Google Android

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

asysoft
Olyankor az onDestroy is meghívódik, és ugye a szálak (és úgy általában, minden) leállításáról a programozónak kell explicite gondoskodnia, különben idõtlen idõkig garázdálkodhatnak a háttérben. Ez szerintem kifejezetten ijesztõ, hiszen ha a programozó véletlenül elnéz valamit, az elvileg nem futó activity-je szépen megeheti az eszköz akkuját (én is csak már-már kényszeresen logoló szokásom vettem észre, hogy baj van).

KillProcess-es dolog tapasztalataim szerint kiválóan mûködik, én anno egy proof-of-concept jellegû kódnál alkalmaztam, és a szintén háttérszálakból adódó problémát gond nélkül megoldotta. Viszont ezt csúnya megoldásnak tartom, és jobb szeretnék ajánlások szerint dolgozni, csak néha tényleg elgondolkozom, hogy mi is lehet a megfontolás a hasonló dolgok mögött...

/*WTF?!*/

[HUN]FaTaL
Ezt érti. Azért hagyta abba, mert lefutott az onStop, az activity nem él. Ettõl még a memóriában cachelve ott marad és ha bemész az alkalmazásokba és kiválasztod az appot, akkor a leállítás gomb is aktív.

Nem tudok, mert én sem értek mindent teljesen és van, amit baromságnak tartok (pl. az említett onCreate/onDestroyt). Vagy azt, hogy mi a francért nem ajánlott a processeket kilõni a System.Exit()-tel / PID alapú killel. Játékot minek tartsak a memóriában (a Home gombbal való kilépés persze más). Én használom a killProcesst és eddig nem láttam gondot, bár furcsa mód az appnál a leállítás gomb még ilyenkor is aktív, úgyhogy gondolom valamennyi marad belõle a memóriában. Lehet csak az onStop/onDestroy hívódik meg olyankor is.

http://goo.gl/gd6Zi5

asysoft
Nem tudom, mit ért Dodo55 a "a taskváltóban ha kidobsz valamit" alatt pontosan, de mikor én a hibás Activity-met (értsd: egy rakoncátlan szál nem került leállításra) GS2-n egy határozott húzással eltávolítottam az alkalmazásválasztó listából, abbahagyta a LogCat szemetelését (kivéve egyszer a soktízbõl, akkor az erõltetett memória felszabadítás segített csak).

Egyébként ezzel kapcsolatosan nem tudsz egy jó blogbejegyzést vagy akármit, ahol leírja, miért így valósították meg a dolgokat ahogy? Valahogy számomra abszolút nem logikus ez az egész életciklus modell (pl elforgatás közben újrakreálás elég pazarlónak tûnik, illetve az is, hogy miért marad a memóriában a régebbi Activity onDestroy után, ha legközelebb úgyis meghívódik az onCreate).

/*WTF?!*/

[HUN]FaTaL
Nem process kill, csak jelzed, hogy zárhatja elsõként. És lefut az onStop, de a process attól még marad a memóriában.

Vadnokedli
Pontosan. De igazábol a truth; Gyári LSZ 4.1.2 Note-on elég simán fut No lagg. semmi

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Õõõ, szerintem magyarul kérte...

Faggyúszövet gumós zöldségfajta, multinacionális cégek minimálbértelepérõl való 4.1.2-es érintõmágus hígszéklet-jegyzeten. Több ablakban minden roma népi feltûnési és ellenszenvgerjesztõ kultúra simaság. Oldaljegyzet. <#idiota>
Ja azt tudom, hogy ilyen rétegesen vannak ezek az eventek, csak azt fejtegettem, hogy a taskváltóban ha kidobsz valamit akkor az szerintem process kill, mert onStop (ami elvileg a home gomb megnyomásakor már lefut) után még vissza szokott jönni az alkalmazás úgy ahogy volt, viszont kidobás után már elõrõl indul (elvileg újra onCreate-tõl, tehát nem a beljebb lévõ onStart-tól ami az onStop párja).

