36194
-
#21824 "Ami benne van, annal jobb cuccokat gyakorlatilag kb nem lehetett beletenni. Inkabb ott lehet a "gond", hogy sokaknak az S3 is eleg :)"
Igen így pontosabb a megfogalmazás. A hardver erősebb lett, de sokat nem számít, max a játékoknál. Ahogy a felbontás növekedés sem ad akkora látványbeli különbséget mint a WVGA - HD váltás. -
#21823 Ez a nem akkora ugras mondjuk sztem kb csak a kinezetenek szol, sok szempontbol joval nagyobb ugras S2-S3 valtasnal is. Ami benne van, annal jobb cuccokat gyakorlatilag kb nem lehetett beletenni. Inkabb ott lehet a "gond", hogy sokaknak az S3 is eleg :)
A Nokia-t amugy nem tudom sajnalni, gyakorlatilag a sajat sirjukat assak evek ota, mikozben valszeg annyi lett volna a dolguk, hogy kiadjanak egy jol osszerakott Android telot.
A HTC-t es BB-t sajnalnam, mert mindketto szimpatikus, es mindketto nagyon probalkozik, tobb mindent raktak le az asztalra az utobbi idoben, mint a legtobben masok. Csak valahogy nem birjak megteremteni ugyanazt a hype-ot amit a "nagyok", egyszeruen mintha nem lenne eleg nagy hely nekik a piacon, talan valamelyik nagy hanyatlasa kell hozza, hogy elorebb jussanak. -
#21822 Éppen ezért legalább nem kéne drágábban adni a telefonokat, mint az ágyonreklámozott konkurencia, mert különben nem veszik, mint a mellékelt példa is mutatja.
Ahogy én sem vettem HTC-t, mert akkoriban ennyi pénzért az armv6-os wildfire s-t árulták. Hiába minőségibb esetleg (ebben sem vagyok biztos, volt gond azokkal is rendesen). -
#21821 Mert ugyan a fémért és a Sense felületért fizetnek többet az emberek.
Segítek nem.
Az orrba-szájba reklámozott telefonokat veszik az emberek mert azt látják tvben,óriásplakáton meg a szolgáltatónál kirakva.
Ebben a Samsung és az Apple a pro.Dollár milliárdokat költenek reklámra ami szépen vissza is hozza az árát sokszorosan. -
#21820 A legnagyobb szopóban most a Nokia, HTC és Blackberry van. Samsung / Apple elvan, még mindig ők teszik zsebre a profitok döntő többségét, még így is hogy lassulnak az eladások.
Az csúnya lenne, ha a fentio hármasból elvérezne valamelyik idén, de van rá esély. -
#21819 A HTC nem csak most van szopóágon, de már tavaly is azon volt (talán korábban is, azokra már nem emlékszem). Ezekszerint az emberek mégsem fizetnek ekkora felárat a fém használata és a sense miatt.
Az S4-gyel meg az az igazi baj, hogy nem akkora ugrás, hogy mindenki rohanjon lecserélni az S3-mat és még mindig bőven használható egy S2 is. -
#21818 Forrás -
#21817 Az okostelefon piac en blokk van most szopóágon.
Nokia tegnap jelentett, 10% várta alul az elvárásokat (eladott darabszámban).
Blackberry 15%-al.
HTC 35%-al.
Galaxy S4 is kevésbé fogy mint amire számítottak + az várható, hogy az Apple is negatív eredményt fog jelenteni. Kezd telítődni az kostelefon piac. -
#21816 A One Minivel meg nem elsősorban az árazása a probléma, hanem az, hogy nem mini. 5mm-rel kisebb mindkét irányba, mint a One. Ez lenne a Mini? Az S4 Mini sem mini, de az legalább valamennyire kompakt. És 30 ezerrel lesz drágább a One Mini az S4 mininél. -
#21815 Akkor nincs túlárazva, vegyél desire 200-at 50 ezerért.
"De hidd el, nagytöbbségében nem olyanoknak adják el a telefonokat mint te."
A HTC számai nem éppen ezt támasztják alá. Gyakorlatilag vergődnek. Sajnos, mert nekem egyébként a normális telefonjaik (értsd középkattól fefele) tetszenek. De nem érnek annyival többet, mint amennyivel többet elkérnek érte. -
#21814 A telefon kiegészítő, mint már írtam (#21802), és van eset mikor már ékszernek hívható. Hol a gond ezzel? Miért ragadsz ki részleteket abból amit mondok? Miért akarod nekem megmagyarázni, hogy a telefon minőségét nem, csak a teljesítményét kell megfizetni? Innen indult ki az egész. Pedig bőven kell fizetni a stílusért, a minőségért és a márkáért is. Mint akármi más olyan használati tárgynál ami nem mindegy hogy néz ki. Ezt kár ragozni szerintem, mert " ha összeszarod magad" ez akkor is így van, így volt, és valószínűleg így is lesz. Nem túl van árazva, csak bizonyos szempontok szerint többet nyújt a htc. Mivel ezek nem kézzelfogható dolgok (kivéve mondjuk az anyaghasználatot), elég nehéz árat megszabni, mennyit ér a stílus mondjuk. Neked semmit, valaki meg többet is fizetne érte mint amennyit most elkérnek érte.
