36194
-
#15183 "Egyedül a touchwiz ilyen bugos ótvar, semelyik másik gyári szoftverben nincs ilyen bug."
Pontosabban nem találtak. Gondolom ezt is javítani fogja a samsung. Elég gáz egyébként, de ennek köze nincs az androidhoz.
WP7et is lehetett fagyasztani egy smssel. -
#15182 "Nem de ha mondjuk mgszerzi a telefonod típusát, a telefonszámod, meg hogy hanyas verziójú szoftver van a telefonodon. És pl látja hogy samsungod van, és még nem frissítetted a szoftverét, megnézi a telefonszámod, és egy sms-el törli a telefonod teljes tartalmát. :D"
Egyedül a touchwiz ilyen bugos ótvar, semelyik másik gyári szoftverben nincs ilyen bug.
És nem SMS-sel hanem HTML kóddal lehet. Gondolom nem nyitogatsz mindenféle kétes szarokat.
"Vissza gyárira? Mert 3rd party app-nál nem lehet tudni, tökmindegy ki a fejlesztő meg hányan szedték le. (lásd apple példája, mind mind jól értékelt sokak által használt app)"
Nem. Smart Keyboardra. Internet jog nélkül nehezen lop el bármit is.
"Android is jelenti, csak ő első bekapcsolásnál ezt le is írja neked :)"
Adatokat gyűjt, de nem a komplett útvonalat jelenti kikapcsolt GPSnél.
"Nem is kell neki ezt megtennie, aki 3rd party romot tesz fel az így járhat. Nade, az hogy ennyire szét lehet egy romot szedni és testreszabni, szerintem elég nagy kockázatot jelent."
És akkor mi van? Aki használja vállalja. Aki meg nem akarja nem szedi szét.
"Nem egyszer találkoztam már olyan romal, hogy valami olyan app volt alapból belerakva, amit külön a saját romjához csinált a készítő. És működött is úgy, ahogy neki kell, csak ugye kitudja mit csinál a háttérben."
Szerintem kezeltesd magad, mert borzalmasan paranoid vagy. Vagy mondjuk nézd meg bluestacksszal wiresharkkal, hogy mit csinál egy-egy app a hálózaton.
Egyébként meg van program rootolt telefonhoz, amivel szabályozhatod a jogosultságokat. -
#15181 Helyesen: ídővel mindig kiderül, vagy nem.
Lehet egy cm romba épp nem kerül bele semmi (bár ki tudja, lehet csak jól elrejtik, ennyi munkát azért ingyen elvégezni, az adatokért pedig sokat fizetnek :))
De nem csak cm romok léteznek. -
#15180 "Ahhoz képest, idén februárig nem igen csinált semmi ilyesmit."
Nem látom ebben a problémát.
"Egy app attól még lehet jó, hogy közben mondjuk adatokat gyűjt, így pozitívra értékelik"
Nem, a turpisság mindig kiderül. Én úgy tudom, hogy a hozzáértők "belenézhetnek" az appokba.
"Nem is kell neki ezt megtennie, aki 3rd party romot tesz fel az így járhat. Nade, az hogy ennyire szét lehet egy romot szedni és testreszabni, szerintem elég nagy kockázatot jelent."
Szerintem meg nem. Elképzelhetetlennek tartom, hogy egy hivatalos CM ROM-ba bármi "rossz" kerüljön. Másik mondatra pedig azt tudom mondani, hogy én még nem találkoztam olyan dologgal aminek ne lettek volna gyenge pontjai vagy hátrányai. Az Android moddolhatósága lehet előny és hátrány is mint ahogy egy autó lehet hasznos szállító eszköz vagy elgázolhatjuk vele az embereket is. -
#15179 Külön hsz-be írom, mert nem kapcsolatos a korábbi témával:
Akinek nagy képernyős telefonja van (4,3"+)
Annak ajánlom kipróbálásra a paranoid android nevű jóságot (fatal hsz-e után jutott eszembe a neve :D)
De hogy miért is ajánlom? Mert egy hibrid tablet/telefon/phablet kezelőfelületet kapunk. És ekkora képernyőnél már használható a dolog elég jól.