Mondjuk valamelyik könyvben pont ez az elsõ feladat a megszokott HelloWorld helyett, hogy próbálkozz sokféleképp és nézd debuggerrel mikor futnak le az egyes eventek, lehet nem kellett volna átugranom és most akkor nem csak tapogatózni tudnék itt a témával kapcsolatban 😊
Vadnokedli
それは、工場出荷時に適しています 4.1.2 Note TouchWiz 滑らかな

És mindez magyarul?

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Vadnokedli
Zsír karalábé Gyári 4.1.2-es tuccsWiz fosNoteon. Multi windóóóów minden rajság smoothság. Sidenote.

[HUN]FaTaL
És ennek mi köze a fejlesztéshez? 😊 Nem lehet úgy fejleszteni egy alkalmazást, hogy a delikvens telepítse fel a Greenifyt. 😊 Hasznos cucc egyébként.

qetuol
vagy Greenify app. automatikusan lehibernálja amit beállítasz.

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

[HUN]FaTaL
Na persze, hogy lefelejtettem. Szóval az onSavedInstanceStateben lehet letárolni, hogy hova ugráljon az alkalmazás (fájlba kell kiírni, amit szeretnél), ha kilõtte a droid és legközelebb indítják. Ha nem foglalkozol vele, akkor minden indul elölrõl.

[HUN]FaTaL
Az onPause bármikor lefut ha elhagyod az alkalmazást, akár home gombbal, akár zárképernyõvel.

Ezenkívül van még onSavedInstanceState.

"Az onStart-onStop van elvileg amikor ténylegesen a háttérbe kerül az activity"
Attól függ mit értesz háttérbe kerülésen. Lásd feljebb, elõször onPause lesz.

Ja bocs, benéztem kicsit, process killnél elvileg nincs onDestroy (vagy csak szar a rajz, mert akkor meg minek van egyáltalán? ok hogy a VM instance lelövésével felszabadul amúgy is minden, de akkor minek van ilyen event ha nem kerül meghívásra?), viszont az onStop után attól függõen volt -e kill tér vissza onStart-ra ha nem volt és onCreate-re ha volt.
Én úgy tapasztaltam lelövi õket, legalábbis utána az érintett alkalmazások nem olyan állapotban indulnak újra, ahogy a "kilökdösés" elõtt voltak.

Namost. Van ugye olyanunk, hogy onCreate-onDestroy, onStart-onStop, illetve onResume-onPause.

Lusta vagyok most erre írni egy teszt alkalmazást, de ismereteim szerint az onResume-onPause eseménypáros pl egy a képedbe vágódó popup esetén jön a képbe (amikor az activity elveszti az aktív státuszát bevitel szempontjából, de "tálcára" nem kerül le, látható marad az ablaka a háttérben).

Az onStart-onStop van elvileg amikor ténylegesen a háttérbe kerül az activity, ha jól emlékszem itt már érdemes szépen leállítani-újraindítani mindent hogy ne pörögjenek a háttérbe, de az erõforrások betöltése-felszabadítása csak az onCreate-onDestroy-nál szükséges, azok a tényleges process start/kill eventek. Namost ha jobban belegondolok programozás kérdése, hogy a kezdõ activity-re visszaugrik -e az alkalmazás onStart-nál, és ha nem (nem sokat programoztam még, de úgy rémlik mindig az onCreate eventhandlert kreálják le a layout aktiválását is legenerálva az IDE-k egy üres új projektnél, tehát ha minden igaz a szabvány struktúra szerint NEM) akkor egyértelmûen az a tapasztalatom, hogy bizony a kilökdösés az valójában processkill, mert mindig az intent-hez rendelt kezdõ activity fogad utána alkalmazás újraindításnál, ahol pedig van loading screen ott a resource-ok újratöltése is egyértelmû (csak optimalizálnak annyira, hogy ez onStart-nál tök feleslegesen ne történjen meg, bár aztán az utóbbi fél évben a normális futáshoz 3 évnél fiatalabb PC-t igénylõ Firefox után nem szabad alábecsülni a programozói lustaság minden eddiginél nagyobb és pofátlanabb megtestesüléseit sem...).
benőmenő
Felesleges. A legtöbb program még akkor is a memóriában marad, amikor párbeszédablakkal kérdez rá, hogy biztosan ki lépsz.
nalam lehet ingyen halozati kodot, reszletekert keresd facebookon:

