36194
  • szucsy89
    megint beléjük rúgtál, csak nem bírtad ki :D
  • skinnyman
    Most legutobb az n7-em 8% volt fekves elott (nemi gaming utan), reggel 11%. Toltore biztos nem volt dugva, es Qi tolto is csak a masik szobaban volt, ez mar doze mode a javabol :)
    (innen is latszik h a mai aksik kijelzese azert nem tokeletes, szoval abbol 1-1 ejszaka a kijelzes szerint mennyit merult, nem erdemes messzemeno kovetkezteteseket levonni, az tipikusan hosszabb hasznalat utan latszik csak, ilyen kicsi fogyasztasnal (ami doze-ban tenyleg nagyon kicsi) legalabb napok utan.)

ios-en amugy nyilvan sokkal egyszerubb kerdes a keszenleti fogyasztas, egyreszt mivel a hardver fix, masreszt mivel rendes multitasking ott hagyomanyosan nem is volt, igy nem is tudott semmi fogyasztani, ha akart sem. Illetve ha nagyon akart, megis osszejott, de ez mondjuk inkabb valamilyen szinten a platformnak es app review rendszeruknek a kudarca..
    Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2015.11.09. 10:38:57
  • Jim Morrison
    igen, ipad2 t szoktam néha használni, napokig csak hever, vagy 1 hétig, és kb semmit nem merül :)
  • theone91
    Pont pár napja akartam alvás előtt a telót töltőre vágni (20 százalék környékén volt az akku), de a telefon nyomkodása közben bealudtam. Azon túl, hogy egy teljes éjszakán át forgolódtam a telefonomon reggelre csutkára lemerült, mert beragadt egy idióta Instagram-háttér folyamat.

Ezt csak azért mondom, hogy vázoljak egy olyan szituációt, ahol igen is fontos a Doze és hogy a Googlenek már rég meg kellett volna lépnie ezt. Bár voltak már panaszok arra, hogy sokszor kilövi egy-két alkalmazás fontos notifikációit is, úgyhogy ezen még csiszolni kell (a legfontosabb appokat amúgy is ki tudod lőni az akku optimalizációból, ha esetleg elmegy a rendszer a fontos értesítések mellett).

Ez az amiben kimondottan jók pl. a Apple cuccok. Minden bekapcsolt adatkapcsolattal együtt max. pár százalékot ha merülnek az éjjeli szekrényen.
    Utoljára szerkesztette: theone91, 2015.11.08. 14:22:24
  • Jim Morrison
    na, kipróbáltam én is mennyit eszik az akksiból a rendszer tétlen állapotban (wifi, hálózat, helymeghatározás bekapcsolva, battery saver nélkül):
    9 óra alatt 4%-ot merült a telefonom az éjjeli szekrényen (nexus4, 6.0).
    Kellemes csalódás ért mikor felkeltem :)
  • skinnyman
    Why Does My Android Phone Have eFuses And Why Should I Care About Them?
    TL;DR: The qFuse doesn't affect unlocking the bootloader or any of the phone's features, and it isn't affected by unlocking the bootloader. It's a Nexus after all. Unlock at will!
  • theone91
    De ha jól tudom, a Google Drive eddig sem volt rendszerszintű, előre telepített alkalmazás. Csak egy alkalmazás, amit a Google fejleszt egy platformfüggetlen Google szolgáltatáshoz.