Pár kép:
(sw gombok természetesen kikapcsolhatóak...)
-
#15178 Huha, ez hosszu lesz :DD
Szóval fatalnek válaszolva.
"Először is gratulálok, linkelsz egy képet, amin egy olyan cég "felmérése" van, aki ebből él, tehát érdeke ezt szajkózni :D"
Tökmindegy milyen felmérést tesz be az ember, aki készítette valószínűleg abból él.
De ha nagyon szörszálat akarsz hasogatni, akkor tessék, ITT egy független valami, ami több vírusírtót vetett össze, szerintük még több is volt, mint a kép szerint. (valószínűleg a trend micro nem tudta az összeset detektálni akkor)
Akkor ugye ez már nem szorul magyarázatra ugye? Vagy nyílván ez az oldal is hazudik...
Látszik úgy írsz vissza, hogy a cikket el sem olvastad. A következő appok lopták az adatokat az apple telefonokon:
Foursquare (Email, Phone Numbers no warning)
Path (Pretty much everything after warning)
Instagram (Email, Phone Numbers, First, Last warning)
Facebook (Email, Phone Numbers, First, Last warning)
Twitter for iOS (Email, Phone Numbers, warning)
Voxer (Email, First, Last, Phone numbers, warning)
Ezek hozzáférnek androidon is kb ugyanazokhoz (illetve az androidos más néven, hasonló funkciót ellátó appok), mint az apple termékén. De a fejlesztők nyílván úgy voltak vele, hogy az androidosoktól ne lopjunk, maradjunk csak az apple usereknél, pedig megtehetnénk, hogy 2x annyi embertől gyűjtjük be az adatokat :DDDD
"Azonnal cserélem le :)"
Vissza gyárira? Mert 3rd party app-nál nem lehet tudni, tökmindegy ki a fejlesztő meg hányan szedték le. (lásd apple példája, mind mind jól értékelt sokak által használt app)
"Az egész a Playen való appokról indult, hogy hogy jön ide a warezolt app azt nem tudom, de bizonyára majd ezt is kimagyarázod valahogy.
Aki warezolt vackokat telepít, az vállalja a kockázatot."
A warezolás onnan jött, hogy narxis szerint nem az android az a platform, ahol a legegyszerűbb vírusokat elszórni. És ehhez kapcsolódóan írtam, hogy márpedig androidon a warezolás arányi is magasan a legnagyobb. Így mégkönyebb dolguk van a srácoknak, akik gépelik a rosszindulató kódokat. (btw nem csak saját eszközüket fertőzhetik ezzel meg a juzerek)
"Persze :D És már viszi is a bankkártya adatokat a walletből. Ne légy már nevetséges."
Nem de ha mondjuk mgszerzi a telefonod típusát, a telefonszámod, meg hogy hanyas verziójú szoftver van a telefonodon. És pl látja hogy samsungod van, és még nem frissítetted a szoftverét, megnézi a telefonszámod, és egy sms-el törli a telefonod teljes tartalmát. :D
"Az IOSben meg a WP7ben meg gyárilag ott a hátsó ajtó, gondolom az nem probléma, hogy a komplett GPS adatokat jelentette az iphone. :D"
Android is jelenti, csak ő első bekapcsolásnál ezt le is írja neked :)
wp7-nél pedig telefon nyomon követése ki/be kapcsolható. És te magad is tudod nézni hol van épp a telefonod. (alapból off-on van amúgy...)
skinnyman:
"A nevjegyzekhez pedig nem fernek hozza programok ha nincs ra permission-juk."
A fentebb felsorolt programok nagyrészének van hozzá engedélye, és igen sok ember használja őket :)
Narxis:
"WP-re csinált az AVG, de az MS leszedte market place-ről(vagy nem tom minek hívják) és gondolom nem engedi, hogy csináljanak ha egyáltalán akar valaki azon a platformon ezzel foglalkozni..."
Fölösleges, annyira el vannak szeparálva egymástól a dolgok, hogy nemsokmindent tudnak kiszedni külső appok a telefonodból. Illetve a vírusírtó sem tudná megvizsgálni az appokat.
