36194
  • [HUN]FaTaL
    Igen, a telefon nyelvét veszi alapnak.
  • Vaxi
    nekem nincs magyar nyelv, pedig frissítettem a progit. lehet az angol nyelvű teló miatt ?
  • zoliii
    hanggal keresel rá dolgokra! :D
  • pisztácia
    Mi ez a voice searchet?
  • Mighty
    Senkinek nincs erre tippje? :(
  • Balumann
    Elindítottam a voice searchet, ki is írta egyből, hogy magyar keresés elérhető, rohadt jól működik ^^
    Csak az a rossz, hogy net kell hozzá, úgyhogy csak itthon tudom használni wifiről.
  • Jim Morrison
    csak ha rányomok a keresőben a mikrofonra akkor behozza a playt és a lent említett progit keresi de nem találja.
  • skinnyman
    Szerintem nem az apk-ban van, az nem frissult egy ideje, ez siman elerhetove valt a neten keresztul valahogy, talan meg nem mindenhol...
  • Jim Morrison
    feltennéd dropboxra a (com.google.android.voicesearch) apkt?:) ebből a costum romból kihagyták, marketen meg nem találja :s
  • skinnyman
    Van magyar nyelvu voice search :)
  • Shiwo
    én kellemesen meglepődtem, hogy a galaxy s3-mam elbír két napot is olyan használat mellett, amivel a régi omnia hd-m egy napot bírt csak... az aksit annyira nem féltem telónál, 2 év használat után egy 5k-s új aksi miatt nem esek kétségbe... notesz aksi húzósabb, ott több tízezres kiadás egy új darab, arra jobban odaügyelek
  • [HUN]FaTaL
    Nem az a jó, teljesen le sem tudod meríteni, mert nem engedi az elektronika. Ha teljesen lemerül, akkor kuka (ezért kell a nem használt, szekrényben tárolt aksikat néha feltölteni).
  • zoliii
    A lítium ionos aksikat, már a gyárban kisütik, és többnyire bírják a strapát! :D Elvileg pont az a jó, ha fullra feltöltöd (max 2 óra töltés), és teljesen lemeríted! Nekem a régi Sony Ericsson W810i telóm is a mai napig tök jól müxik! :D

