36194
  • kifli
    Okosan csinálták, mert az ingyenes rendszerükkel, és a rendszerkövetelmények nagyon alacsonyra helyezésével, tulajdonképpen mindenkinek a zsebébe tettek egy pár inches kis reklámfelületet.
    A begyűjtött plusz adatról nem is beszélve, illetve aki vesz androidos telefont, az biztos hoz létre google fiókot is, úgyhogy rengeteg az új felhasználójuk is, aki az ő szolgáltatásaikat használja.
  • GregSB
    Itt elértünk ahhoz a ponthoz, ahol a Googlenek már nem az az érdeke, hogy midnenre gondoljon és a lehető legtöbb igényt lefedje. Ahogy Dzsini is írja nekik az az érdekük, hogy te nézd a videókat és a reklámokat, ne a háttérben hallgass zenét, mivel ők reklámokból élnek.

Nagyon szép a "Don't be evil" mantra, meg hogy ők az open rendszerekben hisznek, de amint a fő profitforrásuk kerülne veszélybe ők is elkezdenek szabályozni, korlátozni. Ők is csak egy cég mint a többi, akiknek a profit az elsődleges.
  • grebber
    Már leszedte a PVSTAR+ -ot az tökéletesen nekem!
  • ZsirosKenyer
    multi-window-ra gondolok.

• SzirmosSzisza
    Hogy lehet tálcára rakni? Mármint a multi window-ra gondolsz vagy a YouTube videókkal is lehet úgy "lebegtetni", mint a sima videókat?
  • ZsirosKenyer
    1. csak megbízható boltból vásárolj, ne bevándorlóktól a westendben.

2. az S4 koppintása tényleg baromi jól sikerült már (az s3 még nevetségesen gány volt) simán be lehet sz*patni bárkit vele..
    Az biztos, hogy legárulkodóbb a screen quality. Nem tudom hogy a fake csájna verzióban is amoled-van-e de az biztos, hogy ha egyszer megtapogatsz egy igazit akkor látni fogod a különbséget..
  • ZsirosKenyer
    vegyél galaxy s3/s4-et ,vagy note-ot, ott a gyári youtube app-ot is le lehet tenni "tálcára" és tudsz közben böngészni vagy bármi mást csinálni.
    De más telónál is megoldható azokban a custom romokban amiben van multi-window.

Egyébként próbáld ki a soundcloud app-ot, ott is majdnem az összes zene fent van, de rendesen futtatható a háttérben. (vagy pl. deezer)
  • ZsirosKenyer
    Nincs rá külön app szerintem, mert a háttér beállítását maga a launcher vezérli.. Nyugodtan próbálj ki mondjuk egy nova launchert, ott be lehet állítani hogy statikus maradjon a háttér + van még egy rakat opció.

Nem kell megijedni ez nem "OS az OS-ben", a launcher is csak egy app, amit bármikor lecserélhetsz.

Appbrain-ből azért úgy ajánlott telepíteni, hogy böngészed az appokat és a play linkre kattintva a hivatalos store-ból töltöd le. Ami csak Appbrainen van fent én nem raknám fel a helyedben.
  • Dzsini
    A reklámokat a képernyőn jelenítik meg, a Youtube pedig komoly reklámbevételi forrás, nem fog a háttérben futni alapból.
    Zenét hallgatni ott a Play Music, az megy a háttérben.

Az, hogy néhány országban még nem elérhető teljes szélességében, és ezért egy ott néhányan a minőségben kifogásolható YT-t használják zenegépnek, az ne legyen már fejlesztési útirány. Ha kell, majd megírja valaki - meg is tette, ennyi. Kár rajta többet rugózni.
  • grebber
    Még szép hogy fikázom nekem gondoljanak mindenre!
    És ha hiszed ha nem szerintem többen hallgatják mintsem nézik a youtubot.

A másik nagy baromság hogy miért nem lehet kiválasztani egy játéknál hogy hova telepítse?
    Nem tudom elképzelni hogy ezt olyan hüde nehéz lenne leprogramozni.
  • szabii98
    én operáról facebookozok, sokkal kevésbé eszi a telót és normálisan betölt.
    igaz hogy ott meg folyamat frissíteni kell de nem probléma
  • GregSB
    Nem az Androidnak bonyolult, hanem a Google tudatosan úgy fejleszti a YouTUbe alkalmazásait (minden platformon), hogyha kilépsz belőle akkor pause-re rakja a videót. Mert a YouTube elsősorban videó NÉZŐ alkalmazás, nem zenehallgató. Ha valami megszakítja a videó nézést (bejövő hívás, alkalmazásból való kilépés), akkor logikusan elvárható hogy a progi rakja pause-ra az éppen játszott filmet, mert nem látod.

Ha te zenehallgatásra akarod használni a youtubeot akkor keress alternatív alkalmazást, de ne az OS-t és a gyári appot fikázd.
  • Dzsini
    Van legalább 30 háttérlejátszó, úgyhogy az "ilyen mesteri alkalmazás" bármelyikre vonatkozhat :)
  • grebber
    Köszönöm! De nem semmi hogy egy ilyen mesteri alkalmazás csak ilyen kevés csillagot kap az értékelésnél a sok szar meg maxot :(

Lényegtelen működik tökéletesen ez!
  • Dzsini
    "youtube" és "background" kulcsszavak a store-ban?
  • grebber
    Mi kell ahhoz androidon hogy böngészés közben tudjam hallgatni a youtubeot? Mert ez ugye androidnak már bonyolult hogy két alkalmazás menjen.

