36194
  • skinnyman
    Obama vetoes ITC ban on some AT&T-compatible iPhones and iPads

Azon tul, hogy no comment az egesz dolog, a fo poen ra az Apple kommentarja, a szabadalmi rendszerrel valo visszaelesrol. Ugy tunik humorerzekuk azert van:
    "We applaud the Administration for standing up for innovation in this landmark case. Samsung was wrong to abuse the patent system in this way."
  • szucsy89
    Értem, akkor nem veszek, mert fél év múlva kb. cserélni szeretném. Vagy az új 7-re, vagy az új Nexus 10-re, így nincs értelme.
  • Dzsini
    Így van, ráadásul a mérete is különbözik (és máshol van rajta a fülhallgató csatalakozója és lett rajta két hangszóró) , ezzel biztosították, hogy egyetlen eddigi hozzávaló se jó hozzá.

ez a hivatalos töltő a Nexus4-hez (jó a 7-hez is), de bármilyen QI szabványú cucc jó hozzá, lehet kapni sokfélét, dokkal és dokk nélkül is.
  • skinnyman
    Azon nincs pogo pin (ellenben wireless toltes van), szoval gondolom nem.
  • szucsy89
    Lehet hülye kérdés, de az új 7-essel is működik?
  • skinnyman
    Kicsit kulturaltabban, plane hogy gyakorlatilag biztosra veheto, hogy user errorrol van szo.
  • Dzsini
    Otthon ágy mellé órának, vagy asztalra monitor mellé szerintem hasznos (persze mindenki maga tudja, hogy milyen módon használja), és ami talán a legjobb benne, hogy az oldalsó érintkezőkön át tölti az eszközt, nem kell fárasztani a microUSB csatlakozót - azok nem tartanak örökké.
  • Chris Lowe
    10 colnál van értelme, mert az fogni huzamosabb ideig fárasztó,de 7"-nél inkább kézben a tablet.
  • Bal0924
    Jó neked.
    JB?

Nekem LG P880-on nagyon. Most hogy letiltottam a memória is visszafogottam. Míg ment 780mb használat a telefon, most olyan 80-90mb-al kevesebbet.
  • davidka003
    Google térkép nálam piszkosul ette az akssit 2.3.7-nél.

Most új teló és JB és meg se látszik.
  • Bal0924
    Az Osmand, nekem bevált, Köszönöm!
    Majd élesben is kipróbálom.

Most hogy leszedtem, és letiltottam órák óta ugyan azon a %-on van a telefon.. Valami azt súgja hogy az a sz*r térkép volt ami 1nap alatt levitte 100-ról szintem 10re az aksimat..
    A google térképe, még Pestet sem volt hajlandó megtalálni..
  • KaBuTo666
    igo-t nem használsz?
  • Dzsini
    ... és nem lehet előre letölteni offline használatra térképet, mint máshol.
  • Vaxi
    tényleg mekkora geci, hogy ingyen navigációt ad :O
    egyébként nem kishazánkra van tervezve a dolog, ahol 1000 forint / Mb a mobilnet. :)
  • Dzsini
    Nexus 7 dokkoló jóárasítva az ASUS boltban.
    (plusz 1990 forint postaköltség)
  • Narxis
    Osmand, van ingyenes és fizetős is belőle. Csak fizetősből ott a Navigon, TomTom, Sygic. Ebben a sorrendben ajánlom.
  • Bal0924
    Sziasztok!

Kéne egy jól használható navigációs program. A google térképéből elegem van. 1nap alatt felhasználta a havi internet forgalmamat!!

Egy ingyenes és egy fizetős navigáció tipp jó lenne!
    Ami csak minimális netforgalmat használ.

A google mehet a ********-ba.

Másik.
    Amiket kirakok a fő képernyőkre programok, leginkább azokat a tölti be először? (vagyis folyamatosan a háttérbe)
  • Mighty
    Sziasztok!

Ma lehetővé vált a T-s SGS2-esem frissítése 4.1.2-re. Ezt sikeresen megtettem kiessel, majd rootoltam a Siyah-s2-v6.0b4.tar csomaggal Odin szerint sikeresen. A gondom az, hogy mégsem kapja meg egyik alkalmazás sem a root jogot, ami kérné. Mit lehet tenni?
  • skinnyman
    4.3-ra sem volt kotelezo frissitened, tudva levo hogy az ilyen frissitesek google appokbol is nagyjabol a legujabb verziot tartalmazzak, igy ha ennyire makacsan ragaszkodsz egy app regi verziojahoz, a te felelosseged utanajarni hogy utana vissza tudod-e rakni a regit - ketlem amugy, hogy megoldhatatlan feladat lenne.
    Nem fognak uj appkent kiadni egy olyan programot, amit nyilvanvaloan nem fognak hosszutavon tamogatni, es epp kivonas alatt van.

