36194
  • kifli
    Persze hogy van amikor van értelme. De amiatt, hogy a két eszköz egymáshoz képest mit tud. De itt kvázi mentségként volt használva hogy az is másolat.
  • Jim Morrison
    néha van értelme (talán) összehasonlítani a kettőt, mint ahogy a most véget ért microsoft eventen a surface vs mac air és book vs macbook pro összehasonlítás.

Egyébként ha lehet a személyeskedés közelébe se kerüljünk, kár lenne ilyen apróságok miatt büntipontot kapni.
  • masoma
    megoldható úgy felrakni a rendszert, hogy minden mentésem megmaradjon? programoknál és játékoknál egyaránt? (root nélkül - nexus5)
  • skinnyman

• skinnyman
    Aha, hosszan nyomva now on tap, felfele semmit nem csinal.
  • theone91
    Ja, csak nagyon sokáig lesz még nagyon sok nem M-et futtató készülék.

Egyik haverom benyelt pár hete egy stagefrighthoz kísértetiesen hasonló üzenetet és hirtelen nem tudott mit kezdeni a helyzettel és rögtönözve tolt egy factory resetet. Totális szopás az ilyen.
    Utoljára szerkesztette: theone91, 2015.10.05. 20:22:31
  • Jim Morrison
    Sajnos csak nem rég kapcsoltak, és jönnek ugye már külön security updatek.
    M-ben már külön jelzik az android security patch levelt:

kicsit későn kapcsoltak, de talán pár év múlva a használt eszközök jó részére már rendszeresen jönni fognak ilyen típusú updatek.
  • theone91
    Hmm. Nem tudom. A Google Now kártyákat főként a notifikációkból és általában homescreenről érem el, ha keresni akarok, akkor pedig a searchbart használom.
  • theone91
    Mindennél fontosabb lenne végre egy normális Google pipeline az összes Google Play szolgáltatásokkal rendelkező telefonra, hogy az ilyen gondokat csak gombnyomásra lehessen ölni. Tudom, hogy nem egy egyszerű infrastruktúra, de nagyon kéne eveznie az ilyenek miatt a Google-nek.
  • Jim Morrison
    5.1.1 esetében semmit, 6.0 esetén csak a homb gomb hosszan nyomására jön be a now on tab, többin nincs semmi ha jól tudom.
  • theone91
    Recents gomb hosszan nyomva csinál valamit? Custom romom van, ezeket a gombokat általában személyre szabom.
  • Jim Morrison
    ezek szerint home gomb hosszan tartva: now on tap, felfele húzni mint most google now hoz nem is lehet?

skinny meg tudod erősíteni?
  • kl24h
    Minden androidos kütyüt érint egy sebezhetőség
  • theone91
    Laza 12 oldalas teszt.
  • skinnyman
    Fenn is van :)
  • theone91
    Még mindig az 1.gen Moto 360 a legszebb szerintem, de csak a Braun és Uniform Wares órák iránti rajongásom beszél belőlem. De afelől sincs kétség, hogy a legjobb Wear alapú órát is felbüffentette a Huawei.
  • Jim Morrison
    már kint vannak a 6.0 imagek nexusokhoz
  • szucsy89
    Apple Watch ide, Google 360 oda, a Huawei megalkotta a legszebb okosórát. Persze a tudása miatt még mindig nem vennék, de mostmár legalább a kinézetére elismerően csettintek.
  • SLICK
    Üdv!

Nem igazán tudtam, hogy a kérdésemet itt vagy a táblagépek topikban tegyem-e fel, de mivel úgy gondolom, hogy Rendszerrel kapcsolatos gondom van inkább ide írtam....
    Szóval:
    Anyumnak van egy ASUS MemoPad 7-ese, rajta Androiddal. Na most én annyira nem követem figyelemmel az infókat, meg híreket az Androiddal kapcsolatban nem is annyira értek hozzá. Az lenne a gond, hogy egy csomó alkalmazást nagyon lassan telepít/frissít, meg az óra is elállítódik magától. Tegnap visszaállítottam gyári beállításra, elkezdtem frissíteni, de szintén baromi lassan mindezt, ráadásul az óra megint elállítódott. Hiába próbáltam állítgatni, rendesen a helyi időzóna van megadva és sehogy sem vált vissza a rendes időre, hanem kb 4 órával korábbra. Ja mindezt úgy, hogy automatára van állítva az órabeállítás. Kézileg be tudom állítani rendesen.
    Most van valami bug a rendszerrel vagy minek köszönhető ez? Hogyan lehetne megint normálisra varázsolni?

Köszi a segítséget előre is!
  • skinnyman
    Regarding “Google’s Nexus Phones Are Just Ads” - helyreteszi az iverge cikket :)
  • skinnyman
    Nem ismerem egyaltalan, de hasonlo aron amugy vehetsz mar OnePlus 2-t is (kozvetlen Magyarorszagba rendelve), es az mondjuk legalabb egy marka. Vagy mostanaban volt ebay-en 300 dollar N6 32GB, meg N5X is az alatt van - ha hardveresen kisse gyegebb is, sztem meg az is jobb vetel, onmagaban amiatt is, hogy az Nexus.

