36194
  • theone91
    Szerencsétlen WP, a Symbian és a BlackBerry mehetne az ő tortaszeletébe... :(
  • Solten
    lAz okostelefonok háromnegyede Android

• kifli
    zte-nek nem kell saját oprendszert fejlesztenie, ahogy nem kell azt külön reklámoznia sem, fentartania egy marketplace-t, és még sorolhatnám.
    Csak le kell gyártania egy készüléket, és minimális fejlesztéseket kell eszközölnie.
    És kötve hiszem, hogy ugyanannyiból állít elő 1-1 telefont.

• theone91
    Inkább úgy mondanám, hogy az összes gyártónak van hasonlóan lekönyvelhető készüléke. Van azért ellenpólus is. Én ezért kedvelem a ZTE szellemiségét:

A ZTE sem olcsóbban állítja elő a összetettebb telefonjait mint az Apple, de jóval visszafogottabb haszonkulccsal dolgozik. 2010 óta van igazán a okostelefon-iparban, és hipp-hopp: A negyedik legtöbb telefont árusító gyártó a világon. Persze a szűk-látókörű csak annyit fog fel a márkából, hogy ez kínai fos, melyet még a gyereknek se venne meg, mert nem egy lassan, fokozatosan felépülő brand lett végül. És hardverben nem megbízhatatlanabb a Sony-nál, a Samsungnál pláne nem a LG-nél.
  • Firerock
    Köszönööm:) Nemtudom hány napja keresem már a zedge-en:)
  • Shiwo
    annó már a nokia n95 gyártása cakkumpakk 5k huf volt, miközben 150k-ért árulták, a gagyi verziók (amiket ingyen szoktak adni az előfizu mellé) előállítása meg annyira olcsó, hogy nem is érte meg nekik megforrasztatni, selejtezni kellett és adtak egy cserekészüléket

szvsz nem kell őket félteni, valszeg az összes gyártónak ilyen arányokban van a gyártási költsége az eladott készülékhez képest
  • DarkSector
    Uh az ja, max a Hot Pursuit még talán jó, próbáld ki. Vagy nemtudom az fut-e.
  • fery02
    Parancsolj! :)
    Zedge alkalmazással találtam amúgy én is. Nagyon szép háttereket lehet vele keresni.
  • Jim Morrison
    Most találtam : SwipePad
    csekkoljátok le, még nem próbáltam ki de frankónak tűnik !
  • theone91
    Már réges-rég vannak olyan high-end Androidos készülékgyártók, amelyek hasonló arányú haszonkulccsal dolgoznak, így ez egy vitában redundáns érv lenne. Erősen kétlem, hogy a Samsung sokkal drágábban állítaná elő, a hasonló árban lévő telefonjait, ráadásul a gyártás folyamata házon belül marad.

Már elavult érv.
  • precision
  • SzirmosSzisza
    Amúgy meg nézzétek meg pl a Windows 8-at, 50 Ft-ba kerül egy DVD, mekkora rabló ez a kurva Microsoft!!!444négy
  • precision
    lehet, hogy nem normális... de erről csak a vevők, mi tehetünk

Amíg a többség megveszi az aktuális iPhone -t 2-300ezerért addig minek vinnék le az árát? :)
  • Jim Morrison
    ha jól gondolom ez már nem android.. .:)

tud valaki olyan EGYSZERŰ todo appot, amibe mondjuk beírok 10-20 vagy mittomén mennyi tevékenységet és utána csak kiválasztom hogy ezen nap ez meg ez, egyszerűen és jó widget is van hozzá?
  • lac coo
    A haszon mindig akkora amit a vevők még megfizetnek ....:)
  • Narxis
    Mert ők megvették kilóra a politikusokat. Am. a használt autó piac pont ezért virágzott mindig is. Egyáltalán nem normális, hogy egy db. terméken ekkora haszon van.
  • vass17
    Tudom, hogy van K+F, marketing, logisztikai és egyéb költségek, amit még rá kell vetíteni. Viszont arról is van fogalmam, hogy ez több millió darabra vetítve azért szépen eloszlik, elvégre is nem gyógyszergyárakról beszélünk.

