36194
  • Broafka
    de be lehet állítani, hogy ilyen régi módi számos legyen, és nem qwerty-s, nem? én úgy tudom, hogy be lehet állítani.
    Hát ezeken a qwertys billentyűzeteken én nem tudok írni :S ez marha kicsi, már a nővérem telefonján is próbáltam, a "szia, hogy vagy?" szövegnél az S betűt kb harmadszorra sikerült eltalálnom...
  • Broafka
    nem átellenes sarkot elérni, hanem átellenes oldalt... az kicsit rövidebb. Mind1, lényegtelen dolgokon vitázunk. Tény ami tény (vagy hát majd meglátjuk, hogy mennyire, lehet nem lesz zavaró) marha nagy az S3 kijelzője
  • precision
    akkor itt fogalomzavar van :)

ezt a számos/betűs beírós szövegbeírást felejtsd el :)
    érintős okostelefonoknál egy teljes értékű qwerty (v. qwertz ugye) billentyűzetet kapsz és azon kell gépelni (az ékezetes betűket pedig a magánhangzókon való hosszú érintéssel éred el)
  • precision
    nem fogod tudni elérni egy S3 -nál a képernyő sarkait egy kézzel
    ez kb. igaz az összes 4" v. afeletti telefonra... az s2 4,3 az s3 pedig 4,8 inche átmérős... nem hiszem, hogy annyira számöttevő lenne a különbség kezelhetőség szempontjából

ha tényleg nem tudsz e nélkül meglenni akkor vannak kisebb androidos telefonok is, de jellemzően ez a tendencia, hogy a csúcsmodellek mind nagy(obb) méretű kijelzővel jönnek ki
  • Broafka
    a "billentyűzet terén nokiához vagyok szokva" rész az úgy látom kicsit félreérthetőre sikeredett, ezt aláírom. Úgy értettem, hogy a betűk sorrendje. Pl asszem Samsungnál egyes betűk után más betűk jönnek, most nem tudom hogy van, nem tudok konkrét példát mondani, de mondjuk, hogy nokiánál: a,á,b,c samsungnál meg mondjuk: a, ä, b, c, á
    így értettem, de ez amúgy tök lényegtelen dolog, csak én erre gondoltam :)
  • Broafka
    Hát engem zavar, ha egy kézzel a hüvelykujjammal nem tudom az átellenes oldalt elérni (a telefonok 85%-nál ezt azért meg lehet). és az S3-ra mindenhol azt írják, hogy egy bazi nagy tepsi. Az S2-re meg nem voltak ilyen irományok. Majd megnézem élőben, és kiderül
  • Broafka
    15-ért meg tudom szerezni, mert van ilyen akció most telenornál :)
  • skinnyman
    Amúgy ha a pénz nem számít, az S3 nyilván gyorsabb, jövőtállóbb telefon.
    A HTC One X-re is ránézhetsz, hasonló kategóriás.
  • skinnyman
    Nézd meg élőben őket, amelyik jobban bejön. Az S3 nagy kijelzője valakinek lehet túl nagy, de sokaknak nincs vele gondja és az egyik legjobb kijelzőjű mobilnak mondják.
  • precision
    hát ne nekem mondd :D
  • [HUN]FaTaL
    "mivel nincs fizikai billentyűzet"

A legtöbb telefonon nincs, maradjunk ennyiben. :)
  • hungary27
    Ha találsz ezek közül valamelyiket 60-70 között. Szólj. :)
  • precision
    hát az a kérdés, hogy neked mire van szükséged... egy amúgy fasza és gyors BMW -re vagy egy még faszább és még gyorsabb Ferrarira? :)

az hogy billentyűzet terén nokiahoz vagy szokva az itt nem lényeg, mivel nincs fizikai billentyűzet

ez saját vélemény, de nokiat nem vennék... max az újabb windowsosokat... de inkább egy android mint egy windows phone
  • SzirmosSzisza
    Nokia eléggé lemaradt az okos telefonok terén, majd talán, ha kijön a w8 vissza mászik valamennyire.

