36194
  • skinnyman
    Egyebkent elvileg pont most kezdtek el arulni USA-ban szoval ha akarsz szerezni erdemes lehet surgosen ugrasztani az ismerost mielott elfogy :)
    (meg nekem is hozhatsz egyet :D)
  • Falkon
    Nem baj ha lemenni nem fog, így is jó ára van! Garanciát tudom hogy nem lesz, de nem hiszem hogy akkora baja lenne a telefonnak. Nem olyan szar kategória az!
  • skinnyman
    Vegye meg a Google Play-bol, fuggetlent kapsz ott szerzodesek/husegnyilatkozat nelkul es a vilagon nagyjabol barhol, barmilyen simmel fogod tudni hasznalni. Felmenni sztem biztosan nem fog az ara, de lefele sem nagyon egy ideig. Csak ha Amerikabol veszed, itt nem lesz ra garanciad, arra azert szamits. Az EU-n belul (Anglia, Nemetorszag) vettekre lehet hogy itt is ervenyes lesz.

Dodo55: valszeg az is benne van hogy magan a telon ilyen aron biztosan nincs sok profitjuk, es a Google Play-bol is varjak hogy bejojjon meg penz ezert is tehetik meg hogy ennyire olcson adjak. A Play minden szolgaltatasa (ahol filmeket, zeneket, stb is tudsz venni) pedig meg csak nehany orszagbol erheto el, igy ezeken kivul nincs akkora uzleti erdekuk arulni ilyen aron. Ez lehet az oka annak is hogy Play-en kivul az ara az LG-tol joval dragabb lesz elvileg (valami 500 euro vagy felette). Plusz meg igy is hogy nehany orszagban aruljak csak 1 oran belul mindenhol elkapkodtak minden valtozatat, valszeg ki sem tudnanak szolgalni ekkora igenyeket rovid ido alatt.
  • Falkon
    *De az se lenne rossz
  • Falkon
    De az lenne rossz, hogy innen többen összeállni akinek kell nexus 4!
  • Dodo55
    #16217: Tudtommal minden Nexus szériás telefon kártyafüggetlen

#16215: Ez mondjuk felbasz. Simán itt is adhatnák annyiért, nagy mennyiségben semmibe nem kerülne a szállítás. Iilyen téren marhára nem értem a Google-t, miért nem hajt Európára, itt vagyunk 700 millióan (bár ebbe lehet benne van jó sok orosz is, ők meg tudjuk, hogy annyian vannak ) az USA 300 milliójával szemben, vennénk mint a cukrot főleg hogy most szeretnek spórolni az emberek erre felé még a jobb életszínvonalú országokban is, ~66k-ért a világ jelenleg egyik legerősebb hardware-ével rendelkező, ráadásul a Google supportját maximális mértékben maga mögött tudó telefonját kaphatnák meg.

Mondjuk más cégeknél is szokszor látni, hogy a kurva jó fizetésekkel megáldott amerikai piacra fillérekért dobják a termékeiket, Európába viszont másfélszeres-kétszeres áron. Ez nagyon nagyon rossz üzletpolitika. Az eladott mennyiség adja az igazi hasznot, nem az árrés. Márpedig itt jó árakkal hatalmas eladásokra lehetne szert tenni.

Bár azt tudom az európai országoknak van egy olyan hülye szokásuk, hogy kifelé irányban szégyellik/túl büszkék a problémáikról beszélni, lehet ez téveszti meg ezeket a cégeket.

Hallottam nagyon megdöbbentő dolgokat külföldi európai állampolgároktól, inkább nem is beszélek róla... Ezek nem is annyira gazdasági jellegűek, de ha ilyen, ott egyébként közismert ténynek számító dolgokat eltitkol egy-egy társadalom, akkor simán kinézem hogy a társadalom gazdasági helyzetét is szépíti.
  • Falkon
    És ha van kint Amerikában ismerősöm, ő tud ennyiért vásárolni olyan csomagban, amit én itthon t-mobile-os kártyával tudok használni? Mert régebben volt amikor az iphone-t 10ezerért dobálták, de csak Amerikában lehetett használni!
    Erősen megéri a telefon! Remélem nem fog felmenni a teló ára! :/
  • skinnyman
    Most is lehet(ett volna) szerezni jo aron ha beszervezel egy kinti ismerost. Mashonnan ilyen aron meg nem kapod meg amikor most is nehany tiz perc alatt elfogyott minden orszagban, ebay-en ilyen 500 eurokert mennek most
  • Falkon
    Amúgy ha lefutott a roham, külföldről nem lehet szerezni ilyen jó áron nexus 4-et? Mostanában szeretnék telót, kiszemelt a samsung s2, de ez a nexus 4 ilyen áron brutális!!! Itthon tuti hogy 120-130 lesz az ára, ha nem több!! Nagyon tetszik a formája is, szóval, tuti befutó nálam!
  • skinnyman
    Nexus 4 mellett szerintem egyszeruen nonszensz ez is es barmelyik masik telefon 300 dollar felett :)
  • LocalPatriot
    Ahoz képest, hogy elég nagy, nagyon bejön az új HTC. Feketében lehet meg is venném!
  • skinnyman
    Nexus 4 es 10 ertekesitese elkezdodott
    22 perc alatt elfogytak a 16 gigas N4-ek, roviddel utana a 8 gigasok is es az N10-ek is.