Raklap Mobil

esetleg nagyobb teeteleket is megoldhatunk nagyon barati aron
[HUN]FaTaL
A valódi SD a /ext_card, a belsõ média tárhely a /sdcard, ezért oda helyezi át az appokat.

#18684: Elvileg ha ott elhúzod mondjuk a felét, akkor azokat a processeket állítja le elõbb, amikor kell a RAM, nem azokat, amiket még a listában bennehagytál, de igazából mindegy.

#18685: Ugyanazt éred el vele, mintha a Home-mal lépsz ki (az appok nagyrészénél).

SzirmosSzisza
Nem sok. Ha kell az erõforrás úgyis megöli az Android. A legbiztosabb az az, ha a "vissza"-val lépsz ki a programokból.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

N o N a m e
Amúgy annak van valami értelme, hogy mindig ha végeztem egy appal, akkor hosszan nyomom a Home gombot és "kiürítem" a listát? 😄
N o N a m e
az /ext_card-ként szerepel a fájlrendszerben.. van 5 gb tárhelyem és nem tudok egy programot feltenni, mert kevés a tárhely és nem törlök le semmit, mert minden kell 😄 ez marhaság, biztos van rá megoldás, nem lehetek az egyetlen aki így járt..
[HUN]FaTaL
Mert a belsõ tárhely van felcsatolva /sdcardnak és oda helyezi át. Megoldásról nem tudok (lehet, hogy van, nekem nincs belsõ médiatárhelyem), mobilarenan nézz körül a telefonod topicjában.

N o N a m e
Hejhó. Alig egy hónapja én megokosodtam és kezdem kedvelni ezt az izét.. Van egy hatalmas kérdõjel a fejemben és szeretném ha valaki kiegyensítené mert én nem jövök rá erre:
Szóval a belsõ tárhelyem 2,1 gb nagyságú, ezen kívül még van kb 800 mb tárhely a telefonban és egy 8 gb-os MicroSD memóriakártya amin 3 gb zene van. Nos, a belsõ tárhely és a telefonmemória is elég könnyen betelik. Nézegettem appokat amelyek az SD kártyára rakják át az appokat, de ahogy én levettem az SD kártya az nem a MicroSD kártya, hanem a belsõ tárhely. Hogy van ez? Miért nem tudom a MicroSD kártyára átrakni az appokat?
RelakS
miért nem osztod meg itt, hogy mi a neve, aztán akit érdekel, play-rõl leszedi

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Narxis
<#eljen><#hehe>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

qetuol
wp? olyan még manapság létezik? <#hehe>

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

VWfan
Sziasztok! Telefonvásárlás elõtt állok és szeretném a véleményeteket kérni. Alapvetõen két WP telefon mellett Adnroidban gondolkodom. Ár érték arányban a következõ telefonok jöhetnének szóba.
LG Optimus L9
Samsung Galaxy S Advance
A 2. felé húzódok most, de esetleg ha valakinek, bármelyik van írhatna róla pár szót. Jelenleg P500-am van.

Ha valakit érdekel egy jó Xperia Z launcher, akkor az írjon nekem PM-et. Találtam egyet, ami még az én gyenge telómon is szépen elfut, és nagyon jól is néz ki.

