36194
  • Jim Morrison
    a doze mód épp elég indok arra, hogy akkor majd a nem hivatalosat feltegyem :/
  • theone91
    Még futólag sem hallottam erről a márkáról, de szépnek szép (lenne, ha nem pont a legrondább elemét nyúlták volna le az iPhone-nak) és ha valóban ez van benne, akkor még erős is mint a bivaly. Melegedésre kíváncsi lennék.
    Utoljára szerkesztette: theone91, 2015.10.04. 17:06:54
  • theone91
    Nexus 4-re már nem jön, ha jól emlékszem. De a Doze mode-on kívül olyan nagyon sok mindentől nem esel el.
  • Jim Morrison
    Holnap jön M igaz? nexus 5, 6, 7 (2013), 9, And Player, nexus 4 ről valaki tud valamit ? :/ gondolom jönni fog az, csak mikor?
  • mulli1986
    Hali, találkoztatok már olyan esettel, hogy a telefon android újrarakása után a playstorba nem tudtatok belépni sehogy se? Jelszót is változtattam, a gépen be tudok lépni, semmi gond, a google ismeretlen eszközként jelöli a telót, holott eddig is tudta milyen telóról van szó. Szinte alig tölt valamit a store és kiírja, hogy jelszó vagy felhasználó név nem passzol, kapom is az értesítést, hogy illetéktelenek be akartak lépni. Most ez WTF? Valakinek volt már ilyen?
    Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2015.10.04. 16:51:20
  • Jim Morrison
    nexus 6p camera test
  • tonyr #33178
    ERRŐL vélemény ? :)
  • theone91
    Látszik a mikro-mosodódás, ami egyértelművé teszi, hogy a OIS-t kiegészíti még egy szoftveres képstabilizáció. Mobilba simán elég egy jó OIS, mert így fura mosódásokat és skew-torzulásokat produkál a videó (a tavalyi iPhone-on ezek nagyon jól látszanak). De gondolom kikapcsolható lesz majd.
  • szucsy89
    wow
  • Jim Morrison
  • szucsy89
    csak a HTC sokkal szebb :D
  • skinnyman
    A ZTE-re tenyleg hasonlit, az volt is linkelve par napja a topicba, de egyebkent mas telorol nem tudok aminek hasonlo dizajnja lenne. Es egyebkent sztem semmivel nem nagyobb lopas, mint peldaul a jelenlegi (es elozo) iphone-nak a dizajnja (htc one..)
  • adam46
    Körül-belül.
  • GregSB
    Egy kínai cég azzal vádol egy masik kínai céget hogy koppibtották őket.

Mintha egy kurva megvádolt volna egy masik kurvat, hogy penzt fogadott el sexért :D
  • adam46
    Nyeheheh mondjuk pont a ZTE beszel... :D
  • GregSB
    Meg rajtam kivul még ~1,4 millió ember naponta

https://www.quantcast.com/theverge.com
  • szucsy89
    "Nem ertem ki olvassa meg ezt a szemetet"

Greg
  • Jim Morrison
  • theone91
  • theone91
    Azért ne feledjük, hogy azért van a legnépszerűbb techsite-ok közt, mert a magas produkciós minőséget folyamatosan szem előtt tartják, még akkor is, ha tartalmilag megkérdőjelezhetőek. Ez pedig sokakat vonz. A produkciós minőség fontosságát amúgy egyre több site tartja fontosnak, de az egészet a Verge kezdte 2010 magasságában, egy olyan Engadgetből kiburjánzva, ahol akkor ez nem volt fő prioritás.

