36194
-
#10555 Pedig nagyon is beszéltem valamiről, például arról, hogy ez az egész téma abszolút nem idevaló, csak úgy látszik hogy neked ezt nem sikerült felfognod, hiszen továbbra is csak szennyezed a topicot azzal, hogy azt a topichoz abszolút nem kapcsolódó fost véded... Konkrét példa kell, hogy mit nem tud a WP7? Mint már írtam valószínűleg több ilyet lehetne mondani, mint olyat amit tud a rendszer, így elég bő a lista, és ha vetted volna a fáradságot, hogy ránézz arra amit mondtam, magad is magtaláltad volna... De akkor tessék, a teljesség igénye nélkül, fél perc googlizás után ezeket például nem tudja a WP7:
WiFi and USB tethering
Screen capture
Flash support in the browser
Support for front-facing cameras and video chat
Turn by turn text-to-speech navigation with offline support
Support for third party keyboards
Landscape support for Start screen
Sharing options for video (MMS, Facebook, Twitter, Skydrive, etc)
Smart dial to make dialing faster
Voip Support
SIP Support
Communication softwares like Skype, Gtalk, Yahoo Messenger etc.
Home screen wallpaper support
Tile customization (like small, medium, large, colours image, hide etc.)
Multiple Home Screen
Better Market Place
És ez csak a jéghegy csúcsa... Írhattam volna azt is, hogy weboldalt akartam megnézni és problémába ütköztem, hiszen a méltán hírhedt internet explorer fut rajta, aminél szarabb böngésző az emberiség történelmében még nem volt...
Ki mondta hogy 4,3" kijelzőre kellene a 720p? A Note 5,3"-as, GN 4,65"-ös, de egyébként 4,3"-ban sem látnám semmi akadályát a dolognak, és a mostanában bejelentett új Android telefonok nagy része is már általában túlmutat a WVGA-n, szóval a WP7 már most elképesztően lemaradt, pedig alig jelent meg... Nem támogatja a fos platformod a 720p-t és máris felesleges parasztvakítás igaz? Meg úgy igazából minden más felbontás felesleges a WWGA-n kívül, szóval igazából minden más felbontás parasztvakítás gondolom... Kísértetiesen hasonlít ez a fajta érvelés egy másik mobil fan klub (vagy inkább nevezném hitgyülekezetnek) a tipikus érveléséhez... :)
Ez volt az utolsó hsz a topicban ahol hajlandó voltam a témával fogalkozni... -
#10554 az a baj, hogy folyamatosan a semmiről beszélsz, ilyenek, hogy megakartam csinálni valamit, ez alatt mit értsek? Meg akartál nézni egy weboldalt és problémába ütköztél? Komolyan kérdezem, mi az amiben neked kevés volt. (bár van egy olyan érzésem, hogy annyira kevés ideig használtad, hogy konkrét dolgokat nem tudsz mondani...)
720p 4,3"-os kijelzőre? Parasztvakítás a köbön...23"-on használok 1080p-t...
Gondolod 20 év múlva lesz még wp7, vagy nemértem mit akarsz ezzel mondani? (bár van egy olyan érzésem, hogy 20 év múlva is felesleges lesz a 720p ekkora kijelzőn). Tabletet meg mutass, amin wp7 fut... -
Inquisitor #10553 Azért sokan pont nem azt használják Androidon sem, így kicsit árnyaltabb a kép. :) -
#10552 Az Android böngészője a legelterjedtebb mobilon: Link. -
#10551 "hanem magával a felépítésével. Hogy nem találta a cuccait, mindenre tegyünk fel egy appot, 3000 widgetet kell kipróbálni, hogy passzoljanak egymáshoz a dolgok stb."
Ezekből például egyiknél sem értem, hogy mire gondolsz egyáltalán, de ha úgy érzed bármelyiket meg tudod magyarázni, akkor hajrá...
"Mondjuk jobban működik mint az android mikor másfél éves volt..."
