36194
-
#33306 Több mint 1 hete már én is Android M-et használok a telefonomon (Nexus 4, nem tartott sokáig az első stabil port). Leírom én is a véleményemet:
Gyorsabb. Nem tudom, hogy RAM managementen csiszoltak e valamit, de az app váltás gyorsabb lett érezhetően, 8-9 appot visszaugorva mondjuk play storeba egyből tudok ott görgetni, stb. Play store meg mintha alapból jobban futna, animációk teljesen zökkenőmentesen ide-oda animálnak, L en néha alkalmazásba ugráskor kihagyott pár framet.
Valószínűleg csak a port csodája, de mobilnetre is hamar kapcsolódik, nem kell néha 2g-3g között váltanom hogy bekapcsolja végre a mobilnetet.
Doze mode ha minden igaz itt nem teljes, de ha még rákapcsolom a battery savert akkor elég szép készenléti időt ki lehet belőle csikarni.
Külön engedélyek adása alkalmazásoknak jó, lenyitható hangállító menü szintén hasznos.
Alapból be lehet kapcsolni, hogy akkumulátor képen írja az akku %-ot, ami apróság de nekem tetszik és használom (mint ahogy a demo módot is fogom).
Igazából csak sokkal gyorsabbnak érzem, iphone6al versenyeztettem és van amikor előbb betöltött a telóm 1 appot (!) csak aztán snapchatnél megadta magát, ami egy ismert bug (nexus4 bugos snapchat alatt alapból, valami bug ami nem a snapchat hibája), így aztán reboot miatt abba is maradt a kis verseny :D de meglepődtem, mert gyorsaságban nem maradt alul egy i6 al szemben(!).
Most hogy custom rom van fent és az animációk, screen transitionokat .25x gyorsaságúra állítottam így csak még gyorsabbnak tűnik. Így már nem bánom hogy google nem csinált hivatalos M portot n4-re, amilyen stabil 1-2 hét után a port, fluid, stb talán még jól is jártam(/unk).
tl:dr: érezhetően gyorsabb app váltások (nem mp es különbségekre kell gondolni), fluidabb animációk mindenhol stock 5.1.1 hez képest.
szerk: lehet majd videót is csinálok, olyan gördülékenyen megy, hogy öröm nézni :D
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.10.19. 20:02:13 -
#33305 Nagy Marshmallow teszt. Tetszik nagyon! -
#33304 Szerintem nem csak ez áll mögötte, említette is, hogy mások az igényei. -
#33303 egy qi töltés miatt platformot váltasz? -
#33302 Én speciel nem hiszem, hogy rendes portolás hiányában nem crashelnek jobbra-balra az appok.
A legújabb buildből már ki is vették a funkciót (a teljes Android alrandszert).
Gondolom így akarja a natív portolást propagálni a MS.
Utoljára szerkesztette: theone91, 2015.10.19. 19:30:25 -
#33301 Működik pl a Snapchat? -
#33300 Nem.
A Windows Bridge-dzsel elérhetővé teszik az Androidos kódok újrahasználását. Az end user ezzel nem tud mit kezdeni, fejlesztői feladatról van szó. -
#33299 Biztos hogy tisztában vagy az ultragáz appsstoral? (btw win 10-en androidos appok is futtathatók) -
Borg #33298 Mások az igényeink :) Számomra pl a google play appok 90%-a úgyis "szemét" kategória, szal minden bizonnyal megleszek nélküle. De lehet hogy 99... -
#33297 Simán választom a QI töltés helyett a Type-C-t, a Windows ultragáz appstore-ja helyett. -
Borg #33296 Kár a QI töltésért, mert különben még tényleg vettem volna egy 6P-t... de úgy néz ki ezt kört már a 950XL nyerte. -
#33295 Nexus 5X Review Preview: Plastic Fantastic
Nexus 6P Review Preview: So Far, It's Everything I'd Hoped -
#33294 1) Szerintem okésan néz ki az óraház maga, de a lapos-kerék kijelző egy ilyen bazinagy káva mellett ultragáz (2:25-nél látszik a legjobban. Most nem tudom eldönteni, hogy melyik a prototípus és a végleges termék, de gyanítom, hogy a nagyonbegyere dizájnnal csak a backereket akarták átbaszni a palánkon).