Kozben a 4.2 mar jon OTA-n Galaxy Nexus-ra es Nexus 7-re is.
  • Nivea
    hello!
    Egy olyan kérdésem lenne, ha felszinkronizálom gmailre a névjegyeket, és utána telefoncsere akkor amikor leszedem az email címes névjegyeket is leszedi?
  • kazuma89
    valakinek akinek xperia u-ja van ,rámtudna irni?előre is köszönöm
  • Dodo55
    Korábban írtam:

"Max PTK alapon az előfizetői szerződés megszegését tudom elképzelni de akkor az csak a hűség lejártáig ha utána felbontod / újat írsz alá."

Viszont HA ez így van akkor egyrészt nem bűncselekmény (mégegyszer mondom: ha ez így van) másrészt meg érvényét veszti a szerződés lejártával.
  • SzirmosSzisza
    Ha ennyire ráérsz akkor bogarászd végig a 3 szolgáltató szerződését is :)
  • Dodo55
    Ja plusz hozzáértő alatt általános téren számítógépekhez, mobilokhoz hozzáértőt értek, mielőtt valaki valami rosszra gondolna
  • Dodo55
    Ehhez pluszba

"Bárhogy is legyen, ha valóban a fenti törvényre hivatkozva minősül bűncselekménynek a szolgáltatói zár feloldása, akkor ez alapján a ROM csere, a root, vagy bármi egyéb a gyári felületről nem elérhető custozmizáció is ez alá esne, amit viszont kétlek."

Mivel technikailag nincs köztük igazán különbség, sőt függetlenítés esetén nincs is sokszor szükség védett fájlok módosítására, csak azoknak a kiolvasására.
  • Dodo55
    A számítástechnikai rendszer fogalmát (amire vonatkoznak a rendelkezések) a BTK így definiálja:

"A 300/C. § és a 300/E. § alkalmazásában számítástechnikai rendszer az adatok automatikus feldolgozását, kezelését, tárolását, továbbítását biztosító berendezés vagy az egymással kapcsolatban lévő ilyen berendezések összessége."

Illetve a 300/E-ben használják a "számítástechnikai program" kifejezést.

A fentiek alapján azt a következtetést tudom levonni, hogy a számítástechnikai rendszer alatt a berendezés kifejezés használata miatt hardware értendő, rajta működő software-el. Plusz ugye a software-t önállóan számítástechnikai programnak nevezik.

Innentől tehát ha van egy telefonom, akkor annak a hardware része 100%, hogy a tulajdonom. Software esetében pedig ugye ha Android, az egy nyílt forráskódú rendszer. Bár a gyári romok még lehetnek ilyen téren jogilag védettek, viszont egy custom rom esetében már szinte biztosan más a helyzet.

Bárhogy is legyen, ha valóban a fenti törvényre hivatkozva minősül bűncselekménynek a szolgáltatói zár feloldása, akkor ez alapján a ROM csere, a root, vagy bármi egyéb a gyári felületről nem elérhető custozmizáció is ez alá esne, amit viszont kétlek.

