar reg lelepett, es nem veletlenul.
Nem is titkoljak, lenyegeben minden cikkukbol sugarzik a kicsit sem egyoldalu "velemenyuk". Nem is nagyon tudnak, amikor a hozzaertesukrol ujra es ujra szamot adnak (lasd: "uj" Photos app tesztje 😄 ).

Az engadget is joval jobb ebbol a szempontbol. De ha android hirekrol van szo, az androidpolice magasan ver minden mas oldalt (hitelesseg, objektivitas, reszletesseg, stb.).
Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2015.05.31. 22:22:55

Regards,

Jim Morrison
most nézem, hogy a gmailben lévő címtár új helyre került: https://contacts.google.com
Sokkal jobban kezelhető, ismétléseket is gyorsan és ügyesen összevonja.

Sziasztok!

Nekem egy Lenovo s850c telefonom van és amikor szeretném telepíteni az androidot sd-ről error hibával kidob.
Valahol olvastam régebben,hogy talán recovery-t kell cserélni!?
Samsung-nál anno simán ment a rom csere,cyanogenmod-ra,ennél viszont megakadtam.
Ha tudtok kérlek segítsetek,de szájba rágósan írjátok le.

theone91
Nem sokat változtat a tény, hogy mióta Joshua Topolsky ott hagyta a Verge-t, teljesen borult a mérleg. Láttunk már precendenst arra, hogy az Apple azokat az újságírókat, akit iPhone-okat hajtogattak, egyszerűen csak letiltott vagy le akart tiltani az összes Apple rendezvényről. Ez azért a sajtómanipulálást meríti, bármekkora blődségnek tartja az ember a bendgatet.

Kétrészes supercut.
01
02

Majd ha a "Best smartphone you can buy" nem iPhone lesz, és nem lesznek ennyire elfogultak minden Apple-s cucc iránt, akkor talán majd ismét elkezdem őket olvasni.

GregSB
Akkor lapozz át a többi 6 oldalra is. Az interjú csak az első oldal 😄

theone91
Ez egy interjú a világ egyik legnagyobb cégének egy fejével.

Majd akkor áll vissza minden nálam, ha a a következő LG vagy Samsung okosóra, vagy a következő Nexus telefon is olyan tesztet kap mint Az Apple Watch.

theone91
Szerintem ez simán belefér ide is. Nem mintha annyira pörögne mostanában a topik.

Nekem ennyi a véleményem csupán:

- A digital crown egy remekül működő beviteli eszköz, világos, hogy miért van szükség rá, az Apple Watch szoftverén és formatervén helytálló ötlet.
- A Project Soli egy remek ötlet és koncepció.

Egy felhasználónak sincs még tapasztalata a gyakorlatban az utóbbiról, és ha valaki már most jobbnak találja a digital crownnál az csak szimplán a hasára csapva és eldöntötte, hogy az összehasonlítást a Google fanboyságára húzza fel. Ez csak bullshit vita.

Ettől függetlenül jobb és érdekesebb ötletnek tartom a Solit.
Ha visszamennénk az időben és megmutatnák a digital crown ötletét papíron valamint a Project Soli ötletét papíron, akkor biztosan az utóbbira mutogatnék habzó szájjal.

Ennél több véleményt még ha akarnék sem tudnék formálni róla.

Talán még annyit, hogy jelen formájában az Android Wear amúgy sem szorul se crownra, se Solira, mert a (pozitív értelemben) infantilis és kártyaalapú UI kialakítása mögött egyértelmű az mentalitás, miszerint kis képernyőre nem igazán elfogadott sok UI-elemet tömni. A legutóbbi Android Wear verzióban megjelent a csuklómozgatással irányítható UI, ahol egyszerű csuklómozdulatokkal tudsz fel-alá scrollozni. Ezzel megoldották a másodlagos UI interakciót és ráadásul akkor is megkapod az összes pillantásos információd, mikor épp nem szabad a kezed.
Utoljára szerkesztette: theone91, 2015.05.31. 13:08:28

GregSB
Múltkor ment itt a panaszkodás hogy a Verge csak Apple cuccokhoz készít terjedelmes fícsöröket.

Azt hiszem ezzel megcáfoltak minden ilyen feltételezést:

Sundar’s Google
Utoljára szerkesztette: GregSB, 2015.05.31. 13:02:11

GregSB
Hasonlítani lehet, de ez ugyan az a szitu mint amikor a Microsoft kihozta a jegyzetelő táblagép koncepcióját (talán Courier volt a neve?). Mindenkinek leesett az álla, jöttek a megmondó emberek hogy ez az igazi innováció, nem az iPad amin sima iOS futott. Aztan tudjuk mi történt...

Persze nem mondom hogy a Solibol nem lesz semmi, lehet sikeres lesz, de láttuk már hogy nem mindegyik ilyen kísérlet jott be Google-nél se (Glass).

