36194
  • theone91
    Az nem átlátszó. Csak a háttér színe és a widget kék ege közel azonos szín.
  • davidka003
    S3-on az milyen időjárás program?
    Pont ilyen átlátszó minimál időjárás app kéne.
  • kamionosjoe
    Ez működik, de gombos megoldás az nekem se megy. Amúgy már csináltam valahogy kettőt is régebben csak fogalmam nem volt róla, hogy hogyan csináltam. :D
    Thx.
  • Shiwo
    lehet hülye kérdés, de olyan lockscreen még véletlenül sincs, ami mondjuk adott, előre bekalibrált rázásra oldja fel a képernyőt? (mondjuk 2x jobbra-balra, majd hátra-előre vagy ilyesmire... )
  • kifli
    xda-n nézz szét, de lehet play-en is elég...
  • Shiwo
    nem tudom, viszont nekem a kikapcs + hang le kombinációval az istennek nem akar sikerülni a screenshot.. lehet akkor S3-ban nem sztenderd...
  • davidka003
    Ilyen gesture-öket vajon valami programmal nem lehet rárakni más telókra?
  • Shiwo
    de itt meg is tudod nézni a "technikáját".. akár gyorsabban is megy, mint ahogy a csávó húzza a tenyerét..
  • Shiwo
    de ha nem tiltottad le, akkor elvileg működnie kellene annak is, hogy a tenyered élét végighúzod a képernyőn (akár balról jobbra, akár jobbról balra)
  • theone91
    Kikapcsgomb + hangerő le. ICS óta ez a sztenderd minden Droidon.
  • kamionosjoe
    Galaxy S3-ban hogy kell a képernyőképet lementeni?
  • Shiwo
    viber fut, de jóformán nem használom, így 300kb -t eszik meg egy hónapban (:

viszont fészchat-et elég aktívan, napi szinten, ezeket a hüle nagyméretű smiley-kat is szoktam használni, és így szokott 15-20 mega lenni / hó

gondolom a Viber se lehet több...
  • Falkon
    Srácok, a viber beszélgetés mennyi mobilinternet eszik? Mondjuk 8 óra mobil intrnet használat során 10 percenként 1-1 sima szöveges üzenet!

Előre is köszi!
  • lord nihilus
    Hellóbelló! kérhetnék szépen egy részletes leírást (linket) ahol egy xperia X8-on kernel cserét hajtanak végre? köszi szépen
  • GregSB
    Erről az egész témáról az a véleményem, hogy én évekig hordtam magammal 200e Ft-os DSLR gépet amikor utaztam azzal csináltam vele a fotókat. Utazás után hosszú órák elmentek arra hogy a gép elődd görnyedve kiválogassam a jó fotókat, minimálisan retusáljam őket (képkivágás, dőlés korrigálás, levels / curves állítás, szóval nem újrarajzoltam a fotókat). Majd kiválogattam néhányat amit feltoltam fácséra is, hogy lássák rokonok, barátok.

Ehhez képest a legutóbbi utazásomra nem vittem magammal a DSLR-t, csak a telefonnal fotóztam napközben, este a hotel bárjában sört kortyolgatva retusáltam mindent a táblagépemen (Snapseed alkalmazással, mostmár Google tulajdon) és töltögettem fel fácséra azokat a képeket amiket meg akartam osztani családdal, barátokkal.

Minden képet a 2+ éves telefonom 5 megapixeles kamerájával lőttem, volt olyan fotóm aminél konkrétan kaptam olyan kérdést hogy ezt DSRL-el csináltam -e. Valszeg ha csináltam volna DSLR-el is ott képet és látják mindkettőt eredeti méretben akkor nem kérdeznek ilyet, de fácsén, lekicsinyítve a telefon fotója is teljesen jól nézett ki. Az én véleményem, hogy ha jó minőségű képeket akarsz nyomtatni akkor csinálj fotót komolyabb géppel, ha csak neked kell emlékbe / meg akarod osztani neten a képeket ismerősökkel, akkor a mai telefonok tökéletesen feleslegessé teszik a kompakt gépeket. Táblagéppel én csak azért nem fotóznék, mert nagy és kényelmetlen, de azok fotói is tökéletesen jól kiváltják a kompakt fényképezőket bizonyos szituációkban. Pl munkahelyen már nem egyszer fotóztam le tárgyat és küldtem el emailben kolegának.
  • SzirmosSzisza
    Az a baj, hogy ez leírva szép, de franc se fog még egy gépet cipelni. Mobil be zsebbe és meg is vagyok. Fényképezőt nyakba kell lógatni / mindig elővenni táskából / folyamatosan kézben tartani. Arról nem is beszélve, hogy a családról képet csinálni bőven elég egy normális mobil. A többiről meg úgyis van már millió darab kép az interneten.
  • [HUN]FaTaL
    Én a tábla + mobil kombóra értettem. A PureView 808 azért megszorongat egy 20k-s kompaktot (talán le is veri), csak az meg telefonként használhatatlan a Symbian miatt.
  • [HUN]FaTaL
    "hogy irigykedjenek a facebookon az ismerősök"

Feltéve, hogy látnak is valamit a csodálatos minőségű képekből :))))))
  • skinnyman
    Ha a specifikaciok nem szamitananak, nem cserelnek le 1-2 evente, ahogy azt a legtobben teszik. Mas kerdes, hogy az alma logonal tavolabb sokan mar nem latnak. Es sehogy nem jon ide, csak megemlitettem.

