36194
  • skinnyman
    Hát nem tudom milyen review-kat olvastál te, de folyamatos videólejátszással bír több, mint 16 órát, tehát 2 napot akkor bír, ha naponta 8 óra videó nézel rajta. Ilyen tempóban egy átlagos mai mobil fél napot SE bír. Simán kibír 3-4 napot a Maxx ha nem napi 8 óra videót nézel rajta, egy hetet is lazán elmegy.
  • skinnyman
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ki nem szarja le? :D
  • skinnyman
    Ja akkor félreértettük egymást.
    Hát, ezek után szerintem jönnek a kvantumprocesszorok, de az előbb asztali gépekben lesz :)
  • GregSB
    Olvastam róla review-kat, 1,5-2 napot bír ki átlagos használat mellett (ami mellett a "sima" okostelefonok 1 napot).

Én azt mondtam az büntetne, ha 3-4 napot bírnának ki.. ja és a vastagságuk sem nőne :D
  • kifli
    Na haver most mondta, hogy htc sensatin-re megkapta az ics-t. Aztmondta, eddig nincs gond vele...
    Amin meglepődtem viszont, hogy sense 4.0-át nem kapta meg.

Egy kis off, egy korábbi témához visszatérve:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Ha már múltkor szó volt róla, de csak találgatások voltak.
    Az elsőgenerációtól kezdve minden wp7 készülék megkapja a wp8-at
  • kifli
    lehet majd a ht technológia ellenkezőjét vezetik be valamilyen módon, ahol 60 mag fog 18-nak látszódni :D
  • [HUN]FaTaL
    A semmit nem szószerint értettem, hanem kb. semmi. A nagyon sok erős túlzás. A jövőben lesz létjogosultsága, ezért is írtam, hogy a szoftver lassabban fejlődik mint a hardver, de ez mindig is így volt.

Viszont a jövőben a mai ár töredékéért fogsz kapni olyan hardvert, ami 8 magos, ez így volt a 4 mag (és a 2 mag) esetében is.

Kiváncsi leszek, hogy a magok számának növelése után merre fognak fejlődni a hardverek, mert azokat sem lehet a végtelenségig növelni, mert nem egyszerűen nem lehet végtelen szálra bontani az alkalmazásokat.
  • skinnyman
    Senki sem mondta, hogy biztosan tobb magon futnak.
    Az Opera is egeszen biztosan tobb szalon fut, ezert nem akad meg. A tobb processnek sokkal inkabb az elszigeteltseg a haszna mint a teljesitmeny, ha csak az kell, arra a tobb szal meg jobb is.
    Igen, azt mondtad semmi nem hasznalja ki a 8 magot, amire mondtam kapasbol egy ellenpeldat. Ma mar nagyon sok program nagyon is kihasznalja a sok magot, es a jovoben ez csak fokozodni fog, szoval abszolut van es foleg lesz letjogosultsaga a dolognak. Igen, a hw gyorsabban fejlodik, ezt senki nem vitatta. De hogy semmi nem hasznalna ki, az tavolrol sem igaz, es a jovoben egyre kevesbe lesz igaz.
  • [HUN]FaTaL
    Értsd már meg, hogy attól, hogy valami külön szálon fut nem biztos, hogy több magot fog használni mert a szálakat szinkronizálni kell és nem is mindent lehet többszálúsítani.

A háttérben töltenek a tabok egy szálon is és attól még nem döglik meg a böngésző (lásd Opera, aminek pl. a mai napig a leggyorsabb a guija, pedig egy process van, ettől még több magot használ mondjuk).

Egy szóval nem mondtam, hogy nincs értelme a több szálnak / több magnak, annyit mondtam, hogy a szoftver lassabban fejlődik mint a hardver és szinte semmi nem használ 8 magot pc-n.

"ha egyszerre több ilyet futtatsz, már kihasználódnak a magok."

Ha egyszerre csinálnak is valamit és, ha az OS megfelelően osztja el, ez sem mindig van így.