(amúgy totálisan értem, hogy gáz, mert alátámasztja a néhány esetben prekoncepcióra épített Android-appfejlesztés hátrányait)
  • Jim Morrison
    Jött update google drive-hoz. Ujitas pl a custom persmissions android marshmallowhoz.
    Csak nekem 'fura', hogy a google alkalmazasok nem up-to-datek? Elvegre 6.0 kijott mar egy ideje...
  • skinnyman
    Eddig azt hittem az a nagy dolog, hogy nehany ezer oras uptime-jaim (ami az n7-emen rendszeresen elofordul) csak azert szakadtak meg, mert menet kozben kijott egy uj OS verzio amihez ujra kell inditani, most mar elojohet ugyanez a "problema" 1-1 aksi feltoltes kozott is :)
  • theone91
    Egy 2012-es Exynossal kiegészítve eléggé jól teljesít.
  • XenHai
    Nyam nyam remélem jön a 6.0 a redmi note 2-re . (helios x10)
  • skinnyman
    Az igen, nexus 10 doze mode: link
  • skinnyman
    Android Platform Distribution Numbers Updated, Marshmallow Makes Its First Appearance At 0.3%
    YouTube Now Supports Cardboard VR Mode On All Videos
    Android Turns 8 Years Old Today, Asks Daddy Google For A Pony And A Plastic Rocket
    BlackBerry Priv Review: Good, But Probably Only For Keyboard Junkie
  • adam46
    Lassan csak belátják, hogy van egy határa a passzív hűtésű rendszereknek.Nem lehet ezt a végtelenségig húzni.
  • Jim Morrison
    Mélyrepülésben a Qualcomm, az előrejelzések sem fényesek
    " a cég szerint kifejezetten pozitívak az oksotelefonokban várhatóan jövőre debütáló Snapdragon 820 csúcslapkával kapcsolatos eddigi reakciók. A chipet illetően néhány nappal ezelőtt napvilágot látott néhány pletyka, melyek szerint annak nem sikerült levetkőzni a közönséget megosztó előd problémáit, ezt azonban a Qualcomm gyorsan tagadta."
    remélem is, hogy nem egy 810 lesz :c
  • skinnyman
    A Google Engineer Who Works On USB Type-C Products Is Reviewing And Identifying Out-Of-Spec Potentially Dangerous Third-Party Cables And Adapters
    Wireless Charging Organizations A4WP And PMA Reveal Their Brand New Merged Identity: AirFuel Alliance
    Google Will Now Define "High Fidelity Sensor Support" For Android Devices, Has Extensive List Of Performance Requirements
  • Pongyi
    Hali. Huawei G620S-emet megrootolták a minap és így felkerült rá az 5.1.1. Amióta ez van rajta nem tudok külön háttérképet beállítani a képernyőzárhoz. Amikor galériában rányomok arra hogy "beállítás mint...", nincs ott a lehetőség hogy képernyőzárhoz beállítás (4.4-en ez ott volt). Val valahol a menüben erre külön lehetőség, vagy az 5.1.1-nél ezt már nem lehet, vagy valami nem kerek a rootolt op rendszeremmel.
  • SzirmosSzisza
    Szerintem vele GPS alapú sport izével jobban jársz. Én Endomondot használom, nekem bejön. Elvileg lehet benne túra típust is választani.
  • mikusmate
    Köszi mindkettőtöknek a gyors válaszokat.
  • Mersant
    sportypal, endomondo, locus map nem jobbak mint 1 lepesszamlalo?!
    Utoljára szerkesztette: Mersant, 2015.11.03. 13:27:40
  • adam46
    Fitbit, google fitness
  • mikusmate
    Sziasztok!
    Tudnátok ajánlani egy nagyjából pontos lépésszámláló programot (Sony Xperia M készülékre)? Nem is annyira a lépések száma lenne a lényeg, hanem a távolság (metrikusan), mert sokat járok erdőbe, mezőre, szervezünk túrákat és szeretném mérni hogy egy-egy útvonal milyen hosszú. Steps Mania-t nézegettem, de nem tudom van-e jobb/pontosabb. Ha rossz topicba írtam, akkor elnézést :)
  • Borg
  • skinnyman
    Ez komoly:

Kiprobaltam nehany tizezres jegyig mire meguntam, eleg pontos az uj calculator :)
    Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2015.11.02. 19:32:20
  • theone91
    Akkor nem szóltam (nálam eleve angol a rendszernyelv, de elhiszem, hogy sokaknak igencsak dealbreaker lehet ez, ezek szerint nem lényeg már).
  • ldavid
    az újakban már van
  • Sippie
    ahh, akkor az problémás, a munkája miatt sokszor hívják. Akkor dual active-os telefont kéne nézni ezekszerint.

