36194
-
#33670 De ahhoz is kene egy bekapcsolo tablet nem? Mert ez bekapcsol, de egy masodperc mulva kikapcsol :( csak itt villog nekem. -
#33669 soft brick reszt kovesd, leirtak alapjan nem nyirtad ki teljesen:
(reszletesen - nincs ilyen, hogy nem zarom be, nem inditom ujra, minek ha mar megy, felesleges lepes uzw...)
xda
Utoljára szerkesztette: PeeTeR, 2016.01.02. 09:40:53 -
#33668 Egy új banner-nak ajánlanám:
Utoljára szerkesztette: LocalPatriot, 2016.01.02. 09:38:10 -
#33667 Akkor az téglázva lett mint nekem a G3.. :D Nekem most JTAG-olni kell hogy felélesszük a telefonomat, nem tudom ez lehetséges e annál a Tabnál. Lehet hogy nem lett téglázva; jelenleg LG-ben vagyok otthon úgy ahogy. De ha mégis akkorhasonló a módszer a felélesztéshez. -
#33666 Help!
Adott egy Galaxy Tab 3 Lite (sm-t110)
Odinnal akartam flashelni es visszarakni a gyari romot mikor valami gebesz tortent - magara hagytam a gepet mikor csinalta - mert, azt irja ki, hogy lepjek be a recovery modba es kies progival allitsam helyre a romot. Igen am, csak olyat csinal a tablet, hogy ha bedugom az usb kabelt akar tolteni akar a pc-be bevillan mindig ez a hiba kepernyo es ki-be kapcsol. Mire felismerne a gep addigra ujraindul! Nem tudok vele mit csinalni!! -
#33665 BUÉK!
-
#33664 A RAM dologhoz ez relevans lehet:
[Video] The Samsung Galaxy S6 Edge+ And Note 5 Are Aggressively Killing Background Tasks, Decreasing Multitasking Performance -
#33663 igen, edge képernyőt még én se használtam sokra, ami van rá 'app' az meg fizetős... és csak egy rss feed kb... :)
Az nem zavar, hogy RAMból vesz a rendszer, de már pár tabnál újratölt, stb, és ahogy elnézem pár óra után már csak 800-900MB al gazdálkodik a rendszer. Ilyen nekem az elmúlt pár évben akkor volt ha 5-6 tabot nézegettem. Ha ez nem lenne akkor meg se néztem volna mennyit használ :) csak ez most olyan, hogy +1giga előzőhöz képest, de -1 nek 'érzem'. (nem, nem zavar a szabad ram, csak az ha van és nem használja RENDESEN :)) -
#33662 "Téglázott"/"Beázott" G3 esetén szerintetek hívjam fel a biztosítót vagy próbálkozzak meg garancián túli SW frissítéssel hivatalos szervizben. Sony szervizesként tudom hogy szinte minden visszahozható az életbe, kérdés az LG-nél is van e ilyen opció. -
Borg #33661 Csak néhány dolog edge+om felől szemlélve:
- az edge kijelző szerintem felesleges :) De a marhsmallow videóban sem látom a hipertér ugrást, mindössze kicsit jobban testreszabható a "felesleg" :D Raktam oda én is ilyenolyan oldalsávokat, meg szökőévente egyszer talán hasznos is az értesítési sáv ott oldalt, de amúgy... nekem pl jobban tetszene a N3/950XL féle megoldás, hogy ha föléteszem a kezem felsejlik a képernyőn a az infó meg az óra.
- A feketéket amúgy még jobban is be lehet állítani, pl témaáruházból. Én is olyat használok, ami minden lehetséges helyre sötét hátteret tesz (kivéve persze bizonyos appok), mert az akksit, és a szemem is kíméli így. Aki kitalálta hogy újabb androidokban minden fehér alapú kell legyen, az egy szimpla balfasz volt.
- az alap billentyűzethez annyit, hogy jó, jobb mint N3-on volt, de nem jobb mint 950XL-en :) Ezt meg kell hagyni neki. Azon nem gépeltem ennyit mellé, és nem is ajánlott fel ennyiszer rossz szót, mint a samsung.
- a touchwiznek már rég nincs semmi baja, ez csak egy berögzött urban legend régi dolgokra alapozva. Már N3-on sem volt gond vele soha, meg S5-ön sincs. Ugyanakkor a testreszabhatóság kedvéért a novát csak kipróbálnám ezen is, csak nemtom milyen funkciókat veszítenék vele... N3-on a touchwiz nélkül bizony ki lett herélve pár dolog.
