36194
  • kifli
    sajnos erre nem tudok válaszolni. Valahogy mindenképp lehet feltolni gyári rom-ot, de ahhoz is meg kell szerintem erőszakolni a telefont. (Illetve olyat halottam, hogy optimus 2x gyári romok annyira nem jók, de lehet ics már használható)
  • Máté94
    Smartflash-es ROM-ot kell keresni, és azzal feltenni.
    http://mobilarena.hu/tema/re_lg_optimus_2x_p990_az_elso_ketmagos/hsz_1-100.html
  • Tibi7
    Egyébként utánanéztem, és gyári 4.0 is jött már az optimus 2x-re, viszont én gsm boltban vettem a telót, tehát független, a hivatalos frissítés pedig csak függő készülékre megy fel :/ Nem tudok valamit csinálni hogy a hivatalosat is elfogadja a készülék?
  • [HUN]FaTaL
    Régebbi az az x10 mini pron. A Mini Pro GB-vel jött és ICS van rá.
  • Vadnokedli
    Galaxy Note-n olyan jó pontot értem el hogy nem is mutatja. :)
  • Jim Morrison
    hamarosan az eclair még lejjebb megy, ma rendelte meg a htc one x+-t vagy mi a csudát :) (mini proja van most. vagy x10 mini pro? :D régebbi)
  • skinnyman
    Juliusban johet az uj Nexus 7

Frissult a dashboard, a szokasosnal nagyobb valtozasok vannak benne, reszben mert megvaltoztattak a meres modjat: eddig siman a Google szervereire bechekkolt teleofnokat szmoltak, most mar csak azokat, akik a Store-t explicite meglatogatjak.
    Dashboards
  • skinnyman
    Ha kicsit hozza tudsz meg rakni (nehany 10k-t), egy Nexus 4 lenne valszeg ar/ertekben a legjobb, ami hosszu tavon is a legjobb lenne. Esetleg hasznaltan egy S3. Ha nem nagyon tudsz feljebbmenni, Galaxy Nexus-t es S2-t neznek talan, de ezeket is inkabb csak hasznaltan talalni itt-ott.
    Ha hasznalt One X is kijon annyibol, az is eleg jo.
  • Narxis
    Jogi okai lehetnek.
  • desigo
    Ha használt is szóba jöhet akkor 80-ból én vennék egy One X-et sok garival...
  • SirAlo
    Aki szeretne RTL-t vagy FIlm+ot mobilrol nezni annak ajanlom ezt erdekes hogy a Romania tv appba tokeletesen fut az RTL es Film+ viszont a magyar tv appba meg egyaltalan nincs is benne :D
  • Tibi7
    P990-esről van szó. Akkor holnap bele is fogok a nagy utánaolvasásba, mindenesetre köszi a segítséget!
  • Palinko
    szeretném telefonom új Androidra frissíteni. Ha a Kies csak 2.3.6 ra húzta fel, mit tudok csinálni? (nagyon remélem nem visszagörgetni 2 hozzászólást :D bocsi ha már volt manapság, nem követtem annyira)

ezt akarom-e :)
  • kifli
    szerintem tegyél fel valami custom romot.

btw p990 vagy su660-ad van?

ITT egy egész jó kis tool hozzá. (jó p990-hez és su660-hoz is, de su660-hoz kell letöltenit valamit még pluszba aszem). Ezzel rá tudsz tenni cwm recovery-t meg minden szutykot, onnan meg már egyszerű a romcsere :)

Tulajdonképpen letöltesz egy romot, rámásolod sd kártyára bezipelve, majd recoveryből kiválasztod hogy install zip. (avatar rom aszem nemrosz)

Viszont figyelni kell, hogy melyik bootloader legyen melyik recoveryhez. Nehogy téglázd, olvassgassál mielőtt belefogsz, ha nincs még tapasztalatod. Általában van xda-n kezdőknek leírás pontról pontra.
  • Tibi7
    Sziasztok. Egy optimus 2X tulaj vagyok, és még mindig 2.3-as android fut rajta. Olvastam valahol, hogy van már hivatalos 4.0, de én ezt sehol sem találom. Hogyan tudnék legalább egy 4.0-t varázsolni rá?
  • joshua
    80ezer ft-ig (ami tényleg a max ár) melyikek a legjobb androidos telefonok? Most egy htc wildfire s-em van és megérett már a cserére.
  • Borg
    3Dmark for android

Bár nemtom mi értelme, de 10182 pont padfone2-n :)
  • Vadnokedli
    Valóban, de csak előre oda "ragasztottakkal". :D
  • Narxis
    De ez tényleg működik, beírod, hogy Tilt és a javaslatoknál a Tilt mezőt kell hosszan nyomni. :D
  • Vadnokedli
    Nem nézi senki se a dátumot, Google Nose. Most meg ez.
  • Narxis
    lol ez de komoly :D
  • skinnyman

Az a durva, hogy tenyleg megcsinaltak, es tenyleg be lehet kapcsolni :)
  • hungary27
    Akkor a lényeg, hogy optimus L9 ben van. :D
  • kifli
    Android open source (ne nekem keljen már ezt pont itt magyaráznom :D)
    Bárki letöltheti a kódot (source.android.com), és azt csinál vele amit akar.
  • SzirmosSzisza
    Ez biztos? Mert, ha nincs benne gapps akkor a Googlenek semmi haszna nincs abból, hogy az adatot eszköz Androidot futtat :)
  • kifli
    Tudodmit? Térjünk vissza az alap "problémához":

"Csak olyan telóra lehet Androidot rakni amiben van giroszenzor ez megállapodás."

