36194
  • hzsolt
    Így van, ahogy írod, drága tesvírem! :)

Érdemes előkaparni az internet bugyraiból a korai androidos prototipus telefonokat.
    Pl itt egy bemutató még a G1 előttről:
    http://news.cnet.com/8301-13579_3-9901954-37.html

Ezzel a képpel:
  • precision
    hát pedig a mobilpiacon ők szarták a spanyol viaszt :)

egész egyszerűen az iPhone előtt senki sem optimalizált emberi ujjra kezelőfelületet, mindenki stylusokat osztogatott a rezisztív érintőkijelzős telefonokhoz amiken asztali os -eket megszégyenítő bonyolultságú optimalizálatlan rendszer futott

az Apple előtt senki sem akart alkalmazásboltot csinálni
    az Apple előtt senki sem akart iPad szerű tabletet csinálni... max laptop alkatrészekből raktak össze ilyen többcenti vastag és nehéz monstrumokat amiken az xp vagy egyéb windows futott annyi kiegészítéssel, hogy érzékelte az érintést... de itt sem volt rá külön OS és senkinek nem jutott eszébe könnyebbé tenni azokat a táblagépeket... mert nem hittek a sikerében és nem áldoztak rá pénzt, mert senki nem vette azokat a táblagépeket
    szóval az apple mindig is diktálta a trendet, bár most hogy Jobs már nem él, nem tudom mi lesz a céggel hosszú távon

én az android sikerét abban látom, hogy béka segge alatt lévő cégeket húzott ki a szarból... azelőtt eszembe sem jutott volna ilyen telefonokat venni hogy Samsung vagy Motorola vagy Huawei...stb. :) de azért nem kéne elkényelmesedni a gyártóknak sem... mert lassan a designon kívül semmi nem fogja megkülönböztetni egymástól az androidos mobilokat... példát kell venni a HTC -ről és merészen hozzá kell nyúlni a kezelőfelülethez... sőt, még bátrabban mint a HTC...
  • GregSB
    Ja, 2003 óta van, de még 2006/7-ben is úgy nézett ki, mint egy Blackberry / Symbian koppintás... 2006-ban még konkrétan BB jellegű prototípusokon mutogatták mobil expókon.

Az érintőképernyő "örületet" egyértelműen az Apple indította be.
  • precision
    hát igen, kinek mire van szüksége :) én is jobban szeretem az android nyiltságát... de azokat is meg tudom érteni, akiknek bejön a zárt iOS úgy ahogy van... ha el tudják fogadni a korlátozottságát/hibáit akkor bizony egy piszok jó kis rendszerről van szó, ami arra a készülékre maximálisan van optimalizálva... amiket írsz valóban nincsenek iphone -ra alapból az appstore -ban, csak jailbreak után cydiaból de pl böngésző iOS -re is van egy rakás

na de tényleg mind1, ez egy android topik, és én is szeretem a zöld robotot :)
  • Narxis
    Androidon is elég kevesen főzött ROM-oznak már ha ahhoz viszonyítjuk, hogy mennyi androidos teló van a világon. Lehetőséged van gyári ROM-on is rootolás nélkül egyedire varázsolnod a rendszert. Nem annyi mint rootolással, de van. Pl. nézd meg mennyi launcher van, némelyik teljesen eltér a megszokott ikonos rendszertől. Vagy nem tetszik a lockscreen? Cseréld le. Nem tetszik a beépített tárcsázó? Cseréld le. Nem tetszik a böngésző? Annyi van, hogy Dunát-Tiszát lehet velük rekeszteni. Asszem még a status bar-t is át lehet alakítani. Az Apple és MS viszont ilyenekre nem ad lehetőséget. Biztos jó ez is valakinek, nem tagadom, de erről a különbségről beszéltem. Ez a fajta nyíltság egyedi és végtelen lehetőségeket rejt magában

De igazad van, ne offoljunk. :).
  • skinnyman
    Galaxy Nexus vagy Nexus S? Gondolom az előbbi, de sose lehet tudni :)

precision: az Android mint olyan 2003 óta létezik, és 2005-ben vette meg a Google, évekkel az előtt, hogy bárki iPhone-ról beszélt volna. Szóval de, nagyon is létezne nélküle a cucc is, a topic is, mert nem meglepő módon kb mint sehol máshol, itt sem ők szarták a spanyol viaszt :)
  • pzolika978
    Köszi, és az milyen telefonokban van?
  • [HUN]FaTaL
    Az ace a mobilarena alapján egy elég instabil telefon, a hw-n kívül többminden is a mini pro mellett szól. Persze nekem aztán mindegy ki mit vesz :) A Mini Pronak egyedül a kijelzője kisebb, de a felbontása meg ugyanaz szóval ez akár előny is lehet (szebb).
  • [HUN]FaTaL
    Azon sehogy, a flashhez armv7-es cpu kell.
  • desigo
    Települ OTAval a Jelly Bean a Nexusra
  • precision
    a biztonság kedvéért még 1x leírom, hogy nem vagyok apple fanboy :D az iphone -omat is eladtam már... :)

