Google Android

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

theone91
És ennek köszönhetően 100 fonttal drágább az amerikai árnál. Nyeh.

adam46
De az, Europaban Moto X Style neven kerul forgalomban.
theone91
A Pure nem csak egy amerikai belpiacos telefon?

theone91
G4.

Jobb ár-érték arány, néhány tekintetben jobb kamera, bővíthető memória, cserélhető hátlap és ennek a fontosabb hozadéka a cserélhető akku, (ami amúgy közel 500 mAh-val jobb). Egyik sem egy dizájn-bajnok max csak ezért lehet nehéz eldönteni, hogy ezen a területen melyik nyer (a G4 bőrhátlapja csak pár percig tud érdekes lenni).

Vadnokedli
G4 Majdnem az összes "high-end" Sony járt már a kezem alatt (kivéve Z5 + alfajai); vagy Nexus 5, 6. Motorola Moto X Pure

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

szucsy89
g4
k0trapali
Sziasztok!

Tudom, hogy ez nem az a topic, de melyik telefont erdemes most megvenni? Hosszutavra terveznek vele. LG G4-et neztem ki, de ugye ott az S6 is mint versenyzo. Sony-val nem szimpatizalok.
Bocs, ha hulyen kerdezem. Igazabol nem tudok donteni...
skinnyman
Viccen kivul: szerintem valszeg megkapja, csak kicsit varni kell ra. Persze nem hivatalosan 😊

Regards,

Vadnokedli
jól benéztem. <#beka2>
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2015.10.09. 06:33:08

Vadnokedli
Galaxy Nexus megkapja a 6.0-át? wtf

Jim Morrison
Na, úgy tűnik valakinek sikerült M et rávarázsolni n4-re úgy, hogy minden működik, várok pár napot és ha tényleg jó, ki is próbálom.
*Fingers crossed*

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Dzsini
Nem jött már rá 6.0, és custom 4.4.4-et használok.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

szucsy89
te felraktad n7 2012-re?
Dzsini
Az OTA mindig hullámokban terjed, nem kapja meg mindenki egyszerre, és a frissítésre nyomkodás, egyéb varázslatok se működnek, amiket szerte a neten olvasni (ezt kell letörölni, azt kell kipucolni, stb.). Ha egy hullámban neked épp nem jutott, akkor majd a következőnél lehet, hogy besorsolnak. Lásd: #30730
Türelem, tornaterem.

Vagy töltsd le és rakd fel a linken található OTA fájlokat, vagy csinálj egy friss telepítést az alapcsomagból, ha úgy tartja kedved.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.10.08. 11:27:32

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

adam46
Nekem még nem jelzett frissítést a rendszerfrissítésekre tappolva.
skinnyman

Regards,

adam46
Nem tudjátok, hogy mikor startol a andorid 6 OTA?
skinnyman
Android History

lol, AP-n irtak egy nem letezo frissitesrol (Galaxy Nexus update MRA58RR - RR - Rick Roll), es esz nelkul lemasoltak hiroldalak ugy, hogy nem is adtak meg forrasat link
Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2015.10.07. 10:00:48

Regards,

kifli
Persze hogy van amikor van értelme. De amiatt, hogy a két eszköz egymáshoz képest mit tud. De itt kvázi mentségként volt használva hogy az is másolat.
Jim Morrison
néha van értelme (talán) összehasonlítani a kettőt, mint ahogy a most véget ért microsoft eventen a surface vs mac air és book vs macbook pro összehasonlítás.

Egyébként ha lehet a személyeskedés közelébe se kerüljünk, kár lenne ilyen apróságok miatt büntipontot kapni.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

megoldható úgy felrakni a rendszert, hogy minden mentésem megmaradjon? programoknál és játékoknál egyaránt? (root nélkül - nexus5)
skinnyman

Regards,

skinnyman
Aha, hosszan nyomva now on tap, felfele semmit nem csinal.

Regards,

theone91
Ja, csak nagyon sokáig lesz még nagyon sok nem M-et futtató készülék.

Egyik haverom benyelt pár hete egy stagefrighthoz kísértetiesen hasonló üzenetet és hirtelen nem tudott mit kezdeni a helyzettel és rögtönözve tolt egy factory resetet. Totális szopás az ilyen.
Utoljára szerkesztette: theone91, 2015.10.05. 20:22:31

Jim Morrison
Sajnos csak nem rég kapcsoltak, és jönnek ugye már külön security updatek.
M-ben már külön jelzik az android security patch levelt:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

kicsit későn kapcsoltak, de talán pár év múlva a használt eszközök jó részére már rendszeresen jönni fognak ilyen típusú updatek.

theone91
Hmm. Nem tudom. A Google Now kártyákat főként a notifikációkból és általában homescreenről érem el, ha keresni akarok, akkor pedig a searchbart használom.

theone91
Mindennél fontosabb lenne végre egy normális Google pipeline az összes Google Play szolgáltatásokkal rendelkező telefonra, hogy az ilyen gondokat csak gombnyomásra lehessen ölni. Tudom, hogy nem egy egyszerű infrastruktúra, de nagyon kéne eveznie az ilyenek miatt a Google-nek.

Jim Morrison
5.1.1 esetében semmit, 6.0 esetén csak a homb gomb hosszan nyomására jön be a now on tab, többin nincs semmi ha jól tudom.

theone91
Recents gomb hosszan nyomva csinál valamit? Custom romom van, ezeket a gombokat általában személyre szabom.