2) A szíj már nem néz ki jól, de nehéz emiatt hibáztatni a céget, mert az ötlet jó.
3) Kérdéses, hogy így mennyire lehet vízálló a szíj. A csatlakozók érintkező-felületei nagyon nem szeretik még kicsit sem a vizet, pláne nem az izzadságot. Egyáltalán nem lepne meg, ha egy idő után rendszeresen eldobálná a modulokat a készülék.
Utoljára szerkesztette: theone91, 2015.10.19. 12:06:15 -
ldavid #33293 ha már óra, ez volt már? "project óra" :D -
#33292 Akkor maradjunk annyiban, hogy vegye akinek szüksége van rá. Amúgy ismerem az érzést, fellángolást egy készülék iránt. Én például nagyon venni akartam egy nexus 9-et, de az ész érvek győztek. Ki tudnám használni? Nem. Akkor pedig felesleges 120 ezret kiszórni az ablakon. Ha filmet akarok nézni, vagy netezni, akkor itt az asztali gép. Androidos játékokra, alkalmazásokra pedig itt a nexus 6. -
#33291 Én nem azt mondom, hogy senkinek sem lehet egy okosóra hasznos eszköz. Ha mondjuk biciklis futár lennék, akkor valószínűleg beszereznék egyet és örülnék is neki. Lefogadom, ha nagyobb hatásfokkal törném a fejem rajta, akkor biztosan lenne még egy-két felhasználási terület, ahol nagyából megfelelően hasznosulni tudna, mint céleszköz. De a legtöbb end-usernek szerintem torz képe van arról, hogy mennyire van szüksége rá valójában.
Mint említettem lentebb, én sem szeretek állandóan a zsebeimben kutakodni, ha egyszerű információkra vágyom (mint például az idő, ezért is hordok hagyományos órát), pláne télen, mikor kabátba bugyolálva vagyok, melynek cipzárját le kell húznom, hogy a belső zsebeimben turkáljak, és mivel kesztyűt is hordok, azt is le kell vennem. Igen, ilyenkor jól jönne az, hogy tudjam fontos vagy egyáltalán nem fontos notifikációt, információt, üzenetet kaptam-e, anélkül, hogy kibugyoláljam magam a téli menetfelszerelésből. De ezért nem éri meg számomra egy újabb (okostelefon árban lévő) eszköz, amely amúgy az okostelefonod nélkül csak egy újabb buta karóra. -
#33290 Neked. -
#33289 +1
Amennyibe kerül egy okos óra, azért már lehet venni egy elég szép hagyományos órát, amit nem kell naponta töltögetni. Szerintem ez még mindig egy kiforratlan technika és mindenki csak találgatja, hogy mire lehetne használni. Számomra tök felesleges, hogy leküldi az értesítéseket, meg a hívásokat, ha érdekel, akkor előveszem a telefonom. Ilyeneken meg tényleg csak nevetni lehet, hogy játékok rá, meg böngésző, meg üzenet írás egy akkor kijelzőn, nettó baromság. -
#33288 Ha mindenképp venni szeretnél, akkor a 2.gen Moto 360-at ajánlanám, de először tisztázd magadban, hogy mire használnád pontosan és valóban lenne-e értelme az okosóra vásárlásnak.
Az Apple Watch is sokaknál már csak a fiókban pihen (csak azért hozom fel, mert a legtöbbet eladott készülékről van szó, erősen pozitív visszajelzésekkel) és a vásárlók ki is élték az termékkategóriában rejlő potenciált. Két ismerősöm is impulzus-vásárolt okosórát, az egyik néhány hét után áruba is bocsájtotta G Watch R-t, a másik pedig egy 1.gen Moto 360-at használ mai napig is, de már csak szinte egy szerepkört tölt be: Csupán óraként működik.