"Igen, ellenőrzi a Google mert ha nem csinál semmit akkor meg azért cikiznék."
Ahhoz képest, idén februárig nem igen csinált semmi ilyesmit :D
"Persze én mint sokan mások is, nézem az értékeléseket is, sose találkoztam még olyan appal ami ne lett volna értékelve. Olyat láttam amin kevés volt, de volt. Megnéztem mire kér engedélyt és telepítettem."
Egy app attól még lehet jó, hogy közben mondjuk adatokat gyűjt, így pozitívra értékelik :)
"De még egyszer mondom, ne a Google-nek kelljen már megvédeni a ROMolgatókat."
Nem is kell neki ezt megtennie, aki 3rd party romot tesz fel az így járhat. Nade, az hogy ennyire szét lehet egy romot szedni és testreszabni, szerintem elég nagy kockázatot jelent.
Nem egyszer találkoztam már olyan romal, hogy valami olyan app volt alapból belerakva, amit külön a saját romjához csinált a készítő. És működött is úgy, ahogy neki kell, csak ugye kitudja mit csinál a háttérben. -
#15177 Handcent SMS
Átkonvertálja a beírt szöveget SMS kompatibilissé, így nem fogsz 3-mat küldeni egy nyavalyás "á" miatt ("à"-t rak a helyére)
Nekem a beépített alkalmazással nem sikerült soremelést használni, azonnal küldte az üzenetet. A Handcenttel lehet soremelést bevinni. -
#15176 van 12 is, szerintem tutko. -
bence19940611 #15175 Fifa 13 fog érkezni androidra? -
#15174 Na végül sok huzavona utána boltban (is) az általad ajánlott készüléket vettem(Huawei..). Köszönöm a segítséget, és ha nem vagyok túl pofátlan szeretnék még 1 segítséget kérni mindenkitől:
Új vagyok az androidos telefonok világában így elsőre ajánlanátok nekem pár dolgot amire érdemes figyelni meg pár szoftvert amit érdemes beszerezni? Köszöntem előre is! -
#15173 ..|.. :D -
ktomi22 #15172 figyelmetlen lotyo :D -
#15171 Sorry, nem figyeltem a smilekat. :D -
ktomi22 #15170 talan nem erezted a hulyulest.. na mind1... szal ha komolyan vetted akk sry.. -
#15169 Hat jah, csak nem mindenhol 2 ev, illetve a legtobb helyen nem 2 ev... -
#15168 Mondjuk a Nexus7-et bárhonnan rendeled van rá gari. ASUS gari mindenhol érvényes :) -
#15167 Eredetileg 90k-ra terveztek, ahhoz kepest ez meg egeszen turheto. Kint Angliaban atszamolva 70k, de arra csak 1 ev garancia van, erre meg 2, szoval Angliahoz kepest effektive +10k +1 ev gariert. Szoval a szokasos magyar arakhoz kepest ez meg egeszen turhetore sikerult. -
#15166 Talán azért drágább, mert nincs rá akkora kereslet a szar fizetések miatt. Meg azért, mert nálunk a legmagasabb az áfa. Meg azért, mert magasak a bérköltségek is. Meg azért, mert.... -
#15165 sok a cumo...vettem egy sd karit a telóba.
32Gb 6090ft-ért az szar? -
Chris Lowe #15164 Mm elkezdi árulni a nexus tabletet, a 16gb-osat laza 80ezerért. Van sony xperia tablet is 9,4 colos 140ezer.
Finom...
Esküszöm ezeket azért árulják, hogy tudjuk hol a helyünk...nekünk a myaudio, concorde készül a csúcsmodellek olcsón csak nyugat eu/amerika/Japánban kapható. -
#15163 Azért mert az a legnépszerűbb platform ezért mindenki azon akar meggazdagodni. :D Azt tudom, hogy már OSX-re van egy csomó vírusirtó is, lehet iphone-ra nem engedi az Apple mert marketing fail lenne az ő szemszögükből.
WP-re csinált az AVG, de az MS leszedte market place-ről(vagy nem tom minek hívják) és gondolom nem engedi, hogy csináljanak ha egyáltalán akar valaki azon a platformon ezzel foglalkozni...
