36194
  • theone91
    Én a G3-ról még nem váltanék, az még mindig egy remek cucc. Másrészt nem gondolom, hogy a 6P ára valamikor is racionalizálódna az EU-ban.
  • Shiwo
    izé.. route -> root (:
  • Shiwo
    A mitől lehet, hogy a szoftverfissítésnél szeptember eleje óta azt írja ki a telefon,hogy csatlakozás sikertelen, ellenőrizzem a hálózatot? Korábban hajlandó volt frissíteni, és ha nem volt új sw, akkor azt írta ki, nem ilyen hibaüzenetet..

Nem route-oltam, és nem telepítettem semmi trükkös appot rá..

Sőt, idő közben egyszer resetelnem is kellett a telefont, szval ötletem nincs, hogy mi a baja...
  • Jim Morrison
    szerintem a méret miatt nem gondolkozik benne, meg mintha skinny is a 820-as procira várna, ami doze al tényleg faja kis párost alkothat :)
  • szucsy89
    Egyre jobban tetszik ez a Nexus, a feketéje gyönyörű!

Te végül nem gondolkozol egyben? Szerinted mondjuk fél év múlva megérheti erre lecserélni a G3-at? Ha már kicsit lentebb megy az ára, valamint kijönnek a gyerekbetegségei, gondolok itt elsősorban az akkuidőre.
  • skinnyman
  • skinnyman
    Nexus 5X Review: It's Better Than You Think
    Nexus 6P Review: Google And Huawei Have Made Magic
  • szucsy89
    Bődületes számok.
  • GregSB
    Egyebkent ceges telefonnak tökéletes a WP. Mivel nálunk minden Microsoft ezért baromi jol össze dolgozik mar a WP8.1 is a sharepointtal, outlookkal (exchange), lync/Skype-al.

Sok kollégámnak aki csak emailezesre, powerpointozasra meg light excelezesre használja a laptopját, a desktoppá dokkolhato Win 10-es telok bőven le fogjak fedni igényeiket. Nekik mellette laptopra se lesz szükségük.
  • szucsy89
    Egyetértek, az általad leírt okok miatt nem vennék WP-s telefont, amúgy simán kipróbálnám ezt a platformot is, de így felejtős...
  • theone91
    Az ICS óta nem fejlődő Androidot én sem értettem, nem csak felhasználói szempontből fejlődott azóta rengeteget, hanem fejlesztői szempontból is (SDK - API), elég csak belekukkantani a changelogokba.
  • skinnyman
    Iszonyatosan sok penzt beleolt mar az m$ a wp-be, es megsem sikerult kb meg sem karcolnia vele az okostelo piacot.
    Ez egy ongerjeszto folyamat: nem hasznaljak, ezert nem fejlesztenek ra appokat, ezert nem hasznaljak, es igy tovabb. Ezt is latta az m$, es rengeteg penzt olt fejlesztokre is, konkretan rengeteget fizetett nekik azert, hogy wp-re is kiadjak ugyanazokat az appjaikat, amiket a masik 2 platformra onkent/ingyen kiadtak. De ezzel sem mentek messze, a legtobb appnak a mai napig nincs normalis wp valtozata, es ez onmagaban kizaro ok a felhasznalok nagyon nagy reszenel. Hogy pedig frissitesek nincsenek hozzajuk: igen, a felhasznalok nagy reszet ez is erdekli, barmilyen hihetetlen.
    Es konkretan sokkal tobb penz is jon be nekik az android telokbol (nonszensz licenszdijakbol, de az most mindegy) is. Vegtelen penzt pedig valoszinuleg nem tudnak/akarnak a wp-be beleolni, igy mostanra valszeg rajottek, hogy mivel nem mostanaban lesznek komoly versenytarsai a ket nagy mobilplatformnak, nem ignoralhatjak a piacot tovabb. Szoval nem veletlenul kezdtek el mostanaban durvan nyitni mas platformok fele, lasd: a legtobb appjuk kiadasa android/ios-re, win10 android/ios tamogatasa, uj visual studio-ban android fejlesztoi eszkozok, stb.

A 4-es verzio ota pedig azert volt nehany nem annyira eszrevehetetlen fejlesztes androidban kivul es belul is, szoval ha tenyleg azota nem vettel eszre fejlodest, a problema valoszinuleg nalad van :)
  • kifli
    Nem kell 3rd party app gmailhez, a gyári mail app kezeli a google fiókot. (outlook)
    Youtube videókat miért ne tudnád lefekvéskor tv-re vinni? Ugyanúgy működik a tv párosítása a telefonnal.
    Minek gmaps ha ott a here maps? (offline térképekkel, plusz here drive a navigációhoz)

A twitterhez nem tudok mit hozzátenni, nem igazán használtam eddig.

