36194
-
#34110 Igen fogtam, S6 edge-t meg sima S7-et (ezt csak áruházban igaz) is tapiztam és még mindig gyenge a szoftver. A már emlegetett multitask 4gb rammal hozza a 3gb ramos telefonok szintjét, és még mindig vannak mikrolagok meg újraindulások is. Amit a hónap elején érkezett frissítés valamennyire javított ha jól láttam. Persze most lehet mondani hol nincsenek, mert egy nexuson is van csak nem mindegy mennyi. Amikor 10 percre a kezembe kerül egy touchwiz és kapásból látok párat, vagy amikor egy g4 -en,nexuson stb... napokig semmi. Mondjuk ez a mikrolag is olyan, hogy valaki egy 1gb-os belépőszintű készüléken sem lát semmit és vaj sima neki, szóval nem egyszerű kiszúrni azért. Én kifejezetten allergiás vagyok rá.
Régen volt Google play edition, na ha lenne s7-ből néhány extra samu megoldással az világverő telefon lenne.
Viszont én (szerintem) reális dolgokat mondtam, ami jó az elismertem ami meg nem azt "szidtam". Maradjunk annyiban, hogy megjegyeztem nem volt benne szidás, inkább Borg-ot akartam megtalálni vele, mert ő az aki fikáz mindig meg marhaságokat állít. Mint a nexus = mediatek proci, nulla garancia wtf?
// Benéztem csak a kíváncsiság kedvéért a Mobilarena s7 edge topikba és vannak hibák, de nyilván ha a többi flagship témáiba olvastam volna be kb. ugyanezt tapasztaltam volna. //
Utoljára szerkesztette: gabi89, 2016.04.19. 01:58:17 -
#34109 És te fogtál már Samsungot, hogy ennyire szidod a szoftvert?:) -
#34108 Hagyd, neki a Samsung a minden, a nexusokat meg külön utálja.
Nem érti még mindig, hogy ő 240 ezerért kap egy bitang hardvert, mert abban tényleg jó a samu, meg egy bitang fényképezőt csak éppen a szoftver még mindig fos. A szoftver pedig fontosabb a hardvernél, főleg manapság mikor már 60-ért kapsz olyan hardverrel állatott telefont ami lazán kielégíti egy átlag user igényeit.
Amúgy meg kedves Borg, fogtál -e már egy Nexus 6p -t a kezedben ? Mert az minden csak nem ótvar szar wc papírral körbetekert .... Amoled kijelző, leggyorsabb ujjlenyomat-olvasó, bitang kamera, fém ház, stb stb...
Nexusban meg sosem volt mediatek, az az Android One.
Utoljára szerkesztette: gabi89, 2016.04.18. 22:44:06 -
#34107 Pont ezt írtam, hogy nem unalmas, szórakoztató :) -
#34106 Mint irtam, pont leszarom, ha elobukkan a nevuk. Mindenhol elobukkan a nevuk, es nem tudom a minden topicban nalad mit takar, de a ~10 eves sg-s palyafutasom soran mondjuk olyan 3 topicnal tobben sztem hozza sem szoltam semmilyen kapcsolodo temahoz. Fel oldalnyi szoveget pedig valszeg osszesen nem irtam meg roluk - most is altalanosan a lenti benchmarkrol irtam a platformok kozott, az apple max mellekes szemleltetes kapcsan kerult benne szoba talan ketszer.
Az egyetlen biztos pont a topicban, hogy ha ugy adodik, hogy barmelyik hozzaszolasomban akar emlites szintjen leirom az apple nevet vagy reagalok barmilyen kapcsolodo hozzaszolasra - mint az iment - sosem birod ki, hogy szova ne tedd es be ne akard magyarazni a fentebbi baromsagot. Ami meg ha igaz is lenne (aminek amugy nem sok alapjat latom), akkor sem erdekelne a kutyat sem, foleg ketszazadszorra nem.