Kérlek idézd már a hozzászólást, ahol azt írtam, hogy a 4 mag parasztvakítás lenne lol. Semmi bajom a fejlődéssel, nézd meg inkább, hogy mit írtam, ahelyett, hogy kötekedsz.
  • skinnyman
    Nézni egyszerre? Egyet. De hány van megnyitva? Desktopon átlagban alsó hangon 5, telefonon mondjuk 1-2-3. És de, nagyon is elvárható, hogy ha egy tabot nézek, attól még a többi tab ugyanúgy töltődjön, lehet hogy be sem töltött egy tab amikor elváltok róla, stb. Plusz ha egy tab meghal (valami szarul megírt javascript vagy egyéb miatt) akkor nem szerencsés ha attól az egész böngésző és az összes tabod vele együtt hal meg, már önmagában itt is értelme van a külön processnek is, nem hogy a külön szálnak, ami manapság szerintem majd minden programnál alap, ahol csak értelme van, az UI szinte mindig külön szálon fut, stb. Annak a 0 cpu-s értéknek meg amit írtál a mai dinamikus oldalaknál, pláne html5-nél még csak közelítően sincs semmi köze a valósághoz...

De ahogy már mondtam: ha tényleg csak egy szálas elavult programokat is használsz (amit mondjuk nehezen tudok elképzelni), ha egyszerre több ilyet futtatsz, már kihasználódnak a magok.

Persze 4 darab 1 GHz-es mag helyett bele lehetne tenni egy 4 GHz-eset is a telefonokba. Csak az az egy mag 4-szer annyit fogyasztana és 4-szer annyi hőt termelne, mint a 4 kisebb összesen. Nem értem ezt a nagy ellenkezést, most tulajdonképpen mit is akarsz mondani? Hogy a 2 mag még oké de 4 már parasztvakítás? Kiváncsi leszek mit mondasz 5 év múlva amikor legalább 8 magos telefonod és 16 magos pc-d lesz. Akkor gondolom majd a 16 magos telefon lesz az aktuális parasztvakítás kategória :D
  • [HUN]FaTaL
    Persze kihasználódnak. Te hány tabot nézel egyszerre? Mert én egyet :D A háttértaboknak meg semmi értelme, ha külön szálon mennek, egy normális weboldal 0 cput eszik miután betöltött.

Persze a fos reklámok akár zabálhatják is, de azokat úgyis szűröm. Az appoknak kb 10%-a használja a több magot (játékokat nem számoltam), telefonon ez az arány még kevesebb, amúgy is többnyire kis számításigényű feladatok futnak rajta.
  • skinnyman
    Ráadásul ez még egy durvább példa volt, külön processek sem kellenek a több mag kihasználásához, elég ha több szál van. De ha csak több program fut egyszerre, akkor is egyből kihasználódnak, akkor is ha 1 szálon fut minden program.
  • [HUN]FaTaL
    Igen ritkán töltesz egyszerre 8 tabot, szóval max addig használ több magot. Aztán tabon belül a sok flashsel mit csinálsz? És azokkal az algoritmusokkal, amiket nem lehet többszálúsítani?

És akkor arról nem beszéltem, hogy mennyivel drágább több magra optimalizálni (idő), nem olyan egyszerű szinkronizálni a szálakat.
  • skinnyman
    Ahhoz 8 tab kell, a lényegen nem változtat :)
    Ha pedig nincs nagyon elcseszve az ütemező, akkor de, nagyon is külön procikon fog futni minden egyes process.
  • [HUN]FaTaL
    8 magot írtam. Attól, hogy minden tab külön processt csinál még nem fogja automatikusan használni az összes magot.
  • skinnyman
    Egy Chrome például minden egyes tabot új process-ben csinál, és ez amúgy az Androidos verziónál is így van, szóval 4 tabnál már kihasználja a 4 magot. PC-n manapság a legtöbb program már simán kihasználja a több magot, és mobilon is egyértelműen ez tűnik az útnak, mivel sokkal takarékosabb sok kisebb órajelű mag, mint 1 nagy órajelű...
  • Narxis
    Még sok tennivaló van de egyre jobb!
  • [HUN]FaTaL
    Nincs pc-n sem. Ott sem használja semmi a 8 meg a 12 magot.
  • gabi89
    Ez igaz de telefonoknál most picit túlzásnak érzem. PC-n mindig van 1-1 játék ami a legújabb dolgokat kihasználja, ahogy megjelenik egy új directX feature. Meg ott munkára manapság el is kell egy i5, i7 (videó vágás,renderelés)