Az appok hiánya/hiányossága a fejlesztőn múlik. A fejlesztők pedig az amerikai piacot tartják etalonnak, így nagyrészt oda fejlesztenek. Ott a wp jelenleg nem képvisel olyan piaci részesedést, hogy a fejlesztőket rávegye a portolásra.
    Utoljára szerkesztette: kifli, 2015.10.24. 15:47:09
  • theone91
    Tavaly decemberben még 300 milliós, szeptemberre már 400 milliósra duzzadt közösségről van szó. Azt hiszem kijelenthető, hogy egy releváns példa hisz ráadásul egy olyan szolgáltatásról van szó, amely csakis mobilon működik. Én totál meglennék nélküle is, ahogy te is, de valószínűleg ez nem tükrözi kollektíven 400 millió ember véleményét.

Nálam is vannak olyan alkalmazások, melyek hiányát és csonkaságát eléggé megérezném WP-t használva. A VSCO például kijelentette, hogy nem is tervezi a VSCO Cam fejlesztését. Egy hálószobában fejlesztett third party Gmail appon nem fogom átfuttatni a levelezéseim, nem tudnék natívan Gmaps-t használni, lefekvés előtt nem tudnám tévére vinni a Youtube videókat, a Twitter sem működik úgy mint a többi platformon. Igen, szinte biztos, hogy ezek közül az egyik szolgáltatást sem használod, de igen: Mások az igények.

Biztosan beáll majd egyfajta pozitív változás majd a W10-zel, de a MS-nak jobban kéne tepernie és nem kéne állandóan újrarenoválni a rendszert. Nem támadni akarom azokat, akik a WP mellett döntenek, az OS magja teljesen korrekt, de az csak egy adott töredéke egy operációs rendszernek. Azt mondani, hogy ki a francot érdekel az Instagram, legalább annyira egypólusú dolog, mint állandóan az Instagrammal példálózni. ;)
  • SzirmosSzisza
    Nem vagy ezzel egyedül. Pl kezet foghatsz az Windows XP-t futtató emberekkel, akik úgy érzik felesleges a frissítés

Több millió felhasználóval rendelkező appal szerinte meg pont jól lehet példálózni.
  • Borg
    Ez csak nekem furcsa, hogy te az instagrammal példálózól mint fontos dolog? :D
    Tegye már fel a kezét, akinek létfontosságú az instagram, meg hogy a gplay hetente frissíti... vagy csak engem nem érdekelnek az ilyen ökörködések?
  • theone91
    Azt a 10-et inkább a 9 százalékhoz kerekítsd és ez csak akkor lenne releváns, ha csakis Európának fejlesztett alkalmazásokról beszélnénk.

Ismerősöm szerint a WP-s Instagram a mai napig nem képes videórögzítésre, és ha jól emlékszem már több mint két éves funkcióról van szó. Továbbá se Instagram Direct és nincsenek a meg az új kép-finomhangoló eszközök. Plusz még mindig tele van bugokkal. És nem egy huszadrangú startupról beszélünk. Most ezeket próbáld meg elmagyarázni a 16 éves Evelinnek, aki egy iPhone 3GS-ről akar WP-re váltani.
  • Borg
    Ez mind rendben van, csak nem válasz a kérdésemre.
  • SzirmosSzisza
    Azért az instagram és a snapchat, még ha nem is a te világod a 2 egyik legnépszerűbb app ios meg android platformon is. Picit gázos, hogy nincs WP-re. Az, hogy rengeteg játék nincs még érthető is talán, de azért ezek "csak" fényképet csinálnak.
  • kifli
    btw a 3% azért 3% mert kína nagyobb piac jelenleg mint az eu+usa együttvéve. Eu-ban pl bőven 10% fölött van a piaci részesedése.

Nemtudom mikor használtál huzamosabb ideig wp-s telefont, de az instagramm ami pont hogy nem modellezi jól a helyzetet.

A sorra tűnnek el dolgok, pedig sokszor abból áll, hogy levesznek valamit marketből, ami 1 hét múlva visszakerül. (valószínűleg biztonsági okokból kerül ki a marketről)
  • theone91
    A WP-s instagram remekül modellezi a helyzetet. Évek óta nem frissült és a mai napig is csak béta verzióról beszélhetünk. Alapvető funkciók sorozata hiányzik belőle. A mai napig is legnagyobb növekedésre képes közösségi szolgáltatásról beszélünk, könyörgöm.

