36194
-
#22344 -az elso ket pont alapbol kiuti egymast: ha nem latod hogy ki van bejelentkezve, masok sem latjak hogy te mikor vagy ergo a lathatatlan valas ertelmet veszti
-akikkel legutobb beszeltel, azokat teszi mindig a lista tetejere, eszerint rendezi az egesz listat
-semmi ilyen felesleget nem vettem eszre, legalabbis olyat ami szem elott lenne. Se merulest, se sok ram evest nem tapasztaltam. Kicsit lassan indul, ez az egyetlen amit eszrevettem.
-az tenyleg lehetne, de igy is megoldhato -
#22343 Hát, röviden:
- nem lehet láthatatlanná válni (kijelentkezni is csak a beállításokon keresztül)
- nem látod mikor ki van bejelentkezve
- bedobálja a teljes ismerősi listádat a képernyőre, nem csak azokat, akikkel amúgy szoktál beszélni
- rengeteg felesleg van benne, egy szimpla kommunikációs felület helyett, ennek örömére zabálja az akkumulátort (és többen panaszolják, hogy sokszor annyi memóriát eszik, mint a sima Talk)
- nincs dedikált hanghívás lehetőség, ha van kamera rögtön beizzítja
.... cserébe viszont lehet egyszerre több emberrel kamerázni. Hurrá. -
#22342 Nem állítottam az ellenkezőjét. Sőt, én is erre gondoltam.
-
Hangouts-al én sem értem mi a probléma, én vissza nem állnék a fapados Talk-ra. Én még a Viber-t is töröltem, mert csak ezzel akarok csevegni. -
#22341 Mi a baj a hangouts-al ? -
#22340 Az is bizonyára benne van, de náluk ez a szokás, az online funkciókat (Gmail változtatások, ilyesmik) is így szokták szétszórni.
A Google Talk kinyírása miatt amúgy haragszom rájuk, ahogy olvastam elég bizonytalanul, rootolgatással lehet csak visszacsempészni 4.3 alá... és nem úgy néz ki, hogy hallgatnának a morgó (valószínűleg nem túl nagy) tömegre. -
#22339 Vagy ha valamit orbitálisan elnéztek tesztelésnél, akkor ne legyen annyi mérges ember :) -
#22338 Nem, szándékosan húzzák szét a frissítéseket / átállásokat, hogy ne egyszerre terhelje le mindenki a szervereiket. -
#22337 Nekem is megérkezett már, de nekem pár nappal hamarabb.
Lehet azért vannak ilyen sok napos eltérések, mert csöppet sok nexus készüléket érint a világban? :) -
#22336 Igen, azok 30 centi kornyekerol (kicsit kozelebbrol) tenylegesen kb retina felbontasuak (0.6 szogperces felbontassal szamolva is, aminel valamelyik tanulmany ugye rosszabbal szamol mint irtam).
Ezzel az ertekkel szamolva amugy 8"-rol 716 ppi, 18"-rol 318 ppi kellene.
Ugyanakkor elvileg ahhoz, hogy a retinanak tenylegesen tokeletesnek tunjon a kep, nem eleg ha elered a felbontasat, de azt jelentosen tul is kell szarnyalni. Link
Az ilyen 440 ppi koruli 1080p kijelzok azert az emberek nagyon nagy reszenek normal tavolsagbol mar kb tokeletesnek tunnek, az igazan jo latasuaknak talan egy fokozatnak meg lehet valami (minimalis) haszna, de sztem messze nem annyi, hogy azt megerje a plusz fogyasztas plane a mai aksik mellett. Sztem a kozeljovoben telefonoknal (max 5" kijelzoknel) 1080p-nel nem fognak nagyon tovabbmenni, mert a tobbsegnek tenyleg tokeletes, es a kovetkezo szabvanyos felbontas pedig tulzas lenne meg egy ekkora kijelzore. Majd ha az aksiknak sem kottyan meg, esetleg akkor, de az se nehany even belul lesz.