Chris Lowe: 300 ppi-ig azert sztem egyaltalan nem felesleges a felbontas noveles, es a nagy felbontasnak nem sok koze van a cpu-hoz sztem, max a gpu-t tudja zabalni, de a mai gpu-knak az sem kottyan meg amig nem valami durva 3d-s dolgot renderelsz rajta (amiben lesz annyival erosebb a vas sztem amennyivel a felbontas megno - es kozben a fogyasztas sem no, talan meg csokken is).
    Azzal nagyjabol egyetertek h hatso kamera felesleges, de 7" tablat meg sokan elviszik mindenhova mert jol hordozhato, abban meg hatareset. Nagy szukseg nicns ra, de artani nem art sokat hogy ott van.

Fatal: sztem egy 20 ezres kompakt gep is szarraveri barmelyik tablat fotozasban
  • kisördög
    hali!Egy kérdés szerintetek normális hogy az xperia z tab 6órán keresztül tölt míg a samu p7500 4és fél óra az előbbi 6000 mig az utóbbi 7000 mAh aksi van.
  • Dzsini
    A témában az egyik első hozzászólás premisszája: "A nagy teljesítményű mobilnet pedig a táblagépben van, nem a telefonban, oda elég valami minimális."

Laptopot nem hozott a nyaralásra, a képeket pedig már most meg lehet mutatni, hogy irigykedjenek a facebookon az ismerősök, nem csak két hét múlva, mikor hazaszédeleg egy gép közelébe.

Igen, vannak MÁS módszerek IS, ahogy működik a dolog, de ettől még EZ a módszer nem válik feleslegessé.
  • [HUN]FaTaL
    És lesznek még monitoron is hányadék képek. :D

Inkább betolom a kompaktból kivett kártyát (amin elfér többezer kép, annyit meg úgysem fotózol egy nyaralás alatt, hogy tele legyen egy 4-es vagy 8-as kártya, ha meg mégis, akkor lehet kapni nagyobbat) a kártyaolvasóba (laptopban van, pchez kb 800ft), vagy rádugom a fényképezőt gépre és felmásolom. Cserébe élvezhető minőségűek a képek.

De többnyire, akinek táblája van, van okostelefonja/kamerás mobilja is, akkor már avval is lehet fényképezni és ugyanúgy mehet egyből instagramra vga minőségben.
  • Dzsini
    Neked igen, más meg örül neki, mert nem kell áttöltögetni kompaktról a táblára, tábláról a facebookra.

Nem kell szórakozni a memóriakártyával (ha van egyáltalán olvasó a táblagéphez), nem kell rendezgetni, rögtön (vagy legkésőbb este a szállodában) felkerül a kép a geotaggel ellátott, "Nyaralás 2013, Tunézia" albumba, és máris van hely a kártyán.
  • [HUN]FaTaL
    Mert még monitoron nézve is egy hányás a képek minősége, nem kell hozzá nyomtatás.

"És igen, van már olyan kompakt is, amiben van wifi/mobilnet lehetőség."
    Na ez az, ami abszolút felesleges.
  • Dzsini
    Nem az a kérdés, hogy megérdemli vagy sem.
    És igen, van már olyan kompakt is, amiben van wifi/mobilnet lehetőség.
    De olyanja nincs, táblája pedig van, amiben ott van az egész útjának a dokumentációja és az előfizetett mobilnet. Miért ne azzal fotózzon, ha webre bőven elég, nyomtatni pedig úgyse fogja egyiket se.
  • [HUN]FaTaL
    Túristaként, aki tablettel fotóz, az megérdemli.

Egy 60 ezres kompakt, automata módban agyonveri.
  • Chris Lowe
    Persze erre tökéletes, sajna magamból indultam ki, én abszolút nem használom se a fb se a többi közösségi portált. Ha valaki meg akar keresni az hívjon fel és beszéljen. :-)
    Vagyis persze van egy kamunevem fb-n, mert kikerülhetetlen(g+ is).
    Igen asszem külön kéne választani ezt a fajta képrögzítést a fényképezéstől. Erre teljesen jó. Családi albumkészítéshez viszont kevés.
  • theone91
    "pláne vacak 5 mp amivel ma már nem fotózunk"

Igen, mert a mai kütyükbe olyan minőségű szenzort tesznek, ami igényli tényleg igényli a 18 megapixelt, nemde? És ha 18 megapixellel fotózol mit is teszel velük? Feltöltöd Instagramra, Facebookra, Twitterre jól leméretezve. Ennyi. Ha valóban olyan igényed vannak, hogy jó minőségben, nyomdakész felbontásban akarsz fotózni, akkor úgyis veszel egy mikro-négyharmados gépet.