Nos innen indultunk ki. És se gappsot nem látok, se semmiféle google szolgáltatást. Erre válaszoltam. Hogy utánna miért keveredett ide a gapps azt nemértem.

Az a baj, hogy nem a kérdésre lett válaszolva. Az volt a kérdés, hogy az ANDROIDnak van-e valami hw megkötése. A válasz 1 szó. Nincs. És itt nyílván nem arra gondolok, hogy mi az a minimális teljesítmény ami kell neki, amire rá tudod rakni az androidos eszköz lehet.

gapps vs SDK hmmm, teljesen jó összevetés...

Arról meg főleg szó nem volt, hogy ki mit mire tud használni. Így ez nem teszi a vitát értelmetlenné, mert eddig sem volt vita tárgya. (másrészt nemérzem igazán döntőnek a váleményed, hisz ez max a sajátod, és másoknak más igényei vannak)
  • [HUN]FaTaL
    Én meg a mobilarena tesztben (illetve spec listában), hogy van.

Giroszkóp nélkül nincs hordozható eszköz, lévén akkor se fekvő mód, se semmi. Nyílván a média-boxokban nincsen, mert felesleges.

Senki nem mondta, hogy gapps nélkül nem lehet androidos eszközt gyártani, a google által támasztott követelményekről (ami nyílván az appcsomaggal együtt érvényes) volt szó, meg a giroszkópról. Persze, ha nem akarsz rá google cuccokat, akkor nyílván azt csinálsz, amit akarsz, lévén a rendszer nyílt. Lásd amazon cuccok, közük nincs a hagyományos androidhoz.

A google cuccait meg ne nevezzük már 1-1 sima appnak, elég mélyen benne van a rendszerben és nem 1 app támaszkodik az apira. Ennyi erővel az egész sdk-ra is mondhatod, hogy a kutyát nem érdekli. Más kérdés, hogy egy ilyen ipari hulladékot mire tudsz használni. Leginkább semmire így a további vita nagyjából értelmetlen.
  • kifli
    másrészt nemtudom, hogy hogy jön ez az eredeti kérdéshez, a gapps nem képezi az android rendszer szerves részét, nélküle is működik teljes mértékben, illetve van alternatíva az összes fontosra (mail, naptár, market, maps, search), egy app csomagról beszélünk amit a google adott ki. Az hogy 1-1 appnak mi a hw követelménye az megint más tészta. Magának az androidnak nincs megkötése milyen hw-re lehet felrakni.

De mint leírtam, ígyse-úgyse igaz a dolog, hisz léteznek tabok (lehet telefonok is) play-el gps, bluethoot és talán giroszkóp nélkül is. (wifi azért már a legtöbbe van, mert nélküle eladhatatlan lenne)

Ipon tesztbe olvastam, hogy nincs bluethoot.
  • [HUN]FaTaL
    Van benne bluetooth, GPS valóban nincs, ezekszerint rosszul emlékeztem. Viszont a WiFi és a giroszkóp kötelező (kivéve persze a média-boxokat, de azok nem hordozható eszközök).
  • kifli
    elnéztem picit a kérdést, de lényegen nem változtat. (azthittem, hogy már playről is lehet rendelni mindenféle telefonokat, nemcsak nexust, nem követtem mostanában, úgyhogy bármi megtörténhet :D)

na de pl wayteq xtab 70dci, google play van, viszont se buethoot se gps. (és ugye most nem egy olyan gyártóról van szó, amit pl csak ázsiából lehet rendelni), és szerintem még tudnék felsorolni párat, ha szeretnéd :)
  • SzirmosSzisza
    Most vagy te vagy eltévedve vagy innen senki se érti miről beszélsz :D
  • [HUN]FaTaL
    ?

Mi az, hogy máshol? A Play alkalmazásról (és a google servicesről) beszélek, egyszóval a gappsról, nem a play webshopról és a nexus tabletekről.
  • Guren
    nekem is
  • skinnyman
    The Negative Impact Of iOS On Android
  • kifli
    Nem mintha máshól nem lehetne tabot venni...
  • [HUN]FaTaL
    Nem igazán láttam még tabot GPS, WiFi és Bluetooth nélkül, Google Play-jel.
  • kifli
    ehhez képest van egy rakás kínai tab, amikben pont ezek az extra felszereltségek :)
  • RelakS
    én is megnéztem, nekem fontot terhelt

Item Price
    Tasker 1,99 GBP
    Tax: 0,38 GBP
    Total: 2,37 GBP
  • Vadnokedli
    Kár hogy ilyen gagyi X kontroller feeling :(
  • skinnyman
    OUYA unboxing