És nem csak elhanyagolásról van szó. Bankügyekhez szükséges alkalmazások, médiaszolgáltatók tartalomfogyasztáshoz szükséges alkalmazásai sorra tűnnek el, új közösségi szolgáltatások alkalmazásai már meg sem jelennek a platformra, a third-party alternatívák pedig sokszor bénák, nem működnek, belsős-külsős nyomásra gyakran lelövik őket, vagy csak szimplán megoldhatatlanok biztonsági okokból.

A Snapchat CEO szerint nincs értelme 3 százalékkal foglalkozni, és nehéz hibáztatni az ilyen kijelentések miatt. Gondolj bele abba, hogy fejlesztőként egy olyan platformra fejlesztesz, ahol még ha sikeres is vagy, akkor sem lehetsz sikeres.
  • Borg
    Nemtom most amúgy milyen frissítésekről beszélsz... ok azt látom én is, hogy szinte naponta frissít minden szart a gplay, de a reklámokon kívül minek? Én nem látom azt a hú de nagy fejődést az appokban... sem az androidban mint rendszerben. A 4-es óta kb a sok hűhő semmiért jut eszembe róla minden verzióváltáskor.
  • theone91
    Én rengeteg olyan appot használok, amely csak a két nagy platformon vannak, továbbá rendszeresen használom a Google appokat és ökoszisztémát, alapvető alkalmazások esetén nem akarok hónapokat-éveket várni egy frissítésre. És ez csak az app oldala annak, hogy nálam miért nem játszik a Windows.

Ha ezen az állapoton javít az Android-portok lehetősége és nem lesz totális szerencsétlenség az egész, akkor is ott van az, hogy a vásárlókat meg kell győzni: Nélkülük a fejlesztők nem fognak még portolni sem, ha továbbra is 3%-os részesedés körül táncolnak.
  • Borg
    Mondjuk a M$ helyében én is sokkal erősebben promóznám az új rendszert, és sokkal nagyobb felhajtást kéne csapni a rá készülő új appok és portok miatt is. Ígéretek ugyan vannak, de semmi konkrét nem körvonalazódik egyelőre. Még az előrendelése és a megjelenése is bizonytalan a 950-eknek, és a meglévő lumiák frissítésére is csak annyit mondanak, hogy december... Túl bizonytalan az egész jelenleg, mintha a M$ sem lenne biztos benne, hogy mi a céljuk...

Akárhogy is, amire nekem kell, arra a jelenlegi ismeretek alapján is nagyon erős ajánlat a 950XL. Hiába van százmillió app gplayen, kb egy éve meg se nyitottam note3-on, annyira nem érdekel. Egy rakás céges dologra való alkalmazáson kívül - amelyek M$-on is ugyanúgy ott vannak - talán az Angry Birds Friends az egyetlen, ami hiányozhat egy jó szaráshoz majd :)
  • skinnyman
    Priv
    If You Currently Have The Discounted Play Music Plan ($7.99), You Get To Keep That Rate When YouTube Red Launches
  • theone91
    Egy okés írás a Verge-től. Csak azért, mert pár napja szóba került a WP appok helyzete.
  • theone91
    Nagyon szekszi és kecses a Blackberry Priv, meg minden de nagyon nem lesz olcsó. Szerintem a Blackberrynek kissé torz képe van arról, hogy mennyire kell az embereknek 2016 hajnalán a fizikai gombsor és hogy mennyit lennének képesek fizetni ezért. Bele sem merek abba gondolni, hogyha eljut hozzánk, mennyiért fog menni (nem kizárt, hisz a BB korábbi próbálkozásai is hivatalos forgalomba kerültek nálunk, még szolgáltatói kínáltba is landoltak).

Jó vétel lehet, akkor, ha a BB észreveszi, hogy ennyiért nem megy és lecsap jókorát az árakból (lásd pontosan ugyan ez történt anno a BlackBerry Z10-zel is). Ennyiért minimum hoznia kell azokat a faktorokat, amely miatt annyian imádták a régi BB-ket. Elpusztíthatatlanság, remek akkuidő, rossz körülmények közt is remekül működű mobilkommunikáció (ez amerikában lehet leginkább fontos).
  • skinnyman
    Nexus 5X Ripped Apart By iFixit And Given A 7 Out Of 10 For Repairability
  • Zsoltee_a_bator
    Ez a redmi note 2 prime eleg jo cucc. Tobbszalas cpu teljesitmenyben (ami spec nekem leginkabb kell) jelentosen erosebb, mint egy Nexus 6p es tesco gazdasagos aron van. GPU-ja gyengebb, de nem nagyon gagyi azert, kb a fele.
  • Samurai84
    szia, cyanogenem szállt el...
  • Zsoltee_a_bator
    Ha nem ragaszkodsz ahhoz a konkret modhoz, rakd fel a Cyanogenmodot. Van ismerosom, aki s2-vel nyomja es eleg jol mukodik neki.
  • Samurai84
    sziasztok!

