36194
  • [HUN]FaTaL
    "e ujabb android szerintem nem is hagyja hogy a task managerek csak ugy kilojjenek barmit."

De igen, a system.exit is működik, sok esetben hasznos (appon belül, ha fejlesztesz, játékot minek tartsak a memóriában, ha a user a kilépésre nyomott).

De a hosszú homenál lehet jelezni a rendszernek, hogy mire nem tartasz igényt, következő takarításnál bezárja (ICS óta, ha jól tudom).

Nekem kis kezem van, a Galaxy S2-t se érem át, nálam viszont szempont, hogy egy kézzel lehessen használni, ezért max 3,7-4". Nem mintha mostanában terveznék telefont venni, mire én cserélek még sok víz lefolyik a Dunán. :D
  • skinnyman
    Android-on semmi ertelme feladatkezelonek, programok random bezarogatasaval sokkal tobbet artasz, mint hasznalsz, de ujabb android szerintem nem is hagyja hogy a task managerek csak ugy kilojjenek barmit. Ha pedig ellenorizni akarod hogy mi fut, settings/apps/running-ban nezd meg (shortcut-ot valszeg ki tudsz ra rakni), ami ugy erzed h feleslegesen fut, kiloheted, vagy letorolheted...

Fatal: Szerintem semmilyen hivatalos info nincs arrol hogy az S-re mar ne lenne support, masfel ev eltelt a kiadas ota, de szerintem nem kizart hogy a kovetkezot is kiadjak ra. De ha kiadjak, ha nem, nem hivatalos tamogatas meg biztosan evekig lesz ra szerintem.
    Galaxy Nexus meretetol pedig en is feltem kicsit, de eloben kiproibalva mar ugy voltam vele hogy siman elfogadnam (meg S3 is beleferne), par het hasznalat utan nekem igazabol mar ez tunik a normalis meretnek, amekkoranak egy csucs telonak lennie kell, es a tobbi 4.3" alatti telefon miniatur kis sz@rnak :)
  • LocalPatriot
    Oké, akkor le is törlöm ezt a programot.
    Oks, kösz a tippeket!
  • [HUN]FaTaL
    Nem, mert kellenek a servicei. Ez nem windows, miért zavar? Nem lassítja a telót.

Én operát használok.
  • papi08
    Dolphin (HD), vagy a Google Chrome. Mind a kettőt megtalálod a Play Store-ban :)
  • LocalPatriot
    Pont ezt akartam írni... mindet bezárom, visszanézek, és már megint futnak... nem lehet beállítani, hogy melyik programokat, soha ne engedje futni, csak ha én engedélyezem?
    FaTaL - tudnál ajánlani egy jó böngészőt?
  • [HUN]FaTaL
    Teljesen felesleges, a rendszer kezeli. Így csak kilődöztök mindent, amit a rendszer újra elindít (pl. fb, google maps a servicek miatt, stb.) ami eszi az aksit. :)
  • [HUN]FaTaL
    A Galaxy Nexus egy nagy tepsi, az S-re meg már nincs support. :)
  • LocalPatriot
    Jövök neked egy sörrel!
  • theone91
    Google Play -> Advanced Task Killer. :)
  • LocalPatriot
    Óhh, így most egyből megtaláltam!
    Ezer hálám!
    Ja és még egy olyan kérdésem lenne, hpgy a Samsungnál volt olyan alkalmazás, hogy feladatkezelő. Ott láttam milyen programok futnak feleslegesen. Pl rosszul bezárt játék. Sony-nál nincs ilyen lehetőség?
  • theone91
    Ha a gombnyomást szimuláló rezgésre gondolsz, akkor a billentyűzet beállításainál ki tudod kapcsolni... :)
  • LocalPatriot
    Tényleg jól optimalizálták, teljesen jól fut, csak a kormányzás egy kicsit nehéz.
    Ám nem lehet kikapcsolni a rezgést, ha SMS-t írok?
  • skinnyman
    Nexus 7-en (Tegra 3-as szornyeteg vassal) viszont akad, szoval nincs mindenre jol optimalizalva :) Galaxy Nexus-on viszont a relative gyenge GPU-javal meg gyonyoruen megy, meg se rezzen.

Fatal: ha igazak a pletykak az uj Nexus programrol, szerintem lesznek boven olyan kategoriasok is belole. De amugy egy Galaxy Nexus-t is ki lehet fogni 80k-ert hasznaltan gyari garival, szoval sztem nem azon a par tizezren mulik..
  • [HUN]FaTaL
    Az enyémen se akad. Jól van optimalizálva.
  • [HUN]FaTaL
    Igen. :) De érgi, vége a supportnak, JB volt az utolsó, ha jól tudom. És újonnan se kapni már.

Kitolhatnának egy Nexus S-t 2 magos vassal 60-70 körül. Persze ez álom :) Jönnek a 4,5-5" tepsik.
  • DarkSector
    Kérdezz előtte. :D
  • Szabi #14966
    ez minimum 17percel vásárlás után hasznos tanács... :D
  • skinnyman
    Ha akad, kerd vissza az arat, van ra 15 perced :)
  • LocalPatriot
    Meg az Asphalt 7-et is megvettem. Remélem nem fog akadni...:S
  • LocalPatriot
    Köszi, meg is vettem!
  • Narxis
    BS player a best.
  • LocalPatriot
    Tudnátok ajánlani valami jó videó lejátszó programot? Lehet fizetős is.
    MX player volt eddig, de lehet van jobb is.
    Valamint, ha szöveget írok, hogy lehet kikapcsolni a rezgést? Nem tudtam eddig rájönni...:S
  • ba32107
    Sziasztok!

