36194
  • papi08
    Sziasztok!
    Egy gyors kérdésem volna!
    Ha van egy már működő ROM-om, és kernelt akarok cserélni rajta akkor mit kell tennem? Egyszerűen recovery-ből "install zip from sd"?

Köszi! :)
  • Narxis
    Rájuk kéne gyújtani a központjukat, csak ebből értenek ezek a mocskok.
  • skinnyman
    Welcome to the US szabadalmi rendszer :) Itt nem letezik a lehetetlen fogalma, de a jozan esze sem.
    Az mindenesetre durva, hogy a tiltas felfuggesztese ellenere a boltokat kozvetlenul zaklatja az Apple, hogy mar pedig nem szabad eladniuk, amikor azt gondolna az ember h mar nincs tovabb, egy egeszen uj, elmebeteg szintre fokozzak az egeszet.
  • Dodo55
    Nagyon durva ez a vergodes amit nyomnak... Par napja pl azt olvastam a mobil lopasgatlot akarjak szabadalmaztatni, es igen, ugy hogy mar reg letezik vagy 100 ilyen alkalmazas. Most ilyenkor mi van? Betilthathatjak oket UTOLAG? Meg egyebkent is hogy lehet valamit ugy szabadalmaztatni hogy mar regebben valaki mas megvalositotta az otletet/megoldast? Tudom kisse hianyosak a jogi ismereteim ilyen teren de jozan esszel nem tudom ezt felfogni.
  • skinnyman
    Szokásos Apple
  • tonyr #12882
    valaki tudna segiteni ?
    szotár-at tettem fel, de az alkalmazás nem indul, talán a mellékelt mappában lévö "prc" fájlokat nem jo helyre másoltam ?
    erröl lenne szo:
    SlovoEd Deluxe German - Englisch Dictionary v2.3.7
  • [HUN]FaTaL
    Ez már nem igaz. x86-on is működik, még az emulátorhoz is van x86-os image.
  • SzirmosSzisza
    Az úgy érdekes lehetett, mert ARM procira van írva :D
    x86-os verzióról én is csak rosszat hallotta
  • [HUN]FaTaL
    Nekem megkérdezi milyen usb kamerát akarok használni (laptop), ezekszerint nem működik rendesen.

Az android-x86 legnagyobb baja, hogy a genericből a 2.2-es az utolsó és ott nincs opengles 2.0 support.

A bluestacks viszont tényleg kiváló sebességre. Ezenkívül még wifivel használom az adb-t a telefonomon, ha lusta vagyok keresgélni a kábelt :D
  • nIsTv4n
    Kamerát a rendes emulátor sem tud kezelni, pedig a fejlesztők már régóta rágják a Google fülét emiatt, hogy webkamerával lehetne valamit kezdeni. Aztán ott a WiFi is, azzal is kell szenvedni, GPS, amit támogat ímmel-ámmal, de frissíteni az aktuális pozíciót csak egy külön projekt közbeiktatásával sikerült nekem. Tényleg UI tesztre használható, és kifújt. No meg az erőforrásigénye, a laptop-om teljesen átlagos, megy rajt minden, de az emulátor (főleg az ICS) rém lassú.
    Volt egy kezdeményezés aztán, hogy az Android-ot mintegy operációs rendszerként elkészítették, fel lehetett dobni VMWare-re, és ott próbálkozni. Semmit sem javított a helyzeten.
  • [HUN]FaTaL
    BlueStacksot ajánlom neked is. :)

Ctrl+V jó helyre illeszt nekem, a szerkesztő fagyását haver is tapasztalta, én még nem fejlesztettem a natív widgetekre, de egyébként is ajánlott az xmlek kódból való létrehozása szerintem.
    A Run/Debug nyílván nem, az utolsó projectet fordítja, szerintem állítható
    Az UI nem lassú, vedd le az intellisense késleltetését a beállításokban.
    Az egész toolbar simán átrendezhető, az eclipseben azt csinálsz amit akarsz, akár 20-féle nézetet is létrehozhatsz.
  • [HUN]FaTaL
    Borzalmasan lassú az alap emulátor, játékfejlesztéshez alkalmatlan, maximum megjelenést lehet vele tesztelni a különböző felbontásokon és ilyesmi. Én BlueStacksre fordítok, mert villámgyors és ugyanúgy működik rajta minden, ami kellett. Persze a kamerát meg ilyesmit nem tudom hogy kezelné, nem fejlesztek abba az irányba.
  • Dodo55
    Köszi, még tanulgatom egyelőre majd ha már ott tartok hogy komolyabb dolgokat akarok és elakadnék akkor szólok :)

Délután elkezdtem írni a nyitó hsz-t most befejezem aztán akkor meg is nyitom azt a topicot.
  • Dodo55
    Emulátort külön használtam régen weboldalak mobiloptimalizálásához (viewport és egyéb kényes dolgok amiket nem árt natív mobilböngészővel) de a lassúsága miatt akkor annyira megutáltam, hogy most inkább a telóm USB-re kötve debug mód be azt kész :) Aztán majd ha már ott tartok hogy van valami értelmes programom akkor persze emuval ránézek azért az elterjedtebb verziókon jól működik -e.