Mindegy igazából, gyárilag független telefonom van, szóval nem igazán érint a dolog, csak hozzáértőként érdekes a téma :)

Disclaimer: Még mindig nem vagyok jogász, nem alapozni erre rám hivatkozva a bíróságon ha egyszer valaki bajba kerülne ilyen miatt, köszi
  • kemszi2
    nekem aztán tényleg mind1 független a családban mindegyik :D
  • DarkSector
    Nem tökmind1?
    Ha egyszer megbaxhatnak érte? :D
  • kemszi2
    csak a saját véleményem :
    azért nem árt elkülöníteni a hardver-t és a szoftvert. Csak az előbbi van a tulajdonodban ,a szoftverre csak felhasználói szerződésed amiben benne vannak a jogosultságaid. Gondolom ebben tilthatják az ilyen hozzáféréseket
  • kemszi2
    droidstats nekem bevált
  • Dodo55
    Én sem vagyok jogász, de:
    -közvetlenül nincs a 300/C-ben szó függetlenítésről
    -végig jogosulatlan belépésről szól a paragrafus. Véleményem szerint egy a tulajdonomban álló számítástechnikai rendszernek minősülő eszközbe lehetlen jogosulatlanul belépnem, jogosult vagyok rá a tulajdonjogom miatt.

Persze mégegyszer mondom nem vagyok jogász, ne alapozzon erre senki. Csupán józan és tudatos ésszel én így látom a dolgot.
  • Solten
    Mondjuk ezt fel lehetne hasznalni az Alma kovetkezo trollkodasakor :)

21 millió dollárba került az Apple óralopása
  • Foky
    Megnézem, kösz!
  • [HUN]FaTaL
    Call Meter 3G, de állítólag nem egyszerű configolni.
  • Foky
    Kellene egy olyan hívásidő és üzenetszámláló progi, amivel lehet felvenni kivételeket is (ne számolja bele azokat, akiket ingyen hívok). Létezik ilyesmi?
  • skinnyman
  • [HUN]FaTaL
    Pedig BTK. Nem véletlen tiltott mindenhol a téma pl. a PH-n.

Mondjuk alaposabban nem néztem utána, nem vagyok jogász.

"Számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény (BTK 300/C. §)"

Ide tartozik a függetlenítés is.
  • SzirmosSzisza
    Végig kell olvasni a szerződést, gondolom van benne olyan, hogy csak adott szolgáltató kártyájával használhatod. Felesleges ezen vitázni, nem véletlen olcsóbb a nem független telefon.
  • Dodo55
    Milyen törvénybe? Azt hogy BTK kategoria nehezen tudom elképzelni mivel a saját tulajdonod általában a készülék. Max PTK alapon az előfizetői szerződés megszegését tudom elképzelni de akkor az csak a hűség lejártáig ha utána felbontod / újat írsz alá.

Csak kíváncsiságból jól gondolom vagy tévedek és kilobbyzták volna mégis a szolgáltatók hogy büntetőjogi tétel legyen kiolvasni pár bájtot a készülékből, matekozni kicsit, majd beírni a kódot? Ha igen, akkor ezt a 3 lépést mi alapján ítélték meg társadalomra káros vagy veszélyes cselekmények? Mert ugye a BTK szerint csak az bűncselekmény ami az, [logikai és] a BTK büntetést határoz meg rá.
  • theone91
    Nincs értelme megvenni, ha itt lesz a Nex4. Gondolom drágább lesz, és a szoftverfrissítés az LG függvényében alakul. A Google-nél minimum két generációnyi Androidot tuti kapsz a 4.2-n felül, várakozás nélkül.
  • salgergo
    Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni tőletek, a mai napig hasznaltam google play-t, winampot, jetaudiot. Majd mától bármilyen zenelejatsztot telepitek fel nem ismeri a tableten lévő zeneket, csak a gyari lejatszoval megy amin csak 1 keresocsuszka van meg egy pause gomb, szoval rém egyszerű semmire valo. Szerintem a zenékhez nem fernek hozza.... vagy nincs engedélyük, hozzateszem nem rejtett mappaban vannak, es az egyik napon uritettem a media storage illetve a galeria gyorsító tárját, azóta nem ismeri fel a zenéket szerintem. Visszacsinalni napok ota nem tudom. Segitsetek. Köszönöm ja es a galeria megnyitásával a képek is eltűntek, persze csak a galeriabol, a tableten még megvannak.
  • Jim Morrison
    google+?
  • SzirmosSzisza
    Dropbox / Picasa?
  • kifli
    felhívod őket, és 10-ért adnak egy függetlenítő kódot. (összeget csak tippeltem :))

Egyébként, szerintem ITT biztos találsz valamit.
  • Vadnokedli
    Es a szolgaltatonal hogy lehet :D
  • [HUN]FaTaL
    A szolgáltató. A többi törvénybe ütközik, úgyhogy nem szerencsés itt kitárgyalni sztem.

#16181: Dropbox public mappájába bemásolod a képet és berakod ide. :)
  • Vadnokedli
    Facebook? en azt szoktam feltoltom copy url es torlom a kepet. :D alkalmi megosztas