Csak reagáltam vele a cikkre... Ha nem lenne az Amazon és Google a legtöbb nagy gyártó még mindig az Apple árpolitikáját alkalmazná a tabletek piacán, kizárva ezzel a fogyasztók egy jelentős részét..
  • precision
    egyrészt egyel alattam lévő hsz
    másrészt ha megveszel egy terméket nem csak az anyagot fizeted ki... az oprendszer szerinted a fán nő? :) és a frissítések amik jönnek hozzá kb. fél évente?

ezzel együtt tényleg sokba kerül egy-egy eszköz, de van választék, mindenki a saját pénztárcájához mérten válaszzon (az meg, hogy itthon miért drágább minden műszaki cikk az egy más kérdés)
  • SzirmosSzisza
    Tudtad, hogy egy autóba az anyagok kb 10%-át teszik ki a teljes árnak? Őket miért nem baszogatja senki? Vagy szerinted az Apple ingyen alkalmazza a sok mérnökét meg PR-eseit meg társait? Ráadásul ennek az Android topikba semmi helye nincs.
  • vass17
    Szerintük ez a normális....

Az ilyen profitkulcsok gátolják a fejlődést. Az előállítási költségek is lefele mennek, mégis minek kellene irreálisan magasan tartani az árakat, ezzel kizárva fogyasztókat....
  • Fehercsoki
    Igen így értettem, viszont az alapból ekkora tárhellyel rendelkező telefonok drágák, szóval olyan kéne ami bővíthető, és jól el is bírja a 16 gigás kártyát, mivel valószínűleg ez tele is lenne zenével.
  • Shiwo
    jah, most látom, írtad, hogy mp3 lejátszóba 16 gigás kellene, akkor gondolom a telóban is evidensnek vetted ezt a tárhely méretet
  • Shiwo
    szerintem az se mellékes szempont, hogy pár gigányi tárhellyel vagy memóriakártya bővítéssel is rendelkezzen, nekem pl 2,5 giga zene van a telón
  • Fehercsoki
    Helló!

Mp3 lejátszót szeretnék, legalább 16 gb-os kéne, viszont arra jutottam, hogy egy androidos telefon olcsóbb lenne. Melyik telefonokat érné meg megvenni csak zenehallgatásra?(fejhallgatóval, tehát nem baj ha gagyi benne a hangszóró) Használtan venném.
  • tototto
    Sajnos xperia mini nem támogatott, nekem ezért marad asphalt 7
  • desigo
    Megduplázódhat az okostelefonok akku-élettartama?
  • Solten
    Most olvastam hogy az iEngadget-re igazolt par hulye a The Verge-tol. Azota ilyen alacsony naluk is a szinvonal.
  • skinnyman
    Iszonyatos barom cikk az engadget-en
    Gyakorlatilag arrol szol, hogy milyen rossz lesz az embereknek meg a piacnak meg mindenkinek hogy a Google ilyen olcson adja a Nexus-okat es az Amazon a Kindle-ket, inkabb vegyetek ajpedet ketszer annyiert
    Linus is megmondja a velemenyet a cikkrol :) : Link
  • DarkSector
    huh télleg a Mass Effect, azt kihagytam az nekem is megvan vásárolva asszem. :D

Nekem emulátorok SNES meg PS1 van meg az Onlive.
  • SzirmosSzisza
    Nekem ezek vannak, de ebből egyedül McPixel van végigjátszva :D (meg a GameBoidon a Pokemon, az volt egyedül 35 óra :D)
  • DarkSector
    Nekem pár jobb cucc, 15-20...nem nyomulok azért nap mint nap velük, ebből kb a fele warez, de ahogy olcsóak lesznek sorba váltom le őket legálisra.
    Csak sajnos azokat nem amik original-ban nem futnak a telón.

Teszem azt Modern Combat 3, Shadow Guardian, Max Payne, GTA3.
    Érthetetlen miért írja "notcompatible"-nek.