Ez is no comment... A mostani másfél éves verziójából is olyan alapvető funkciók hiányoznak, amik nagy része a legelső Android-ban is alapfunkció volt... Igazából rövidebb lenne felsorolni, hogy miket tud, mint hogy miket nem tud...
Googlizz rá, hogy windows phone missing features, és szerintem lesznek ötleted...
És olyan apróságokat már meg sem említek, hogy például egyetlen felbontást támogat a platform (WVGA), ami egyszerűen szánalmas... Mutass már egy 720p kijelzős WP telefont... Vagy tabletet... Micsoda jövőbemutató platform már, hogy egy darab felbontást tud, biztosan 20 év múlva is mindennek WVGA felbontása lesz... Vagy mégsem? :D
A valós használatban WP7-en általában úgy nézett ki a dolog, hogy meg akartam valamit csinálni amit bármelyik okostelefonom röhögve megcsinál, és az esetek 80%-ában a problémára nem létezett semmiféle megoldás, mert nem tudja a platform... Hát köszi szépen... De mellette legalább alig van elterjedve, nem szép, átláthatatlan, és még fizetős is... Hát, köszi, de ebből én nem kérek... :)
Amikor az Android másfél éves volt, akkor jelent meg rá a Froyo ami egy hajszálnyival többet tudott, a mai Android mellett (aminek elvileg a riválisa kéne legyen) pedig labdába sem rúg semmiben...
De ne szennyezzük ezzel a topicot, szóval mostantól csak privátban... -
#10550 ezt most nem értem! Az nfs hot pursuit tök jól megy az LG GT540 telómon, nincs particionálva az sd kártya, viszont a gta3 pár másodperc után kilép! :( Pedig mindent jó helyre másoltam, telepítettem!
kernel 2.6.32.9, Cyanogenmod 7.2 van rajta. felraktam olyan verziót is, ami kb. fél percig ment, akadozás mentesen :D mobilon az angry birds-ön kívül nem nagyon szoktam játszani, csak a főzött romot tesztelem :D -
pzolika978 #10549 Sziasztok!
kivettem a micro sd kártyát a telomból ,ma visszaraktam és nem ismeri fel a telefon. Bármibe teszem, nem ismeri fel semmi a kártyát. Hogy tudom lementeni róla az adatokat? Köszi előre is... -
#10548 pontosan melyik rész nem valós, ha megkérdezhetem? Csak érdekelne, nem szét akarom offolni a topikot...
Nemazért, de olyan dolgokat mondasz amiknek semmi értelme, legalábbis elsőre nem látom mire alapozod a dolgokat. Mi kevés, meg mi nem valós? Valahogy úgy próbáld már megfogalmazni hogy lehessen érteni is mire gondolsz... -
#10547 Ez mind nagyon szép és jó - azon kívül, hogy az érveid nagy része egészen egyszerűen nem valós - de itt ennek az egésznek szerintem semmi keresnivalója nincsen... Még akkor sem, ha a WP7 topic (magával platformmal együtt) kb ki van halva... -
#10546 Jogos, elnéztem. Mindenesetre pár napja azt olvastam a ph-n (cikkre link is volt, csak most nem találom a hsz-t) a win8 beta hír topicjában, hogy a jelenlegi telefonok nem kapják meg a wp8at. -
Inquisitor #10545 Na jó, de ez meg azért van, mert pont Androidos eszközök katyvasza okán szigorúan veszik a HW minimumot. És általad írt ár alatt normális procis telefon nem nagyon van. A Google is törekszik némi szigorításra pl. a 4.x rendszernél, bár ezt ígérték már a 2.0-nál is. Más kérdés ha valaki ráhackeli ócskább vasra. Azért androidnál is elég csúnya kompromisszumokat kell kötni egy 10-40.000 forint közötti telefonon. -
Inquisitor #10544 OFF: A WP7 részesedés azért kicsi, mert a szolgáltatók kivártak a Mangóig, meg a normális választékig, ami most jött csak el. Most viszont nézd meg miket hirdetnek a szolgáltatók TV-ben, óriásplakáton.
