36194
-
#15423 Az én ismeretségi körömben lévő droid-felhasználók oroszlánrésze meg sem tudja mondani, hogy milyen verziójú a rendszer fut a telefonján, azt már pláne nem, hogy kb. milyen a benne lévő CPU-GPU vagy SoC, és le is szarja mikor megveszi a vörösnél a kéknél vagy a magentánál. Aztán képes egy hatalmas rant-et lenyomni és elhordani mindennek a Google-t, amikor nem megy az Asphalt vagy a Shadowgun a telefonján.
A legjobb viszont az appok értékelésénél a jómagyar bipolaritás. Valami apróság böki a csőrét a legutóbbi frissítés után: "FOS! Egy csillag"...
Rengetegszer csak egy illetve öt csillagos értékelések vannak, képtelenek ezen belül értékelni. Úgyhogy úgy gondolom, hogy az átlag Android felhasználó nem tudatos. Inkább meggondolatlan és a tudatos közt lehet valahol a nagyátlag... -
#15422 Remélhetőleg a technika fejlődésével egyre olcsóbban lesznek jó ár/érték arányú androidos telefonok.
Ha pedig egy-egy alkalmazás használata örömöt okoz a tulajdonosának akkor talán lesz igénye arra,hogy jobban belemélyüljön a témába. -
#15421 Erről az egyik népszerű játék fejlesztői azt mondták, hogy nem akkora probléma mint ahogy az a köztudatban van. Az androidos telók többségére nem olyan nehéz megírni a játékot, volt mellé egy táblázat szerűség is színekkel jelölve, hogy mekkora részt fed le asszem gyártók alapján(?), csak nem jut eszembe, hogy melyik játék fejlesztői nyilatkozták ezt... ha valaki tudja linkelje már. -
#15420 nem optimalizálják jobban, csak kicsit több a dolguk, iphone esetén 6 telefonra kell optimalizálni, android viszont kicsit megnehezíti a dolgukat a millio+1 felbontással, különböző telefonnal, sok-sok gyenge hw-vel. Sokkal jobban kell figyelniük, hogy mindent kihozzanak a játékból, minél több embernél fusson. -
#15419 Fene tudja lenne-e több app, de fagyipénznek jó lenne akár donate verzió az ingyenesekből is. Van olyan magyar app amiért egy jelképes (~200 huf) összeget kifizettem volna, de nem lehet. Ráadásul így a legtöbb magyar appban a kínai bazárra hajazó reklámok vannak, mert abból akar a fejlesztő némi pénzhez jutni, ezt én inkább kerülöm, mivel nem lehet pénzért eltűntetni, nem idegesítenék vele senkit, és szerintem marha ronda is. Persze sokan trükköznek evvel is hogy a reklámokat közvetlen az irányítás közelébe teszik pl. játéknál, akkor többször nyomnak mellé, röhejesnek találom ezt.
A kommentekre: A googlet ismerve lassan, az új dev console is még mindig fejlesztés alatt. Meg lehet nézni, de még mindig nem lehet elérni az összes funkciót, bár legalább az error report már nem csak a régi designban látszik. Igazából a design változásán kívül semmi új dolgot nem látok benne. Persze lehet, hogy azok a cuccok a fizetős dolgokhoz kapcsolódnak, ami meg nálunk ugye nem elérhető. :) Azt észrevettem, hogy mindenféle pénzügyi kimutatást tudna mutogatni, de lehet, hogy ez már benne van a régiben is. -
#15418 Jah, azt nem vágom miért nem lehet innen fizetős cuccot feltenni. Lenne jó pár színvonalas magyar app.
A kommentekre válasz pedig biztos ki lesz terjesztve mindenkire, csak kérdés, hogy mikor? -
#15417 Chrome van iPhonera nem? -
#15416 Annak is elsődleges az ár, akinek galaxy s3-a van, de azt sem tudja, hogy alkalmazást lehet rá tenni? De s3 helyére bármilyen felső kategóriás telefont írhatnék. Rengeteg ilyen van.
A Google szolgáltatások nagy része más platformon is elérhető.
Naptárban szinte biztos vagyok, a mapsnél sokkal jobb navik vannak (persze én is használom, mert jó), a readerre is millió alternatív cucc van, a gyári pl. egyenesen egy fostenger.