A testvérem egy magyar fotós és vizuális kultúrával foglalkozó site-on szerkesztő és elmondása szerint minden Apple vonatkozású hír vagy cikk (legyen az mélyebb vagy csak felületes) egyszerűen rohamosan megsokszorozza a klikkeket és a megosztásokat. Az embereket rohadtul érdekli mi van az Apple-lel, még akkor is mikor totális tagadásban vannak, ezt pedig remekül tudja az Apple a saját előnyére tekerni. Apple-lel bajszot összeakasztani, nem túl jó móka, mert egyszerűen kitilt a rendezvényeiről, vagy megvonja a tesztkészülékeket, ahogy azt tette a német Computer Bild-del is.
  • skinnyman
    Nagyon csodalkoznek, ha csak azert nyalnak a segguket, mert felnek toluk. Szerintem regota az egesz oldal kb a zsebukben van, egy nagy fizetett hirdetes, de legalabb kolcsonosen erdekeltek egymasban. Csak ezt meg ki se mondjak, nulla az integritasuk. Nem ertem ki olvassa meg ezt a szemetet, es miert nem huztak le mar a rolot regen.
  • theone91
    Az egész ott kezdett mélyrepülésbe, mikor Joshua Topolsky otthagyta a főszerkeztői posztot és elment a Bloomberghez. Benne legalább maradt racionalitás és megpróbálta kicsit földre rántani a bagázst. Plusz szerintem egy kicsit az is meghorpasztotta a dolgokat, hogy a Verge rájött (a bendgate botrány után), hogy az Apple simán megteheti, hogy válogat melyik média-outlettel tart jó kapcsolatot és melyikkel nem, így popsi-nyalóba kapcsoltak mindenkit (fontos, hisz minden Apple poszt egy klikkmágnes)
    Utoljára szerkesztette: theone91, 2015.10.02. 12:24:37
  • skinnyman
    Just #iVerge things.
    Komolyan nem ertem, mi a f@sz van ezekkel. Regen legalabb probalkoztak... Ez szerintuk ujsagiras?
  • PeeTeR

Utoljára szerkesztette: PeeTeR, 2015.10.02. 09:18:21
  • theone91
    Kicsit bugyután fog kinézni napfényben, mert gyanítom a "második képernyő" valójában a főképernyő része, csak a képernyő sarkába belevágták a kamerát. Túltolás az egész.
  • theone91
    Bőven nem is egy olyan feature, ami miatt homlokon csapjuk magunkat, és feltesszük a kérdést, hogy miért nem gondolt erre még senki. Sőt bugyután is néz ki (de ez már egyéni probléma).

Nem neked szánom ezt a mondatot, hanem elméleti síkon az LG-nek: Az nehezen hívjuk innovációnak, mikor egy kis képernyővel megkerülünk egy olyan bonyolult és többszörösen összetett feladatot, mint az alkalmazásváltó előhívása. Van valami furán degradáló abban, mikor a gyártók azt feltételezik, hogy belehalunk egy plusz gombnyomásba.
  • Jim Morrison
    parasztvakításnak nem mondanám. Egy kezes módban én se használnám, de mondjuk ülve két kézzel vagy hogy akkor egyszerűbb mint megnyomni a lenti gombot, hogy visszamenjek 1 appnyit. Nem tudom még mire jó, de ötletnek szerintem nem rossz.
  • szucsy89
    Mivan? Szerintem baromi jól néz ki! :D

Nagyon jó út amire az LG lépett a G4 óta, azóta lesz egy fémházas készülékük, csináltak egy Nexust, most ez... jó, a dupla képernyő parasztvakítás, de kíváncsian várom milyenek lesznek majd a felhasználói tapasztalatok. Azért még ha most vennék telefont G4-et vennék.
  • Jim Morrison
    Azért korrekt kis telónak tűnik, és így videó alapján a kinézete is bejön.
  • Borg
    Ez a QI-s érvük egy baromság. 2 éve mióta a Note3-ra megvettem a QI hátlapot, zéró alkalommal dugtam bele kábelt, és nem is szándékozok ezen változtatni. Ha adat kell róla, ott a wifi, a cloud stb, ha meg tölteni kell akkor csak ráhajítom a QI lapra. Nagyon nem szívesen adom ezt már fel, és ezen a TypeC se változtat.
  • theone91
    Tipikus LG. Kicsit elbízza magát és baromságokkal túlkompenzál. Jelen esetben a második képernyőre gondolok, ami a főképernyő felett van és a multitasking a fő célja. Miért?