Azért ha valaki az alapfunkciókat használja, valószínűleg tök mindegy neki milyen OS alatt fut a böngésző, zen és videójátszó vagy az Angry Birds. ;) -
#10543 ja, még a részesedésről annyi jut eszembe, hogy kb 60e-nél kezdődnek a wp7-es telefonok, valószínűleg itt a gond. A legtöbb embernél akit ismerek, 40e az a határ, amennyit kiadnak telefonra. Elvileg wp8 már jön kisebb kategóriákba is...
Fatal: a wp8 az apollo, a tango marad 7.5, csak egy frissítés. 2012 q2-t írnak az érkezésre, apolló 2012 q4. -
#10542 Értelmezzük a mondatot egy kicsit ok?
Szóval azért írtam oda, hogy maga a rendszer tetszik neki, merthogy nem azzal volt gondja az androidal, hogy lassú, hanem magával a felépítésével. Hogy nem találta a cuccait, mindenre tegyünk fel egy appot, 3000 widgetet kell kipróbálni, hogy passzoljanak egymáshoz a dolgok stb.
Próbálta a hd2-met is androiddal, amin elég jól fut, szóval tudja, hogy hogy is néz ki, ha van alatta rendes hw, de ez magán a rendszeren nem változtat.
Fater nem csak telefonálásra használja, akkor nem is mondtam volna neki, hogy vegyen egy lumia 710-et, ennyi pénzért.
A piaci részesedés mérete nem csoda hogy kicsi, alig lehet wp7 telókat venni szolgáltatóknál :S
Egyébként mit értesz az alatt, hogy kevés? Mi olyat akarsz csinálni, amit ezen nem tudsz?
Persze aláírom, sokkal kevesebb az app, és vannak hiányosságok, ez se tökéletes rendszer, sőt, nagyon messze van tőle. Mondjuk jobban működik mint az android mikor másfél éves volt... -
#10541 -
ldavid #10540 "maga a rendszer tetszik neki jobban, mert az androidos telója, valami lószar hw-s lg volt"
akkor miről is van szó? lomha rendszer nyilván senkinek sem tetszik
ha gyengébb lenne a nokia, talán a wp7 sem tetszene annyira -
#10539 Huzamosabb ideig nem használtam, főleg azok a dolgok miatt amiket mondtam... Okostelefonokat használtam jó pár évvel azelőtt, hogy jött az iPhone, Android, meg ilyen mainstream OS-ek, és mint okostelefon rendszer a WP7 nálam egyszerűen kevés, ahogy az iOS is. A WP7 még az iOS-nél is sokkal butább, pedig nekem már az is nagyon durva volt, jailbreak-el néhány hónapot kihúztam vele, de elég nyögve nyelős volt... A bada, webOS még akár jó is lehetett volna de nem terjedtek el... Mondjuk ha már itt tartunk, a WP7 azon túl hogy buta, még ebből a szempontból is rossz, szinte nincs is kimutatható piaci részesedése (valami 1-1.5%) pedig másfél éve indult már...
Egy faternek jó eséllyel szimpatikusabb a WP7 felülete, mert általában nem arra veszik, hogy komoly okostelefonjuk legyen, hanem főleg tényleg csak egy telefonnak kell, gondolom tetszenek nekik rajta a szép nagy ikonok, hülye biztos működés, ami teljesen érthető is... Nekem kicsit más szempontjaim vannak, ha ennyi igényem lenne, vennék egy 5000 forintos butafont amit elég 2 hetente tölteni... -
ktomi22 #10538 teny hogy okos telefon szar hw -vel nem kóser. nem egy hozzá nem értő embertől hallottam: "szarok ezek az érintőképernyős telók" .. főleg olyanokra mondják még amiken nem is OS fut ..csak valami gagyi mobil OS.. sőt.. noverem kepes volt lemondani htc wilfire-t.. nekem annyi volt csak a bajhom vele hogy felbontás nem egy nagy szám a kepernyojenek. -
#10537 Mennyi ideig használtál és milyen wp7 telefont?