Két dologra keresnék értelmes appot, de eddig nem találtam olyat, ami tökéletesen azt adja, ami nekem kéne. Az egyik egy egyszerű jegyzettömb lenne, olyan, aminek van widget-je. A legtöbb app olyan, hogy a note-oknak címet kell adni, prioritást, meg mindenféle hülyeséget, és hat gombra kell tappolnom, ha szeretnék írni egy jegyzetet. Nekem ideálisan az kéne, hogy lenne egy widget, ha rákattintok akkor egyből előjön egy a billentyűzet (tehát nem indítja el az appot), beleírom amit szeretnék, aztán egyből el is mentse. A lényeg tehát hogy tudjak jegyzetet írni minél gyorsabban, minél kevesebb gomb és beállítás lenyomásával. Eddig az AK notepad-et használtam, de még ez is túl bonyolult nekem.

A másik hasonló lenne, csak egy emlékeztető appra lenne szükségem. Itt szintén az a helyzet, hogy a most elérhető appok olyanok, hogy meg kell adni címet, prioritást, helyszínt, és hasonló felesleges dolgokat. Nekem szintén valami egyszerű kéne, ahol kizárólag az időpontot kell megadni, és egy rövid jegyzetet, és kész. Most a Remindme-t használom, ez nagyjából ilyen is, csak van néhány hátránya. Legjobb lenne, ha ezt is tudnám widgetből közvetlenül intézni. Ha van javaslatotok, akkor szívesen venném.
  • theone91
    Hát ha azt most adták volna ki, hardverben az alsóbb kategóriát hozná. De nagyon szívesen megtapiznám az official JellyBean-nel. :)
  • LocalPatriot
    Tényleg. Azt olvastam, hogy majd ICS jobban ki fogja használni a két magot. Elvileg okt elején elérhető lesz hivatalosan is...

Foky - neked elérhető már az ICS, vagy alapból rajta volt?
  • skinnyman
    Nexus S-rol hallottal-e mar? :)
  • [HUN]FaTaL
    Egy olcsó (középkat), 4"-os Nexusra valószínű hamar beneveznék. És evvel lehet hogy nem vagyok egyedül :)
  • skinnyman
    A legtobb pletyka szerint tobb Nexus keszulek is varhato, illetve a Nexus program megujulasarol szolnak, ami olyasmi lenne, hogy barmelyik gyarto csinalhat Nexus keszuleket, csak ezeknek tovabbi kovetelmenyeknek kell majd megfelelniuk, es ugyanugy kozpontilag lennenek frissitve, viszont lenne lehetoseg igy is testreszabasra a customisation centerben, de a gyari kinezet is barmikor visszaallithato lenne.
    Nexus-okbol az LG tunik eddig a legbiztosabbnak, de vannak pletykak Motorola RAZR verziorol, uj Samsung verziorol, es HTC-rol is voltak.
    [URL=http://androidandme.com/2012/10/news/rumor-android-4-2-to-feature-project-roadrunner-new-play-store-customization-center-enhanced-google-now/]Az uj OS-rol es Nexus koncepciorol "talalgatasok"[/URL]
    Uj Nexus-ok
    Optimus G Nexus
  • rastaman
    én örülnék egy htc nexus telefonnak. akár még a mostanit is az 1. napon cserélném rá.
  • theone91
    Ha igaz a több parneres Nexus garnitúra felállítása, akkor nem tartom kizártnak, hogy mondjuk lesz 4"-es, 4,3"-as Nexus telefon. Őszintén remélem, hogy igaz, mert ez egy WIN-WIN szituáció lenne. :)
  • theone91
    De ez úgy lenne a leglogikusabb, ha a hardver maga minden referanicakészüléknél azonos lenne. Csak a márka és a dizájn az ami változna. Könnyebb lenne a Google-nek és könnyebb lenne a vásárlóknak, mert a hardvertől/teljesítménytől elvonatkoztatva tudnának választani.
  • theone91
    Ez kifejezetten jó hír a márkapreferálóknak. Én személy szerint nem vagyok kibékülve az LG-vel, így nekem is.
  • desigo
    4X HD-hoz hasonló lesz akkor designban szerintem.
    Pedig ha a HTC gyártotta volna örömmel cseréltem volna rá a One S-t de így nem hiszem.
  • GregSB
    Habár lehet idén nem ez lesz az egyetlen új Nexus készülék.
  • [HUN]FaTaL
    Gyárthatnának kicsi nexust is, nem csak ezeket a ping-pong ütőket :(
  • GregSB
    Mostmár szinte biztos: Az LG fogja gyártani a következő Nexust, Október végén jön.
  • adamfesto
    Vettem egy MyAudio 9,7 tabletet és szeretném felcsatlakoztatni a pc-mre usb kábellel, elsőre azt írja ki hogy hiba van a kapcsolatban...Xp-m van sp3-al. Van valami progi amit fel kell tennem a pc-re hogy lássa a tabletet (androidot)? köszi a válaszokat.
  • [HUN]FaTaL
    Nem lassítja be, gyorsabb lesz.

Voda is ül rajta valamennyit, de nem vészes. Akkor lehet, hogy az U-ra még nem jött ki, az S-re és a P-re már biztosan kint van.
  • LocalPatriot
    " T biztos ül még rajta" ha itt a T-mobil-ra gondoltál, akkor a telefonom a Vodafone-nál vettem. Mondjuk lehet ugyan úgy ül rajta. Viszont most még várok kicsit, azt olvastam kiadják hivatalosan is, a harmadik negyedévben. Hátha október végére meglesz.
    Meg aztán az se biztos hogy ICS nem lassítaná be, hisz azért nem egy felső kategóriás telefon.