Igen, ellenőrzi a Google mert ha nem csinál semmit akkor meg azért cikiznék. Én csak azt tudom mondani, hogy mint android user sose futottam bele vírusba, híreket olvastam, hogy állítólag ilyen meg olyan vírus adobe flash playernek álcázva volt Google Play-en, valahogy hozzám sose jutott el pedig epekednék már rá...
Persze én mint sokan mások is, nézem az értékeléseket is, sose találkoztam még olyan appal ami ne lett volna értékelve. Olyat láttam amin kevés volt, de volt. Megnéztem mire kér engedélyt és telepítettem.
Ezek az elemzések meg olyanok amilyenek. Te dolgod ha hiszel ezeknek, én a saját szememnek hiszek.
"csak belepakolnak még pár extrát. Ezeket is rengetegen használják."
Ez olyen mint amikor egy focista arra panaszkodik, hogy megrúgták a lábát. Ez ezzel jár. Benne van a pakliban. Aki felteszi legelsőnek a legújabb home-made ROM-ot az vállalja a kockázatot. Emlékszem xda-n pár hónapja valaki csinált egy olyan Defy ROM-ot amiben a ROM Toolbox app teljes verziója volt integrálva, asszem kb. pár órát volt fent de leszedték mert wareznek minősült. De még egyszer mondom, ne a Google-nek kelljen már megvédeni a ROMolgatókat. -
#15162 Koszi, de regota tudok rola, erre utaltam is. Technikailag lehet hogy kozponti ellenorzes, de mivel csak egy automatizalt atszuresrol van szo, nem hasonlithato azokhoz a boltokhoz ahol manualisan egy hetig vizsgaljak az appokat (es kenyukre-kedvukre vissza is dobhatjak oket), ezert nem vettem bele ebbe a kategoriaba.
Igen, sok olyan is van. Aki olyat rak fel, nyilvan vallalja a kockazatat. A kozossegi fejlesztesu nyilt forraskodu ROM-okban pedig sokkal inkabb megbizok, mint egy egy ceg altal fejlesztett zart ROM-ban, akar pl egy Windows-ban van amibe olyan trojait rejtenek amit csak akarnak, es soha nem derul ki, lasd: CarrierIQ esete, ami pl egy CM ROM-ba soha nem kerulne bele.
A nevjegyzekhez pedig nem fernek hozza programok ha nincs ra permission-juk. -
#15161 Kettő darab kommentet írtam (evvel együtt hármat), óriási spam.
Nem mellesleg jelöli a kedvenceknél, hogy hány új hsz jött. Gondolom, aki követi a topicot elolvassa az összes kommentet.
Amúgy valószínűleg a data/data/csomagnév mappába menti valahol, amihez ROOT nélkül nem férsz hozzá. -
ktomi22 #15160 fatal öösszeszpannolod a forumot :D aztan nem valaszolnak nekem :D -
#15159 "A apple névjegyzékloposdival kapcsolatban, az ott felsorolt programok nagyrésze androidra is elérhető, és ugyanúgy hozzáférnek a névjegyzékedhez."
Ezért kell a gyárit használni, ha ennyire paranoid vagy. :)
Az IOSben meg a WP7ben meg gyárilag ott a hátsó ajtó, gondolom az nem probléma, hogy a komplett GPS adatokat jelentette az iphone. :D -
#15158 Először is gratulálok, linkelsz egy képet, amin egy olyan cég "felmérése" van, aki ebből él, tehát érdeke ezt szajkózni :D
"nagyrészébe le van cserélve a gyári bill. Így a legkönyebb adatot lopni :D"
Azonnal cserélem le :)
"Arról ne is beszéljünk, hányan telepítenek warezolt appot (bizonyítja a sok fajta blackmarket app is). Azokról ne is beszéljünk, mennyire egyszerű velük összeszedegetni az adatokat"
Az egész a Playen való appokról indult, hogy hogy jön ide a warezolt app azt nem tudom, de bizonyára majd ezt is kimagyarázod valahogy.
Aki warezolt vackokat telepít, az vállalja a kockázatot.