#33442: felfrissíti az angolt legalább :D
  • Dzsini
    Nincs infó, olyankor a másik szám "átmenetileg nem kapcsolható" (vagy rögtön hangpostára megy) - olyan, mintha ki lenne kapcsolva.
  • theone91
    Én is azt ajánlanám, de fontos tudni, hogy nincs egyik Motorolában sem magyar nyelv alapból.
  • Sippie
    tényleg, ez ki is ment a fejemből, pedig haver nagyon dícsérte anno. A dual sim standby mennyire gáz? Ha netezik az egyik kártyán, akkor a másik az totál inaktív, vagy van valami infó arról, ha azon hívják pl?
    Utoljára szerkesztette: Sippie, 2015.11.02. 16:43:01
  • ldavid
    Moto G Dual XT1068 (5.0", gyakorlatilag gyári androiddal)
  • Sippie
    Üdv!
    Dualsimes telefonra lenne szüksége a páromnak. Az elvárása, hogy netezni lehessen vele, tehát gondolom olyan 4,5 col vagy afölötti képernyő kellene. Ez a munkahelyi számainak kell inkább, tehát a jó kamera nem követelmény, arra van másik telefonja. Árkategória olyan 50ezer környéke lenne, de egy stabil telefont szeretnénk amelyet ha nem vágunk tele különböző app-okkal, akkor nem fagyogat le 2 óránként. Milyen márkáknál érdemes nézelődni? Nézegettem például Sonykat, de ha van árérték arányban jobb, akkor örülnék a tanácsnak. Asus, Samsung, Kínai telefonok, egyéb?
  • Jim Morrison
    na, sikerült beizzítani...de őszintén szólva már késő lehet, ugyanis semmi érdemlegeset nem tudok már kiolvasni belőle :(
  • Jim Morrison
    tyű, ezt nem is ismertem, köszi! kipróbálom (ha sikerül..)
  • skinnyman
    Ez igy meg mindig nagyon keves info, hogy barmi ertelmeset lehessen mondani. Igazabol konkretan latni kene h honnan jottek a wakelock-ok, stb. Erre jopar eszkoz van, hivatalos eszkozokbol is baromi jok vannak, lasd: battery historian.
    Egyebkent pl egy rosszul mukodo driver is okozhat merulest, ami custom rom-okban nagyobb esellyel elofordulhat.
  • Jim Morrison
    mikor néztem, hogy melyik app ette az akksit, screen, android system, android os-t írta...Térerővel sem volt gond.
    Még ha egy app szívatta is volna, battery savernek nem kellett volna tennie valamit? még a spotify streamet is levágja, mikor még csak nem is backgroundban van.
  • skinnyman
    Egyreszt: ahogy theone irta. Masreszt peldaul a rossz mobilhalo/wifi tererobol adodo drasztikusan nagyobb fogyasztassal nem tud (es nem is akar) mit kezdeni.
    Harmadreszt ahogy nezem szinte allandoan ebren volt a telod, valamelyik (vagy tobb) appod nagyon szivatja az aksit, az aksi statisztikakbol jo esellyel meg kene tudni mondani, hogy melyik.
    Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2015.11.01. 14:41:22
  • theone91
    A Doze csak nyugalmi állapotban aktiválódik.
  • Jim Morrison
    Nem örültem neki, mikor megláttam, hogy mennyit merült a telóm úgy hogy nem is használtam (végig a zsebemben volt, mozgásban voltam, lehet hogy emiatt a doze se segített be?
    12 óra, végig battery saver, 10min screen on time, -69%
  • Jim Morrison
    elég jónak tűnik
    sok mindent belepakoltak (tokot is meg screen protectort wow :D)