Nekem elég lenne a 4 megapixel is, ha jó remek a képminőség, dinamika. Lásd HTC One. A megapixel nem mérvadó esetünkben.
  • Dzsini
    Ha látnád hány embert látok én a belvárosban táblagéppel fotózni :) Naponta megyek el a Parlament mellett, és naponta van legalább egy (10 colos) iPad, amivel készül a kép :)

A vacak 5mp pedig biztosítja azt, hogy villámgyorsan fent van a kép tumblr/twitter/facebookon. Erre kell a hátsó kamera, és erre pont jó például egy turistának. A nagy teljesítményű mobilnet pedig a táblagépben van, nem a telefonban, oda elég valami minimális.
  • [HUN]FaTaL
    FriendCastert megpróbálhatod.

De mind bugos, mert a facebook-sdk egy rakás trágya. Szóval a legjobb, ha böngészőből facebookozol. Nekem pl. csak a telefonszámok szinkronizálása miatt van fent az fb kliens, egyébként lehibernáltam és nem használom (értesítések is ki vannak kapcsolva).
  • Chris Lowe
    Igazából az adatok ugye 4magos 1,5ghz nem tűnik sokkal erősebbnek a mostaninál(mondjuk a tegra3 sem épp elavult, szal nehéz lenne nagyot ugrani a mostanihoz képest - elsősorban erre értettem). Ram-ban bővelkedik(kell is), kijelző abszolút rendben van a most kaphatóban, 1080p 7 colon szvsz tök fölösleges max. procizabáló. Hátsó kamera tableten szintén fölösleges, pláne vacak 5 mp amivel ma már nem fotózunk.
    Hdmi jó, vezetéknélküli töltés(ha lesz) a legjobb, de ezek már nem olyan dolgok ami miatt lecserélem a mostani n7-et.

Akinek nincs az mostmár várjon, mert plusz 30 dolcsit/eurót ezek bőven megérnek és nem vitás, hogy a legjobb lesz az androidos piacon. Magyarországon viszont egyáltalán nem vagyok biztos, hogy csak 30 euro lesz a különbség.
    Ilyenkor ejj de kéne a play áruház hardver vásárlás kategóriája....
  • RYO21
    Tudtok valami jó appot amivel helyettesíteni lehet a gyári Facebook applikációt?
  • GregSB
    Mintha az emberek a specifikációk alapján vennék az almás gépeket...

De egyáltalán hogy jön ez ide? Én megemlítettem hogy drágább lesz az új N7, miért kell egyből hasonlítgatni máshoz? Ez valami kényszer?
  • skinnyman
    Jah, 30 dollarral. A negyedolyan specifikaciokkal rendelkezo almas vetelytarsanal igy is bo 100 dollarral olcsobb.
  • GregSB
    Viszont drágább is lesz állítólag
  • skinnyman
    "de nagy előrelépés nem lesz a mostani n7-hez"
    Hat ezzel azert lehet vitatkozni :) Ami szinte biztosra is veheto: 1080p (+) kijelzo (320+ ppi), ujabb/erosebb vas (cpu-gpu-ram), hdmi kimenet (+ miracast), valoszinu lesz meg wireless charging, stb.
    Valszeg eleg slager cucc lesz.
  • Dzsini
    Felülre is került és nem süllyesztett a hangszóró - jó pont.
    Felülre került a fülhallgató csatlakozó - rossz pont, mert a töltővel ellentétes oldalon van, tehát ha mindkettő be van dugva, akkor sehogy se lehet kényelmesen álló módban tartani.
    Van hátoldali kamera - jó pont, bár megvagyok nélküle.
    Van jelzőfény - jó pont.
    Szélességre ugyanolyan, függőlegesen viszont jóval nagyobb a keret - fogni lehet, hogy kényelmesebb, de végképp biztosították, hogy egyetlen eddigi periféria sem fog hozzá működni - rossz pont.
    Nincs dokkcsatlakozó - semleges, bár a dokkolót sokan szeretik (én is szeretném, csak drága).
    A két mikrofonlyuk azonos oldalra került - nem lesz olyan hatékony a zajszűrés - rossz pont.
    Sima hátlap - minden fogás látszani fog rajta, az előd pöttyös felülete ilyen szempontból jobb - rossz pont.
  • kamionosjoe
    Hi!

Játszik valaki innen a Rise of Glory nevű repcsis gémmel?
  • theone91
    Szép, letisztult még mindig, de a előlapi kamera maradhatott volna középen. Reméljük kissé vékonyabb lesz. :)
  • theone91
    Ha tartják a szokásos reggeli menetrendet (szerintem igen), akkor kora este lesz.