- ezen a RAM témán nemtom miért van ennyire megütközve mindenki... minek neked szabad ram? Azért van, hogy telerakja, attól lesznek gyorsak az alkalmazások. Igaz a +ban 4gb van, de meg se néztem mennyit rak tele, annyira nem érdekel. Ez valami win98 időkből megmaradt fóbia, hogy szabad memória kell legyen :)
Én is csak azt tudom mondani, hogy nincs telefon jelenleg a piacon, ami az S6 edge/+ cipőfűzőjét megkötheti, sem összeszerelés és anyagminőségben, sem a szoftveres szolgáltatások terén. Egyszerűen jól ki van találva a touchwiz, az összes kényelmi funkciójával együtt. A kinézetén meg a hajlított kijelzőn kár lenne vitatkozni, mert nem kell hogy mindenkinek tetsszen, én is lehet hogy Note5-öt válaszottam volna ha lehetne rendesen kapni. Egy asspen azért csak többet ér, mint a lehajló kijelző :) De baromira elégedett vagyok az edge+szal. Mondhatni nem csalódtam, az N3 alapján támasztott elvárásaim után. -
#33660 Egy kis értékelés az s6 edgeről, majd 1 hét használat után. Azt most leszögezném, hogy igazi 'tesztre' majd jövőre kerül sor, mikor nem sütikkel leszek körbevéve, hanem teendőkkel. Edge kijelző is marshmallowban lesz jobban kihasználva(1.15től).
Közel sem érzem akkora ugrásnak n4 ről mint neo-ról n4-re. Valahogy így ábrázolnám
xperia nex <-------------> n4 <---> s6 edge
(és ebből 1 egység a kamera)
(+):
- Az előretelepített alkalmazások jó része letörölhető, tiltható.
- Az alap samsung appok egyáltalán nem rosszak, mindegyiknél van egy kis apróság. Pl hangrögzítőben van 3 mód, abból az egyik a hallott szöveget automatikusan 'papírra veti', SMS-Üzenet ütemezése. Ha telefonáltam valakivel, akkor a kijelzőn (amikor jelzi, hogy kivel telefonáltam) van egy gomb, hogy esemény létrehozása, ha mondjuk megbeszéltem egy találkozot egy gombnyomás és már írhatom is naptárba.
- Fényerőt elég szépen le lehet venni, így esti, tök sötét használatban sem bántó (már nem kell használnom screen filtert)
-A kijelző. Baromi szép, a feketék is baromi jók, több alkalmazásban is be lehet állítani sötét hátteret, ami S Amolednek köszönhetően a fogyasztásból is visszavesz (aki a kicsit nem becsüli)
- alapból testre szabható quick settings
- jó alap billentyűzet, tök jó, hogy a számok alapból a billentyűzet tetején helyezkednek el. Jelszó beírásakor, stb jól jön. (gondolom más billentyűzet is tudja)
- TouchWiz nem olyan rossz mint régebben, akkor ki is jelentettem, hogy nem lesz samsung telefonom (de ahogy a samsung telefonok én is változok. Bár 2 hónapja nem gondoltam volna, hogy samu tulaj leszek)
-+pont, hogy legutóbb használt alkalmazásoknál van egy összes becsukása gomb. Eddig ilyet csak custom romokban láttam
- privát mód (még nem használtam, de mindenképp megér 1 megjegyzést)
- Kamera. Jó képeket/videót csinál, home gomb dupla kattra villámgyorsan betölt. Tetszik, hogy különböző módokat lehet letölteni hozzá, így bővíteni (pl animált gif)
- Ujjlenyomat olvasó. Tényleg kényelmes, igaz nem mindig veszi be egyből. Nem olyan gyors mint a mostanában kiadott flagship telefonokon, de mire a képernyő fölé ér az ujjam már belép.
- Rengetek beállítás, apró fícsör (segélykérő üzenetek küldése: bekapcs gomb 3szori megnyomására üzenetet küld előre beállított számokra. Néhány gesztus, letöltés gyorsító (ami jól jöhet, tekintve, hogy a nappaliból 4x gyorsabban tölthetek le hála a 4G-nek mint az itthoni netünkről :D Persze ez majd leginkább lassú egyetemi wifinél lesz jó hogy besegít pár doksi letöltésében).