Bocs az offért egyebkent, lehet kéne egy általános tech topic, ahol ezekről lehetne beszelni?

theone91
Én nyugodt szívvel hasonlítom a Project Soli koncepcióját a digital crown koncepciójához. Ha a koncepció-szintjén maradunk, akkor az már csak másodlagos, hogy az utóbbi már piacon van és működik. Egyáltalán nem állítottuk, hogy bármivel is jobb lesz, sőt lehet, hogy a valóságban (ha egyáltalán megjelenik konzumertermékekben) egy fájdalmas bénaság lesz, amit senki sem használ majd. Viszont egy sokkal egzotikusabb és érdekesebb ötlet, mint a digital crown.

De mindkettőnek az a célja (ha például a Soli-t okosórába integrálva vizsgáljuk), hogy az érintőképernyő megkerülésével befolyásolható legyen a UI. Ha valakinek el akarnám magyarázni érthetően, felhasználási körülmény példájával, akkor mindenképp az ismert digital crownhoz hasonlítanám, mert jelenleg ez a leginkább testközeli alkalmazása az egésznek a közeljövőben.

kifli
Hidd el nem jófejségből csinálják, ez üzlet. Minél több szolgáltatásukat használod annál több adatot tudnak meg rólad és annál több pénzt tudnak keresni. A google egy reklámcég. Bevételeik igen nagy százalékát a reklám adja.
A google ezt soha nem mondja magáról és úgy állítja be magát mint egy olyan cég aminek a fő profilja az innováció és kutatásfejlesztés. Ezzel is azt akarják elérni, hogy sokkal szívesebben használják a szolgáltatásaikat.
kifli
Nem mondtam hogy nincs saját r&d de a projektek nagyrésze felvásárolt projekt, külső ötlet. Nemtudom honnan a francból keveredik ide az apple megint (nem kell minden hsz-edbe kényszeresen belerakni hogy valami módon szidni tudd őket, mindenki felfogta már szerintem hogy számodra a google az isten az apple az ördög)
GregSB
Egyik cégre sem lehet általánosítani, mindekttőnél előfordulnak külsős felvásárlások és saját fejlesztések. Googlenél pl külsős felvásárlás az Android vagy Youtube, Applenél a TouchID vagy Siri.

Google rengeteg irányba fejleszt, aminek kis %-a lesz befutott termék, de azok bőven visszahozzák a többi kiadást. 2 ilyen termékük a Gmail és a Maps. Mindkettő hobbi projektként indult, de mára bőven visszahozta nekik a többi nem túl sikeres próbálkozásaik (Wave) költségeit.

Talán a legnagyobb különbség a két cég között hogy a Google nyíltan kommunikál a kísérletezéseivel kapcsolatban, míg az Apple mélyen hallgat amíg kész termék nem lesz valamiből. Ilyen pl a TV-jük, amiről mostmár kiderült hogy évekig fejlesztettek ténylegesen egy képernyővel rendelkező készüléket, de végül kukázták az egész projektet.

A lenti videó tényleg zseniális, de ne feletjsétek el amikor a digital crownhoz hasonlítjátok, hogy az utóbbi egy piacon lévő tömegyrátott termékben van, amit ha akarsz most meg tudsz venni, ez a radaros tech pedig egy laborban működő ígéret, ami még messze van a piacra lépéstől.
Utoljára szerkesztette: GregSB, 2015.05.31. 01:57:48

theone91
Mondjuk az Android is egy felvásárolt projektje a Google-nek.

De a Google ATAP egy valóban belsős műhely.

skinnyman
Ez inkabb pl az apple-re jellemzo, a google-nel mindig is eleg komoly r&d reszleg volt, lasd pl: google x

Regards,

theone91
Egy olyan nagy volumenű cég mint a Google elkülönít évről évre egy adott mennyiségű R&D (kutatás fejlesztés) költségkvótát, amelyeket eloszt kis workshopok közt. Ezek teljesen természetes költségek egy tech-cég esetén. Azért ezek a kis csapatok nem emésztenek fel nagy pénzeket, még ha ilyen innovatív vagy innovatívnak tűnő technológiákról beszélünk.

Ha mondjuk 10 párhuzamosan futó kis workshop közül egy kihoz valami olyat, amely később konzumereszközökbe integrálható technológia, akkor már megérte. Pláne ha a technológiát más cégek is felhasználhatják mondjuk licencelés mellett. Például a Microsoftnak is remek R&D csapatai vannak, nem véletlen, hogy rengeteg technológiai licenszekből származó profitjuk van.

szucsy89
de ezekbe mennyi pénzt beleölnek... a 90 százalékukból nem lesz semmi forradalmi, az meg rengeteg kidobott pénz...
kifli
gyakorlatilag felvásárolnak startupokat és jónak tűnő projekteket. Nagyrészt nem a google projectje, hanem megveszik az ötletet.
theone91
Ha valóban megoldják azt, hogy tökéletesen működjön, akkor sokkal jobb alternatívája lenne a digital crownnak.

Nagyon remélem, hogy továbbviszik és kezdenek is vele valamit a gyakorlatban is. Zseniális ötlet.

szucsy89
aztakurva, imádom a Google-t

mindenre van vmi projektjuk 😄DDDDD
Jim Morrison
ez már a jövő

nagyon király

skinnyman

Regards,