Chromeot sem használok, Gamil kliens is biztos van, youtube dettó. Szóval ez nem hiszem hogy sok embernél szempont.
A legtöbb átlaguser azt sem tudja, hogy ez mind google szolgáltatás vagy, hogy az android google termék. Nem az ide és a mobilarénára írogatókról beszélek persze.
Az átlag user vagy így vesz telefont:
- látta az ismerősénél és tetszett neki (külső, vagy belső, mindegy)
vagy
- bemegy a mobilszolgáltatóhoz mond egy árkeretet és választ (általában külső alapján) azok közül amit ott elé tolnak. -
#15415 Az a baj, hogy sokszor a hülye kommentek miatt valaki nem tölti le. Válaszolni meg nem lehet, csak a kiemelt fejlesztőknek. Remélhetőleg ez hamarosan változik.
Meg az is jó lenne, ha több országból lehetne feltenni fizetős cuccot. -
#15414 A többségnek elsődleges szempont az ár ezért az se nagyon érdekli őket,hogy milyen oprendszer van a telefonjukon.
Viszont van egy réteg aki tudatosan választja az androidot mert vele kapja a számtalan,ingyenes google szolgáltatást. pl:
-Naptárat
-Google+t
-Mapst
-Navigációt
-Gmailt
-Readert
-Chromeot
-Picassát
-Talkot
-Driveot
-Musicot
-Youtubeot
Ha valaki egy darab alkalmazást nem tölt le csak ezeket testre szabja és belakja akkor egy nagyon jól használható telefont kap. -
#15413 Jah, magyarnál igen, de ha angolra váltok akkor mindenhol van.
Na meg sok a lusta ember, én letöltöttem már legalább ezer appot, de kb. 10 kommentet írtam. Azért nem írok kommentet mert nekem nem tetszik egy app, ha technikai probléma van akkor írok vagy ha javaslataim vannak. Technikai problémát e-mailben is el szoktam küldeni de mivel custom ROM-ot használok nem nagyon válaszolnak vagy ha rendesek visszaírnak, hogy bocs de azt nem támogatom stb. -
#15412 Igen alacsony a kommentelők száma még a fizetős appoknál is.
Az én appomat pl. közel 20 ezren töltötték le, 125 értékelés van, és ennél is kevesebb komment. Számold ki milyen arány ez :) -
#15411 A tudatosságnak több vetülete van. Pl. az hogy megnézi, hogy mit vesz meg vagy ingyenes appoknál ahogy írtad hagy egy kommentet. Ahhoz képest, hogy mennyi android user van a hülye kommentek száma alacsony.
Aki nagyon hülye és egy bizonyos célra használja az androidos telót, pl. olcsó navi, vagy Viber/Skype-al spórolni a telefonszámlán az nem nagyon töltöget.
Ezért mondják hiába, hogy sok a fingós app szintű alkalmazás Play-en, az egyszer felkerül, leértékelik és többé rá se néz senki. Ez is tudatosság. -
#15410 Na azért ez egy oltári baromság. Az android userek nagyrésze azt se tudja mi az a droid, milyen oprendszer van a telefonján. Van aki a playt se indítja el sosem, nem tudja mi az.
Aztán van a másik réteg, akiket láthatsz a commentelők között. 5 csillag és beírja, hogy szar :D 1 csillag mert nem tudja hogy kell elindítani a billentyűzetszótárat.
1* mert nem tudja mire valók a power-upok, pedig van egy baszott help gomb a főmenüben, ahol le van írva.
Szóval a nagyrésze nem tudatos vásárló. Persze valószínű több van, mint az iPhone vásárlói között, de azok között is van sok, aki azért vette, mert neki az felel meg. Ettől még nekem nem kéne, de az egy dolog :) -
#15409 ? -
#15408 "android userek tudatos vásárlók"
LOL. -
#15407 Jön az, de az androidos verziót sokkal precízebben megcsinálják, jobban optimalizálják mert tudják, hogy az android userek tudatos vásárlók. -
#15406 One X+ al mi a baj? -
#15405 "We haven’t forgotten about our many Carma fans that have Android devices either. We are currently putting the finishing touches to the Android version and we are on target for release by the end of 2012/early 2013. We will also be offering the same ’24 hours free’ promotion that we have done with our iOS version! So keep an eye on Carmageddon.com and your emails for further news in the future!" -
#15404 almára már van ingyen Carmagedon, jöhetne már droidra is :D -
#15403 Anno ez konnyu (konnyebb) volt, ma mar szinte keptelenseg. Meg is latszik a penzugyi eredmenyeiken. Bar teny hogy ebbe a keszulekbe apait-anyait beleadtak. -
#15402 illene már htc-nek kiadni megint egy újabb mindentverő, évekig helytálló telefont.
Ezen már elgondolkodnék, hogy lecseréljem-e a hd2-t. -
#15401 Van olyan Telefon 100-120 feletti árkategóriában ami nem veri az iPhone 5 kijelzőjét? -
#15400 A T-mobile válasza elvileg, de sehol nem közölték le (média), szóval tekintsük inkább félhivatalosnak.
Mondjuk aki egy kicsit is ért hozzá, már a megjelenés napján feltolta flashtoollal és használja azóta is. -
#15399 wow -
#15398 Emögött mindenki elbújhat :) -
#15397 Amugy HTC J Butterfly a neve.
Hardverre ranezesre legalabb 2-szeresen ver sok most megjelent (vagy meg meg sem jelent) csucsmodellnek kikialtott okostelefont, sok konkurensnek szerintem evekig nem lesz olyan telefonja ami akar csak megkozelitene ezt. -
#15396 Mint a kepen is latszik, teljesen kenyelmesen elfer egy kezben, es siman becsuszik egy atlagos zsebbe is. Akkor meg miert ne?
Itt van rola amugy kepek, video
Iszonyatosan elveri az iPhone 5 kijelzojet :) -
#15395 Sima minire is jön decemberben? Ez hivatalos vagy csak pletyka? -
#15394 Nem tudom a 330-at honnan vetted, gondolom az Apple ezt mondta amikor az iPhone-nak pont annyi volt, persze az iPad-nel mar a 260-ra is ugyanezt mondtak, szoval valajoban semmit sem er amit mondanak, a valodi retina felbontashoz nem sok koze van egyiknek sem, max ha a holdrol nezed.
Valodi szakerto szerint 12 inch-rol nezve 477 ppi lenne a retina, 8 inch-rol nezve pedig 716. Link
300 felett persze azert mar eleg jo a kep, de a valodi retina felbontashoz joval tobb kell. -
#15393 Java kell hozzá, legalább alapszinten. -
RYO21 #15392 Ha androidra szeretnék feljelszteni, akkor először a java nyelvet kell megtanulnom, vagy egyből nekiugorhatok az android fejlesztéshez? -
#15391 A lényeget kihagytad: 1080p 440ppi-s Super LCD 3 van benne, amit majd Japánon kívüli termékekbe is beleraknak.
Mondjuk 440ppi-nek nem tudom mi értelme van, elvileg 330ppi is már bőven az a határ, ahol nem látsz pixeleket szabad szemmel. -
#15390 aszfalt 7 be jön két autó :D
-
#15389 Ikonból pl. nem fér el több, mert nagyobb képsűrűséghez nagyobb ikonokat tölt a droid, widgeteknél dettó. Egyedül netezésnél érhet valamit, de sokat ott sem ugyanúgy nagyítanod kell, meg görgetni, szóval teljesen mindegy. -
#15388 például nem kell annyit görgetni, több sor elfér a kijelzőn. amúgy nem tudom nektek mekkora zsebeitek vannak, de nekem a 4.7" minden gond nélkül elfér, az 5" az meg már annyival nem nagyobb... :D -
#15387 Jó az... Mire is? Zsebben már nem fér el rendesen, ráadásul két kéz kell a használatához. -
#15386 jó az a méret, kényelmesen elfér minden a kijelzőn -
#15385 Pfff, minek gyártanak ennyi ping-pong ütőt? Tényleg ekkora az igény rá?
5col... kéne a faxnak! -
#15384 Ha T-s updatere vársz, akkor lehet hónapok is lesznek azok. Mini Prora júniusban (vagy júliusban már nem emlékszem) jött ki az ICS (azóta már jött egy update is), a T decemberre ígérte :D