Most is egy hozzaszolasban jott fel emlites szintjen, es azota 5 komment errol szol, hogy miert kellett felhoznom. Mikozben amugy igen, megint nem is en hoztam fel. De ha en hoztam volna fel, akkor is mi lenne? Nem unalmas? -
#34105 Figyeld, mindjárt jön a ipari sztenderd, az ún. "nem én hoztam fel a témát". -
#34104 Ha valóban leszarnád, nem írnál minden topicban minden alkalommal fél oldalas szövegeket, ahányszor csak előbukkan a nevük :) Szórakoztató, úgyhogy nehogy felhagyj vele. -
#34103 Azért ez erős túlzás, hogy majd megveszem a Kínai szart, csak azért, mert gyorsan multitaskol. :D Amúgy pedig igen, ha kiadok ennyi pénzt egy telefonért, akkor ne laggoljon már a szoftvert, mint valami kínai csingcsang foson.
Amúgy miben kell még felnőnie a nexus sorozatnak egy samsunghoz képest? -
#34102 Pont leszarom az apple-t. Altalaban inkabb csak a tevkepzeteket akarom eloszlatni. Amibol mondjuk az apple haza tajan ugy tunik meglepoen sok van. -
#34101 "es vege a sztorinak"
Oké, de ezt magyarázd el a kis 15 éves páva tomikának, aki nem érti miért tölt újra állandóan az Asphalt amikor osztálytársa iPhone-ján ott folytatódik, ahol a kémia óra előtt bezárták. -
#34100 ilyesmi speedtestek kellenének. Bár költségesebb, de sokkal pontosabb
-
Borg #34099 Ja, csak kár hogy bármi más szempontból képtelen felnőni a samsungokhoz a nexus sorozat...
Remélem kiadnak majd valami kínai csingcsang fost, gar nélkül, mediatekkel meg valami ótvar lcd-vel, wc papírba burkolva, ami viszont baromi gyorsan fog multitaskolni :) Majd tapsolok mikor megveszed. -
#34098 Köszönöm, alátámasztottad a pontomat. Lehetsz Androidos és utálhatod mellette bármelyik gyártót is, mert esetleg nem szimpatikus az UI és UX, vagy a szoftvertámogatás, de lehet azért is mert rossz tapasztalataid vannak stb-stb. Sokkal nagyobb dealbreaker factorok vannak annál, hogy milyen gyorsan tudsz végigszaladni az összes appon a telefonodon. -
#34097 Azért jó, hogy van egy biztos pont a topicban - ha véletlenül előkerül az Apple, Skinnymantől lehet számítani egy wall of textre, ahol elmagyarázza :) -
#34096 Ez azert igy eleg erosen ferdites.
A platformon beluli appnyitogatos tesztnek meg valami ertelme van, mert joesellyel nagyjabol ugyanazok az appok futnak az eszkozokon (bar pl eltero android verzioknal ez sem biztos), igy tenylegesen kijon a rendszer+hardver kulonbsege. (es meg ott is egyszerre jon ki a rendszer + hardver kozti kulonbseg, igy sokszor ott sem konnyu csak az egyikre konkluziokat levonni) Platformok kozott sokkal kevesbe van ertelme a dolognak (pontosabban ertelme van hasznalhatosag szempontjabol, de edes keves a platformok kozti osszehasonlitas szempontjabol), mert garantaltan nem ugyanazok az appok futnak a ket cuccon, tobb app amit tesztelnek nem is letezik semmilyen formaban a masik platformon, es a legtobb app tele van platformspecifikus dolgokkal es optimalizaciokkal, ezen kivul meg tenylegesen multiplatform cimnel sem tudni, hogy mekkora az elteres az appok kozott belul, hogy mekkora gondot forditottak optimalizaciora az egyes platformokon, stb. Android-on vannak olyan appok, amik peldaul mindenkeppen ujraindulnak ha kilepsz beloluk, attol fuggetlen hogy mennyi ram-od van. Ergo egy ilyen tesztben legalabb ugyanannyira szamit, hogy a konkret appok hogy vannak megirva, mint.a platform ram kezelesi kepessegei ES a konkret hardveres kepessegek is (amiben az iphone peldaul mindig eros szokott lenni, eleg eros cpu, gpu, gyors nand van benne).