Meg sok más játék van igaz még warezban nem találtam olyat ami elindulna, de simán futna a telefonon mégsem engedi leszedni arra hivatkozva hogy inkompatibillis.
    Hát sajnos ez van.

Amiket még meg kell vennem: Amazing Spiderman, Rayman Jungle Run, Shadowgun, NFS Most Wanted, Splinter Cell.
  • SzirmosSzisza
    Hja, mondjuk nekem annyi játék van most rajta, hogy nem is tudom melyikkel játsszak :D
  • DarkSector
    ez így van.
    lehet egyszer majd meglepetés ér.
  • SzirmosSzisza
    Miért ne látnák? Megvetted a játékot ? Nem. Rajta van a telefonodon? Igen. De én se hallottam még olyanról, hogy felléptek volna ellene.
  • DarkSector
    Amúgy még érdekességképpen kár lenne ha ez a kérdés bennem maradna.

Miért van hogy a régi mobilom gerjed a pc-meg sokmindennel, és sípoló hangot ad ki a hangfal, az új telefon meg nem?

Nem mintha kurva fontos lenne csak kíváncsiság.
  • DarkSector
    Írtam hogy nem ismerem ezt a területet, akkor ezekszerint csa simán még nem jutottak el idáig... :)
  • DarkSector
    Asphalt 7-et megvettem, ezt is tutkóra megveszem ha lesz olcsón mert háliten KOMPATIBILLIS a telefonommal, nemúgy mint 3-4 másik Gameloft-os játék, ami csak akkor fut a telefonomon ha lewarezolok egy módosított telepítőt.
  • [HUN]FaTaL
    "Hiszen sem account sem hardver alapján nem tudnak azonosítani szerintem."
    Mindkettő alapján tudnának, ha akarnának :)

"Talán a telefonszám, vagyis a sim karidat, de kérdés hogy annak ellenőrzése mennyire jogosultság az EA részéről."
    Ezt magad is megnézheted az appnál. Ha ott van, hogy a telefon állapotának ellenőrzése, akkor bármikor lekérheti az IMEI-t (amit általában a készülék azonosításához használnak, pl. online pontoknál, mert megbízhatóbb mint az andruid_ui). :)
  • DarkSector
    OFF:

Hát ez jó kérdés, nem halottam még hogy ezellen valakik felléptek volna, szerintem nem látják hogy a 100ezer letöltőböl te hivatalosan szerezted-e be a telepítőt vagy nem, nemtudom érted-e mire gondolok.
    Vagyis hivatalosan az APK-t te csak Store-ból szerezheted meg, vagyis "gondolom" ezért nem foglalkoznak ennek ellenőrzésével hogy most akkor milyen úton került a telepítő a mobilodra, de azt sem tudom hogy vajon ha ez szankcióval járna vajon mi alapján tudnának megbüntetni?
    Letiltják a semmidet? :D

Hiszen sem account sem hardver alapján nem tudnak azonosítani szerintem.

Talán a telefonszám, vagyis a sim karidat, de kérdés hogy annak ellenőrzése mennyire jogosultság az EA részéről.

Nem ismerem nagyon ezeket a területeket, de gondolom amióta van android ez megy és tuti lenne rá példa hogy valakik rácsesztek már ha ez ilyen büntis lenne.

Nemtudom.

A Dead Space is olyan hogy felteszed és utána Offline tudsz csak menni hogy nem szabad bekapcsolni a wifi-t mert csekkolja és megpeccseli, és nem megy...de utána újra feltelepíted a leírás alapján és megy megint...vagyis simán csak a rendszer peccselése miatt csesi szét a játékot, nem mert az EA letiltja.

Érdekes dolog.
    Mondjuk én már inkább azt nem értem kapásból hogy eleve az APK-kat honnan szerzik? Hiszen ha megveszel valamit akkor maga az APK telepitőt nem tudod a memóriából kihalászni, vagy legalábbis én nem találom a megvett cuccaim telepítőit miután feltelepülnek.
  • grebber
    És ez ellen nem tudnak tenni semmit tehát nem szívhatok miatta?