36194
-
#13752 A Windows talán zárt? A Windows Phone, az zárt. Látszik is a részesedésén.
Nem a nyílt forráskódról van szó. -
#13751 igen, már szedtem az új verzát! köszi. -
#13750 Egyaltalan nem baromsag, csak keptelen vagy ertelmezni. Ott kezdodik az egesz, hogy nyilt platformon itt rohadtul nem a forraskodra utaltak, hanem a platform nyiltsagara mint olyanra, es ebbol a szempontbol a Windows nagyon is nyilt volt mert barmilyen gepre fel lehetett rakni. Es ennek megfeleloen a pc nem hogy nem kivetel, hanem az egyik legerosebb raillo pelda, ahol szinten ez volt a fo ok amiert a windows reszesedese agyonverte az osx-et.
Ha ezek utan sem vagy kepes felfogni, azt nagyon sajnalom, de hogy tobb szot nem pazarlok erre itt az biztos, igy is hihetetlen milyen hosszu szemetelest sikerult itt oszehoznod az allando ertetlenkedeseddel es kotekedeseddel. -
#13749 persze, néha vannak kivételek, de azért a pc egy akkora kivétel, hogy az ami le van írva, az baromság. -
#13748 Azt ami le van irva, nem meglepo modon. Ha egy platform nyilt, az alapvetoen jobban vonzza a reszesedest, mint az ami nem nyilt. Ennyi. Ellenpeldat mindig talalni, de hogy alapvetoen igaz a kijelentes, az vilagos. -
#13747 "Az Android piaci részesedése növekedni fog, mert bár azon lehet vitatkozni, hogy jobb-e maga a rendszer, azon viszont nem, hogy a nyílt fejlesztési és platform modellbe bele van kódolva a nagyobb részesedés."
Akkor mond már el, hogy ez mit jelent :D -
#13746 Ha gappsot akarok frissíteni(jb minimalról a teljesre) akkor szükség van wipe cache vagy wipe dalwikra? vagy csak minden nélkül intall app from zip? -
#13745 Hát ha 3d-s gyorsítás kell hozzá, akkor felejtős, mert abban a béka feneke alatt van a teló. De azért kösz. -
#13744 Azt hiszem a Galaxy 3-ban nincs dedikált GPU.
Mobilarena teszt alapján:
" Az architektúra nagyjából megegyezik az iPhone 3G-ben működő CPU-val, de grafikai gyorsítás nincs mellé. "
#13743: Küldhetek apk-t, ha gondolod megpróbálhatod. -
#13743 Akkor valószínűleg az hiányzik, mert Kyrillos rom 10 van rajta, ami Ginger bread alapú. -
#13742 Hivatalos Froyo van Galaxy 3-ra szerintem viszont azt az OpenGL ES 2.0-t nem tom. -
#13741 eclipse, android-sdk, andengine :) -
#13740 OpenGL ES 2.0 kell neki, meg minimum Froyo, úgyhogy hiába adok apk-t. -
#13739 Ez mit tud, hogy nem kompatibilis a galaxy 3-ammal?
esetleg egy apk-t tudsz adni? -
ktomi22 #13738 leesett hogy te :D .. mivel keszited ha megkerdezhetem.. edekelne.. mert kezdenem valami alapokkal az androidra valo fejlesztest.. esetleg par elso elpes tipp :) ? -
#13737 Igen. -
ktomi22 #13736 ezt te csinaltad?? -
#13735 Ez szép nagy frissítés. -
#13734 Nem tudom játszik e innen valaki vele, de frissítettem az Arkanoidot:
Google Play link -
bence19940611 #13733 ha van rá garanciád akkor Samsung szervízbe vagy amelyik szolgáltatónál vetted ott vissza tudják csinálni -
#13732 A cikk nem mondott ilyet, illetve nyilvan valoan nem erre gondoltak. -
#13731 csak szerintem írták el? :D
" Nexus van" zindex... mondjuk a helyettesíteni is ö uhm. -
#13730 #13724 ennek a hsz-nek a végét olvastad?
#13728: értelmezés. Nem mondtam hogy a symbian nyílt forráskódú, arra volt példa, hogy pc-n a win terjedt el, ami szintén nem nyílt forráskódú, linuxal ellentétben.
Miaz hogy senki nem mondta, szó szerint idéztem a cikkből :D -
vernyuszi #13729 Sziasztok!
Elég kezdő vagyok az android terén így lehet hogy fárasztó kérdést fogok feltenni. Samsung Galaxy Tab 10.1 -re telepítettem az Aokp féle 4.0.3 -as verziót, viszont számomra van néhány idegesítő dolog benne és szeretném visszaállítani egy korábbi verzióra (például 3.2). Hogyan lehetséges ez, hiába keresgéltem nem találtam semmi olyat amitől okosabb lettem volna !
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv,
Vérnyuszi -
#13728 Symbian nem volt nyilt forraskodu, illetve alapvetoen egy oskovuletre epult gany volt, amit addig toldoztak-foltoztak amig tetu lassu nem lett es teljesen atlathatatlanna valt, plusz termeszetesen csunyan eljart felette az ido.