Google Glass-ban egyebkent 3337 ppi-s kijelzo van. Persze ott nem kozvetlenul azt nezed, hanem azt kivetitik es sokkal nagyobbnak latod :) -
#22335 Száz százalékban nem tud senki sem elrugaszkodni a külföldi beszerzéstől. A Texas Instruments-en kívül nagyon nincs is már félvezetőgyártó az USA-ban, ami fel lenne készítve egy ilyen volumenű készlet kielégítésére. Bár a TI is csorog már lefelé a lefolyón, saját mobil chipsetekbe (mint pl a TI-omap) már nem is invesztálnak. -
#22334 Na, ez így már korrekt - távolsággal együtt számított értékek.
Ez alapján az Xperia Z / HTC One és környéke 30 centiről már karcolgatja a határt. -
#22333 Új Mac Prón ugyanez a szöveg van :) Google Glass is ilyen, csak arra nem fér ki a szöveg gondolom :)
Egyébként az Assembled nem egyenlő a Made in USA-val. Magyarul ott csak az összeszerelés történik, a főbb alkatrészek még mindig Taiwanból, Kínából jönnek, vagy ahol a legolcsóbb. Két értelme van ennek: egyrészt nagyon jó marketing szöveg, USA-ban jelentős réteg van akire hat ez a szöveg ( erről egy cikk), másrészt a beígért 4-5 napos szállítási idő miatt, amit lehetetlen lenne bevállalni ázsiai összeszereléssel.
Ha lesz is eruópai verziója ennek s telefonnak, az tuti nem "assembled in USA" lesz. Ha itt is ezt a 4-5 napos szállítási időt akarják majd feltűntetni mint KSP, akkor tuti hogy itt lesz helyben összeszerelve valamelyik országban. -
#22332 Baromi jo a kijelzo/telo meret aranya, nagyon kompaktnak tunik a 4,7es kijelzo ellenere.
Mas: a 4.1 onmagaban lenyomta a GB-t -
#22331 Korabban volt itt is szo rola ha rakeresel szerintem, a lenyeg:
12"-rol (30,5 cm) elvileg kb/legalabb 477 ppi kell ahhoz, hogy az emberi retina ne erzekelhesse hogy pixeleket lat. (Ez az ertek azert nem egyertelmu, 0,5 szogperces felbontassal szamol, valamelyik kutatas szerint csak 0,78 lenne).
Viszont a retinan kivul mas tenyezok is rontjak, igy egy atlagos 20/20as szemnel ilyen tavolsagbol a 300 koruli ppi is mar kb pont eleg. Az atlagosnal persze az emberek felenek jobb latasa van :)
Ha igy vesszuk, akkor a 300 ppi-t (vagy plane 260-at) retinanak hivni termeszetesen kamu, mert a retina joval nagyobb felbontast tud erzekelni. Atlagos (20/20) latassal, 30 centirol kb korrekt 300 ppi. Ha jobb latasod van, es/vagy 30,5 centinel kozelebbrol nezed, ennel joval nagyobb ppi kellhet hozza. -
Bekerült a 4.3 támogatása az MX-be!
-
#22329 akkor így... -
#22328 Más: Moto X méret összehasonlítás
-
#22327 Csak abba gondolj bele, hogy nem minden ember nézi ugyanolyan távolságról a dolgokat (tehát csak a PPI helyből hiányos, mert nagyon nem mindegy, hogy 30 vagy 60 centiről nézed), és szürkületben te se látsz olyan jól, mint egy nem túl verőfényes napsütéses időben (tehát nem mindegy, hogy milyen színeket, milyen fényerőt használnak).
Ezekből adódik, hogy nincs "hivatalos" adat - reklámszövegek vannak, és a szemed is dinamikusan áll utána a dolgoknak, sokkal kevesebb információ is elég az "éles" képhez ha tudod, hogy mit kell látni. -
#22326 280-270 között ha jól tudom. -
#22325 Hm, annyira nem értek hozzá, az egyik mobilarena adásban mondták, hogy bizonyos (azt hiszem kétszáz akárhány) ppi felett már nem érzékeli a szemünk a különbséget, szóval igazából mindegy, hogy hogy liciátlják egymást túl a gyártók... hogy ez mennyire igaz azt nem tudom, azt hittem hogy tényleg van erre valami "hivatalos" adat. -
#22324 ja, ha kell részletre/hitelre is megveszik... érthetetlen -
#22323 Ja, itt Magyarországon tényleg "mást" jelent ha van iPhoneod, sajnos. Egyik ismerősöm most vett egy 5-öst, anyagilag egyáltalán nem állnak jól.