szóval, nem azért nem akarnak bütykölni a telefonnal mert az apple azt mondta nekik, hogy ez így jó és kuss ha valami nem tetszik... hanem azért, mert pont hogy nekik ez így tetszik

az apple annak idején korszakalkotót hozott létre az iphone -al (ha az nincs akkor ez a topik sem lenne, nem is létezne valószínűleg az android oprendszer mint olyan)
    mondhatjuk azt is, hogy a google a filozófiát meglovagolva átvette a dolgokat és tovább is fejlesztette kihasználva a linux alapokat és a nyílt forráskódot (hozzáteszem az osx és így az iOS is unix alapú)
    (ugyanez vonatkozik az iPad - tablet áradat témához is)

az android erejét mi sem bizonyítja jobban, hogy az apple próbálja perekkel nehezíteni a terjedését, sőt... még ötleteket is lop tőle :)

nem hibátlan termék az iphone, de egy elég nagy réteget (főleg amerikában) magában foglal ha azt mondom, hogy nekik így tetszik a telefon ahogy van... valamilyen szinten érhető is a dolog, mivel az iphone is egy nagyszerű telefon

nade ne offoljunk :)
  • pzolika978
    Sziasztok!
    Kérdésem lenne, hogy Xperia8-on hogy tudnék flash játékokat játszani a telefonon?
  • Narxis
    "nem akarnak widgeteket, meg custom romokat, meg rootolni meg jailbreakelni meg ilyesmi"

Mert az egész filozófiájuk arról szól, hogy megmondják neked, hogy mi a jó és ha nem tetszik akkor hülye vagy vagy nem jól tartod a telefonjukat.
    Ugyanilyen az MS is csak az hajszálnyival olcsóbb vagy inkább úgy mondom kapható egy WP telefon olcsóbban is.
  • precision
    én ugyan nem vagyok applefan, de az almás cég szerintem eléggé odafigyel az emberek igényeire
    igaz leginkább az amerikaiak igényét tudja kielégíteni maximálisan, mert nekik az a legfontosabb, hogy a lehető legegyszerűbb legyen kezelni magát a telefont ÉS az oprendszert is
    nem akarnak widgeteket, meg custom romokat, meg rootolni meg jailbreakelni meg ilyesmi
    megveszik a telefont "fillérekért" és ugyancsak "fillérekért" megveszik a programokat az appstore -ról amit akarnak... elköltenek mondjuk havi 50 dolcsit az appstoreban (itunesal együtt egy 100ast mondjuk) és nekik ez aprópénz

persze ez az amerikai piacra igaz, európában már teljesen más a helyzet... de azért az itteni népség is szereti az iphonet, csak nem teljesen a mi pénztárcánkhoz van mérve a dolog
  • Narxis
    Az mindig kisebb-nagyobb áldozatokkal jár ha egy cég odafigyel az emberek igényeire és nem vadkapitalista módon hajkurássza a pénzt.
  • [HUN]FaTaL
    Mini Pro:

Armv7 1ghz vs armv6 (800mhz) - emiatt többek közt flash támogatás
    LED TFT vs LCD
    Adreno 205 vs Adreno
    ICS vs GB
    Fizikai billentyűzet
  • ldavid
    jobban jársz ha engedsz :D a hw csak minket érdekel (méretre meg kb. iphone, azt meg bőven használják nők is)
  • precision
    női kézbe mindenképpen jobban illik az xperia mini pro, mert kisebb mint az ace
  • ktomi22
    kosz a gyors valaszt.. baratnom fog venni...es nem tud donteni..mert ace teszik neki viszont mini pro egyertelmuen jobb hardver.. nehez a dontes :D
  • GregSB
    Azt nem tudni mennyit hoz nekik az Android, de negyedévente ők is tartanak pénzügyi jelentést, ahol kiadják mennyi volt a bevételük és nyereségük, és a karácsonyi szezon után elég durva különbség volt a két cég között (az Apple javára).
  • precision
    Xperia Mini Pro

1 ghz cpu az Ace 800 mhz -ével szemben
    LED LCD a TFT -vel szemben
    512 mb ram a 278 -al szemben
    Adreno 205 GPU az Adreno 200 -al szemben (bár ez nem annyira számottevő különbség)

az xperianak viszont fél inchhel kisebb a kijelzője, de cserébe sűrűbb a pixelek száma inchenként
    meg van rajta qwerty, bár ez egyénfüggően jelent előnyt vagy hátrányt is (vastagabb lett tőle a telefon)
  • ktomi22
    Gyors valasz kene:

