Google Android

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kifli
sajnos erre nem tudok válaszolni. Valahogy mindenképp lehet feltolni gyári rom-ot, de ahhoz is meg kell szerintem erõszakolni a telefont. (Illetve olyat halottam, hogy optimus 2x gyári romok annyira nem jók, de lehet ics már használható)
Máté94
Smartflash-es ROM-ot kell keresni, és azzal feltenni.
http://mobilarena.hu/tema/re_lg_optimus_2x_p990_az_elso_ketmagos/hsz_1-100.html
Tibi7
Egyébként utánanéztem, és gyári 4.0 is jött már az optimus 2x-re, viszont én gsm boltban vettem a telót, tehát független, a hivatalos frissítés pedig csak függõ készülékre megy fel :/ Nem tudok valamit csinálni hogy a hivatalosat is elfogadja a készülék?
[HUN]FaTaL
Régebbi az az x10 mini pron. A Mini Pro GB-vel jött és ICS van rá.

http://goo.gl/gd6Zi5

Vadnokedli
Galaxy Note-n olyan jó pontot értem el hogy nem is mutatja. 😊 <#banplz>

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Jim Morrison
hamarosan az eclair még lejjebb megy, ma rendelte meg a htc one x+-t vagy mi a csudát 😊 (mini proja van most. vagy x10 mini pro? 😄 régebbi)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

skinnyman
Juliusban johet az uj Nexus 7

Frissult a dashboard, a szokasosnal nagyobb valtozasok vannak benne, reszben mert megvaltoztattak a meres modjat: eddig siman a Google szervereire bechekkolt teleofnokat szmoltak, most mar csak azokat, akik a Store-t explicite meglatogatjak.
Dashboards

Regards,

skinnyman
Ha kicsit hozza tudsz meg rakni (nehany 10k-t), egy Nexus 4 lenne valszeg ar/ertekben a legjobb, ami hosszu tavon is a legjobb lenne. Esetleg hasznaltan egy S3. Ha nem nagyon tudsz feljebbmenni, Galaxy Nexus-t es S2-t neznek talan, de ezeket is inkabb csak hasznaltan talalni itt-ott.
Ha hasznalt One X is kijon annyibol, az is eleg jo.

Regards,

Narxis
Jogi okai lehetnek.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

desigo
Ha használt is szóba jöhet akkor 80-ból én vennék egy One X-et sok garival...
SirAlo
Aki szeretne RTL-t vagy FIlm+ot mobilrol nezni annak ajanlom ezt erdekes hogy a Romania tv appba tokeletesen fut az RTL es Film+ viszont a magyar tv appba meg egyaltalan nincs is benne 😄

Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |

Tibi7
P990-esrõl van szó. Akkor holnap bele is fogok a nagy utánaolvasásba, mindenesetre köszi a segítséget!
Palinko
szeretném telefonom új Androidra frissíteni. Ha a Kies csak 2.3.6 ra húzta fel, mit tudok csinálni? (nagyon remélem nem visszagörgetni 2 hozzászólást 😄 bocsi ha már volt manapság, nem követtem annyira)

ezt akarom-e 😊
kifli
szerintem tegyél fel valami custom romot.

btw p990 vagy su660-ad van?

ITT egy egész jó kis tool hozzá. (jó p990-hez és su660-hoz is, de su660-hoz kell letöltenit valamit még pluszba aszem). Ezzel rá tudsz tenni cwm recovery-t meg minden szutykot, onnan meg már egyszerû a romcsere 😊

Tulajdonképpen letöltesz egy romot, rámásolod sd kártyára bezipelve, majd recoverybõl kiválasztod hogy install zip. (avatar rom aszem nemrosz)

Viszont figyelni kell, hogy melyik bootloader legyen melyik recoveryhez. Nehogy téglázd, olvassgassál mielõtt belefogsz, ha nincs még tapasztalatod. Általában van xda-n kezdõknek leírás pontról pontra.
Tibi7
Sziasztok. Egy optimus 2X tulaj vagyok, és még mindig 2.3-as android fut rajta. Olvastam valahol, hogy van már hivatalos 4.0, de én ezt sehol sem találom. Hogyan tudnék legalább egy 4.0-t varázsolni rá?
joshua
80ezer ft-ig (ami tényleg a max ár) melyikek a legjobb androidos telefonok? Most egy htc wildfire s-em van és megérett már a cserére.

3Dmark for android

Bár nemtom mi értelme, de 10182 pont padfone2-n 😊
Vadnokedli
Valóban, de csak elõre oda "ragasztottakkal". 😄

Narxis
De ez tényleg mûködik, beírod, hogy Tilt és a javaslatoknál a Tilt mezõt kell hosszan nyomni. 😄

Vadnokedli
Nem nézi senki se a dátumot, Google Nose. Most meg ez. <#vigyor><#idiota>

Narxis
lol ez de komoly 😄

skinnyman

Az a durva, hogy tenyleg megcsinaltak, es tenyleg be lehet kapcsolni 😊

Regards,

hungary27
Akkor a lényeg, hogy optimus L9 ben van. 😄
kifli
Android open source (ne nekem keljen már ezt pont itt magyaráznom 😄)
Bárki letöltheti a kódot (source.android.com), és azt csinál vele amit akar.
SzirmosSzisza
Ez biztos? Mert, ha nincs benne gapps akkor a Googlenek semmi haszna nincs abból, hogy az adatot eszköz Androidot futtat 😊

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

kifli
Tudodmit? Térjünk vissza az alap "problémához":

"Csak olyan telóra lehet Androidot rakni amiben van giroszenzor ez megállapodás."