Én androidról váltottam wp7-re. Megtehetném hogy visszateszem az ics-t a telefonomra, kb 5 perces művelet, de valahogy nekem ez sokkal kényelmesebb, átláthatóbb. (olyan érv nem áll fent nálam, hogy azért ezt dícsérem/védem mert ezt vettem, mert egy hd2-m van...)
Sőt faternak is most vett új telefont, neki is egy lumia 710-et tanácsoltam, meg is vettem, neki is jobban tetszik mint a régi androidos telefonja (maga a rendszer tetszik neki jobban, mert az androidos telója, valami lószar hw-s lg volt...) -
#10536 Attól függ, hogy a rosszságot miben méred... Ha a funkcionalitás és bővíthetőség teljes hiányában, akkor de, nagyon is rosszak, ahogy az összes többi WP7-es telefon is... Ha abban méred hogy mennyire parasztvakító az UI, abban valóban felzárkóztak, ettől függetlenül ez az új dizájnuk számomra helypazarló, egyáltalán nem szép, és átláthatatlan... Szerintem ezerszer jobb és használhatóbb az alap ICS dizájna is... Szóval igazából egy darab érvet nem tudnék mondani a platform mellett...
De téma off... -
#10535 Pedig az új nokia lumiák már nem olyan rosszak. Egyedül a zártság miatt "rosszabbak", de az apple sikereiből kiindulva ez nem mindenkit zavar. -
#10534 -
#10533 Az Apollo nem a WP8, ha jól tudom az majd a Tango lesz. Na mindegy, valóban nem tartozik ide :) -
#10532 ITT olvastam a dolgot, annyira nem régi hír.
skinnyman: -
#10531 Szerintem meg pont az van, hogy akár megkapják, akár nem, ugyanolyan szarok maradnak, és amúgy sem érdekelnek itt senkit... :) -
#10530 Pont az van, hogy valószínűleg nem kapják meg. -
#10529 az összes jelenlegi wp7 telefon megkapja a wp8-at update-ként. Legalábbis ilyet olvastam nemrég... -
#10528 onlive destkopot akartam "volna" futtatni rajta, de ami lényeg, az fizetős lenne, ugyhogy halot ötlet :( -
#10527 Az lesz, de nem ez volt a kérdés... -
#10526 Sokára lesz. -
#10525 Lesz WP8. -
#10524 windows phone 8 lesz telefonra -
Inquisitor #10523 A Mozilla Gecko még átrendezheti a dolgokat :) -
#10522 Semmilyenben, Windows 8-as telefon nem lesz, csak tablet...
desigo: ha csak plusz 50 ezer lenne az a logó :)... De 193 ezernél kezdődik az aktuális almafón, és 260 ezer forintig meg sem áll... Ép eszű ember laptopot (sem) vesz ennyiért... -
#10521 ok, de ez is minek
ott lesz a videó 2 hónap múlva is
ha meg annyira őrizgetni akarod, ott a pc -
#10520 Jó az Android a nyíltsága miatt.
-
#10519 Igaz..:) viszont olyan előfordulhat, hogy az op.rendszert minimális hardware-hez kötik.. s így csak bikaerős gépekre telepítik fel azt adott OS-t.:) -
#10518 Nem az oprendszer határozza meg egy telefon árát hanem a hardware.
Szolgáltatótól független korrekt android/win telefon 60-80-100 ezer Ft
Az Apple-nél az alma logo miatt plusz 50 ezer -
#10517 S a Windows 8-os telefonok milyen árakban várhatóak ?:D -
#10516 A WP7 elindult egy jó úton de az iOS és az Android is jóval megelőzi.
Viszont az érkező Windows 8 nagyon jó lesz tabletre,telefonra: