36194
  • Dodo55
    "két amúgy nem számításigényes feladat többszálasításának a szinkronizációja eszi el a CPU időmet"

Na, itt nem voltam elég konkrét. Szóval egy szálra programozásnál a programozó szabja meg a függvényhívások sorrendjét(így azok valóban olyan sorrendben kerülnek feldolgozásra, ahogy sorba vannak rakva, szabályozható a folyamat, a kis teljesítményigényű háttérfolyamatoktól most tekintsünk el, még ha néha-néha nekik is jut egy kis processzoridő, de az nem sok vizet zavar), míg két logikai szál egy fizikai szálra kényszerítésénél a processzor ütemező előre ismeretlen sorrendben szúrogatja be az egyik utasítássorba a másik utasítássor elemeit, a végső sorrend így realtime outputhoz nem optimális lehet (és lesz is nagy terhelésnél).
  • DarkSector
    Bazd, amit írtam hogy megegyezne a 2 gép azt arra írtam bazzeg hogy a pc-n ha lenne emulátor a rá írt játékok emulálásához nem kellene sokkal durvább hardver.
    Istenem..

Látom már fáradtak vagytok.

Ahogy előttem idézték ennyivel zárjuk is a témát, mert nehéz úgy írni ha nem figyeltek mire válaszoltok. :)
  • [HUN]FaTaL
    Rögtön sikerült elírnom egy mondatot:

Szóval ne keverjük az OS szálakra bontását a CPUéval. Nem véletlen van az összes alkalmazás két threadre osztva (Update, UI) alapból androidon is, api level 1 óta.
  • [HUN]FaTaL
    "Ha már itt tartunk, nekem pl egy C# könyv példája adott elég tiszta képet arról, mire is ajánlott a többszálasítás (akár software-esen): hogy a GUI reakcióképes maradjon"

Ennek semmi köze a többmagos rendszerekhez, ne keverjük az OS szálkezelését, az oprendszerével, threadek már winnt4-en is voltak.

#15697:

Lássuk csak:

"X360 és PS3 ugyanolyan, vagyis ha menne az egyik akkor menne a másik is, egyedül abban van eltérés hogy a PS3 opengl-es míg a BOX directx-es."

Ez komplett idiótaság, teljesen különböznek, MINDENben. Architektúrától kezdve szoftveren át, mindenben.

A mondat második fele: A PS3 nem natív opengl.

Aztán:

"PS3 processzorát max 3-4 játék ha kihasználja, de azt sem úgy kell elképzelned hogy 8 processzorja van....:D"

Lehet, hogy nem használják a teljesítményét, mert egy komplett agybaj, de ettől még nem lesz benne x86-os cpu így az architektúra teljesen más és nem lehet emulálni semmilyen mai épkézláb, otthoni hardverrel, a nasa gépe kifejezést nem kell teljesen komolyan venni.

"Hát neked sem túl sok ahogy látom, nekem 5 éve van konzolom"
    És gondolom van némi fogalmad a programozásról úgy általában véve. Ja nem, szerintem mégsincs.

• skinnyman
    Akkor fogalmazzunk ugy hogy halvany fingod nincs a temahoz, es akkor ezt a temat itt remelhetoleg rovidre is zartuk.
  • Dodo55
    "PS3 processzorát max 3-4 játék ha kihasználja, de azt sem úgy kell elképzelned hogy 8 processzorja van....:D"

Igen, meg is mondták a legnagyobb játékfejlesztők annak idején, hogy egy elmebaj rá játékokat optimalizálni.

Tényleg tök jó egyébként a sok mag, el lehet osztani a terhelést, csak azt felejtik el mindig, hogy játékok esetén szinkronban is kéne ám lenniük a dolgoknak, már eleve a dual core procikra is köpködtek annak idején, hogy inkább annak az egy szem magnak a számítási teljesítményét növelnék tovább (akár IPC akár órajel növeléssel, a végén kb ugyanaz az eredmény).

Az lett egészből, hogy rákényszerítették a fejlesztőket a többszálú feldolgozásra, aminek az lett a vége, hogy a többmagos processzorok kihasználásnak érdekében olyan gyökeresen változott a számítási modell, hogy egy singlecore proci még ha elegendő számítási teljesítménnyel is rendelkezik, a többszálasított modell megakad a torkán, eredmény: olyan játékok akadnak a P4-emen, amiknek a számítási igénye ezt nem indokolná.

Ha már itt tartunk, nekem pl egy C# könyv példája adott elég tiszta képet arról, mire is ajánlott a többszálasítás (akár software-esen): hogy a GUI reakcióképes maradjon, amíg a háttérben zajlik valami folyamat. Magyarul az egymástól logikailag független folyamatok software-es függetlenítésére a boldogabb életük érdekében. Egy játék esetén ritka az ilyen running állapotban. A loading screen tökéletes példa, de ha az végzett, kevés az időbelileg független folyamat (hirtelen a pálya távoli részeinek előtöltésén kívül mást nem is tudnék mondani). Persze a többmagos procik segítenek benne, hogy kb szinkronban legyen két vagy több folyamat, ne tartsa fel az egyik a másikat hardware-esen ha nem azonos a számítási igényük, de
    1. mondtam, hogy kevés esetben van szükség játékoknál többszálasításra
    2. mivel a magonkénti számítási teljesítmény eleinte nem nőtt annyira az egy magos processzorokhoz képest (és most ne a Core architektúrára gondoljatok, ott már szépen nőtt valóban, de ott volt előtte pl az Athlon X2, vagy a Pentium D), rákényszerültek egy nem optimális modell használatához, amire azóta rászoktak, én meg szopok az egymagos procimmal, mert nincs fizikai terheléselosztás, kb. két amúgy nem számításigényes feladat többszálasításának a szinkronizációja eszi el a CPU időmet lassan már mindenféle program esetében.

Persze haladni kell a korral, de válság van, amíg a pénztárcám visszafelé halad, addig igenis hőbölgök hogy a faszért kell olyan programokat/játékokat is már-már megszokásból többszálasítani, ahol erre nincs valódi igény.
  • DarkSector
    Hát neked sem túl sok ahogy látom, nekem 5 éve van konzolom és azóta figyelgetem olvasgatom tesztelem a dolgokat, nem írtam baromságokat, max ha te valamit félreértelmeztél akkor igen.

De priviben írd meg mi az amit nem jól mondtam és megtárgyalhatjuk.
    De itt nem fogok ezzel tovább fogllalkozni
  • DarkSector
    Ez nem baromság, amiket írtam.
    Mondtam én hogy valaki azt mondta hogy kihasználja a PS3 processzorát valami?

Ja nem? Akkor miről is vitázol? :)
  • [HUN]FaTaL
    Te osztod, mintha fogalma nem lenne az egészről, pedig a hozzászólásaid alapján inkább neked nincs.
  • DarkSector
    Ilyet ki mondott?
  • [HUN]FaTaL
    Inkább te olvass utána, mert egyre több baromságot hordasz össze. Senki nem mondta, hogy minden kihasználja a cell prociját.
  • [HUN]FaTaL
    A portok nem emulálva vannak.
  • DarkSector
    Szép...énnekem Telenor, de gondolom máshonnan is tudom frissíteni, de még nem lényeg, max ha néhány alkalmazáshoz kéne akkor esetleg frissíteném de így?
  • Foky
    Én kivártam a gyárit, T-s függő a telóm. Még mindig nem indult el, Rendszerindítás befejezése..." 6 perce.
  • DarkSector
    Mostani g300-on nagyon ronda lenne, youtube-os vidiben néztem míg a mostani szebb azért.
    mármint a gyári.
  • DarkSector
    Uramisten nah hagyjuk inkább. :D
    Nem bántásképpen de olvass utána a dolgoknak, hagyd ezt a nasa gépe nem lenne elég mert kinevetnek, vagy ha mástól hallottad akkor ne terjessze a kollega mert kinevetik.
    PS3 processzorát max 3-4 játék ha kihasználja, de azt sem úgy kell elképzelned hogy 8 processzorja van....:D
  • Foky
    Thx, megnézem én is. Csak ma ingyenes?
  • Foky
    Jó lassan indul....
  • skinnyman
    Mint lentebb irtak, nagyjabol semmi kozuk nincs egymashoz, egeszen mas architekturajuak. Az X360 viszonylag PC kozeli, a PS3 viszont teljesen mas, a 8 magos Cell procijahoz hasonlo semmilyen PC-ben nincs, es azt emulalni jelenleg kb a NASA gepein se lehetne. De ez itt nagyon off.
  • Foky
    Én jókat hallottam, plusz még talán a Sony is beletett valamit. A szépség relatív, nekem tetszett a ZTE-men a 2.2 is, bár az nagyon fapados volt. Nem a gyorsaság miatt tettem fel, hanem az újdonságok miatt és mert támogatja a duál-procit.
  • DarkSector
    Én az ICS-t még nem merem enyimre feltenni mert sok rosszat láttam hallottam.
    Meg csúnya is.
  • Foky
    Most frissült a szoftver ICS-re. Várom, hogy induljon a teló :D
  • DarkSector
    Emulálni könyebb hiszen a portok is onnan vannak, én nem ezt mondtam én arra írtam hogy a PS3-hoz nem kell nagyobb erőmű.
  • [HUN]FaTaL
    A PS3 egyrészt nem natív opengl, másrészt totál más architektúra. Az x360-at könnyebb lenne emulálni, lévén sima x86.
  • DarkSector
    X360 és PS3 ugyanolyan, vagyis ha menne az egyik akkor menne a másik is, egyedül abban van eltérés hogy a PS3 opengl-es míg a BOX directx-es.
  • Szabi #15678
    Gameloft új zombis játéka ma ingyen tölthető
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gameloft.android.ANMP.GloftZOHM
  • [HUN]FaTaL
    Sima xboxot ír, de tökmindegy. Könyvjelzőmódosítás, fióklista lekérés... Biztos xbox emu :D
  • skinnyman
    Csak sima xbox-ot ir, amugy tenyleg gyanus :) Elobb lenne PS2 emu sztem, de az is megizzaszt mai jobb PC-ket. PS3 emuhoz meg mar urtechnologia kell majd...

Kiszivargott Nexus 10 manual
    Kivancsi vagyok mik lesznek itt 4 nap mulva.
  • [HUN]FaTaL
    Rendszer, és 2 giga helyed van az appoknak azt hiszem.

Én úgy tudom 5,5 giga a felhasználóé a 8-ból, nem 4.
  • LeventeV
    A Sony Xperia U-nál mit takar az, hogy 8 Gb tárhely amiből 4 giga a felhasználóé? A maradék 4 giga mire megy el?
  • Solt
    Lenovo IdeaTab A2107A-H az "illető"... elvileg nemrég jött ki, én még semmit nem találtam hozzá, de ez semmit nem jelent... :)

A másik amit furcsának találok, hogy igencsak akadnak a HD youtube videók... :S
  • [HUN]FaTaL
    böngészőelőzmények és könyvjelzők írása

Biztos nem a könyvjelzőket spammeli tele helyette :D
  • [HUN]FaTaL
    Biztos nem, mert tőlünk nem lehet fizetőst feltenni sajnos :D

Remek google translate

"Emulálja az XBOX játék. Ez fog futni az összes játék az Android telefon vagy tabletta."

:DDDDD

És rögtön 1.6-tól felfele Open GL ES 1.1-en emulálja a játékokat shaderek nélkül :D
  • DarkSector
    Simán ekkora poént és még jól is keressek vele, tuti én találtam ki. :D

EZT ma töltötték fel 2012 Október 25.
  • ktomi22
    te raktad fel marketre? tudtam :D
  • DarkSector
    Azért van új a nap alatt x360 emulátor, csak 1500ft-ért.
  • desigo
    Ma érkezett SGS3-ra 4.1.1
  • DarkSector
    Érdekes

3 memóriája van a telefonomnak.

Van egy 700MB-os külön rész, ami nem jelenik meg ha adatkábellel összekötöm.
    Van egy 2GB-os belső SD és egy 32Gb-os külső eltávolítható SD.

No az érdekesség az hogy beállítottam hogy az SD-karira telepitse a telo a programokat, és még mindig a legkisebb 700MB-ora teszi...ez elég idegesítő...:D
  • XenHai
    Szerintem JB-re is !
  • [HUN]FaTaL
    Szerintem messze az Apex a legjobb Launcher ICS-re.