Lehet te pont leszarod, neked csak a teljesítmény számít. De hidd el, nagytöbbségében nem olyanoknak adják el a telefonokat mint te. -
#21813 Üzletpartner nem nézi a telefont, legalábbis a normálisabbja. Nem egy üzletembert ismerek aki régi nokiát hord, mert az nem merül le.
Hogy jön ide a pénztárca? Mellesleg az sem ékszer. Ékszer az, amit a testeden viselsz.
A telefon nem ékszer, ha összeszarod magad, akkor sem :D Ahogy a pénztárca sem. Státuszszimbólum a sznoboknál maximum, mint az autó. -
#21812 A telefon már régesrég nem csak egy használati tárgy. Gondolom pénztárcának is megteszi neked egy kettéhajtott újságpapír az aprónak megy egy zacskó. Úgyis a zsebedbe van kilátja? Mondjuk lehet hogy mikor az üzletpartnered meghívod egy kávéra, kicsit furán néz rád. Van egy olyan érzésem, hogy nem egészen érted... -
#21811 Ha beszélsz rajta nem látják mivel a kezed eltakarja. A Vertu remek példa a kurva drágán, szartra :D
Attól hogy valamit körbevonsz arannyal még nem lesz ékszer. -
#21810 Az hogy senki nem hív, és senkit nem kell hívnod, az a te dolgod így valóban senki nem látja :D
Egy öltöny alatt sem látszik mindig a karóra...
Vertu a legjobb példa, kb rolex a telefonok közt.
Bár valószínűleg hiába magyarázom, nem úgy tűnik, hogy értenéd miről van szó. Jössz itt a tinikkel, ami teljesen más. -
#21809 Csak egy példát mondtam, Vodafonenál is vannak olyan csomagok, hogy 2 éves hűség mellé jóval kevesebbet fizetsz ki 2 év alatt, mint 180K ezekre a készülékekre.
A lényeg hogy van több féle alternatíva, semelyik esetben sem kell neked otthagynod azonnal 180-200K-t ezekre a telefonokra. Ezért nem értem a sírás lényegét. -
KaBuTo666 #21808 Ugyan kérlek...47k-ért vittem el a tmobiltól teljesen kifizetve 2 év hűségre úgy hogy az áfát is visszakapom. Máskülönben nem is vennék ilyen mobilt, még ha 2 év alatt kellene fizetnem érte 180k+ ropit. Ennyit ki nem adok mobilért. -
#21807 Egyébként ezt a drága vitát nem értem. S4, One is elhozható 2 éves hűséggel 5 ropiért pl a Trétől, 2 év alatt összesen 180e körül fizetsz ki rájuk. -
#21806 *Valaki.
Első mondatra: Ha drágább telefonom lenne, sem rakosgatnám az asztalra meg ide-oda, hogy mindenki lássa. Ilyenekkel maximum a feltűnési-viszketegségben szenvedők szórakoznak.
Amúgy kérdezz meg egy nőt, hogy a táskája legaljára bebaszott telefon ékszer-e. :) -
#21805 Mások nem látják, mivel a zsebemben van, nem szokásom kérkedni vele. Az órához egy kicsit sem hasonlít, azt hordod, a telefont nem.
Csak a sznob faszok foglalkoznak a telefonnal, főleg a márkájával, értelmes ember nem ez alapján ítél meg valamit. Lehet, hogy a tinédzsereknél még ez számít, felnőtt emberek között biztosan nem. -
#21804 Miért lenne eltévedve? Inkább te vagy eltévedve akkor :D
Mindenhova viszed magaddal, használod, mások látják, hozzátartozik a kinézetedhez stb stb. Kb az órához hasonlítható a legjobban, jobb példa tényleg nem jut az eszembe. Lehet, hogy ameddig te lemész a sarki boltba nike melegítőben, papucsban egy doboz sörért, egy gagyi kinézetű óra fel sem tűnik senkinek. Ha viszont olyan vagy, aki mondjuk ing nélkül el se hagyja a lakást, az nem fog egy feket műanyag digitális órát felvenni. És telefonnal kb pont ugyanígy van. Sokan óra helyett használják. És nem csak abban az értelemben, hogy időt néznek rajta, hanem mint kiegészítőt/ékszert.
Ha mondjuk mész egy tárgyalásra öltönyben, nem biztos, hogy jól néz ki, hogyha a vodafone egyforintos voda smart telefonját rángatod elő a zsebedből. Telefonálni azzal is tudsz, és több rá az app, mint egy Iphon-ra mondjuk, vagy egy vertu-ra, mégsem tesz jó benyomást.
Szélsőséges példának említhető a vertu. Buta telefont, gyémántköntösben adnak el felfoghatatlanul drágán. Pont olyan, mint mikor veszel egy Rolexet, ami nem tud mást, csak mutatja az időt kb (kis túlzás). Egy "buta" óra. Mégis többe kerül mint egy casio, ami már-már csak azt nem mondja meg neked, mikor menj szarni.