#22357: az ember hozzaszokott mar, hogy a neten sok barom ir kolosszalis hulyesegeket, de arra nem szamitottam hogy egy ilyen neves oldalon talalkozok ennek a mintapeldajaval. Mostanaban nem latogattam a hwsw-t, de regen sztem nagy neve volt, rossz latni hogy a jelek szerint a beka segge ala sullyedt meg a sajat cikkeik szinvonala is.
    Eleg elolvasni a hozzaszolasokat, es kiderul, hogy mennyi igaz belole: kb egy szo sem. Nagyjabol pontosan a szoges ellentete: a 4.3 az egyik legjobb, legkiforrottabb, leggordulekenyebb, legproblemamentesebb verzio amit valaha kiadtak.

Mas:
  • Dzsini
    Az is hoz olvasottságot, ha van róla fotó és cikk :)
  • Narxis
    Jól behúznék neki egyet. :(
  • Dzsini
    Így kell olvasottságot gyártani egy oldalnak - adjunk egy olyan címet, amire biztosan mindenki kattint, és lehetőleg sok helyre be is linkeli, megkérdezve, hogy mások mit tudnak róla...

üdv a bulvár újságírásban :)
  • Narxis
    Ja tényleg megnéztem az xda-s linket és 1 emberről van szó. :D Jó nagy iSheep ez a Dojcsák Dani, nem az első eset, hogy szándékosan túloz ha az Androidról van szó.
  • Vadnokedli
    Eddig is megvolt.
  • SzirmosSzisza
    Kommentek alapján nem!
  • theone91
    Örülök, hogy rátaláltál a fórum-makrókra.
  • Vadnokedli
    Az egész IGAZ!
  • Narxis
    Hibás az új Android

Ebből mennyi igaz? :O
  • szucsy89
    Az a baj ezzel az egész csevegős dologgal, hogy mindenki mást használ. Legalábbis az én ismerőseimnél így van. Kis részük Vibert, egy nagyobb rész Skypeot, pár GTalkot (lehet ebből átálltak ugye Hangoutsra), én is ezt támogatnám, de akkor van olyan akinek meg Lumiája van, ott ez alapból kiesett. Szóval nehéz ügy, igazából a facebook chat lenne az, ami mindenkinek van, és amit mindenki kivétel nélkül használ.
  • Dzsini
    Igen, 4.2 alatt szépen visszaállítottam a Talkot, miután se szó se beszéd lefrissítette, viszont 4.3 alatt már nincs erre lehetőség - és már nem lenne igazán egyszerű egy teljes rendszerfrissítést letépni a készülékről.

Operáéknál pl. nem tört le a kisujjuk attól, hogy kiadták a felháborodott felhasználóknak az Opera Classicot külön programként, és lehet tovább használniuk azoknak, akiknek az tetszett jobban. Az ilyesmit legacy supportnak hívják, és nem foglal le olyan óriási erőforrásokat - egyszerűen fel kellene dobniuk egy külön ágként a Talkot, és megélnének egymás mellett a Hangoutssal. Most hiába szereztem be a 4.2-ből a talk.apk-t, nem lehet egymás mellé feltenni, ahhoz pedig, hogy kiműtsem a 4.3-ból a Hangoutsot root meg egy kis varázslás kellene, és utána se működik mindenkinek tökéletesen a beerőltetett Talk.
    Biztos ez a legegyszerűbb, de nem túl felhasználóbarát ez sem.
  • skinnyman
    Igy is egyertelmu, hogy mit akarnak, csak adtak nemi turelmi idot a talk-nak, gondolom amig a hangouts ki nem forrja magat. Droidon ugyanugy megteheted, hogy nem frissitesz talk-rol es ugyanugy mukodik (egyelore) tovabb, mint barhol mashol. Nyilvan azert nem csinaltak kulon appot, mert egyertelmuen a regit valtja fel az uj, ugyanaz, csak kicsit mas kontosben, es ilyenkor nyilvan ez az iranymutato ut, hogy mindenkihez konnyen eljusson aki eddig hasznalta es ne csak azt vegye eszre, hogy egyik naprol a masikra nem mukodik, mert kozben amugy egy masik app atvette a szerepet. Az pedig hogy nem lehet csak ugy egy elozo verziora visszamenni, az egy technokai reszlet, ami egyebkent kb minden mas platformon is igy mukodik, es mellesleg ha nagyon akarja az ember, pont itt tudja talan a legegyszerubben megis megtenni ezt.
  • grebber
    Ha van rá gari vigye vissza legyen a szervizesek gondja!
  • RYO21
    A tesóm HTC Desire S-je egyik nap bemondta a szolgálatot. Nemakar bekapcsolni, csak villan egyet a képernyő és a vaku. Mennyire lehet súlyos a helyzet?
  • Dzsini
    Akkor töröljék el nyomtalanul a Talkot (nem lenne nehéz), mondják azt, hogy mostantól csak G+ regisztrációval használható, és akkor egyértelmű lenne, hogy mit akarnak. A Readert is fejbelőtték, az iGoogle-t is, hiába ragaszkodott az előbbihez egy sok százezres tömeg, ilyesmivel nem szoktak foglalkozni.