Eclipse mondom nekem miket csinált:
    -Layout szerkesztő "lebénult" párszor (nem engedett új widgeteket behúzni)
    -CTRL+V nem az aktív kódfülbe illeszt, hanem .java fájlok esetén random valamelyik nyitottba, illetve layout szerkesztő ha property-be illesztenék be akkor az XML fájl elejébe nyomja be
    -Run/Debug billentyűparancs mindig az aktív fülben lévő cuccot akarja futtatni, XML fájl esetén csinál egy fájneve.out.xml-t és azt aztán persze hiba. Nem találtam opciót hogy átállítsam
    -Lassú az egész UI
    -Nagyon furcsa a menük és toolbarok elrendezése, nem találtam opciót a megváltoztatásukra

De igazából már mindegy, sikerült beüzemelnem az IntelliJ IDEA 12 tesztverzióját, abban van már ugyanúgy WYSIWYG layout szerkesztő :) Csak annyi, hogy JB SDK-t nem szabad felrakni mert attól kiakad.
  • skinnyman
    Én is foglalkozok vele bizonyos szinten, bár a platform specifikus részeivel aránylag még keveset foglalkoztam. Ha gondolod, akár nyithatsz neki egy topicot, bár nem vagyok benne biztos, hogy ez itt a megfelelő hely neki, nem biztos hogy itt elég érdeklődő van rá, talán célszerűbb nagyobb, külföldi oldalakon foglalkozni vele.
    Én amúgy alapvetően Eclipse-ben csinálom, a hivatalos alap pluginnel, és alapvetően nem volt még semmi bajom vele. Talán annyi, hogy az emulátor lassú volt, de ez leginkább annak köszönhető, hogy itt tényleges emuláció van, de nemrég egyébként ez is sokat javult amúgy. A Java pedig szerintem olyan, hogy mindenkinek illik legalább alap szinten ismerni aki bármiféle programozással foglalkozik. :)
  • nIsTv4n
    Én egy ideje már foglalkozok droid fejlesztéssel, bár store-ban nincs semmim, mert cégnél vagyok. Ha segítség kell (ki tudja, nem-e te segítenél nekem :) ), akkor szólj bátran.
  • SzirmosSzisza
    Most jött ki az első magyar Android fejlesztői könyv pár hete, esetleg nézelődj arra.
  • Dodo55
    Az elmúlt napokban nagyon sokat nézelődtem a különböző lehetőségek után, kipróbáltam úgy 3 IDE-t Dalvik programozáshoz, szenvedtem azokkal is rengeteget mire megtaláltam és beállítottam a megfelelőt

Ezen kívül anyagokat is kerestem amikből meg lehet tanulni a programozást.

Bizonyára lennének majd kérdéseim a jövőben, ezért gondoltam egy ilyen topic nyitására, illetve akkor rögtön amiket eddig találtam hasznos anyagokat azokat be is linkelném oda.

Ha lesz egy kis időm akkor megnyitom, remélem ez hogy eddig csak 1 embernek van innen appja nem azt jelenti, hogy ilyen kicsi az érdeklődés, hanem inkább azt, hogy a ganyé, bugos, átláthatatlan Eclipse IDE, a szinte kivétel nélkül Java tudást igénylő könyvek, tutorialok miatt áll fent ez a helyzet, ezen pedig pont tudok is rögtön segíteni, mindkét problémára találtam megfelelő megoldást, összerakok majd egy szép kis nyitócommentet.
  • SzirmosSzisza
    1 embernek talán, ha van appja a Marketen innen, de ő se konkrét programozás kérdéseket tett fel.
  • skinnyman
    CM10 progress
  • Dodo55
    Hi, eddig nem igazán olvasgattam a topicot, nemrég lett Androidos telóm.

Egy olyan kérdésem lenne, hogy van itt az SG-n Android programozás topic(kereső szerint nincs), illetve ilyen jellegű témák ebben a topicban milyen gyakoriak?

Azért kérdezem mert arra készülök, hogy nyissak egyet, de tapasztalt SG-sként inkább tájékozódok előtte :)
  • Palinko
    pfffff. ha nőknek akkor már inkább fehér. van hello kittys samsung is :D
  • desigo
    "Egyelőre csak az AT&T amerikai mobilszolgáltatónál lesz elérhető pirosban"

• Jim Morrison
    Hahó! Ha jól emlékszem nemrég azt mondtam hogy szuneteltessuk ezt a témát. Nem szeretnék többször szólni, törölni fogom a kommenteket.
  • desigo
    Egy szép nyári napon belátják az Apple tulajok,hogy eljött az idő a váltásra.
    Csak egy kis biztatásra van szükségük.
  • FZoleee
    Emberek, nem unjátok az 1 hetenként kiújuló iOS vs Android vitát? Nyissatok neki topikot, de ez itt Android topik, nem az iOS kibeszélője.
  • desigo
    A pl kedvéért dominóval :
    SGS3 (16GB) - 170 991 Ft
    iPhone 4S (16GB) - 194 990 Ft

Az i4Snek nincs 1 db paramétere amiben megközelítené az SGS3-at.
    Processzor,kijelző méret-felbontás,memória stb.
    Azt csak mellékesen jegyzem meg,hogy az SGS3 bővíthető az i4S nem.

i4S előnye az iOS de ha az SGS3-ra megérkezik a Jelly Bean akkor ebben sem lesz lemaradva.Sőt.