Galaxy S2-nek ugyanúgy nagy a képernyője, szóval ezen nem múlik :D
  • desigo
    Nem lehet össze hasonlítani a jelenlegi csúcs telefont egy Nokiával.
    Full más design,oprendszer minden.
    A nagy kijelző miért is gond ?
  • Broafka
    egyébként ti melyiket ajánljátok?
    Galaxy S II
    Galaxy S III?

mind a kettőről jókat hallottam, de a kettőről jobbakat (mondjuk értelemszerűen korábbi teszt volt). A Galaxy 3-nál a böhöm nagy kijelző miatt volt a panasz leginkább.
    Samsung telefonom egyébként még sose volt, mik a tapasztalatok? Én pl a billentyűzet terén a nokiához vagyok nagyon szokva, de mondjuk át lehet szokni ide is.
    Apropó Nokia, melyik életképesebb, Nokia, vagy ezek a Samsung galaxyk?
  • Broafka
    amúgy ne mírnak róla rosszakat a mobilarena.hu-n sem, de az, hogy nincs benne fm-rádió az elég kemény hiány szerintem. De tény, hogy kompenzálja a dolgokat, a sok jóság ami benne van
  • skinnyman
    Nem hiszem hogy a telefonokra külön követelmények lennének :)
    Maradjunk annyiban, hogy igazi követelmények nyilván nem is lehetnek, max ajánlások, de ezek az alap dolgok nagyjából tényleg minden telóban benne vannak.
  • precision
    telefont akar venni így telefonos követelményekről írtam :)

http://mobilcom.blog.hu/2011/02/05/oprendszerek_android_2_1_2_2

"Egy android telefon mindenképpen érintőképernyős, kell bele WiFi, 3G, GPS és minimum 2 megapixeles kamera."

Ok, ez csak erős ajánlás a google részéről, de én még nem láttam olyan androidos telefont ami nem felelt volna meg ezeknek a követelményeknek... még a legnonamebb kínai telefonok is, a nagy nevekről nem is beszélve.
  • Broafka
    köszi. Hát gondoltam rá, hogy az androidos topikban androidos telefonokat fogtok majd ajánlani ^^
    de majd visszaolvasok akkor :)
  • skinnyman
    " gps és wifi mindegyikben van, mivel android alapkövetelmény"

Ez így nem igaz, egy halom tábla van pl amin nincs GPS és android fut rajta. Plusz mivel open source az egész, nincsenek és nem is lehetnek igazán alapkövetelményei, legfeljebb ajánlott követelményei, illetve a Play-hez való hozzáférésnek lehetnek még külön követelményei, de alapvetően bármin futtatható, telefonokon, táblákon kívül fut android pl e-readereken, netbookokon, karórákon, handheld konzolokon, vezetéknélküli telefonokon, tv-ken, set-top boxokon, stb.
    Az viszont igaz, hogy a mai telefonoknál amik nem a legalsó kategóriában vannak szokott lenni wifi és gps is.
  • precision
    ez az android topik, szóval itt androidos telefonokat fognak neked ajánlani
    az általad leírt kritériumoknak egy halom androidos telefon megfelel :) gps és wifi mindegyikben van, mivel android alapkövetelmény
    olvass vissza egy keveset, szerintem voltak itt ajánlva telefonok ebben az árkategóriában
    vagy ha androidon kívül mást is szeretnél akkor a "milyen telefont vegyek" topikot keresd fel szerintem
  • Broafka
    sziasztok, nem igazán értek a telefonokhoz, csak tanácsokat szeretnék kérni. Van most lehetőségem mobilt venni (nem túl drágán szal max 60-70 Ft-ig). Mire kell figyelnem, mit érdemes nézni? Melyek a jó márkák? tudtok ajánlani pár jobb telefont. Szeretném, hogy legyen benne GPS (lehet, hogy már minden telefonban van, nem tudom, én nagyon nem foglalkozom a telefonokkal az za igazság, de haladni kell a korral)
    előre is köszi
  • desigo
    Napi szinten néztem a hardverapro.hut
    ott találtam rá...
  • hungary27
    És ha megkérdezhetem, hol vetted?
  • hungary27
    Köszönöm szépen.
  • desigo
    Külsőre tetszik,hogy szépen le van kerekítve ezért nem is tűnik nagynak a mérete a 4.65"-os kijelzője ellenére sem.
    A 8.94 mm-es karcsúsága kicsit túlzás de szokható.
    Érdemes böngészés közben inkább fektetve két kézzel használni mert hajlamos kicsúszni az ember kezéből.
    Oprendszere sima alap 4.0.4 semmi csicsa,semmi sallang.Nagyon gyorsan akadás mentesen fut rajta minden.
    Talán a legmeglepőbb a telefonon máig az ahogy egy program települ vagy frissül a Playről.Döbbenetesen gyors.
    A böngészőben az oldalakat nem csak mobile nézetben hanem eredeti standardban is hibátlanul lehet használni.
    Gond nélkül megjelenít pl idokep.hu-n mindenféle térképeket de egy index vagy bármi más beágyazott videót is lejátszik akadás mentesen.
    A 720x1280-as super amoled kijelző természetes,valósághű.Egyáltalán nem érzem zavarónak a pentile technológiát.Betekintési szöge is meglepően nagy.Bár nem gorilla glass de képernyővédő fólia és bőrtok megfelelő a védelemre.
    Az 5 megapixeles kamerával vannak kétségeim.Valamiért jobb képeket vártam volna tőle.A panoráma kép egész jó és a led villanó is brutál erős.
    Ami szimpatikus,hogy ezzel a telefonnal sose lesz egy perc szenvedés.
    Nem volt soha kérdés,hogy "mikor jön már rá ICS" hisz alapból azzal érkezett.
    A Jelly Beant is elsőként fogja megkapni.Nem egy hét,nem egy hónap múlva nem majd talán valamikor (pl :Samsung,HTC,Sony stb) hanem azonnal.
    Erős használat mellett (folyamatos 3g,wifi) ez is ugyanúgy lemerül mint bármi más akár 10 óra alatt de normális használat mellett 2 napig is elmegy.
    Lehetett volna pár mm-el vastagabb és kaphatott volna nagyobb aksit mint a Razr Maxx bár akkor elveszítette volna a kecsességét.
    Szerintem 100-ezer Forint alatt nagyon jó ár/érték arányú telefon.
  • vass17
    Nekem nagyon bejött így elsőre a program. Látszik, hogy már egy kiforrott rendszer, mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki:)
    Időnként kilép, de gyanítom, hogy ezt 1-2 frissítésen belül orvosolni fogják.

