36194
-
#21704 Mert valoszinuleg plain textben kuldenek majd az adatokat, titkositas nelkul. Nem valoszinu :) -
#21703 Miután a nem kell ahhoz open-nek lennie a rendszernek ahhoz, hogy ellenőrizni lehessen a küldött adatokat, így ellenőrizhető egy zárt rendszernél is, hogy mit hova küld.
Amúgy, ha kémkednek, hülyék lennének magába az os-be tenni a cuccot. Inkább valamelyik beépített programba. Ha bukta van, egy gyors update-el el tudják tüntetni a nyomokat. Nekem kell az egész rendszert frissíteni.
Egyébként mindegyik cég gyűjti az információkat. Egyik sem akar lemaradni a másiktól, és ez kell is ahhoz, hogy személyreszabott szolgáltatást tudjanak nyújtani. Google-nek annyira nem kell okoskodnia, hisz neki a felhasználók évek óta tálcán kínálják már a személyes adataikat. Már jóval az android kitalálása előtt, több infójuk volt mint bárki másnak. Az android csak a kiterjesztése a reklámfelületnek.
-
#21702 Mi elengedhetetlen? Semmi nem az, mindent ki tudnal valtani massal, csak a legtobb szolgaltatasuk tenyleg olyan jo, hogy hulye lennel mast hasznalni, akkor is ha ennek az az ara h szemelyreszabott reklamokat toljanak a pofadba.
Azt meg senki nem mondta h nem gyujtenek adatokat, de maga az OS qrvara nem gyujt semmit a tudtod nelkul, es ebben nagyon is eros szerepe van annak h open source. Egy tetszoleges zart os-ben (windows-ban, osx, ios) barmikor kemkedhetne maga az os is, es valszeg nem jonne ra senki. Es nem fogok osszeeskuves elmeleteket gyartani, de valszeg kemkednek is, volt mar nem egy botrany az ugyben. -
#21701 Azért ne felejtsük el, hogy számszerűen még nincs igazán kifejtve mennyire van igény ezekre a phabletekre, mert még nincs belőlük "következő generáció".
Azért mert egy gyártó elad belőlük egy decens mennyiséget, attól még nem jelenti azt hogy kollektív igény van rájuk. Aztán a többi gyártó is felveszi portfólióba, ha nem jön be, akkor nem csinálnak belőle következő generációt. -
#21700 Nem szükséges, de teljes értékű használathoz elengedhetetlen.
Ez a "kémkedés" pedig szerintem túl van misztifikálva. Felhívnának az epültől megmondom én nekik holvagyok :D
A google is gyűjti szépen rólad az adatokat, ha open source az android, ha nem... (max nem közvetlen a rendszerbe ülteti bele, hanem az appjaiba, szolgáltatásaiba)
Valószínűleg még többet is mint más cégek. Keresési szokásaid, mailezési szokások, videózási szokások, érdeklődési körök, merre vagy, életkor, nem stb stb. A többiek ezeknek nagyrészét nem is tudják gyűjteni.
Mindezt azért, hogy olyan reklámot toljanak az arcodba, amire valószínűleg rá is kattintasz :) -
#21699 Tökmindegy minek nevezzük.
-
#21698 Mesterségesen generált igény. -
#21697 Szerinted ha minden nagy gyártó (Sony, Samsung, Huawei, HTC) kiad ekkora telefont, nincs rá igény? Láttad már a Note eladásait? -
#21696 Az hogy kiadnak valamit nem jelenti, hogy van rá igény. Majd meglátjuk mennyit adnak el. Meg a valós igény és a marketing által generált igény között is van különbség. -
#21695 Még hogy nincs igény a 6, 6+ colra.
HTC One MAX -
#21694 A google appok kivetelevel (amikbol egy sem szukseges az OS alapveto mukodesehez, fel sem kell raknod egyet sem de le is tilthatod oket mind) kb minden open source benne.A launcher is.
A tobbi meg nem tudom h jon ide. -
#21693 Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy van egy kamerám és a benne használt Sd kártyát (Samsung microSDXC class10 64Gb) beraktam Androidos tabletbe, hogy megnézzem a felvételeket. A tablet az írta, hogy az SD kártyát csak formázva tudja kezelni, akarom-e formázni, ezt egyből mégséztem. Utána beraktam gépbe, és ugyan ezt írta ki... Sajnos a felvételeim elvesztek, de érdekelne, hogy attól hogy én nem kértem formázást a tableten, valamit kezdett az SD kártyával, hogy gép se tudta kezelni? Természetesen a kártya működik, ha egyből gépre teszem akkor a felvételek is jók... -
#21692 Sima factory reset, meg sd format, ha azt is eladod. -
#21691 A rendszer open source, de a telepített appok nélkül használhatatlan. Nemtudom, de szerintem a gyári launcher sem open source.
Azt ugye tudjuk, hogy a legtöbb személyes információval a facebook mellett a google rendelkezik.
Egyébként ami jelenleg zajlik, az nem kémkedés, sokkal inkább csak információ gyűjtés. -
#21690 Open source szoftvernel nagyon valoszinutlen, hogy barmilyen kemkedes zajlana a te hozzajarulasod nelkul, es baromsag az, hogy ez nem fugg az OS nyiltsagatol. Nem fog kemkedni egy szoftver aminek a teljes forrasahoz barki barmikor hozza tud ferni. A szolgaltato ettol meg kemkedhet, vagy a kulonbozo appok amik egy szolgaltatohoz tartoznak es azon mennek keresztul, de azzal te mar ugy sem tudsz mit csinalni.