Apple userek büszkén mutatják/mondják,hogy mekkora nagy árbevétele van a cégnek.Ez nagyon szép csak épp nem a Usereknek előny hanem a tulajdonosoknak/részvényeseknek.

Ha a következő Apple telefonban nem lesz valami eget rengető technológia (pl: egy hétig tartó üzemidő xD ) akkor csúnyán vissza fognak esni az eladások.
  • Palinko
    galaxy s3 200e. szal :D
  • skinnyman
    Ők nem dobtak el semmit, előttük megcsinálták. Az őrületet ők csinálták körülötte, az lehet, ahhoz mindig értettek, ha sok máshoz nem is.
  • theone91
    Neonode N1, talán? Windows CE, teljesen ujjakra optimalizált UX, slide-to-unlock még az iPhone előtt.

Sony Ericsson P900 is kivételes telefon volt. Igaz járt hozzá stylus, de sok UI-elem ujjra volt felkészítve. 2003.

Az viszont vitathatatlan, hogy a stylus nélküli okostelefon jelenségét az Apple égette a köztudatba.
  • kifli
    stylust eldobták, előttük nem igen volt ez volt a megszokott...
  • skinnyman
    Az őrületet ők indították be, egyébként semmi olyat nem csináltak, amit előttük ne csináltak volna százan meg.
  • tonyr #12855
    igaz, de kár hogy iphone-bol a legalapabb ami kijön 180k, droidbol a legfullosabb 140k ujonnan megjelenés napján, és persze a hardvere is sokkal jobb ...
  • Vaxi
    csak így általánosságban írom ezt :D
    nekem kezd már nagyon unalmas lenni ez az alma android ellentét.
    imádni való, hogy hasonlítgatják az iphone-t a pl. galaxy ace-hez, főleg olyanok, akik anyucitól kapták az évvégi hármasért, és közük nincs a dologhoz. laza 100k van a két telefon között...
    Az apple kiváló termékeket gyárt, amikre öröm (lenne) fejleszteni. Az alkalmazások is szűrtek, és minden kódsort ellenőriznek.
    Az android pedig szélesebb körben elérhető. Megteremtette a "fapados" okostelefon piacot. Használható, átlag emberek számára tökéletes okostelefonokon van rajta, amiket meg lehet venni pár ezer forintért, de 80 környékén már nagyon jó készüléket kapsz. Fejlesztési szempontból ott az ingyenes környezet, és a market, ahol mindenki megmutathatja, amit csinált. És nyílt forrású a rendszer.

Két különböző cégpolitika. Eldöntheti mindenki neki melyik a szimpatikusabb, szerintem mindkettőnek megvan a maga nagy előnye. Persze én azért maradok az androidnál, de szeretnék almára is fejleszteni.
  • tonyr #12853
    kis meglátás... talán jo is lenne az iphone, HA:
    - nem lenne olyan k**va drága,
    - androiddal jobb na kapcsolodna (haver ájfonja nem akart blututolni kis droidommal)
    - szabadabb lenne a kezelhetösége, pl csengöhangnak nem lehet 1 percnél hosszabbat betenni, stb..

lehet hogy kis dolgok ezek de 2012-ben nehogy má megszabják hogy mi hogyan legyen a teloba :)
  • Narxis
    Akkoriban még nem volt lehetőség arra, hogy a tapicskolást tömegesen elterjesszék. Ennyi. Hagyjuk már ezt az almaimádatot.
  • precision
    elolvastad amit írtam? :)

ezen is látszik, hogy egyrészt vastag, valszeg laptop alkatrészekből van összerakva, és az is tisztán látszik, hogy egy mezei windows xp van rajta, tehát nem egy mobil/tablet oprendszer hanem egy asztali

ennek semmi köze a mai értelemben vett tablethez, azt az iPad mutatta meg, hogy milyen és azóta csinálja az összes gyártó úgy a táblagépeket
  • papi08
    Viszont nem az Apple találmánya a tablet, az MS 2001-ben kiadta az első verziót, de mivel túl nagy lépésnek tűnt, így hamar feledésbe merült :D

• hzsolt
    haha,
    bocs, de nem megy a kép linkelés, nézzétek meg a cikket, ha érdekel benneteket. :)
  • hzsolt