van egy i9100-as S2-m. elszállt a rendszer, én meg lenyomtam és feltettem helyette Resurrection Remix modot. szép és jó lett volna, de az isten ***ért nem találtam hozzá működő gapps-ot. egyikkel elindult a telefon szépen, de nincs semmilyen google szolgáltatás benne. semmit nem szed le playről...
    tehát működő ROM van, működő gappom nincs... amiket megpróbálok feltenni, helyhiányra hivatkoznak, nem jó helyre másolom (gyökérbe teszem, onnan tallózom be flashez).
  • theone91
    A másolás mindenképp ultra gáz. Nem tudom miért érv a másolás mellett, hogy az Apple is csinálja. Az is gázos. De én sem akarok, wall-of-texteket írni az Appleről, annak ellenére, hogy én is sűrün hozom fel a céget. Jobban érdekel ennél a HTC. Plusz ezzel az 1:1-gyel még nincs kipipálva az igazságtétel. Én jelenleg a HTC-ről beszélek, és hogy a HTC lehetne okosabb is. Mint említettem a HTC-sek nagy része így is Android B-közép alá tartozik, akik el akarnak határolódni az Apple-től. Szerinted hányan akarnak közülük egy iPhonet?

Egy A9 vonatkozású YouTube videó alatt volt egy komment, ami valahogy így szólt (és eléggé eltrafálja a helyzetet): "Már alig várom, hogy a haverjaim cikizzenek az A9-em miatt".

Szerintem ez nagyából össze is foglalja miért nem fogják az eddigi rajongók majd venni az A9-et.
  • theone91
    Engedd el inkább.
  • skinnyman
    Ezt pedig oldalakkal ezelott kibeszeltuk, hogy kinezetben igazabol az egesz iphone 6 a htc one m7 vonalanak masolata. Szoval ha tudatosan az is volt a cel, az a9-el, hogy arra hasonlitson, annak az alapjat toluk masoltak, igy 1-1 az allas ami a masolast illeti, es nem ok kezdtek a versenyt :)
  • skinnyman
    Viccelsz? Nem hiszem h tulzok amikor azt mondom, hogy a kedves delikvens tag a topic szemelyeskedeseinek es flame kelteseinek nagyreszeert egyszemelyeben felelos. Szinte masert sem jar a topicba, minthogy beszoljon, szemelyeskedjen, vitat es flamet keltsen. Aztan amikor ezt valaki szova teszi, egyszer csak segget csinal a szajabol es masra probal mutogatni? Azert alljunk mar meg.
    Hogy pedig vitazni ki tud es ki nem, azt remelem nem haragudsz meg, de nem te fogod eldonteni :)
  • j0nNyKa
    foglalkozz magaddal, a tobbi is foglalkozzon magaval, es akkor nem lesz flame
    vitazni nem tudsz, nem is kell hogy tudj, de akkor ne is probald folyamatosan, koszonom
  • adam46
    Én speciál azért váltottam, mert a HTC beígérte augusztus végére a frissítést, sense 7 + 5.1.1 és végül lemondták. Tehát cserben hagyták a felhasználókat, amúgy szeretem őket, de válság ide, vagy oda azért az előző évi csúcsmodellel törődni kellene. Plusz a kamera se volt túl acélos és még a szoftvert is rendesen elcseszték az utolsó frissítésekkel. Teljesen szétestek. Nem tartom kizártnak, hogy egyszer még visszatérek, de Nexus 6 után valami nagyot kéne hozzá villantaniuk.

A9: vannak benne régebbi vonások, más HTC készülékekről, de azért vitathatatlan, hogy nagyon az iPhone 6 inspirálta őket a további részletek kialakításában. És ez a gáz, hogy nem egyedi ötletet hoznak, hanem tessék itt egy iPhone hasonmás, majd ez megment minket, hiszen az iPhone szekere úgy is megy. USA ár még okés, (110 ezer), de mire ideér Európába simán elképzelhető a 600 euro ami 190 ezer Forint, tehát a felső kategóriába belőnek egy közép kategóriás mobilt. Másik pedig, hogy Amerikaiaknak minden faszomság jár, extra garancia az első évre, google play előfizetés, többi meg le van szarva...
  • theone91
    Én erről nem találtam infót, de mégy ha így is van, maximum befektetőkről lehet szó, nem pedig tulajdonosokról.
  • adam46
    Én úgy tudom, hogy Taiwan leggazdagabb családjáé a HTC, szóval oké, hogy veszteséges maga a vállalat, de emögött még van tőke.