Xperia Mini Pro vagy Galaxy Ace? szerintetek melyik? es miert?
  • skinnyman
    Nexus 7-en Smart Cover szerű érzékelő?
    Gondolom az Apple már készíti az ügyvédeit akik meg fogják magyarázni hogy ők találták fel a mágnest
  • Ryleh
    ok,,akkor telo megy a kukaba...
    erdemes szorakozni a telot-modemkent dologgal?
    mint irtam az a baj,hogy a stick ek gyorsak,de akadnak,,nem stabil az atvitel:pl: speedtest.net 3 kulonbozo meres: 100 tol 400 as ping,download 18k-es 2700k kozott...mindez csupan 2 perc alatt vegzett 3 meres,,,tehat rapszodikus...emiatt vakaroznek telo modemkent,,,s a kerdes: erdemes??stabilabb a telo??...(a stick kiirja hogy HSDP full terero..megis valtogat a semmire,es a fullra,,(pedig benyomtam a csak HSDP-umts only,,,)
  • benőmenő
    Hű egy galaxy spica, nem mai csirke :D
    settingsben keresgélj, hátha ott nincs engedélyezve a mobilnet
    a hsz-ed első fele, meg nekem megint csak a samsung híresen szar szoftveres része okolható. A kiest és hasonlókat nyugodtan hanyagold, mivel régi teló, már nem lesz frissítés, inkább simán háttértárként próbáld használni, ha sikerül úgy működésre bírni.
  • Ryleh
    sziasztok

van egy GT i 5700 as rakas szar telefonom..(mindjart mondom miert)
    annyirqa okos ,hogy nem kommunikal vele egy szoftver sem: Kies,Samsung pc studio,pc studio 3.
    csiori szartelefonom csatlakozva usb re,de semmi,,,mas forumokon is sirnak,hogy nagyon gaz szeria.
    anno volt egy SGH regi edges telom,,a megfelelo win-es driverrel stabilan neteztem vele.
    ezen meg a hattertarat sem latja a pc.
    a szitu azert is bizarr,mert kinn elek,,van sim cardos netem,aktiv mert a usb sticben siman megy a net....gondoltam megprobalom modemkent hasznalni ezt( a stickek instabilak)..de se opcio,hogy modemkent,,eleve fel sem fogja hogy oan sim van benne amin aktiv net is van.persze a halozat ok,kimenot is tudok inditani,,tehat a sim.telo kapcs ok,,de csak telohasznalatra...
    szar szeria ez,hogy ennyien sirnak,vagy babralni kell vele?
    mert eddig nekem ez nem okos telefon hanem tok hulye,,,e azonkivul hogy szep nagy a kijelzoje,,semmit sem er....
    a netet is csak max wi-fi vel engedi...agyrem.

ha valaki tud megoldast,kerem irjon,,ill:
    mellik az a stabil marka,tipus ami nem benazik mint ez..
    (a modemkent hasznalni oka: a stick gyors,de van,hogy leall,,masodpercekre,,,utana gyors megint,,de ez boven eleg ahhoz,hogy leakadja mindenhonnan..pedig nem szar a stick : XS 4G)
  • skinnyman
    S I, II, III kijelzőteszt
  • tonyr #12820
    értem köszönöm a válaszod :)
  • [HUN]FaTaL
    mxplayer pl.
  • kifli
    én anno rock playert használtam

feliratot, és szinkron hangokat is kezel.
  • Grr1234
    Melyik app-al tudnék avi videót lejátszani szaggatás nélkül?
  • kifli
    egyébként nem azonnal viber felrakása után jött. Eltelt közbe egy fél nap :D
  • [HUN]FaTaL
    Az csak 4.0.3-on működik. Az enyémre csak GB meg 4.0.4 van/volt, így csak olyan módszert tudok, hogy előbb GB-t kell flashelned flashtoollal.
  • tonyr #12814
    valaki tud segiteni root-olásban ? xperia ray, android 4.0.4
    a root programot elinditom amit doomsday készitett, de nekem amit csinálna minden error, mintha a telefon nem engednéfelülirni a cuccait, usb debug bekapcs ill minden ahogy leirásban szerepel...
  • [HUN]FaTaL
    Én nem a marketre/appstorera gondoltam, hanem pl. az admobra meg az összes többi google szolgáltatásra (maps, gmail etc.)
  • SzirmosSzisza
    Azért az Apple is igen szép összeget lehúz az ottani Market (iMarket ?:D)-ből való vásárlás esetén.

Amúgy s2-re valaki tud jó ROM-ot ? Ez a gyári valami förtelem
  • mukievil
    Sziasztok!
    Egy problémám van, hogy samsung galaxy tab 10.1 -em, mobilnettel, naponta kétszer kb a net leáll, az oprendszer mintha ujra betöltene, és 2 perc mulva visszáll minden, de net használat közben ez elég zavaró!

Nincs ötletek mi lehet a gond ?
  • [HUN]FaTaL
    Igazság szerint ugye nemtudni, hogy a Google mennyit keres az androiddal, mert nem az osből és a készülékekből szakít, mint az Apple, hanem a szolgáltatásokból.
  • desigo
    Nem csak tűnt hanem jobb is volt.
    Viszont most már folyamatosan le fog maradni.
    Mindenben (hardware,software) jobb lesz egy csúcs androidos telefon.
    Legyen az Samsung,HTC vagy hamarosan Sony,ZTE,Huawei stb...
    Nem véletlenül támad (perrel) folyamatosan mindenkit az Apple.
  • rastaman
    pont ma raktam fel én is, de semmi ilyesmivel nem találkoztam. a probléma az ő készülékében van. lehet kínai másolat?