Csak hátrányát látom mert egy 4magos proci azért zabálja majd az aksit rendesen akármennyire is kicsi csíkszélességen gyártják.

Na mindegy ettől még nem fog megváltozni a dolog :D
  • skinnyman
    Frissült a Chrome
  • [HUN]FaTaL
    "csak gyorsabb ütemben nőnek a hw -ek mint a szoftverek."

Mint mindig.
  • gabi89
    Jaja az jó lenne :) de az akkumulátorok teljesítménye szándékosan van visszatartva. Évek óta csak annyira emelik amennyivel 1-2 napot bírnak ki az egyre erősebb hardverek :(

Más
    4 mag amúgy szerint totál felesleges. Felvágni lehet vele de hány program is használja/fogja kihasználni ? (Még a 2magot sem igazán)
    Nincs bajom a fejlődéssel csak gyorsabb ütemben nőnek a hw -ek mint a szoftverek.
  • skinnyman
    Ha "csak" ez az igény, felesleges rá várni, esélytelen szerintem hogy tovább bírja mint az elődei, erre az igényre a Razr Maxx a tökéletes telefon most.

Más: One S teszt mobilaréna
  • aate
    Motorola RAZR Maxx
  • GregSB
    Nemtom, engem nem hoz lázba hogy X maggal több van benne, vagy sem. Oldják meg, hogy 3-4 napot bírjon ki egy töltéssel. Na az büntetne. (sajnos az esély kb annyibrá, mint a 4 magos A15-re :)
  • skinnyman
    Tudjuk már (#11360), kiváncsi leszek mit találnak ki, 4 magos A15-ös proci például büntetne, de ilyen még táblákban sincs szóval nincs rá sok esély :)
  • GregSB
    Május 3.-án mutatják be a Galaxy S III-at
  • qetuol
    egy olyan appot keresek amivel még tudom változtatni a dockban az ikonokat. de nem kell egy olyan összetett launcher mint a go. csak egy egyszerű app ami a célnak megfelelő. van ilyen?
  • skinnyman
    Érdekes kis videósorozat: Android vs iOS
    (van part 2, 3 is belőle)

Aki használta mindkettőt, sok újdonságot nem mond, főleg funkcionális különbségekről szól...
  • skinnyman
    Ezzel pl tudsz ilyesmit csinálni szerintem.
    Vagy 4.0-án alapból is tud ilyet:
  • Tatyla
    vodafone 845-re kellene nekem valami új rom de nem tudom hol járnak most ennek a házi romolgatásával,pls help meg esetleg szájbarágós telepítős leírás se lenne rossz...
  • Narxis
    Mintha olvastam volna ilyen funkcióról valamelyik népszerű kamera app-nál. De nem tom melyiknél. Most hirtelen ezt találtam: Widget
  • akyyy
    nálam neo v-ba gecilassan jön be a kamera
  • Vadnokedli
    Miért annyit számít 0,01 másodperc? Amíg bekapcsolod a képernyőt és balra elcsúsztatod az ujjad és bemész a kamerába. (ICS-n így van.)
  • akyyy
    ilyen nincs androidra?
  • skinnyman
    Meizu MX quad core
    Next Galaxy május 3-án
  • juve4ever
    Köszönöm a tippet, de a végén már a képeket sem akarta megnyitni, így hát végeztem rajta egy szoftver frissítést, és megjavult.
  • Jim Morrison
    evernote talán.
  • skinnyman
    OFF: Érdekes cikk: Web freedom faces greatest threat ever
  • papi08
    Ment a "+", köszönöm! :)