Jim Morrison
ezek szerint home gomb hosszan tartva: now on tap, felfele húzni mint most google now hoz nem is lehet?

skinny meg tudod erősíteni?

theone91
skinnyman
Fenn is van 😊

Regards,

theone91
Még mindig az 1.gen Moto 360 a legszebb szerintem, de csak a Braun és Uniform Wares órák iránti rajongásom beszél belőlem. De afelől sincs kétség, hogy a legjobb Wear alapú órát is felbüffentette a Huawei.

Jim Morrison

SLICK
Üdv!

Nem igazán tudtam, hogy a kérdésemet itt vagy a táblagépek topikban tegyem-e fel, de mivel úgy gondolom, hogy Rendszerrel kapcsolatos gondom van inkább ide írtam....
Szóval:
Anyumnak van egy ASUS MemoPad 7-ese, rajta Androiddal. Na most én annyira nem követem figyelemmel az infókat, meg híreket az Androiddal kapcsolatban nem is annyira értek hozzá. Az lenne a gond, hogy egy csomó alkalmazást nagyon lassan telepít/frissít, meg az óra is elállítódik magától. Tegnap visszaállítottam gyári beállításra, elkezdtem frissíteni, de szintén baromi lassan mindezt, ráadásul az óra megint elállítódott. Hiába próbáltam állítgatni, rendesen a helyi időzóna van megadva és sehogy sem vált vissza a rendes időre, hanem kb 4 órával korábbra. Ja mindezt úgy, hogy automatára van állítva az órabeállítás. Kézileg be tudom állítani rendesen.
Most van valami bug a rendszerrel vagy minek köszönhető ez? Hogyan lehetne megint normálisra varázsolni?

Köszi a segítséget előre is!

skinnyman
Regarding “Google’s Nexus Phones Are Just Ads” - helyreteszi az iverge cikket 😊

Regards,

skinnyman
Nem ismerem egyaltalan, de hasonlo aron amugy vehetsz mar OnePlus 2-t is (kozvetlen Magyarorszagba rendelve), es az mondjuk legalabb egy marka. Vagy mostanaban volt ebay-en 300 dollar N6 32GB, meg N5X is az alatt van - ha hardveresen kisse gyegebb is, sztem meg az is jobb vetel, onmagaban amiatt is, hogy az Nexus.

Jim: a heten kezdik el kiadni a 6.0-at, (de ez nem jelenti, hogy egybol ki is jon mindenre - OTA biztosan hullamokban jon, de factory image-ek kozott is szokott kis elcsuszas lenni). Es igen, N4-re, N7 2012-re, N10-re hivatalosan mar nem jon.

mulli1986: passz, nem lehet h emiatt? Don't Change Your Google Password Before Factory Resetting Your Android Phone - You Might Trip A 72-Hour Security Lockout

Mas:
Motorola Publishes List Of Devices Getting Android 6.0 Marshmallow, Announces Retirement Of Moto Assist, Migrate, And Connect
Motorola Marketed The Moto E 2015 On Promise Of Updates, Is Now Apparently Ending Them After 219 Days - ez a Moto sem a regi mar :S

Regards,

theone91
Jaja, de egyértelmű hatással van a teljes üzemidőre is.

Jim Morrison
szerintem próbáld ki, aztán jöjjön a beszámoló <#papakacsint>

tonyr
Köszi, hát igen ár/teljesítmény arányában verhetetlen, nagyon agyalok, hogy rendelek egyet 😊

Süti konzolbirodalma https://www.youtube.com/@sutikonzol

Jim Morrison
látom mindenki eléggé lefáradt a hét végére.. 😊

gabi89
Hopp elnéztem kinek a hozzászólására válaszolt. 😄 Ettől függetlenül ez a 30% üzemidő növekedés csak alvó állapotban érvényes. Milyen szép is lenne ha 30%-al többet bírná nyomogatás közben. 😊

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

theone91
Valóban a magyar, helymeghatározáshoz használt "ide" szót nem értette, de csak szarkasztikusan.

theone91
Szörnyen sajnálom, hogy a személyed ismeretének teljes hiányában, pusztán a statisztikákra alapozva állítottam fel egy prekoncepciót és írtam egy kommentet ami többnyire csak a Magyarországon tartózkodás kontextusában lehet tényszerű, és amire simán válaszolhattál volna úgy is, hogy "a magyarországi eredetem ellenére én egy olyan település lakója vagyok, amely kívül esik a magyar közigazgatás határain és ezt amúgy sem az aláírásomban, sem a profilomon nem tüntetem fel, hogy még véletlenül se derüljön ki ez a tény rólam". Vagy valami ilyesmi.

Na, most van túltolva a dolog.

gabi89
Idle az akarta jelenteni, hogy alvó állapotban. Tehát ha csak a zsebedben vagy az asztalon pihen a telefon és nem nyomogatod akkor növekszik 30%-al az üzemidő 6.0 alatt. Látom már előre egyébként, hogy sokan fel lesznek háborodva mert nem növekszik összeségében 30%-al. Pedig ugye ezt sosem mondta a Google, csak sok magyar portálon is félre fordították.

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

Jim Morrison
de szerintem nyugodtan beszélhetünk itt úgy, hogy az itt az Mo-t jelenti, nem hiszem hogy hazudnék ha azt mondanám a legtöbb topiklakó itthon van.
Apróság, nem kell ezen így fennakadni...