36194
  • vass17
    Ezzel kapcsolatban azt olvastam, hogy 4.0 felett bugos a Mediascanner service és hajlamos elakadni egyes file-oknál, ami ébren tartja a gépet. Nem vagyok benne biztos, hogy nálam is ez a hiba, de most próbálkozom vele, első körben kivettem az SD kártyát, amin videók és zene volt és találtam a marketen olyan alkalmazást, ami nem hagyja elindulni a Mediascannert, csak akkor, ha manuálisan elindítom. Bízom benne, hogy ettől normalizálódik a helyzet...

Csak azért írom le, ha esetleg másnak is lenne hasonló gondja, mert úgy látom, hogy a külföldi fórumok tele vannak ehhez hasonló problémával és a családban is előfordult 4.x verziókkal már...
  • kemszi2
    félreértés ne essék nincs bajom a JB-vel én is felraknám ha lenne az enyémhez stabil de csak béta van hozzá,azzal meg nem kínlódok .Gondolom neked sem gyári a JB ha jól sejtem bár nem vagyok otthon a samsungokban.
    Viszont nekem például sokkal jobb volt a cm-es froyo mint a gyári htc-s.gyorsabb volt nem volt tele számomra felesleges appokkal,jobban testre tudom szabni stb. Szóval felesleges lenne számomra egy gyári Gb mivel úgyse azt használnám.
  • cody1994
    Igen sajnos sok ilyen gondja van az androidnak :((
  • kifli
    inkább jb-n van olyan ami nem fut. Legalábbis nekem, ahogy próbáltam pl gta-t
    Vagyis fut, a warez, de market írja, hogy nem kompatibilis. Ezé vettem meg?
  • Narxis
    Milyen alkalmazás nélkülözhetetlen JB-n ami GB-n nem elérhető vagy pótolható? Nem a vita kedvéért kérdem hanem mert tényleg kíváncsi vagyok és megnézném azokat az alkalmazásokat.
  • Dodo55
    Nem is a verziószám... Egyszerűen a JB az én mai szemmel elavult szar gyenge ARMv6 procis Galaxy Gio-mon is jóval gyorsabb fut, mint akár egy custom 2.3 alapú ROM.

Ezen felül:
    -Kényelmesebb (könnyebben, gyorsabban kezelhető)
    -Több alkalmazás futtatható rajta

Szerintem ezek nem csak powerusereknek szempontok.
  • Narxis
    +1
  • kemszi2
    a gari nem gond :D 1-2 évig úgy is tudják hitegetni a népet,hogy lesz rá frissítés :D
    de alapvetően továbbra is úgy gondolom,hogy nem vagyok hátrányba semmilyen téren hogy csak gb-m van /igaz az se hivatalos hanem cm/
    gmail,gps,zene,office, egy kis játékra így is alkalmas. inkább a hardver gyenge így a böngészés elég lassú és nehézkes
  • [HUN]FaTaL
    Aki csak facebookozik rajta az szarik a verziószámra elhiheted :)

" Aki ért hozzá az úgy is ráteszi ami neki kell"

Kivéve, ha nincs stabil ROM, vagy a gari miatt nem lehet bootloadert nyitni pl. :)
  • kemszi2
    engem speciel abszolút hidegen hagy ez a verzió szám dolog. Aki ért hozzá az úgy is ráteszi ami neki kell,aki meg nem annak meg többségében tökéletesen elég lehet egy régebbi verzió.az alap dolgokat ugyan úgy meglehet csinálni egy gb-n mint egy jb. És inkább legyen egy rendszer hozzá, de az jól optimalizált mint, egy gyorsan kiadott kókány szar. Kicsit olyan ovis érzetem van ebben...bibbí nekem már jb van neked meg még nem :D nagyobb része akkor is csak fészbukozik rajta:D
  • skinnyman
    De az lenne. Miert ne hasznalhatna valaki egy regebbi verziot ha neki epp az van/az tetszik/stb? Ez meg mindig jobb, mint a masik veglet amit az Apple csinal ahol szinte radkenyszeritik a frissitest, es frissites utan soha nem tudsz visszaterni egy regebbi verziora akkor sem ha az uj rosszabb mint az elozo (lasd: apple maps botrany).
    Arrol nem beszelve hogyha pl kitiltanak a regebbi verziokat a Play-rol (kb az egyetlen dolog amit a Google lepni tud nyilt OS leven) azzal foleg magukkal is kicsesznenek mert kevesebb ember tudna a szolgaltatasaikat hasznalni.
  • kifli
    egy kötelező frissítés szerintem nem lenne akkora korlát a nyíltság rovására, hogy ne érjen semmit az egész...
  • skinnyman
    A gyartoknak joguk van beleszarni, a Google meg nem nagyon akar/tud semmit csinalni, ha barmit csinalnanak ami a platform nyiltsagat visszafogna, mar nem erne meg az egesz. A gond inkabb az h pistike megvesz egy random olcso szart egy random gyartotol aztan elkezd orjongeni hogy nem kap frissitest, mikozben senki sem igert neki olyat.