Egyébként értelmetlen a vita, kb m intha mondjuk autómárkákról vitatkoznánk. Egy lexus olcsóbb mint egy német konkurens, lehet még többet is tud. De mégis nagyobb megbecsülésnek örvend az, ha egy német luxusautóval érkezel valahova. Nyílvan, lesz egy bizonyos réteg, aki tudja az autó specifikációját, és az majd mormogja magában, hogy de átbasztak öreg. (ők egyébként valószínűleg azok akik leparkolják az autót neked, nem azok akik tulajdonosai egy ilyen luxusautónak) De nem ez a nagytöbbség. Másrészt erre a tulajnak annyi a válasza, hogy szarok rá, ennél több nem is kell, még ezt sem használom ki rendesen. De a kinézet/megítélés megér ennyi pluszt. -
#21803 A One Mini is túlárazott.
Aki szerint a telefon ékszer, az szerintem csúnyán el van tévedve :D -
#21802 one mini nem csúcskategória szerintem és arról volt szó. Az apple csak olyan szinten jött fel, hogy van aki nem a belbecs miatt vesz telefont. Tovább ne is ragozzuk, mert többre nem gondoltam. Nekik annyi elég, hogy apple és jól néz ki. Hogy milyen os van rajta, mellékes, nem a belsejét nézik, hanem, bőven elég ha képernyő mellett tetszik nekik.
Kb mint mikor valaki vesz egy rohadtdrága órát, és te odamész, hogy a tiedbe van stopper, meg visszaszámláló is, és nem csak 5, hanem 50 méterig vízálló. Ja és fele annyi volt mint az övé. Szerinted fogja érdekelni, a te műanyag digitális órád?
Mert akárhogy is nézzük, a telefon már nem csak telefon, hanem kiegészítő is. Néha már ékszer is lehet. -
#21801 Olvass már vissza, azt írtam, hogy a csúcskategórián kívül mindenhol túlárazott a htc.
Erre jössz az apple termékekkel, meg a minőséggel. Erre hoztam példának a desire 200-at, de hozhattam volna akár a One SV-t, a One V-t, vagy bármelyik korábbi, nem csúcskategóriás HTC-t. -
#21800 ki beszélt itt desire 200-ról? Nagytöbbség apple terméket azért vesz mert apple, le sem szarják, hogy ios vagy android, azt sem tudják mi a különbség... -
#21799 Az korrekt. Semmilyen telefon nem ér annyit, mint egy középkategóriás laptop, vagy felső-közép pc, szvsz. -
#21798 lehet, hogy már kérdeztem, de használ itt valaki apex + xperia z párosítást? -
#21797 De mind1, ezek a telefonok itthoni pénztárcához mérve drágák. Havsak nem 2 éves előfizuval veszed őket. -
#21796 Tavaly év végi, fél évvel később jelent meg mint S3, One X. -
#21795 omg, gyönyörű ez a telefon, és így már a mérete se lenne gond számomra... ennyiért viszont álom marad :( -
#21794 kb egyedül a Nexus 4 (playen vásárolva) ára korrekt. -
#21793 Egyébként sztem az összes csúcstelefon túlárazott. Persze kifizetnek érte ennyit a vásárlók, akkor lehet ennyiért adni. -
#21792 Az S3 olcsóbb, mint az i5 és a One X is. Az i5 tavalyi modell. -
#21791 i5, S4, One nagyjából egy áron van. Mi is van akkor túlárazva? :) -
#21790 Egyébként a Sensationökkel való rengeteg probléma nem épp azt mutatja, hogy a HTC kizárólag minőségi telefont adna ki. -
#21789 Ne mondd már, hogy a desire 200 simán megér 53 ezer forintot. Ez még viccnek is rossz, de akkor vegyél hármat, aztán használd egészséggel. :)
Azért a Sense felületet egy komplett OS-hez és ökoszisztémához (Apple) hasonlítani minimum megmosolyogtató. És az Apple az új telefonjaival nem 3 éves hardvert ad (túlárazottnak az, nem is szeretem az Applet). -
#21788 vannak, akiknek nem csak a bélés számít... (lásd pl apple termékek esetében) -
#21787 Factory reset. -
pacclacc #21786 Van egy Alkatel One touch Idol telefonom. Kaptam :) Kérdésem az lenne, hogy már van benne egy Gmail felhasználó, és mivel már az enyémet is hozzáadtam, a másikra nincs szükségem, hogy tudnám eltüntetni??? Help me!!!
Nem találom a megoldást! -
tomcsa4 #21785 Sziasztok!
Lenne használtan egy telefon, jó áron. LG Optimus Net P690. Illetve van még egy: LG Optimus One P500. Mindkettő ugyan annyiba kerül. Én az Optimus Netet néztem ki. Valaki használt ilyet? Megéri megvenni második telefonnak, néha felpillantva a netre wifin? A beszédhang minősége milyen? Erre vagyok inkább érzékeny.