Szoval platformok kozott kb ugy lehetne csak relevans konkuziokat levonni ebbol, ha olyan appokat tesztelnenek, amiknel lehet tudni, hogy nagyjabol ugyanaz fut a hatterben. Peldaul webes appok lennenek jok ilyen szempontbol, mert azok jellemzoen mind webkit alapuak android-on es ios-en is. Amik amugy eleg ram gyilkosok is tudnak lenni, gyonyoruen ujra szoktak toltodni folyamatosan az oldalak iphone-okon tobb tabnal, mert egyszeruen fizikailag elfogy az a keves ram (amiben mindig evekkel le vannak maradva), es vege a sztorinak. -
#34095 Na most az utálat az irracionális dolog. Egy olyan témában, hogy melyik felület gyorsabb / nem töltöget újra a racionalitásnak kell döntenie, hiszen a tesztvideók is erről szólnak, nem? Ha A gyorsabb, mint B, akkor azt érdemes választani, és nem felülbírálni az ilyesmit holmi "rühellem" dolgokkal. -
#34094 Azért mert egyesek, mint például én rühellik az apple-t, meg a termékeik 95%-át.
Ez nem azt jelenti, hogy ne lenne jó androidos telefon. Amúgy pedig nexus 6-ot használok, ami azért nem egy samsung összehányt rendszer szint.
Utoljára szerkesztette: adam46, 2016.04.18. 10:21:34 -
#34093 Én az alapot szeretem, mert le lehet zárni, hogy bármit is nyomsz ne lépjen ki. MX Player ugyanúgy kilép, ha le van zárva :( -
#34092 Én MX player párti vagyok. -
#34091 melyik most a legjobb progi filmnézésre?
s7-re kellene -
#34090 UX-re gondolsz szerintem. A UI-ra csak ránézel és eldöntöd, hogy a dizájn és logika ami mögötte van a te ízlésedet tükrözi avagy sem.
De a lényeg: Jelenleg semmi sem veri az iPhone-t, ha a ram-managementről van szó. Semmi sem lesz gyorsabb, ha app-váltásról és "ramban tartott" alkalmazásokról van szó. Jóval gazdaságosabban használ kevesebb ramot, mint bármilyen, évről-évre combosabb számú GB-al ellátott Androidos telefon. Ezzel muszáj lesz egyet értened velem, ha úgy tényleg gondolod, hogy az általad linkelt speedtesteknek valóban van relevanciája. Csak nézd meg a fickó különböző tesztjeit, ahol az iPhone-t hasonlítja a többi flagshiphez. Ha ezek a tesztek valóban dealbreakerek, akkor mégis miért nem használ mindenki iPhone-t? Akkor miért nem használsz iPhone-t? Ugye érted, hogy hova akarok kilyukadni ezzel?
Utoljára szerkesztette: theone91, 2016.04.17. 23:20:50 -
#34089 Eelvileg napközben is ezt csinálod: ugrálsz appok között, és ezek a tesztek azt mutatják meg hogy mennyivel tobb idődet fogja egy készülék elrabolni egy nap mint a másik, azzal hogy Appok betöltésére vársz.
Ez tenyleg jelentős különbség tud lenni, amikor a 4 eves telefonomrol váltottam ujra nem hittem el milyen gyorsan nyílnak az appok, es hogy eddig mennyit kellett várnom. Sokszor villamoson is látok embereket akik rányomnak a Messengerre, majd elkezdenek beszélgetni a haverjukkal, fel perc mulva meg keg is nyílik az app.