Mas: A Samsung vezeti a felhasznaloi elegedettseget okostelefonoknal
  • vass17
    A 2.2-es Froyo-m óramű pontossággal működik, nem eszi meg az akksit, havonta max 1-szer lassul be, úgy hogy szinte soha nincs kikapcsolva vagy újraindítva. Ráadásul a nekem szükséges és jól bevált programok is tökéletesen futnak rajta.
    Ehhez képest most vettem egy 4.0-s tabletet és éjszaka valami rejtélyes módon eltüntetett az akksiból 48%-ot, úgy hogy wifi és mindenfajta frissítés ki volt kapcsolva rajta. Kicsit keresgéltem a neten és megdöbbentem, hogy mennyien panaszkodnak különféle készülékekkel 4.0 felett az ilyen típusú jelenségekre, persze megoldást még nem találtam...

Én nem sietném el a frissítést az biztos, nagyon jól elvagyok a jól kiforrott, de egyszerű 2.2-őn.

Btw, valakinek nincs valami javaslata a problémára?
  • Prody
    Szia! Update-ra kattintva azt mondja h nincs semmi uj :( Miert? Nagyon kene a JB!
  • [HUN]FaTaL
    Csak az a gond, hogy a 4.0 másfél éves.

Az a gond, hogy a gyártók szarnak bele a Google meg nem tesz semmit, sajnos.
  • skinnyman
    Alakul, ugy nez ki a tobbseg nemsokara 4.0 felett lesz.
  • Dodo55
    Olvasom közben tovább a topicot, szóval az enyémnek az oldala szilikon, viszont a műanyag hátlapja miatt merev viszonylag, és mint mondtam már elől tök nyitott (csak a szélén kapaszkodik kicsit).

Fél éve bírja már, pedig napi kb 20x zsebezek vele (farmer első), illetve hetente többször ki is veszem belőle.

