36194
  • SzirmosSzisza
    Valami wifit mindenképpen szerezzél be. Messenger meg szerintem azért evett annyit első használatra, mert gyorsítótárazta az eddigi beszélgetéseid.

App Killer appok meg feleslegesek újabb Androidokon, csak többet fogyaszt tőle a telefon. :)
  • hugopareiros
    sziasztok
    Most vásároltam meg életem első okostelefonját -> androidos telefonját -> olyan telefont amivel tudok netezni.

A választásom kezdésnek egy HUAWEI ascend Y200-asra esett.
    Szép meg minden, de 1-2 kérdés felmerült is bennem.

1.) Töltöttem le task killer progit, ami mindig mutogatja nekem, hogy pl a térkép mindig fut. Hiába lövöm ki, pár perc és újra fut.
    Elég sok ramot eszik. Nincs rá mód, hogy csak akkor fusson ha én akarom?
    Ez pl sok programnál előjön. Elindítom, fut aztán kilépek.
    Ha észreveszem a task killerben hogy még ott van akkor bezárom, de visszatérnek.

2.) Letöltöttem a facebook messengert. Ma ki is próbáltam, hogy mennyit eszik. 512 kb-t rögtön le is ment annyi alatt, hogy elindítottam betöltöttem 1 ismerősömet és írtam neki egy üzit majd kikapcsoltam.
    Tényleg ilyen sokat eszik? Vagy csak a betöltés volt sok neki?
    100 mb havi keretem van ami ingyenes, és így elég gyorsan elfogyna.
  • SzirmosSzisza
    Mondjuk onabb mint az iphone flame :D

#17219: keress rá arra a romra amit fel akarsz tenni és ott szokott lenni leírás.
  • skinnyman
    Nyilvan, igazabol off is a tema, csak Android-hoz meg viszonylag hasonlo azert ide tettem be (ugyanaz a kernele, ugyanazok a driverek jok lesznek hozza, stb)
  • ktomi22
    hy. meg regebben valaki linkelt nekem 1 jo tutorialt htc desire (bravo) rootolasra es custom rom telepitesere.. (cyanogenmod-ra) .. de mar nem talalom az oldalt.. ami kerdesem lenne cyanogen mod oldalan rakerestem hogy cm7 nel nagyobb nem futna rajta jol? mert hivatalos oldalukon desirera legnagyobb a 7 verz :S
  • Jim Morrison
    ha néha csak így érdekesség ként bekerül az nem gáz, de szerintem hosszútávon jobb lenne neki külön topikot nyitni, nem kis különbség van közte és az alap android rendszer között :)
  • Zozo76
    en egy 2x2GHz-es MSI laptopra tettem fel itthon. eredetileg egy XP volt rajta de mar 2 eve ment vele. mivel a gepnek rossz a DVD meghajtoja igy USB kulcsrol telepittem. hat mit mondjak nem estem tole hanyatt. egyreszt erezhetoen lassu a rendszer rajta. meg ugyis hogy minden felesleges sallangot kikapcsoltam. lassan indul a firefox lassu valahogy az egesz gep reakcioja az ubuntu alatt. aztan mikor jottek a gondok hogy a boot alatt neha nem allt fel a rendszer de ez teljesen random, feltettem egy Win7-et es lass csodat az ubuntu lassu reakcioideje megszunt a win alatt. pedig aztan nem mondhatnam hogy annyira windows fan vagyok. :)
  • theone91
    Én utoljára 2008-2009 környékén használtam Ubuntut. Akkor nem volt a legfelhasználóbarátabb rendszer, az biztos. Hogy most milyen azt nem tudom. Annyi biztos, hogy még mindig vannak összeférhetetlenségek hardver és szoftver közt. Bátyám pl. egy régebbi Acer laptopra akarta feltenni, de minden indítás után csak öt percig bírta, mivel a rendszer nem kezelte a hűtőventilátorokat, standby-ban is pikk-pakk túlmelegedett. Ha megmaradt ez a mentalitás akkor felejtős.

Most is úgy érzem, hogy csak azért van feleslegesen túlbonyolítva a kezelőfelület és annak mechanizmusa, hogy valami újat mutassanak. Nem túl felhasználóbarát, kezdő okostelefonosnak vagy akár az iOS-Android UI-hoz szokott usernek nem is biztos hogy ajánlanám. Én is csak úgy tudom elképzelni, hogy jelenleg csupán az önkéntes rom-főzők fognak belőle ígéretes és vállalható custom-rendszert faragni. De gondolom ez is volt az egyik célja az egésznek. A mag.
  • LocalPatriot
    Köszönöm, úgy nézem ez tökéletes lesz.
    Egyébként én is láttam ezt a play-en, de azt hittem ez a calendar, ami alapból telepítve van.
  • SzirmosSzisza
    Google Calendranak elvileg kéne emlékeztetnie + van hozzá widget is.
  • LocalPatriot
    Üdv!
    Olyan kérdésem lenne, hogy tudtok-e ajánlani nekem egy olyan emlékeztető programot, ami szinkronizál a gmail-el? Google.hu oldalra belépek a gmail-es mail címemmel, és ha ott a naptárba beírok valami emlékeztetőt, akkor azt tudjam szinkronizálni a telefonnal. Ezt szeretném.
    Eddig az Any.DO programot használtam, de az nem szinkronizálta....:S
    Köszönöm előre is!
  • Vaxi
    első dolgunk a unity letakarítása volt, utána már használható volt a dolog.
    a gond ott van, hogy java + eclipse + glassfish kombó sokszor okoz valami hibát, vagy nem megfelelően működik. és mindenkinél más hiba jön elő :D
  • SzirmosSzisza
    Miért mi a baj vele ? Szerintem neked a GNOME nem tetszik, nem az ubuntu :)
  • Vaxi
    az asztali rendszerből kiindulva inkább felkötöm magam, mint hogy a telómra tegyem :D
    munkahelyi gépemen ubuntu van, még annyi vajúdást...