Solten
Remelem kaphato lesz nem bugyikekben is... <#alien>

Saor Alba

skinnyman
Gondolom nyilvan, ugy van ertelme mint cross-platform benchmark.

Regards,

Máté94
Bocsánat a tudatlanságomért, de Geekbench tesztek alatt a telefonok is ugyanazonokon a teszteken vesznek részt, mint ami PC/Apple gépek esetén?
skinnyman
Pl> Screencast (root kell hozza, van valami demo valtozata is, ami nem tudom mennyit tud)

Mas: S4 benchmark.. Exynos 5 valtozatra is kivancsi leszek, az lehet h megdurvabb lesz:

Regards,

Palesz2
Üdv, van olyan program, amivel a kijelzõt fel tudom venni?
(olyanra gondolok,mint gépen a fraps)

skinnyman
Erdekes, de ranezesre azert igenyel kis megszokast legalabb, es effektive egy QWERTY-s t9-nek tunik csak a dolog.

Mas: Why Does This Android App Need So Many Permissions? hasznos iras

Regards,

MikX
Jaja 😄
Egyébiránt tetszik, hogy legalább fáradoztak, hogy növeljék az akksi idõt, a stamina mód pl kva jó, kikapcsolt kijelzõnél letiltja a mobilnetet, de be lehet állítani kivételeket, hogy pl attól még viberen megkapom az üzeneteket, akkor még ami nagyon jó, az a hely alapú wifi, ami nem gps, hanem mobilcella alapján megjegyzi azokat a wifi helyeket amire már kapcsolódtam, és ha ottjárok bekapcsolja, ha elmegyek onnan, akkor meg kikapcsolja automata.
Ok, hogy léteznek erre alkalmazások, amik esetlegesen jobbak is, de ez egybõl fentvan, és mûködik.
Az intelligens csatlakozás is jó ötlet, beállíthatom hogy mikor (csatlakoztatok valamit, idõben mikor), mit (alkalmazás indítás, üzemmód, akármi) éshogy mikor vége (kihúzom az ezközt, idõben mikor) akkor mitcsináljon.

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

SzirmosSzisza
Érdekes, mondjuk kár, hogy semmit se érteni 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

[HUN]FaTaL
Ja nem is figyeltem. Nézd meg a hardvert, a kijelzõt, egyik sem alsó kat. Az mondjuk a Miro meg a Tipo. De ha jól tudom idén nem lesz teljesen alsó kategóriás Sony.

Firerock
Akkor félreértettem ezt: "Kozep es alsobb kategorias Sony telok"

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

[HUN]FaTaL
???

Ez a felsõ közép és az alsó közép. Meg a 310 forintos Euro.

Firerock
ez a közép és alsó kategória?? <#nemtudom>

RelakS
SXS-en zavaró volt pl a betekintési szög, mikor éjszaka akartam ránézni az "A kétszáz éves ember"-re, és a két szemem más-más árnyalatban látta a filmet.

Ettõl még kell az SXZ 😄

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

davidka003
Soha többé. Elkell adnod a telót és venned kell másikat.
Amúgy ja, törlõd az újat például. Vagy az alapértelmezéseket törlöd.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Ha kiválasztok egy külsõs launchert alapértelmezettnek, akkor késõbb visszatudom majd hozni valahogy a gyári Xperiássat?

[HUN]FaTaL
Nyitóárnak az euró árból kalkulálva az L-nek 90-et az SP-nek 120-125 ezret mondanak. Aztán ez esni fog 1-2 hónappal a megjelenés után szerintem.

Firerock
Mibe fognak kerülni? Egyre szimpatikusabbak ezek a sony telefonok

[HUN]FaTaL
Az SP nem rossz, pedig ez is tepsi kijelzõs, de kisebb, mint a Galaxy Nexus, alig valamivel nagyobb, mint az S2. Csak az ára, az nem lesz valami jó.