Szigorúan a saját tézisem, ami nem általános vélemény, de hátha segít valamit: Sport/fit-trackinghez és monitorozáshoz smartband valamint sportóra a legcélszerűbb. Ha órát akarsz, akkor jelenleg az óra a legjobb óra, és minden okosórában fellelhető köztes és mellékes funkció pedig nem ér annyit, hogy megint legyen egy olyan eszközöd amelyet naponta töltögetsz, kétévente cserélgetsz. Az okosóra csupán kivonatol alapvető funkciókat egy olyan eszközből, amely amúgy is mindig nálad van és azokat a csuklódra költözteti. Láttunk nagyon csilivili és nagyon szép első benyomást keltő okosórákat, de végül mindegyikről kiderül, hogy csak egy redundáns eszköz jó PR-ral. -
#33287 Ha rám hallgatsz, akkor hasznosabb dologra fordítod az erre a célra szánt összeget. Az okos órák még minidig Úri huncutságok. -
krisz073 #33286 Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni okosóra vásárlással kapcsolatba
2 órát néztem ki magamnak egy Samsung Galaxy S6 Edge+ telefonhoz:
Samsung Galaxy Gear S2
Moto 360 2. Gen
Szerintetek melyikkel érdemes foglalkozni?
Tizen vagy Android Wear? -
#33285 Galaxy J5 előlapi vakus,viszont az egy középkategóriás telefon -
#33284 Szerintem az előlapi vakuval eléggé le tudod szűkíteni a kört, legalábbis én még nem sok telefont láttam vele. -
#33283 Tudtok olyan telefont amiben minden benne van?
Uj fajta proci, 2-3GB esetleg tobb ram, HD kijelzo, NFC, LTE, ujjlenyomat olvaso (nem fontos) elolapi nagyon jo kamera vakuval!!, hatlapi nagyon jo kamera stb. Szoval ha megveszi az ember akkor ugy utoleri vele a mai technikat. Hatha akad valami szamomra ismeretlen, de jo telefon a piacon. -
#33282 egyetértek, ez is egy vélemény nem veszünk össze :) -
#33281 A márkás óra és a drága óra nem mindig alkot közös halmazt. Plusz egy státusz-szimbólum nem jelenti alapértelmezettben azt, hogy divatos. A legtöbb drága óra úgy néz ki, mintha egy repülőgép műszerfala egy jó darásat kakált volna a csuklódra, épp ezért nem fognak sosem visszaköszönni a divatmagazinokban, maximum a Playboy egész-oldalas reklámjain. Ezek az órák évtizedek óta nem változnak, pont azért, mert nem érdekli őket a divat. Direkt kihívóak, direkt arcba mászóak, mert a demográfiába szánt körök értenek hozzá és tudják, hogy mennyit voltál képes költeni rájuk, az ő tekintetüket akarja megragadni.
(Ez amúgy ugyan úgy igaz az hipszter- valamint rapper-kultusznak köszönhető, irónikusan divatossá vált olcsó Casio órákra is (lásd a 90-es évek újra visszahozott Casiói, vagy a szintén reneszánszát élő G-Shock). Ezek is legalább annyira rondák, mint a fent említett drága karórák.)
De az emberek 99 százaléka nem fogja értékelni az órádat a villamoson vagy a metrón, mert nem értenek hozzá sőt nem is érdekli őket. Mellesleg nekem úgy tűnik "óra az óra" kifejezéssel úgy bánsz, mintha az óra előbb lett volna ékszer, mint céleszköz. Nálam az óra főként időmérő eszköz, sokat tömegközlekedek, sokat pillantok órára, nekem kényelmesebb ez, mint az állandó zsebemben kotorászás. De ez nem jelenti azt, hogy nem tudnék találni olcsón szép órákat. -
#33280 ezzel nem értek egyet, az óra az óra, én pl. oda vagyok a márkás órákért, sose vennék fel 3 ezer forintos valamit, nem azért mert az nem mutaja az időt, de én nem is azért hordom az órát hogy az időt nézzem rajta, mióta telóm van meg egész nap a laptop előtt ülök kb. ez a funkciója teljesen feleslegessé vált -
#33279 Szintén így gondolom. Én például egy olcsó Timex Weekenderrel rohangálok, amihez magam készítettem fillérekből (egy button-stud) bőrszíjat. Tökéletes (csak kicsit hangosan ketyeg), és mint minden Indiglo Timex ebben is van háttérfény. Ennyi bőven elég is nekem.