-
#22322 Attól is függ, hogy milyen közelről nézed a képernyőt, mennyire fényes, milyen kontrasztviszonyok vannak, milyen színeket kell megkülönböztetni - ráadásul a szemben a fényérzékelő sejtek nem négyzetes rácsban vannak...
Az elvi felbontás vége párhuzamos fekete-fehér vonalaknál kb. 0.35 milliméter 1 méter távolságról. -
#22321 Szerintem tudod mi a menő?
A SZAKÁLL! -
#22320 sosem értettem, miért baj ha valami "néptelefon" vagy úgy általában széles körben elterjedt
nem a műszaki cuccaid miatt leszel egyedi :) amúgy meg ha valami tömegesen el van terjedve az azt jelenti, hogy valamilyen szinten jó cuccról beszélünk, mivel ha annyira szar lenne nem venné senki... és minden gyártó célja az, hogy vegyék a cuccait mint a szart... :D (kivéve persze a luxus kategóriát, de az más tészta teljesen)
Amerikában egyáltalán nem számít presztízsnek mondjuk egy iPhone, már az általános iskolás gyerekek is azzal mászkálnak... csak itt a "távolkeleten" hiszik az emberek azt, hogy ha drága telefonjuk van akkor ők már mekkora menő és egyedi arcok :) -
#22319 egyébként egy picit off kérdés itt a nagy X lázban:
az emberi szem hány ppi felett nem képes már különbséget tenni és "látni" a pixeleket? -
#22318 A szürkeimporttal ott a gond, hogy a magasabb generációs hálózatok nem teljesen azonosak a víz két oldalán, és ki tudja milyen antennákat szerelnek a telefonba... -
#22317 Nem hinném- ez Amerika új néptelefonjának készül. Vagyis ez a cél. -
#22316 Szép lesz nagyon. Csak itt Mo-n szerintem egyrészt rohadt drága lesz, ha egyáltalán hozzá lehet majd jutni. Amúgy nehogy néptelefon legyen belőle az USA-ban, minden ember ilyennel szaladgáljon... bár a sok szín miatt valamennyire egyedi legalább.
-
#22315 más gyártónak is csinálhatna egy-egy ilyen customizable modellt :) tetszik az ötlet :)
-
#22314 Így van, ráadásul Angliában relatíve jól teljesítettek a Motorola telefonok korábban.
Lesz Google Edition belőle, az talán elér majd minimum Nyugat-Európáig. -
#22313 Akkor szarjanak sünt. De akkor aztán ne nyivákoljanak, hogy jajjdecsődbemegyünkhaagooglenemadpénzt... -
#22312 Hat, igencsak az USA a celkozonseg ahogy latom. Sztem a kozeljovoben szurkeimport a legtobb amire szamitani lehet, es nem lesz olcso.
"AT&T says that the full off-contract retail price for the 16GB and 32GB Moto X will be $575 and $630"
Kozben hivatalos info az elerhetosegrol, kb ahogy sejteni lehetett:
"Pocket-Lint reports that the Moto X announced this morning won't be released in the UK, and The Verge confirmed with Motorola that the company presently has no plans to bring the device to Europe. Instead, the company is planning a portfolio of devices around the Moto X brand, some of which might hit Europe — and others cheap enough to sell prepaid or in developing countries, according to CNET." Motorola CEO calls 'Moto X' a brand, hints at cheaper phones and European plans -
#22311 Az árára leszek kiváncsi (feltéve, hogy nálunk egyáltalán kapható lesz, normális supporttal). -
#22310 -
-
#22308 Valamivel el kell adni :)
#22306: Nexus is kapható Telenornál. -
#22307 A 'Google Play' version of the Moto X is coming soon
"designed & assembled in the usa"
Azt azert el kell ismerni, hogy ilyet sem olvastam egy muszaki eszkozon manapsag... vagy ugy kb soha. -
#22306 Kapható lesz egyáltalán nálunk majd? -
#22305 Szerintem 32gb bőven elég.