- Ultra energiatakarékos mód
- Gyors. Mikor n4 el versenyeztettem nem eget rengetően volt gyorsabb, de azért így hosszabb távon, főleg appból ki be ugrálva megérződik
- Minéségi HW
-Fast charging
(~, okés):
- Ahogy írtam edge screent majd 6.0.1ben fogják jobban felturbózni (mármint a fícsőröket hozzá), nem tudom miért vártak vele, de ha minden igaz januárban jön az update, addig kibírom
- Érdekes mód Google now launcherben mikor az alkalmazások között görgetek microlaggok vannak. Ez persze nem deal breaker, de n4 nél nem volt ilyen gond, ilyen hw mellett meg ezt nem tudom mire vélni.
- Alap locksreen hiányzik, ezt a buborékos kis késleltetéssel feloldó locksreen, okés, de nem jó.
- Azt írtam, hogy n4 el versenyeztettem, de ha visszaléptem egy korábbi alkalmazásba nem mindig volt gyorsabb. Olvastam, hogy van némi zavar a RAM használatból, de ha néha restartolom ebből nem érezni semmit :D
(-) Intelligens kezelő azt írja RAM nál, hogy 3GB, ebből 390MB fenntartott terület. Hogy a rendszer részére vagy másra nem tudom, de bekapcsolás után már másfelet megevett a rendszer. Fél nap után max 1 giga szabad RAM ig tudja kitisztítani. 2 napja este hiába töröltem előző alkalmazákat, meg ment a RAM tisztító, csak 600MB helyett tudott felszabadítani. 4-5 alkalmazás közötti ugrálásnál ezt érezni lehetett. Restart megoldotta, talán ezért is van lehetőség ütemezett restartra...^^ Talán Android M mellett ezt is sikerül majd megoldani. Persze csak annyira, hogy ne legyen ez érezhető használat közben, amúgy felőlem annyit eszik meg a rendszer amennyit akar....
-Alkalmazások hibája tudom, de a mobiltárca és ilyen olyan kártyás alkalmazások használhatnának ujjlenyomat-olvasós beléptetést. Pin kódot simán leolvassák mellettem a boltban...
Igazából negatívumot nem is nagyon tudok mondani. Persze mindenben jobb, erősebb mint amit eddig használtam. Sajnos mobiltárca még csak OTP kártyával működik, samsung pay, android pay még nem elérhető így azokat még nem tudom kipróbálni.... Mindenképp szeretném kipróbálni, és azt is, hogy a régebbi terminálokon hogy működik (állítólag működik). Előre telepített appok közül többet is megtartottam (pl Peel Smart Remote, mobiltárca), és az is tetszik, hogy járt mellé +100GB onedrive tárhely 2 évre, még 1 év evernote premium, stb stb, amit szépen ki is lehet használni egy ilyen telefonnal. Majd egy kicsit összeszedettebb leírást csinálok miután kijött a Marshmallow, és akkor folyamatosan fogom jegyzetelni a meglátásaimat, nem pedig egyszerre próbálom összekapni őket :) Valszeg még nem találkoztam minden funkcióval, valamivel még csak tegnap találkoztam, mindig van valami apróság, ami egy kellemes +t ad az egészhez.
Még valami, egyik első dolgom volt természetesen ki/0.5-re venni az animációkat, így még gyorsabb érzetet kelt ^^
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.12.30. 18:10:39 -
#33659 gugli nekem ezt dobta ki -
#33658 Teherautóra optimalizált. Tehát nem küld be olyan utcába hova tilos behajtani teherautóval, kerüli a tiltottt hidakat, stb... -
#33657 az mit jelent hogy teherautós?
Google maps is tud már offline módot, arra ránézhetsz esetleg -
#33656 Sziasztok! Kellene egy jó navigáció androidra. Fontos hogy teherautós legyen és Offline. Tudtok valamit ajánlani? -
#33655 Az nem derült ki, hogy vezetéknélküli vagy vezetékes töltő kellene.
Vezetékesből csak a gyári töltő 1,2A / 5V, felesleges is mással mert sokkal többet úgy sem fog felvenni az aksi. Esetleg egy minőségibb nilkin kábel jól jöhet hozzá.
Qi töltőből van Nokia Wireless Charging Plate [DT-900], azt pár hónapja 3 ezerért vesztegették a T-nél, vagy ami még nagyon jó és sokan szeretik az a Nilkin Magic Disk I & II. Van még pár olcsóbb "neve nincs" fajta is, azokból is kilehet fogni jót, bővebb cikk az XDA-n.