Csak arra akartam rámutatni, hogy hibás mentalitás gyártói oldalról, hogy keverjük az életünk végéig kitartó luxustermékeket és a jó esetben másfél-két évente lecserélt gadgeteket. Nyilván nem kell megvenni, csak nem tudom, hogy miként él még mai napig is ez a kategória (lásd azok az bugyuta Androidos Vertu telefonok, amelyek még mindig fel-fel bukkannak) -
#33278 az óra a férfi ékszere :[ -
ldavid #33277 régi casióm anno 3000 forint volt. 10+ éves és elemcserére még nem szorult.
rohadt nagy sznobságnak tarom a drága órákat -
#33276 Egyrészt, nem használtam volna előtét lencséket, mert az nem közvetíti valójában, hogy milyen összhatást kelt nyersen a kamera, másrészt itt köszön vissza az, hogy mennyire fontos a manuálmód videóban is: Csak szimplán az ide-oda pattogó expó hiánya sokkal minőségibb élményt nyújt.
Simán el tudom képzelni field reporterek kamerájaként, pláne ha olyan körülmények közt forgatsz, ahol nem életbiztosítás, ha meglátnak nálad egy broadcast kamerát vagy egy DSLR-t. -
#33275 Mert egy hagyományos Tag Hauert jó esetben nem csak egy-két évre vásárolsz meg. -
#33274 Egy tag hauer annélkül is drágább az androidos okosóráknál, hogy okosóra lenne. Miért meglepő hogy kurvadrága lesz? -
#33273 [Android M Feature Spotlight] Battery Usage Chart Shows Bars For Camera And Flashlight Usage
Let's Talk: How's Marshmallow Treating You On Your Nexus Device? Also, Some Of Our Favorite Android 6.0 Features
Moto 360 (2015) Review: The Most Watch-Like Android Wear Device Yet
LG V10:
-
#33272 Wear-es Taq Heuer, reveal jövő hónapban.
Valahogy nem tudom elképzelni, hogy több lenne a mostani okosóráknál, cserébe legalább kurvadrága lesz. -
Borg #33271 Bármelyik töltő vitte bármelyik samsungomat eddig... a Note3-at is. Csak a kábelhossz a nem mindegy. -
ldavid #33270 hogy megint csak az övékkel működjön link
nekem is volt már hogy samsungot nem tudtam tölteni sima microusb töltővel, de talán egy kindle kábelt próbáltam, és az jó volt
-
Borg #33269 S5 is van itt, azon is USB 2 van... az érintkezőket meg minek raknák máshogy?
Utoljára szerkesztette: Borg, 2015.10.13. 14:08:06 -
ldavid #33268 azt vágom, meg az S5 is hármas volt talán, de én sima usb2-re gondoltam. kicsit máshogy vannak/voltak benne az érintkezők. -
#33267 Igy van, idonkent, foleg nagyobb verziougrasoknal sztem erdemes egy teljes ujratelepitest megcsinalni. A factory image amugy meg is formazza az egesz filerendszert, szoval total felesleges elotte torolgetni meg resetelgetni ezt-azt, utana mindenkepp full gyari rendszer az eredmeny, mintha epp a dobozbol vetted volna ki a telefont.
A beallitasok/appok nagy reszet amugy cloud-bol eleg fajdalommentesen vissza lehet allitani.