Nyilvan nem garantalja a nyiltsag onmagaban a reszesedest, senki nem mondott ilyet, barki irhat nyilt dolgot ami szar es a kutyanak nem kell. Hasonlo platformoknal viszont ha az egyik nyilt, a masik nem az, a nyiltban nyilvan sokkal nagyobb potencial van hogy tomegesen elterjedjen, jo pelda erre az Android, aminek haromszor akkora reszesede van az okostelefonokon, mint a mogotte levo legnagyobbnak (iOS). -
#13727 A linux részesedése nagy, kivéve a desktopot. Szóval ez így totál hülyeség, amit írsz. Nézd meg hány eszközön fut linux. :) -
#13726 symbian is bebukott, pedig azon futottak be az okos telefonok még annó.
OpenGL nyílt linux is tudja. Érdekes módom mostmár arra is elkezdték gyártani a játékokat szépen lassan.
De egyébként mindezektől függetlenül, egy platform nyíltsága nem garantálja a nagyobb részesedést lásd még mindig linux.
-
#13725 "a a nyílt platformokba ennyire bele van kódolva a magas részesedés, akkor miért van kurvakevés linuxos pc a háztartásokban?"
Mert a jatekok a Micro$oft rendszerein terjedtek el (DirectX OpenGL, stb). Nem beszelve a redmonti platformhoz elerheto szeles szoftverkinalatrol. A PC meg a Micro$oft operacios rendszerevel futott be.
Lehet ha a pl. egy Google-hoz hasonlo vallalat anno kezdetektol tolta volna pl. egy Chrome OS-hoz hasonlo (nem felhore epulot a kornak megfeleloen persze) cuccot, maskepp festene a helyzet. -
#13724 Inkább ez úgy néz ki, hogy a samsung egy kicsit ingyen termel az apple-nek. Hiszen amit kifizet pénzt, ugyanazt vissza is kapja alkatrészekért cserébe.
Én ezen mosolyogtam picit:
"a nyílt fejlesztési és platform modellbe bele van kódolva a nagyobb részesedés"
Ha a nyílt platformokba ennyire bele van kódolva a magas részesedés, akkor miért van kurvakevés linuxos pc a háztartásokban? -
#13723 ez tetszik a legjobban :
"Paradox módon (és kis túlzással) a Samsung Apple-nek fizetendő büntetését maga az Apple, illetve az Apple vásárlói (akik hasonló logika mentén szegről-végről Samsung felhasználók) fogják kifizetni." -
#13722 Elég jó cikk a témában
Engadget szerkesztők véleménye
Egy tanulsagos sztori:
"Samsung should review IBM vs Microsoft 20 years ago. IBM sued Microsoft because they pirated the idea of placing a menu (File Edit ....) across the top of the screen for their Excel spreadsheet from IBM's Lotus 1-2-3 spreadsheet.
The court found that even though IBM did own the intellectual property and Microsoft did infringe IBM's rights, IBM lost their case BECAUSE the idea of having a menu across the top of the screen, even though IBM invented it, had become too common.
Too bad lawyers and judges these days don't know from whence we have come. Allowing Apple to prevail in a lawsuit against #Samsung because they used a "rectangular screen with rounded corners" or "swipe to open" is a clear violation of established precedence."
Lenyegeben ep eszu embertol meg nem olvastam olyan velemenyt, aki tapsolt volna az itelethez. Talan annyi pozitiv hozadeka lehet ennek az egesznek, hogy sokak felhaborodasa miatt az ilyen kezdemenyezesek nagyobb tamogatottsagot kapnak es szep lassan megdontik ezt at elcseszett szabadalmi rendszert, ahol a lekerekitett teglalap forma egy valos szabadalom. -
#13721 Teljesen mindegy, akkor pedig a teljes bagazsra vonatkozik amit irtam. -
#13720 A döntést nem a bíró, hanem az esküdt szék hozza... a bíró csak jóváhagyja. -
#13719 Gondolom lehet, de gondolom szart nem er, mert ugyanaz az eszement korrupt birono fog dontest hozni aki ezt a dontest is hozta, es aki valszeg az Apple zsebeben van... -
#13718 Negyedéves :D
Amúgy én úgy tudom, még lehet fellebbezni de fix me -
#13717 Samsung negyedéves eredménye 56 trillio won volt, ami 4,9 milliárd dollár.
Abbol 1 milliárd? Nem olyan rossz eredmény az. Pláne ha figyelembe veszed, hogy az USA-ban ez az ugy kurva nagy figyelmet kapott újságokban. -
#13716 Jöhet a szabadalmi háború vége?
Remélem, jöhet :) -
TomBond #13715 Létezik olyan alkalmazás amivel szabályozni tudom a headset jobb és bal oldali hangerejét külön-külön? -
#13714 Nagyon melyen nem erinti oket, de azert meg fogjak erezni, egy milliard dollar kurva sok penz. Ha mondjuk 50 millio eladott Galaxy S-t veszunk (juniusi adat), az minden egyes darabbol 20 dollar. Ez licenszdijnak is rohejesen sok plane ha hozzavesszuk, hogy mindez olyan szabadalmakra hivatkozva amik vagy trivialisak, vagy/es elottuk evtizedekkel hasznaltak mar. De nem is a penz a lenyeg. Ez a dontes a rohejes amerikai szabadalmi rendszerrel vegletekig valo visszaeles biztatoja, a szabad piaci verseny nyilvanos sarba tiprasa. -
#13713 Trial Verdict Could Benefit Samsung More Than Apple, Blogs Say