Nos innen indultunk ki. És se gappsot nem látok, se semmiféle google szolgáltatást. Erre válaszoltam. Hogy utánna miért keveredett ide a gapps azt nemértem.

Az a baj, hogy nem a kérdésre lett válaszolva. Az volt a kérdés, hogy az ANDROIDnak van-e valami hw megkötése. A válasz 1 szó. Nincs. És itt nyílván nem arra gondolok, hogy mi az a minimális teljesítmény ami kell neki, amire rá tudod rakni az androidos eszköz lehet.

gapps vs SDK hmmm, teljesen jó összevetés...

Arról meg fõleg szó nem volt, hogy ki mit mire tud használni. Így ez nem teszi a vitát értelmetlenné, mert eddig sem volt vita tárgya. (másrészt nemérzem igazán döntõnek a váleményed, hisz ez max a sajátod, és másoknak más igényei vannak)
[HUN]FaTaL
Én meg a mobilarena tesztben (illetve spec listában), hogy van.

Giroszkóp nélkül nincs hordozható eszköz, lévén akkor se fekvõ mód, se semmi. Nyílván a média-boxokban nincsen, mert felesleges.

Senki nem mondta, hogy gapps nélkül nem lehet androidos eszközt gyártani, a google által támasztott követelményekrõl (ami nyílván az appcsomaggal együtt érvényes) volt szó, meg a giroszkópról. Persze, ha nem akarsz rá google cuccokat, akkor nyílván azt csinálsz, amit akarsz, lévén a rendszer nyílt. Lásd amazon cuccok, közük nincs a hagyományos androidhoz.

A google cuccait meg ne nevezzük már 1-1 sima appnak, elég mélyen benne van a rendszerben és nem 1 app támaszkodik az apira. Ennyi erõvel az egész sdk-ra is mondhatod, hogy a kutyát nem érdekli. Más kérdés, hogy egy ilyen ipari hulladékot mire tudsz használni. Leginkább semmire így a további vita nagyjából értelmetlen.

kifli
másrészt nemtudom, hogy hogy jön ez az eredeti kérdéshez, a gapps nem képezi az android rendszer szerves részét, nélküle is mûködik teljes mértékben, illetve van alternatíva az összes fontosra (mail, naptár, market, maps, search), egy app csomagról beszélünk amit a google adott ki. Az hogy 1-1 appnak mi a hw követelménye az megint más tészta. Magának az androidnak nincs megkötése milyen hw-re lehet felrakni.

De mint leírtam, ígyse-úgyse igaz a dolog, hisz léteznek tabok (lehet telefonok is) play-el gps, bluethoot és talán giroszkóp nélkül is. (wifi azért már a legtöbbe van, mert nélküle eladhatatlan lenne)

Ipon tesztbe olvastam, hogy nincs bluethoot.
[HUN]FaTaL
Van benne bluetooth, GPS valóban nincs, ezekszerint rosszul emlékeztem. Viszont a WiFi és a giroszkóp kötelezõ (kivéve persze a média-boxokat, de azok nem hordozható eszközök).

kifli
elnéztem picit a kérdést, de lényegen nem változtat. (azthittem, hogy már playrõl is lehet rendelni mindenféle telefonokat, nemcsak nexust, nem követtem mostanában, úgyhogy bármi megtörténhet 😄)

na de pl wayteq xtab 70dci, google play van, viszont se buethoot se gps. (és ugye most nem egy olyan gyártóról van szó, amit pl csak ázsiából lehet rendelni), és szerintem még tudnék felsorolni párat, ha szeretnéd 😊
SzirmosSzisza
Most vagy te vagy eltévedve vagy innen senki se érti mirõl beszélsz 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

[HUN]FaTaL
?

Mi az, hogy máshol? A Play alkalmazásról (és a google servicesrõl) beszélek, egyszóval a gappsról, nem a play webshopról és a nexus tabletekrõl.

Guren
nekem is

skinnyman
kifli
Nem mintha máshól nem lehetne tabot venni...
[HUN]FaTaL
Nem igazán láttam még tabot GPS, WiFi és Bluetooth nélkül, Google Play-jel.

kifli
ehhez képest van egy rakás kínai tab, amikben pont ezek az extra felszereltségek 😊
RelakS
én is megnéztem, nekem fontot terhelt

Item Price
Tasker 1,99 GBP
Tax: 0,38 GBP
Total: 2,37 GBP

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Vadnokedli
Kár hogy ilyen gagyi X kontroller feeling 😞

skinnyman

Regards,

[HUN]FaTaL
De van, ha a Google szolgáltatásokat akarja valaki az eszközére akkor kötelezõ a GPS, Wifi, Bluetooth és az említett giroszkóp.

davidka003
Még régen olvastam egy cikket, hogy a Google ragaszkodott hozzá, hogy csak olyan telókon legyen Android amiben megvannak az alapvetõ dolgok. pl giroszenzor, wifi, bluetooth

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

kifli
Semmiféle megállapodás nincs hw korlátról tudtommal.
davidka003
Pedig van benne. Csak olyan telóra lehet Androidot rakni amiben van giroszenzor ez megállapodás.
LINK

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Mighty
Bejövõ pénznél ezt használom 😊

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Jim Morrison

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

qetuol
valaki más telefonon belép a google fiókodba

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

davidka003
Errõl jut eszembe. A rohadt tróger szolgáltatók megcsinálhatnák már végre, hogy 1 GB adatforgalom legyen 1000 Ft-ért mobilra.
Jó persze, most T-nél van ilyen de minimum Mozaik XS díjcsomag kell hozzá, nekem meg Like van.