"Egyébként elég azt ellopniuk, hogy milyen telefonod van, milyen szoftverrel. Onnantól kezdve már tudják milyen sebezhető pontjai vannak a telefonodnak."
Persze :D És már viszi is a bankkártya adatokat a walletből. Ne légy már nevetséges.
-
ktomi22 #15157 [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1194285761&no=15134]#15134[/URL] valaki .. valakiiii .. :S -
#15156 Ha pedig visszagondolok,akkor androidon pl mindenféle engedély nélkül a fotókhoz fért hozzá 1-1 app, amiket simán letudott magának menteni. -
#15155 ha ez nem igaz, akkor miért csak androidra vannak antivirus programok, a többi mobil platformra miért nincsenek? :D
Illetve idei év elejétől miért kezdte a google is ellenőrizni a felkerülő appokat, biztonsági szempontból? (bouncer néven fut a dolog ha érdekel esetleg)
De mivel nincs kijátszhatatlan védelem, így ez sem 100%-os védelem. Elemzések szerint 40%-os védelemet nyújt. Tehát, a vírusok több mint felét ez sem detektálja.
#15154:
Nekedis mondom, a play stor is központilag ellenőrzött február óta.
Custom rom-oknál nem a carrieriq volt a példa, az a gyári romoknál volt :)
Az ok, hogy nyílt forráskódú a romok nagyrésze. De rengeteg az olyan rom, amit a nagyokból (cm, aopk) csinálnak, csak belepakolnak még pár extrát. Ezeket is rengetegen használják.
A apple névjegyzékloposdival kapcsolatban, az ott felsorolt programok nagyrésze androidra is elérhető, és ugyanúgy hozzáférnek a névjegyzékedhez. -
#15154 Mivel kozpontilag nem ellenorzik az appokat, vakon feltenni egy programot kb olyan mint windows-ra letolteni egy exe-t es futtatni, azzal a kulonbseggel, hogy Android-on a permission-oknal azert latod hogy egyaltalan mit tudhat megcsinalni, illetve hogy idonkent atscannelik oket es a virusos programokat azert kiszurik.
Csendben hozzateszem hogy Android-on is letezik kozpontilag ellenorzott bolt, peldaul az Amazon Appstore ilyen, aki paranoias, az telepithet peldaul onnan programokat. De aki esszel telepiti a dolgokat, megnezi az engedelyeket elotte, a fejlesztot, a visszajelzeseket, nem nagyon van semmi szukseg virusirto vagy barmi hasonlora, akkor sem ha Play-rol telepiti a dolgokat. Tovabba hozzateszem hogy az emlitett kemprogram (CarrierIQ) pl a totalisan zart iPhone-okra is telepitve volt, szoval iszonyatosan rossz pelda arra amit mondani akartal a custom ROM-okrol. Arrol nem beszelve hogy az osszes nagyobb custom ROM (CyanogenMod, AOPK, stb) teljesen nyilt forraskodu, igy igencsak nehez lenne bennuk elrejteni barmi kartekonyat, plane hogy minden egyes valtoztatast ami belejuk kerul, tobbnyire egy teljes kozosseg ellenorzi.
Tovabba hozzateszem, hogy a kozponti ellenorzesen is atcsusszanhatnak finomsagok, ezen a videon a faszi pl egy Appstore-ban kozpontilag jovahagyott programjaval tudott tetszoleges kodot futtatni Apple eszkozokon. (az Apple reakcioja egyebkent ahelyett, hogy megkoszontek volna hogy talalt egy tatongo biztonsagi rest, az volt, hogy kirugtak a fejlesztoi programbol - tipikus Apple.) Vagy peldaul erdemes emlekezni arra a botranyra is, amikor kiderult, hogy egy rakas program iOS-en ellopta a teljes nevjegyzeket es privat szerverekre feltoltotte azt, barmifele engedely nelkul. Es ezek is mind atmentek a kozponti ellenorzesen. Mellesleg ilyesmi Android-on pl nem tortenhetett volna meg, ahol ha az alkalmazasnak nincs engedelye pl hozzaferni a kontaktokhoz, az nem is fog tudni. (ezert ordas nagy baromsag amit mondasz, hogy konnyebb android-on adatot lopni, mint mashol) Mellesleg az osszes tobbi zart platformra is mind letezik malware, nincs kivetel. -
#15153 Ez egyszerűen nem igaz. Vírussal én még nem találkoztam, de a környezetemben se élők se, pedig imádok appokat telepíteni, ami megtetszik(legyen booster, tuning, wifi hack, theme, live wallpaper akármi, játék) azt mind telepítem. Még vírusirtóm is van, de nem azért mert be vagyok fosva hanem mert érdekel, hogy milyen beállítások vannak benne, mit csinál, hogyan működik, tényleg leterheli-e a rendszert, mennyi energiát fogyaszt, ér-e valamit stb. :D Most épp Kaspersky van... Az engedélyeket megnézem azért de csak a nagyon gyanúsak tűnnek fel mert nem vagyok expert.