Ami ebben a videóban van az viszont tenyleg nem számottevő. 10-20mp es különbség rohadtul nem számít. Ha perces különbség lenne akkor azt mondanám hogy Wow, de ez lokuki. -
#34088 Szerintem az a legjobb teszt, hogy kezembe veszem, és ha tetszik, akkor használom. -
#34087 Mondjuk az már tényleg valami, hogy az erősebb hardver ugyanakkora felbontás mellett (ergó nem 2szer nagyobb kijelzőt kell meghajtania) lényegesen lassabb. Most nem arról van szó, hogy melyiket veszik, hanem hogy a papíron erősebb a lassabb. -
#34086 Itt nem az eladásokat kell nézni, hanem a samsung igénytelen rendszerét. Ha ez a teszt hülyeség szerintetek, akkor melyik teszttel lehetne összehasonlítani egyik UI-t a másikkal? Kíváncsi vagyok rá...
Utoljára szerkesztette: adam46, 2016.04.17. 14:02:12 -
#34085 Ki kérdezte az eladásokat? Meg amúgy is szerinted a legjobb telefont veszik a legtöbben? Az LG sem panaszkodik mert nyereségesek, persze a samu nyomába nincsenek, de azt ők is tudják, hogy esélytelen. -
Borg #34084 Sőt, ha 3 napig nyitogatod meg az 1000 appot ami a telefonodon van (ki tudja miért), akkor lehet hogy 30 perccel is veri. És még mindig nincs a kanyarban sem a G5 a valós követelményeket, meg az eladásokat nézve. Akkor? -
#34083 Szinte minden nap így használom a telefon, van egy millió alkalmazás megnyitva és ha multitasking megy, akkor nem mindegy, hogy újratölti, vagy sem. Amúgy meg azért siralmas, mert harangozták, hogy mennyit javult a TW és így is 30 másodperccel veri a G5 -
#34082 cs 1.6 apk -
#34081 Így van. Most először vettem úgy új telefont, hogy nem néztem semmi ilyesmit. Nem érdekel, sosem tükrözött számomra semmi releváns infót, a telefon hasít, stabil, nem hagy sehol sem cserben és imádom. -
#34080 Sosincs elég energiám ahhoz, hogy felfogjam mi történik ezekben a speedtestetkben (amelyeket amúgy inkább speerrunoknak kéne hívni).
Amennyiben nem vagy krekk-kokain rajongó, sosem fogod az összes alkalmazást egyszerre megnyitni. -
#34079 mi ezen a siralmas? hányszor használod így a telefont? már ezeket az e-pénisz növelő Antutu és társait sem értettem, de ennek a tesztnek végképp semmi értelme... -
#34078 Ez még mindig siralmas:
-
#34077 Android N Dev Preview 2 Introduces New Camera UI, Lets You Take Photos While Shooting Video Again, And More [APK Download]
Google Launcher On Android N Dev Preview 2 Has Pinch To Overview And App Info When Dragging From The Home Screen
Android N Dev Preview 2 Adds A Sixth Full Importance Notification Setting Level -
#34076 wow -
-
#34074 Nvidia cucca mar tudja is: link
New Android N Developer Preview Build Includes 'Clear All' Button In Recent Apps List
Android N Dev Preview 2 Includes A New Style For Google Now Launcher Folders
Comparison: New Human Emojis From Android N Dev Preview 2 VS Old Yellow Blob Emojis -
#34073 Igeretes, kivancsi vagyok miket fognak tudni kihozni belole :)
-
#34072 N preview 2
* vulkan -
#34071 [Flash All The Things] April 2016 Marshmallow Nexus OTA Roundup
Play Games v3.7 Finally Enables Gamer ID And Automatic Sign-In For Everybody [APK Download]
USB-IF Goes To War Against Bad USB-C Cables, Announces Type-C Authentication Support
Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2016.04.13. 18:56:08