azért remélhetőleg jó rendszert kihoznak belőle
  • MaRee
    Kíváncsian várom mi sül ki belőle, bár nekem így sincs baj a telómmal, de szeretek új dolgokat kipróbálni.
  • SzirmosSzisza
    Szerintem nem fognak, de ne legyen igazam.

(mármint Dalvik VM nem hiszem, hogy lesz rajta, de a komolyabb játékok úgyis opengl-ben vannak csapatva, azt meg elvileg nem kéne nehéz lenni portolni)
  • precision
    itt egy hosszabb demo a dologról

elfér amúgy itt a téma vagy nyissunk neki egy külön topikot?
  • grebber
    Ha ugyanugy mennek majd rajta az androidos gameek akkor jöhet.
  • precision
    végre!
    http://www.theverge.com/2013/1/2/3827922/ubuntu-phone-os-announcement

engem ez érdekel a legjobban...

"...mobile version of Ubuntu, which is built around the existing Android kernel and drivers, but doesn't use a Java Virtual Machine and promises to use the full power of the phone.."
  • skinnyman
    hands on
  • Guren
    ez nekem kurvamód bejön
  • Narxis
  • Vaxi
    no fucking way
  • skinnyman
    Ubuntu for phones
  • attis95
    szevasztok az lenne a kerdesem hogy abban az esetben ha 2.3 van a mobilomon es ayt szeretnem elintezni hogy ne telefonmemoriaba mentse hanem sd kartyara annak mi az utja, ugyanis igy kb semmit nem enged let0lteni arra hivatkozva hogy nincs el;g t'rhely
  • cody1994
    Hát még az alap 4+ rendszerbe is jó a HTML5 !!
  • Bal0924
    Mit csináljak?
  • skinnyman
    Pedig ezek (plane FF es Chrome) eleg jol tamogatjak mar a HTML5-t, valszeg meg sem probalja lejatszani. Esetleg probalj meg desktop oldalt igenyelni, user agent-et atallitani.
  • Bal0924
    Sziasztok!
    Már 3+ az alap böngésző van fenn a telefonon.(firefox,opera,chrome)
    Egyikkel sem tudom nézni a PCTV tunner-ből jövő adást.
    Valaki tudna tippet, tanácsot vagy esetleg segíteni mi kell még hozzá?

A következő üzenetet kapom:
    "Your browser does not support video playback.
    Install flash player or use another browser with HTML5 support."

Felraktam már 2fajta flash lejátszót. De mikor felraktam az egyik után még az oldal sem jött be.

Ha számít. Egy LG Optimus 4X HD-m van.
  • Jim Morrison
    hopp, nem is tudtam, hogy van topikja.
  • fery02
    Én nem, de van neki topikja is, ha jobban érdekel.
    Viszont úgy tudom játékosok nem hívhatnak meg senkit se.
  • cody1994
    Valaki nem tud küldeni egy meg hívást? Pls
  • Jim Morrison
    itt a cikk, szépen le van írva. Guglis ar játék.
  • Firerock
    Ez miez? Megnéztem a videót,a play-en az oldalát,de nem tudtam rájönni
  • precision
    beállítások / akkumulátor
  • dave10000
    Üdv.

Az lenne a kérdésem, hogy nem tud esetleg valaki 1 app-ot mely segítségével megnézhetném, hogy adott idő alatt mely alkalmazás használta legjobban a telefont. A problémám onnan adódik, hogy nemrég kaptam 1 HTC One V-t, s amióta megvan ha bekapcsolom a Wifit gyakorlatilag használat nélkül lemerül(értem ez alatt, hogy pihen az asztalon). Ha a beállításoknál nézem az akkumulátort akkor ott is tisztán jelzi, hogy mikor megy a wifi (nap közben) nyíl egyenesen csökken az akku szintje, s ha anélkül van ugyan úgy gyakorlatilag semmit.

Remélem tudtok valami gyógyírt, előre is köszönöm.
  • SzirmosSzisza
    Én a gyárit használom :D
  • davidka003
    Szintén azt ajánlom. Sokat próbáltam de az MxPlayer a legjobb.
  • precision
    mxplayer
    VLC
    BSPlayer

személy szerint az mxplayert ajánlom, érdemes hozzá felrakni hozzá EZT is
  • Barnabyka
    Milyen program\app kell ahhoz, hogy xvid filmet tudjak telón nézni?