Típust sajnos nem tudok, úgy kaptam egy volt Gio tulajtól, de az is esélyes hogy gyári, elég szépen passzol és mint mondtam nagyon bírja.
  • Dodo55
    Ja de várj ez szilikon elvileg (nyúlós puha, de erősen tartja a formáját), a hátlapja műanyag (áttetsző, rücskös, kissé flexibilis, talán ABS) csak.
  • Vadnokedli
    Nem az nem merev, az ilyen kihajthatós szar. A mereven gondolok itt pl akrylra vagy műanyagra.
  • Guren
    merev tok alatt arra a kicsapkodós izére gondolsz? az engem kurvára idegesítene egy idő után
  • SzirmosSzisza
    Nekem ilyen kemény izé van, de rohadt idegesítő mindig kinyitni és kivenni belőle a telefont. Ráadásul így is sikerült 1 horpadást rá raknom :D
  • Guren
    ebay-ről már 1000ft alatt lehet venni, annyit simán megér, hogy ne karcolódjon szanaszét a telefon. én pl. ezt vettem 600ft-ért. mondjuk lehetne egy kicsit feszesebb, de nem vészes. tesóm mini2-jére pedig ezt a fajtát rendeltük, szerintem sokkal jobb mint a sima szilikon tok. passzosabb, jobban tapad és a szélén vannak redők, amiktől tuti nem csúszik ki a kezedből. most már biztos ilyet vennék.
  • Vadnokedli
    Igen. Sajnos. Merev tokot szabad csak venni.
  • fery02
    Köszi szépen! Szóval akkor kb. felesleges pénz kidobás.
  • Vadnokedli
    Ha zsebben hordod és napi rendszerességgel előveszed a telefont akkor bírni fog úgy max 3 hónapot a tok mert kifog nyúlni. ha hetente vagy naponta ha egyszer előveszed a zsebedből akkor úgy jósolok neki fél-egy évet. Zseb szűkségétől is függ.
  • fery02
    Igen, azzal tisztában vagyok, hogy tokkal fele olyan erős a rezgés.
    Engem ugye konkrétan a szilikonos tokok érdekelnének, mármint vélemények és tapasztalatok velük kapcsolatban.
    De úgy látom senkinek sincs itt szilikonos tokja. :)
  • Falkon
    Nekem hivatalos van már rajta!
  • Jim Morrison
    :D az egyetlen dolog amit hiányolok az az LTE. 1-2napig volt nálam LTE képes készülék és elképesztő volt a youtube videókat milyen gyorsan leszippantotta :D Speedtest 60mega letöltést mutatott, ami kétszer jobb az itthoni netemnél :D Meg a méret az ami gondolkodóba ejtett. SGS3 at tudom egy kézzel használni, de hogy a gatyazsebeimben elfér e azt nem tudom (farmerban igen), MediaMarktban meg nem engedik, hogy zsebre tegyem
  • desigo
  • desigo
    Mindenképp vedd meg 100k alatt.
    Aztán ha mégse tetszik (amit nem hinnék) megveszem tőled jó áron xD
  • Jim Morrison
    Szerintetek ha 100k alatt itthon hozzá tudok jutni nexus 4 hez, akkor mindenképp csapjak le rá ? :o nem mostanában terveztem a telefoncserét de olyan jó kis teló :)
  • Prody
    Most akkor marciusban jon hivatalosan a Jelly Bean S2-re?
  • vass17
    Nem tudjátok véletlenül hogy oldható meg a kompatibilitási probléma? Sok alkalmazást megvettem korábban és most szeretném telepíteni őket a tabletemre, viszont nem engedi, mert nem kompatibilis. (hardver elég lenne hozzá, ráadásul van tabletre optimalizált változata is az adott programnak...)
  • Prody
    Ezt szepen elolvassa majd az okos apple designer es jon a kovetkezo update a "REVOLUTIONARY" szocskaval :D
  • cody1994
    OFF Hogy tudom elérni, hogy samsung tab 2-n webes felületen használt face-el ( nem android app-el) lássanak chat-en? Semmiféle beállítást nem találok.... Alulról is eltünt a chat sáv! :S .... Konkrétan azt szeretném elérni, hogy a nevem mellet ne a kis telefon ikon látszódjon, hanem a zöld pont! Előre is köszönöm a segítséget!
  • ldavid
    És másik simmel megy a one touch?
    korábban úgy hallottam elég gyakran kell javítani azt a típust, lehet inkább azzal van a gond
  • PetruZ
    2.3.6-ban pedig van ilyen, csak már nem emlékszem pontosan a helyére. Valahol a beállításoknál az egyéni energiagazdálkodást kell bekapcsolni és utána lehet a két limitet is beállítani (4.0.3-ban a Power saving - Custom power saving pipa be és alatta a menüpont).
  • [HUN]FaTaL
    Esetleg root és fagyasztod azt a szart, ami rinyál, más ötletem nincs, ha a beállításaiban nem tudod állítani.

Ez Huawei cucc egyébként.
  • hugopareiros
    Huawei Y200 - 2.3.6 android

Nem tudom hogy a huawei vagy az android sajátossága a dolog, de
    amikor a telefon töltöttsége 29%ra ér kiírja hogy kapcsoljam be az energiatakarékosságot, illetve ~13% körül pedig kiabál hogy kevés a cucc.

Ezt ki lehet valahogy kapcsolni?

Idegesítő, hogy netezés közben rámböki hogy kevés az akksi, bezárom a böngészőt és mégis csak 33%-on van és tudom még simán 2-3 órát használni böngészés mellet...