Nem 20 oldalas szerzodesben lesz benne, hanem gondolom vilagosan megkerdezi ket mondatban h mirol van szo es akarod-e hasznalni. Mint a wifi alapu gps-nel evek ota, amirol anno okosok szinten kikialtottak hogy kemkedes. -
#21689 Sziasztok!
Hogy érdemes legyalulni a telefont szoftverileg eladás előtt? :)
Gondolok itt névjegyek, böngészési előzmények (amiket a rendszer ment) stb.
Köszönöm! :) -
#21688 Ez már annyira mindegy szvsz :)
Alapból a google szedi rólad az adatokat (gmailra érkező sikeres nyelv vizsga értesítő után egy évig kaptam a nyelviskola reklámokat a yt vidik alá.
Facebook? Detto.
Arról már nem is beszélve, hogy talán pont ebben a topikban volt berakva vmi német srác aki elkérte a mobilszolgáltató rá vonatkozó adatait és a 3g antennák alapján évekre visszamenőleg látszott merre járt pá 10m-es pontossággal. -
bence19940611 #21687 Helló lenne egy olyan problémám hogy a note 2 telefonomon a galériába van egy olyan mappa auto backup és nem lehet törölni belőle képeket légyszi segítsen valaki hogy ezt hogy lehetne kitörölni -
#21686 open source ide vagy oda, kémkedés jelenleg is zajlik. Mikre keresel rá neten, merre jársz stb stb. Google google ads sem tol a pofádba véletlenszerűen reklámot.
Nem az os nyíltságától függ, hogy kémkednek-e utánad vagy sem. (ios sem jobb)
Az egy dolog, hogy valami gombnyomásra kikapcsolható-e, meg figyelmeztet-e. Olvasta már el bárki is a szerződést első bekapcsoláskor? A legtöbb funkció pedig vagy alapértelmezetten be van kapcsolva, vagy a felhasználók többsége azt sem tudja mi az. -
#21685 Mintha most nem tudnának lehallgatni anélkül, hogy aktív lenne bármi :D
Na meg mintha az Apple nem jelentené a GPS pozíciót ugye :DD -
#21684 Mert valoszinuleg nem fog errol tajekoztatni es megkerdezni h akarod-e hasznalni es nem lehet majd egy gombnyomassal kikapcsolni. Meg nem lehet majd rarakni csak ugy egy barmilyen romot amiben nincs ilyen. Open source os-en lesz majd fullos kemkedes. Ne komolytalankodjunk mar... -
#21683 Igen, az.
Köszönöm szépen! -
#21682 Ha ugyanaz a Google akkountod akkor igen. -
#21681 Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy annó megvettem a játékot, most valahogy tudja ezt a play? -
#21680 Ejj gyerekek. Ez agyszerű hír, már töltöm is le, és kezdem előről.
Hálás köszönet! -
#21679 The Moto X will always be listening for your voice commands, leaked video shows -
#21678 Microsoft után a Google is kezdi? Minden vágyam, hogy a zsebemben egy olyan ketyerét cipeljek, ami folyamatosan hallgatózik, pláne az NSA / Prismes dolgok után... -
#21677 En az elozovel is qrva sokat jatszottam, es ugy latom h ezzel meg tobbet fogok. Most is toltam egy orat legalabb, mar szivarvanyokat latok :D -
#21676 Videó alapján a stílusa nem tetszett de egész jó így hogy kipróbáltam. -
#21675 Volt hozzá update. -
#21674 Mindegy. Én úgyis napi max 20-30 percet játszok majd vele.
Egyébként csomó pályával bővítve lett időközben.
5 zlotyit megért. -
#21673 Miután megjelent, rá két napra minden pálya 3 csillagos volt. Baromi rövid, és könnyű. -
MaRee #21672 Ellopott telefont google fiók alapján van lehetőség valahogy lenyomozni? Mármint hogy megnézni az aktív bejelentkezéseket vagy hol volt utoljára rácsatlakozva a netre a telo, stb. ? -
#21671 Már meg csináltam az összes pályát 3 csillagosra :( pedig csak WC-n játszottam. -
#21670 Biztos. Inkább a can knockdown 3-at próbáljátok ki. Nagyon jó. -
#21669 Van aki játszik ilyen szarokkal? -
#21668 Robot Unicorn Attack 2
Leaked Video Shows Moto X With Always-On Voice Commands, Camera Gestures, And More -
#21667 Nekem anno Galaxy S nél volt ilyen. Rom csere megoldotta. Lehet alapból szar a Wifi vevő a telódban, aztán garis. -
Bal0924 #21666 Eddig is csinálta, de most használom szinte folyton a netet rajta, és így elkezdett zavarni.. -
#21665 ROM cserét kb. ugyanúgy ahogy a routert 'most' csinálod(pontról pontra). Beírod (ha van frissebb gyári ROM) "LG P880 ROM change vagy valami"
Vagy gyári visszaállítás- hátha. De eddig jó volt? Amúgy.