mardal: szerintem a belső memória telt meg sms-kel, de csak tipp.
  • [HUN]FaTaL
    Semmi baja nem lesz attól, ha előbb leveszed, ez nem nikkel aksi.
  • pisztácia
    De a sűrű töltés, és maxra töltés előtti levétel, nem rontja el idővel az akskit?
  • mardal
    Sziasztok
    Ide írok hátha tudtok segíteni.
    Van egy galaxy ace telóm és mostanában azt írja ki megtelt a szöveges üzenetek tárhelye,közben meg van kb. 20sms benen összesen.
    A 8gb-os kártyán meg van vagy 6gb hely szóval nem értem.
  • bakkerman
    én a kis visszafogott samsung star II-őmet is amíg megvolt majdnem mindennap töltöttem,pedig az tudásban,meg úgy mindenben sokkal gyengébb telefon volt a mostanimnál,ne aggódj,ezek a telefonok erre vannak kalibrálva. ha használni akarod,használd,és nyugodtan töltsd naponta :)
  • Balumann
    Miután nincs mobilnetem, és játszani nem nagyon szoktam rajta, csak így olvasgatni, BKV menetrendet nézni, és hasonlók, egy nap kb. 15-20%-ot szokott merülni, este 2-3%-ot.
    De 1-2 napon belül akkor is töltöm (ha már 70-80% alá megy), mert ha játszok, navigációt használok, wifizek, akkor azzal már merül szépen, navigáció az 3-4 óra alatt lemeríti 100%-ról is.
  • pisztácia
    Na igen, csak én meg félek folyamatosan tölteni az aksit. Pl kocsiba is ráteszem a töltőre, és, ha leveszem azelőtt, hogy maxra feltöltötte volna, úgy érzem, hogy rosszat teszek az aksinak.
    De az imént beszéltem egy Samsung-os szervízes sráccal, ő ugyan ezt mondta. Sajnos napi szinten tölteni kell.... ajánlott egy szoftverfrssítést, amire én mondtam, hogy a telefonon a legfrissebb van, erre ő nevetve mondta, hogy nekik van "jobb". Ma beviszem, aztán majd meglátjuk javult-e a helyzet....
  • [HUN]FaTaL
    Leginkább sehogy, illetve nem érdemes, sokat nem nyersz. Okostelefonokat naponta kell tölteni sajnos, ez van és ez is lesz amíg nem jelenik meg új aksi technológia.
  • pisztácia
    Áhh... köszi szépen az infót:)
  • Falkon
    A cella készenlét, az a térerő. Maga hogy van a telefon :D
  • pisztácia
    Így van.
    Az órám is ECO-drive-os, így fényenergiával működik. Soha nem kell elemet cserélni:)
  • zoliii
    napelemes mobil kéne, vagy töltő! :D
    nálam mindig van töltő :D Nekem 2 napot kibír a teló :D
    Néha 3-mat is de akkor már a pirosban van :(
    LG GT540 SwiftDroid 2.0 Android 2.3.5 Rom
  • bakkerman
    ahhoz a telefonhoz nem rossz adat a kijelző 48%,nekem eléggé kímélő üzemmódban eszik 55%-ot
  • pisztácia
    Köszi!
  • zoliii
    Beállítások -> Alkalmazások -> Futó szolgáltatások
    Leállítod, ami felesleges fut a telón!
    Meg, ha lejjebb veszed a kijelző fényerejét, úgyis lehet kímélni az aksit!
  • pisztácia
    Most nézem amúgy az akkumlátorhasználat adatait. A Kijelző 48, a cella készenlétben (nem tudom mi, mi ez?) 36%, Hanghívások 14%, telefon készenlétben 4%. Hogyan lehet ezeket csökkenteni? A kijelzőét lenne a legfontosabb. Amiket ír, világítási időt, meg fényerőt levettem, de ugyan ennyin marad...:S
  • pisztácia
    Elírtam...:D nem Nokia hanem Samsung szervízbe? ** XD
  • pisztácia
    Az én aksim 1 nap, átlagos használat mellett lemegy 1-esre. Kb másfél napot bír ki, mikor kb beszélek 30 percet, és nagy ritkán megnézek egy oldalt, vagy az sms-eket. Vissza is akarom vinni, voda-nál vettem, akkor oda kell vinnem, vagy a nokia szervízbe?
  • cody1994
    Egy kérdés: neked hogy bírja az aksid?
  • cody1994
    Swedish Snow féle romok tényleg jók de nekem akkor is a ICS/JB jön már be de nem tudom mért ... pedig még nem teljes a rom lehet hogy már annyira meg szoktam hogy szinte csak ezt tudom használni?
  • cody1994
    Hát ha ingyen akarod a fizetős programokat akkor inkább a Torrent de van még egy lehetőség a Blackmart Alpha LINK
  • Balumann
    Titanium Backup -al le lehet menteni minden alkalmazást, adatokat SD kártyára, gyári reset után vissza lehet gyorsan állítani vele mindent.