(Pl megy a háttérben a youtubeon valami és hallom miközben a neten böngészek!)
  • GregSB
    Ami elszomorító, hogy a HTC One rosszabb fotókat csinál stock Androiddal, nagyon kevés a sharpening rajta.
  • LocalPatriot
    Kiadták rá úgy a JB-t, hogy FULL HD-ba nem képes felvenni, annyira laggol, + minden újraindításnál visszaáll majdnem minden az alapértelmezett beállításra. pl én swiftkey-t használok, de mindig a gyári indult el. Ezeken kívül, még baromi lassú is lett a telefon. Főképernyő váltásnál állandóan 1-2-re belassult a telefon.
    Mindezt úgy csinálta, hogy teljes formázást csináltam a JB telepítése előtt. Nyilván javítják majd idővel, de én nem tudok várni, mert a kamera nekem napi szinten kell. Így visszaviszem, és kicseréltetem egy T-re.

(bocs a hülye fogalmazásért, reggel van még...:D)
  • PeeTeR
    tudom nem kimondottan rom specifikus bar nem is szoktam ilyenekkel spammelni a topicot azert erdemes belekukkantani ebbe. poen nincs mondjuk talan annyi, hogy az apro dolgok milyen "fontosak" illetve ertekelhetok ha ott vannak. ami mondjuk a gyariban nem elerheto.

• skinnyman
    Engadget-en is: One S4
    Ami erdekesseg, hogy bar az alapszoftveruk elvileg nem frissebb mint a mostani Nexus-oknak, viszont pl a kamera app mar egy frissebb verzio (amilyet az allitolagos 4.3-as szivargasokon lehetett latni), a hatter ilyen szinben sincs a mostani Nexus-okon, es van par egyeb stock-ra eddig nem jellemzo testreszabas is (pl One-nal a HDR kamera, Beats audio).
  • [HUN]FaTaL
    Passz, nem szenvedek ilyesmivel. Kicsit sem hiányzik a hulladék flash :D
  • Dodo55
    JB-vel (konkrétan az én esetemben CM10.1) már nem kompatibilis az az .so fájl amit a system/lib-be kell tenni?
    Nem akarok tenni egyébként mert csak belassítaná a Gio-n a netezést a sok reklám (vagy van esetleg push-to-activate mód?), de ha mégis kéne valamiért egyszer érdekelne megoldható -e.
  • dregnarr1 #21242
    Üdvözlet!

Próbáltam custom hátteret betenni, de nevetséges képformázást kell végrehajtani minden esetben a forgatás miatt. Van esetleg olyan alkalmazás, ami lehetővé teszi, hogy külön hátteret válasszak a fekvő- és állóhelyzetre, vagy olyan, ami nem forgatja a hátteret ilyen esetben?

Nem nagyon akarok ilyen Go Launcher EX meg egyebekkel foglalkozni, külön OS az OS-ben jelleggel, elég lenne egy csak erre a problémára koncentráló app.

Újabb newbie kérdés:
    Az Appbrain és a PandaApp biztonsági/kamu appok terén mennyivel rosszabb, mint a hiv. App Store? ÉRdemes azokat is böngészni, vagy ami egyiken fent van, az a másikon is megtalálható?

Köszönöm a válaszokat!
  • Shiwo
    köcce, megnézzük a dolgot
  • Firerock
    Erről a fake/nem fake s4 témáról tud valaki valamit? Láttam egy ilyen videót és az alapján minden tesztben fake-et használtak. Csak azért érdekel mert 30% kedvezménnyel fogok új samsung garis telefont venni és szeretném a biztonság kedvéért lecsekkolni.
  • ZsirosKenyer
    Ez attól is függ milyen kernel van rajta..
    DPS-hez nem értek, de guglizz rá hogy dps dream usb 3g stick vagy vmi hasonló..

Ha jól látom ahhoz a készülékhez még root sem kell és megy simán. csekk-disz-sit-áut

(tudom ez 9 de ugyanaz, nyilván)
  • kifli
    akkor ez így nem fog neki működni, csak tipp volt :)
  • Shiwo
    van valami részletesebb leírás esetleg valahol a pontos megoldásáról?
  • Shiwo
    nekem van neten a mobilon, a probléma ott kezdődik, hogy nem az enyém a készülék, és a tulajdonosnak nincs olyan telója, ami tudna wifi hotspotot
  • GregSB
    SGS4, HTC One stock Android review
  • kifli
    mobilon nincs neted? Használhatod hotspotként a telefonod, és wifivel rácsatlakozol tabon. Ha nem én vezetek kocsiban notival mindig így csinálom :)
  • ZsirosKenyer
    root-tal lehet
  • Firerock
    Mi baj volt az SLel?
  • Picar77
    energiatakarékos módot kilehet valahol kapcsolni ? Mert ha 30% alá kerül egyszerűen annyira visszaveszi a telefon sebességét hogy az már röhej
  • Shiwo
    lehet láma kérdés, de androidos tablet-re, amiben csak wifi van, meg van hozzá USB host kábel, arra lehet valahogy web'n'walk -os sticket csatlakoztatni, vagy csak a wlan-on keresztül lehet vele netezni?

(konkrétan DPS Dream 7 tebletről lenne szó)
  • PeeTeR
    es mi a kovetkezo ketyere?
  • LocalPatriot
    Ezt a linket már hányszor kértem itt:D
    Talán Skinnyman linkelte 3-szor, FaTaL meg 2-szer:D:D

Egyébként ismét meg is köszönöm, mert holnap új teló lesz... SL-t kemény 2 hétig használtam.
  • [HUN]FaTaL
  • Bal0924
    A linket megtudod adni?
  • [HUN]FaTaL
    Ha 4.0 vagy régebbi rendszer van a telefonodon akkor az adobe honlapjáról le tudod tölteni az apk-t, de a hivatalos támogatása megszűnt, így már nem fejlesztik.