De amíg a platformok nagyobb részén támogatják az előző működést (és vannak, akik azt használják), akkor a maradékon is megtehetnék, mert sok embernek az tetszik jobban. Gmailben egy gombnyomással lehet váltani a Talk és a Hangout között, pontosan azzal a szöveggel, hogy ha neked nem kell a plusz funkcionalitás, akkor visszakapcsolhatsz rá. Desktopon le lehet tölteni mindkét változatot. Akkor Android alatt miért is nem voltak képesek külön appot csinálni?
  • skinnyman
    Szerintem nagyon felfujod a dolgokat.
    Ez az indokod a lathatatlansagra, hogy sokan hasznalnak talk-ot ahol latszik. Eleg nehez a hangouts hibajakent felroni valamit ami nem letezne ha pont a hozzad hasonlok nem ragaszkodnanak foggal-korommel a talk-hoz - ordogi kor?
    Nekem pedig a legtobb ismerosom telon (is) hasznalja a hangouts-ot, tekintve h a legtobb androidos telon is alapbol fent van es be van jelentkezve. Bumm.
    A csilivili alatt meg mindig fogalmam sincs hogy mire gondolsz. Az egyetlen ami eszembejut a sok fele smiley, de nem sok im van, amiben ne lennenek ilyenek :)

A hangouts sztem siman az egyik legjobb eszkoz manapsag a kommunikaciora: teljesen cross platform, tamogat szoveget-hangot-videot tetszolegesen sok partnerrel, kb tokeletesen megbizhato es kivaloan szinkronizal egyszerre tobb helyen (akar desktopon) bejelentkezett cuccok kozott. Kb minden aminek egy mai IM-nek lennie kell. 1-2 dolog tenyleg szokatlan elsore es hianyoznak is belole dolgok (lesz majd azert meg frissitve), de mindezekkel egyutt is messze az egyik legjobb IM szvsz.

Mas: Find your lost phone with Android Device Manager
  • Dzsini
    És akkor már nem is lehet probléma valakinek? :)

Egyáltalán érthetetlen, hogy miért szűntették meg az invisible lehetőséget a Hangoutsból - a böngészős, letölthető és mobilos Talkban jelen van és ugyanazt a protokollt használják.

Ami érdekes még: az asztali kliensnél is kicserélték az elsődleges letölthető programot az új Hangoutsra, de ott meghagyták a Talkot letölthetőként - nem pont a főoldalról, de elérhető még mindig. Nem érti senki, hogy Androidon miért nem lehet egymás mellett meghagyni a két programot.
  • SzirmosSzisza
    "mások nem fognak rádüzenni, viszont vele beszélgetésben maradhatsz anélkül, hogy mások esetleg megbántódjanak, hogy nem válaszolsz nekik, pedig online vagy"

hehe, utoljára ilyet akkor hallottam, mikor 14 évesen MSN-eztek az emberek :)
  • Dzsini
    Azt se lehet, mert mindenki úgy jelenik meg, ahogy a kapcsolati listádban (ha van Google+, akkor ott) van. Önmagadat se tudod már átnevezni, a profilod lett a neved és kész.
  • Dzsini
    Van értelme a láthatatlanságnak - valakivel beszélgetsz (akár hanggal, akár képpel, akár csak szöveggel), átkapcsolsz láthatatlanba -> mások nem fognak rádüzenni, viszont vele beszélgetésben maradhatsz anélkül, hogy mások esetleg megbántódjanak, hogy nem válaszolsz nekik, pedig online vagy. Mivel sokan használják a Talkot Gmail alól, ott egyértelműen látszik, hogy ki van felkapcsolódva - onnan el lehet tűnni.
    Van értelme annak is, hogy látod ki van épp online, mert esetleg nincs valami fontos, amit megbeszélnél vele, de ha már épp ott van, akkor megkérdeznél tőle valamit. A legtöbb ismerősöm nem okostelefonon használja a Talkot, tehát nincsenek állandóan feljelentkezve, csak ha épp ott ülnek a gépük előtt - lásd előző bekezdés.

Lehet, hogy neked nem fordult elő még ilyesmi, de nem véletlenül zuhognak az 1 pontos értékelések a Hangoutsra, és próbálják sokan visszaállítani az egyszerű, áttekinthető üzenetküldő alkalmazást ehelyett az izé helyett - bizonyára mindannyian ilyen ósdi emberkék, akiknek egy sima IM elég, és ezért kezdték használni és szeretni a Google Talkot, mert pontosan csak azt tudta, amire szükség volt - egyszerűen, gyorsan működött szemben az akkori WLM / Skype / Yahoo csilivili helyett.

(azt nem is említettem, hogy a fileküldést is kivégezték (a böngészős Talk alól is), most az a módja, hogy töltsd fel a Driveodra, oszd meg vele, és akkor ő átmásolhatja magához és utána letöltheti - állításuk szerint ez lényegesen egyszerűbb, mint két gombnyomással áttolni valamit)
  • desigo
    -Nicknevet lehet adni egy usernek,mert azt nem találom?