Amúgy a videós része érdekes, a kamerát főként erre élezik. Fullmanuál videós mód, jó minőségű mikrofonok stb. A videós oldalról származó újdonságok manapság a lassított felvételben merülnek ki.
  • theone91
    Egyértelmű, hogy jelenleg az új Nexusokkal az amerikai piacot akarja megszólítani a Google, ami eddig nem volt közvetlen célja. Elég csak megnézni jóval kedvezőbb árakat. Talán most először láttam azt a Google prezijén, hogy komolyan gondolja a belpiacos értékesítést (lásd a fő disztribúció a nemrég indult Google Store-on keresztül megy majd). Az amerikaiakban kezd kicsit megbomlani ez a Samsung - Apple polaritás, a vásárlók több alternatívát is látnak, csökkent a márkavakság (LG, Motorola, sőt még a Huawei is felkelti a nyugati érdeklődést, köszönhetően a közel 50%-os évről-évre-növekedésnek az EU-ban). És a Google most erre repül rá.

Hozzáteszem semmi különösebb értelme Nexus 5-ről Nexus 5X-re váltani. Van fingerprint sensor, jobb kamera, hosszabb frissítési élettartam (még sok évig tudsz vanilla androidokat flesselgetni N5-re amúgy is), de például kikerült a QI töltés. Ha bechmarkokban jobb is lesz (az lesz), akkor sem fogja az átlagfelhasználó ezt komolyabban megérezni. Új felhasználóknak, 380 dollárért jó deal lehet amerikában, de akkor már ott az amcsiknak szánt Moto X Pure Editon 400 dollárért, ami filléres felár, ha azt nézzük, szintén villámgyorsan kap vrissítéseket, szintén közel stock Androidot kapsz. Mi meg továbbra is le vagyunk szarva, de már megszoktuk.

Amúgy 130 környékén én már a LG G4-gyel szemeznék.
  • adam46
    Huawei-nél úgy látszik, hogy elfogyott, tényleg nem alkotnak egyedit.
  • skinnyman
    Prices For Nexus 5X, Nexus 6P, And Chromecast Across The Globe
    [Update: It's Back] Deal Alert: Grab A Brand New, Unlocked 32GB Nexus 6 For Just $299 On eBay Before They're All Gone
  • szucsy89
    LOOOOOOOOOL, erre nem is emlékszem, ez egy az egyben ennek a koppintása :D

tényleg ennyire nincs már új design-ban?
  • Shiwo
    HD Widgets-ben vannak ilyenek, még jól is néznek ki, bár nem tudom, hogy alapból fizetős-e vagy csak bizonyos részei..
  • adam46
    Vagy a nexus 6, ami eleg jo arban van most. :)
  • gabi89
    Picit hasonlít a pár évvel ezelőtti ZTE-hez.

Nem tudom én most nem estem hanyatt az idei Nexusoktól. Az 5x az marhára nem éri meg főleg ha az EU-s árat nézem ami 380$ helyett 480 euró ~ 150 ezer. Gyakorlatilag egy az egyben Xiaomi Mi 4c, (csak abban nincs ujjlenyomat olvasó, viszont több ram) de az 90ezer még áfa+vám -al együtt is. Na meg 2GB ram most komolyan ? Oké stock droid tehát bőven elég, mert N5-ön is elvagyok ennyivel és a multitask is elég jó. Na de ennyi pénzért legyen már 3GB ram. Már a 2012-es N4-ben is 2gb volt.

A 6P -vel meg az a baj, hogy 2.1 verzió ide vagy oda, de akkor is Snapi810. :( Mindjárt nem is olyan rossz vétel 130-ért az a Oneplus Two.

Szerintem érdemes megvárni most a jövő évet, és majd egy olyan készülékre beruházni amiben Snapi820 van.
    Utoljára szerkesztette: gabi89, 2015.09.30. 23:47:36
  • skinnyman
    Google's Hiroshi Lockheimer Explains In Reddit AMA Why The New Nexus Phones Lack Wireless Charging
    Official: X In Nexus 5X Stands For 'NeXus,' P In 6P Represents 'Premium'
    reddit
  • theone91
    Nyugi, csak vért szívtam.