Másik megoldás, nem tudom, hogy ez minden telefonnál így használható-e, nekem ZTE Bladem van (aki ismeri tudja, hogy a gyári rom, partíciókiosztás kb. használhatlan :D ), de én fölraktam a Clockworkmod recovery-t, amivel bármikor teljes mentést tudok csinálni a romról, illetve visszaállítani vagy zip-ből másik romot föltelepíteni. Lehet, hogy a te telódon nincs (akkora) előnye a főzött romoknak, sőt több probléma is van vele, de én szerintem ha van türelmed hozzá, érdemes próbálkozni. Én kb. 10-et próbáltam, mire megtaláltam melyik a legjobb számomra. A Swedish Snow rom mostmár több hónapja tökéletesen fut, relatív stabilan (gyári rommal jóval több probléma volt, miután azon jópár alkalmazás el sem indult), de ez gondolom csak zte-kre van.
  • bosco05 #13517
    Ja és amit elfelejtettem, éna custom romokat messziről kerülném a helyedben, csak a szívás van velük (legalábbis eddigi tapasztalataim szerint...). Sokan használnak custom romokat, szóval itt sem mindenki ért velem egyet ebben, de mások vagyunk :) Én a stabilitásra törekszem és abból szoktam dolgozni ami van (gyári romot tisztogatok inkább). Rootolni egyébként nevetségesen egyszerű szokott lenni. Letöltesz egy zip-et újraindítod a telót, megnyomsz két gombot és ennyi.
  • bosco05 #13516
    Szerintem ne akarj rá új rendszert húzni, mert hardverilag lesz kevés a telód. Inkább tegyél fel egy launchert, ha nem vagy megelégedve a lehetőségekkel, ezt pedig marketen keresztül ingyen megteheted. Én a Go Launcher Ex-et ajánlanám figyelmedbe, funkciók terén egyik másik launcher sem ér a közelébe sem. A telefont ajánlott egy picit optimalizálni, viszont mivel én ezt eddig csak motorolán és samsungon tettem meg ebben már nem tudok segíteni. Ahhoz, hogy tiszta lappal indulhass, ha valamit elcsesztél csak megkeresed a menüben a gyári beállítások visszaállítása opciót és a telefon újrarakja magát és mindent töröl amit te tettél fel, vagy változtattál meg benne. A hazai nem *or*ent oldalak pedig tele vannak teljes alkalmazásokkal, csak fel kell másolnod a telóra az apk fájlokat és a fájlkezelővel telepíteni. (Ezt hívják virágbolti vásárlásnak). Magon szinte mindent megtalálsz. Go Launcherrel kapcsolatban pedig tudok segíteni, elég jól ismerem, én is a minap húztam fel 2.3.6-os GingerBread-re újra.
  • RelakS
    ha belassul, és nem érdekelnek a rajta lévő adatok, akkor Beállítások - Mentés és Visszaállítás - Gyári adatok visszaállítása
    Ez teljesen legyalulja a telót, annyira, hogy még egyes gyári adatok is eltűnnek (SXS tapasztalat)
  • Naka
    Rendben köszi a válaszokat!
    Hogy tudom leformázni a telefont,vagy teljesen tiszta rendszert húzni rá pl.ha belassul a telom v begágyul?Lehetséges(Valami linket pls)?
    "Valami custom market alkalmazáson keresztül,Virágbolt." Ezt hogy érted? Vannak olyan honlapok, ahonnan ingyen lelehet szedni a fizetős appokat?
  • Dodo55
    Az alkalmazásokat pedig több féle képpen is beszerezheted:
    -Valami custom market alkalmazáson keresztül
    -Megveszed egy virágboltban (nem tudom ez a kifejezés honnan jött de kurva vicces :D) és rámásolod a telóra a telepítőt (.apk) majd futtatod egy fájlkezelővel

Mindkét fenti módszerhez elég a beállításokban annak a bizonyos opciónak a bekapcsolása. Ami már olyan, mint a jailbreak az a rootolás, de Androidon az csak néhány a rendszerben mélyen nyúlkáló tweak/tuning programhoz kell. Továbbá tuninghoz utólagos tuning kernel is kell, amik recovery-ből patchelhetőek a jelenlegi rendszered alá, illetve a legtöbb custom rom eleve ilyen kernellel rendelkezik.

Ha pedig nincs hivatalos ICS/JB frissítés rá, akkor olyat keress, hogy CyanogenMOD illetve AOKP. Ezekre alapulnak azok a custom romok amiket az előző hozzászólásomban említettem, sokszor adott típusokra más nevük van, de ezekre a kifejezésekre plusz hogy Android 4.x.x, ICS, JB vagy CyanogenMOD 9/10, CM9-CM10, illetve a telód típusára keresve találsz valószínűleg párat. De mondom arra figyelj, hogy nem mindig éri meg. Nekem a Gio-mra hiába van úgy 5 féle ICS alapú ROM, a kamera egyikkel sem megy normálisan, illetve sebességre is lassabbak a gyári és gyári alapú 2.3.x-es romoknál, holott az Android 4 normális driverekkel gyorsabb lenne a 2-esnél.
  • Dodo55
    Jailbreak: gyárilag enged minden androidos teló marketen kívülről telepíteni, csak engedélyezni kell a beállításokban.

Android 4: meg nem mondom fejből, hogy van -e hivatalos frissítés rá, de custom romok szinte biztos, azonban ezek sokszor nem teljesértékűek funkcionalitás és sebesség terén a hiányzó gyari driverek miatt.