Még egy pozitívum, hogy habár azt írta hogy a telefonom nem felel meg a rendszer követelményeinek (Htc Legend), annyira jól optimalizált, hogy rezzenéstelenül, lassulások nélkül fut:))
  • hungary27
    Ha jól tudom valaki vett a barátnőjének itt Galaxy Nexus-t. Le tudná nekem írni pár sorban az eddigi tapasztalatokat vele? Köszi.
  • gabi89
    Nálam ARC S-en semmi baja ICS 4.0.4 alatt. (igaz nem eredeti :D )
  • papi08
    Nekem az óta sem jó :(
    Support sem válaszol..:/
  • [HUN]FaTaL
    Jó de nem mindenki, én nem tudtam az RR2 akcióról és senki nem szólt, 1000huf a rendes ára, annyit biztos nem adok érte. Na meggyógyult a Mini Motor Racing úgyhogy most megtartottam, jó cucc :D
  • papi08
    Asphalt 6 anno 23 forintért, RR2 meg azt hiszem 210 :D
  • [HUN]FaTaL
    Reckless Racing 2, Asphalt 6 is 225 huf.
  • Vadnokedli
    Tudnatok segiteni? Melyik az az alkalmazas amivel rengeteg ikont kitudok rakni 1 ikon helyere? Ikon neve nelkul pl. (1ikon helyere 4 ikon)mondjuk
  • Chris Lowe
    Kipróbáltam, beállìtottam, nyomogattam aztán töröltem. Végülis ezek a programok ugyanazt csinálják mint a böngésző könyvjelzője, csak plusz egy programon belül. Tölti a főképernyőt, tölti a kiválasztott oldalt majd ha el is akarom olvasni a cikket akkor még egy tapi és tölti az oldal eredetijét. Szerintem a csilivili nem ér ennyit maradok a jól bevált könyvjelzőnél. Plusz egyből szeretné a faszbúkot meg twittert meg instagramot meg youtubeot meg anyámkínnyát. Nekem ezek közül egyik sincs, nem érdekel, meg ha valakivel beszélni akarok felhívom elvégre a hardver elsősorban telefon..Tudom maradi vagyok. :-) .
  • [HUN]FaTaL
    A használt memória: telefon, az nem a sim kártya, hanem a telefon memóriája. A contactoknál a menü gombot megnyomva, ha jól emlékszem át tudod másolni a névjegyeket a sim kártyáról.
  • joni0808
    Üdv Mindenkinek!

A segítségeteket szeretném kérni.

Nemrég kaptam egy Huawei androidos okos telefont (RBM). A régebbi Nokia 6233 készülékemben használt simkártyán lévő névjegyeket nem ismeri fel az új telefon. A sim kártyára a neveket átmásoltam a Nokia memóriájából, az android érzékeli, hogy vannak nevek a kártyán, viszont mikor átállítom, hogy használt memória telefon, akkor azt mondja, hogy nem lát névjegyeket.

Valaki hozzáértő megtudná mondani, hogy mitől lehet ez a probléma és hogy lehetne orvosolni?

Előre is köszönöm a segítséget!
  • skinnyman
    Flipboard
  • theone91
    Mégis mi mást mondana? Húzóágazat náluk a Apple termékek összecsavarozása. Meg amúgy kíváncsi lennék, hogy az ilyen olcsó, third-party által megejtett nyilatkozatoknak mennyire örül az Apple. Szerintem semennyire.