Még nem láttam egyszer se jelezni. Ezek a sok vírus van androidon dumák csak a vírusirtó cégek érdekei. Meg akarják lovagolni az android népszerűségét. -
#15152 S3 Mini szivargasok
Ugy tunik nem csak kisebb lesz azert hanem gyengebb is, hat igy annyira nem lenne eros eresztes, de aki kicsit akar venni annak talan tenyleg jo lehet. -
#15151 milliószor könnyebb androidon adatot lopni, mint más platformon. Nem véletlen más platformokra szinte nincs is vírus/kémprogram. Még ha akarnál sem tudnál feltenni ilyeneket más platformon.
-
Egyébként a legkönnyebb attól lopni adatot, aki ért hozzá. Pl te értesz hozzá ugye? Gyári rom van a telefonodon? (ahogy nézem nem)
Szerinted egy romba beépíteni, mekkora munka, hogy küldje az adataidat? Valószínűleg a büdös életbe nem jössz rá. Már eleve a főzött romok nagyrészébe le van cserélve a gyári bill. Így a legkönyebb adatot lopni :D
Vagy nehogy aztmond, hogy te átnézted a kódsorokat mielőtt feltetted a romot, és minden egyes telefonról kimenő csomagot figyelsz
Arról ne is beszéljünk, hányan telepítenek warezolt appot (bizonyítja a sok fajta blackmarket app is). Azokról ne is beszéljünk, mennyire egyszerű velük összeszedegetni az adatokat.
Egyébként elég azt ellopniuk, hogy milyen telefonod van, milyen szoftverrel. Onnantól kezdve már tudják milyen sebezhető pontjai vannak a telefonodnak.
Általába szoktatok ide betenni ilyen szép nagy képeket, az android növekedéséről, market növekedéséről stb, de azért van ilyen is (ezeket valahogy hanyagolják itt általában...):
Ha pedig maga a szolgáltató teszi a romba a kémprogramot, akkor már tényleg nagyon egyszerű a hackerek dolga. Csak össze kell gyűjteniük az adatot, amit a program kinyer a telefonunkból. -
#15149 Ez nem fér hozza jelszavakhoz es nem gyári appokat adataihoz.. Ha olyan barom vagy, hogy minden szemetet feltelepitesz es meg sem nézed mihez kér jogot, akkor megerdemled. :) -
#15148 pont elég baj az, hogyha ellopja a kontaktlistámat :D
Amúgy ha jóltudom EHHEZ sem kell root. Így miért kéne más hasonló appokhoz? -
#15147 Van olyan program, amivel beállíthatom, hogy melyik napon hánykor rakja rezgőre a telefont, aztán vissza rendes hangra? -
#15146 Meg nem is mindegy, hogy pistike fingóappja, vagy az epül lopja a személyes adataidat -
#15145 Úgy kellene feltenni a kérdést, hogy mit tud úgy ellopni, hogy ne vegye észre a user? Google fiókba belép? Figyelmeztetni fog rá a Google. Telefonszámok, sms-ek, mobilnet használatára meg a szolgáltató is figyelmeztet.
Az, hogy Androidon könnyebb lenne ellopni bármit is egy hatalmas ordas nagy baromság.(szvsz) -
#15144 *ne rootolja a telefont.