Utoljára szerkesztette: gabi89, 2015.12.27. 10:53:15 -
masoma #33654 Tudtok esetleg ajánlani megbízható, jól működő töltőt nexus 5-höz? Ebayen elég nagy a felhozatal és nem értek hozzá. Előre köszönöm! -
#33653 Nem hittem volna hogy ilyen relatíve kelendő lesz. Komoly; 450,000 V10 talált gazdára 45 nap alatt Amerikában. -
#33652 tapasztalatokat kérek majd:)
bár n4 után teljesen más dimenzió, mindenben mérföldekkel jobb -
#33651 Az szep, hat akkor nem szaroztal sokat :) -
#33650 Á, január közepéig tudok várni :) vagy nem, most még csak 5.1.1 et nyomogatom. Talán majd ha kicsit lecsengett a karácsony. -
#33649 Szedd a MM bétát akkor. :D -
#33648 Igen, eléggé.
De már túl vagyok rajta, immár hivatalosan is s6 edge tulaj lettem :) -
#33647 Az a Neo azert eleg jelentos visszalepes lesz ha jol sejtem :) De igy ideig talan ki lehet huzni vele.. -
#33646 Végül is a rézlap elhelyezése sikeres volt... de 10est már nem költök még rá, ennyiből veszek új telót :c (most visszatértem Sony Ericsson Neo ra).
Igazából csak azt sajnálom, hogy már nem fogom tudni annyit hallgatni spotifyt :( ha teló használatot így minimálisra csökkentem, az tán nem is baj :) -
#33645 Ejj, kemeny ez a modding elet.. -
#33644 Ígéretes volt a hardmod, végre nincs forró telefon amikor telefonálok, és nem égeti le a fülem, kezemben nem melegszik.... Minden jól is ment, csak a Synaptics S7020A (Ami felelős az érintésekért a kijelzőn) csatija megrongálódott, így megy a telefon, csak épp a kijelzőt nem lehet nyomogatni :(
R.I.P Nexus 4, legjobb telefon -1 a melegedés. Hiányozni fogsz
szerk: lehet egy kijelző cserével (~10k) megoldódna a gondom! sőt biztos.
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.12.23. 14:00:01 -
#33643 [Update: Google Confirms] Google Appears To Be Testing A New Way To Log Into Your Account On Other Devices With Just Your Phone (No Password Needed)
WSJ: Google Is Building Another Messaging Service... With Chatbots [And Blackjack, And Hookers]
-
Lucifer001 #33642 Sziasztok .
Smart Cover el kapcsolatban érdeklődnék , hogy hogyan is működik ? Netet körbe nézegettem , és nézegetem továbbra is , de sehol nem találok konkrét dolgot . Huawei P8 litle mobilra vettem egy tokot .
Gondolom egyrészt mivel nem gyári , így konkrétan azon kívül , hogy tok semmi nem történik .
Videón látható aktív tokot szerettem volna . Ezzel kapcsolatban várom véleményeteket , hogy honnan vásároljak aktív ablakosat , és milyent .
Előre is Köszönöm . -
#33641 A Framed-et mindenképp megveszem este.
De a Hitman Sniper nem értem miért nem kompatibilis... only tablet? -
#33640 Lara GO-t régen ki akartam már próbálni, csak hát 2000 Ft nevetségesen sok érte, úgyhogy itt az alkalom. -
Chris Lowe #33639 Azóta még több Minecraft 29ft, modern combat 4 stb
De ami a csúcs a Lara és a Hitman go mellett az a Framed. Rohadt jól össze van rakva. -
#33638 Jo sok learazas play-en: link legjobbak pl Riptide GP2, Monument Valley, Hitman Sniper, Star Wars Pinball, Goat Simulator -
#33637 G3-hoz kint a 6.0 forráskód Rövid időnbelül itt a konkrét fw szerintem. v30a -
#33636 [Hands On] Popular Lip-Sync Music Video App, Triller, Comes To Google Play - It's Actually Incredibly Fun To Play With
Ez kesz :)
-
#33635 -
KaBuTo666 #33634 Lehet az is, én hézagoltam több fajta vastagságú lemezzel, de ugyan úgy csinálta. :S -
#33633 Lehet az is, hogy már nem jól érintkezik a SIM - túl öreg, oxidálódott a felülete, ilyesmik. Ha beviszed a szolgáltatóhoz, hogy hibát jelez rá több telefon is, akkor általában ingyen kicserélik neked egy frissre. -
#33632 Pont volt egy frissítés azóta, de előtte is előfordult a probléma kétszer, meg azóta is egy-két alkalommal.
De van, mikor hetekig nem jön elő...
Biztos, hogy software gond?
A sim kártya olvasó része nem tud tönkremenni? -
KaBuTo666 #33631 Sajnos nálam ugyan ez volt a hiba...szoftveres probléma, frissítsd a legújabb android verzióra, nálam segített. Ha nem jó úgy se, akkor utána reset.