Jim: a heten kezdik el kiadni a 6.0-at, (de ez nem jelenti, hogy egybol ki is jon mindenre - OTA biztosan hullamokban jon, de factory image-ek kozott is szokott kis elcsuszas lenni). Es igen, N4-re, N7 2012-re, N10-re hivatalosan mar nem jon.

mulli1986: passz, nem lehet h emiatt? Don't Change Your Google Password Before Factory Resetting Your Android Phone - You Might Trip A 72-Hour Security Lockout

Mas:
    Motorola Publishes List Of Devices Getting Android 6.0 Marshmallow, Announces Retirement Of Moto Assist, Migrate, And Connect
    [WTF] Motorola Marketed The Moto E 2015 On Promise Of Updates, Is Now Apparently Ending Them After 219 Days - ez a Moto sem a regi mar :S
  • theone91
    Jaja, de egyértelmű hatással van a teljes üzemidőre is.
  • Jim Morrison
    szerintem próbáld ki, aztán jöjjön a beszámoló
  • tonyr #33202
    Köszi, hát igen ár/teljesítmény arányában verhetetlen, nagyon agyalok, hogy rendelek egyet :)
  • Jim Morrison
    látom mindenki eléggé lefáradt a hét végére.. :)
  • gabi89
    Hopp elnéztem kinek a hozzászólására válaszolt. :D Ettől függetlenül ez a 30% üzemidő növekedés csak alvó állapotban érvényes. Milyen szép is lenne ha 30%-al többet bírná nyomogatás közben. :)
  • theone91
    Valóban a magyar, helymeghatározáshoz használt "ide" szót nem értette, de csak szarkasztikusan.
  • theone91
    Szörnyen sajnálom, hogy a személyed ismeretének teljes hiányában, pusztán a statisztikákra alapozva állítottam fel egy prekoncepciót és írtam egy kommentet ami többnyire csak a Magyarországon tartózkodás kontextusában lehet tényszerű, és amire simán válaszolhattál volna úgy is, hogy "a magyarországi eredetem ellenére én egy olyan település lakója vagyok, amely kívül esik a magyar közigazgatás határain és ezt amúgy sem az aláírásomban, sem a profilomon nem tüntetem fel, hogy még véletlenül se derüljön ki ez a tény rólam". Vagy valami ilyesmi.

Na, most van túltolva a dolog.
  • gabi89
    Idle az akarta jelenteni, hogy alvó állapotban. Tehát ha csak a zsebedben vagy az asztalon pihen a telefon és nem nyomogatod akkor növekszik 30%-al az üzemidő 6.0 alatt. Látom már előre egyébként, hogy sokan fel lesznek háborodva mert nem növekszik összeségében 30%-al. Pedig ugye ezt sosem mondta a Google, csak sok magyar portálon is félre fordították.
  • Jim Morrison
    de szerintem nyugodtan beszélhetünk itt úgy, hogy az itt az Mo-t jelenti, nem hiszem hogy hazudnék ha azt mondanám a legtöbb topiklakó itthon van.
    Apróság, nem kell ezen így fennakadni...
  • PeeTeR
    sajat hianyossagod, kozom semmi - amugy meg azert mert valaki ide ir nem azt jelenti, hogy ugyan ott el ahol Te. ennyire egyszeru
    (potold a kepregenyt)
  • theone91
    Én pedig nem olvastam a rólad készült origin-képregényt.
  • theone91
    Én is csak a legutóbbi eventre emlékeztem, de csak ködösen. Ott mintha azt mondták volna, hogy N5-től felfelé.
  • PeeTeR
    az engem nem erint
  • Jim Morrison
    hu
  • PeeTeR
    "ide" az nalad mit takar?
  • Jim Morrison
    +, annyit meg szokott idle, nem mozgó állapotban lenni a telóm 1 nap, hogy "szükség legyen" a doze ra.
    Egyébként rágugliztam néhol azt írta, hogy még jön, de mikor leszűkítettem max7 napos hírekre a keresést azt írták tényleg nem jön n4 re :(
  • theone91
    Nem biztos hogy ide is jön. Elvileg az LG nem akar sokat legyártani belőle, ami érthető: A videófunkciókon kívül csak egy kicsit megdoppingolt G4-ről van szó.

Amúgy szerintem nem akar a kamera több lenni egy vlogger-kameránál. Erre jó példa a két különböző előlapi kamera egy szűkebb és egy tágabb szöggel.
    Utoljára szerkesztette: theone91, 2015.10.04. 17:28:11
  • theone91
    Én is ráflesselnék egy vanilla Marsmallow-t, mert ha valóban 30 százalékot dob az előző készülékek üzemidején, azért az nem kevés.
  • PeeTeR
    viszem csak jojjon