36194
  • [HUN]FaTaL
    Mind IE alapú. Többek között pl. nincs reklámszűrés, sem adattömörítés (talán más böngészőkben ezt megoldották).

"De emellett, nem hivatalosan de van opera is"
    Amihez ugye rögtön unlocked telefon kell.

"Háttérben zenén kívül nekem más nem kell hogy fusson. Ja bocs, adatforgalom számláló is megy háttérben"
    Pl. egy letöltést sem tudsz futtatni a háttérben (mondjuk ftpről). Ezenkívül egy rakás dolog van, amit nem lehet WP-n megoldani.

Bőven van hátránya a WP-nek csak arról nem szokás beszélni.
  • [HUN]FaTaL
    Egyrészt ez nem warez, másrészt nem. Illetve telefonfüggő.
  • kifli
    IE-vel semmi baj (mennyit is használtad, hogy szerinted szar?), gyors, jól jeleníti meg az oldalakat, videókat is kezeli, sőőőt még gifeket is meg tudom vele nézni, droidon operában ez nem megy. De emellett, nem hivatalosan de van opera is, illetve ami még marketről elérhető a nokia xpress is elég jó, de surfcube böngésző is nagyon jó. De válogathatsz INNEN is böngészőt.

Viberrel hol a gond? Kapom az üziket, látom ha hívnak. (ok, nem rendes telefonhívásként jelzi a hívást, de nem vettem észre hátrányát eddig)
    Háttérben zenén kívül nekem más nem kell hogy fusson. Ja bocs, adatforgalom számláló is megy háttérben. Live tile-al pedig időjárás is frissül. Mailek is jönnek. Face értesítéseket és üzeneteket is kapom egyből.
    Swype és VPN tényleg nincs. Nekem nincs rá szükségem, másnak lehet van.

#22541: Szerver a képbe csak azért került mert leginkább azokon van még linux, és ott nincs gond a memóriakezeléssel. Úgyhogy androidnál sem annak kell a problémát okoznia.
  • SzirmosSzisza
    Azért könyörgöm, ne hasonlítsunk már egy "szerver"t egy Android kütyühöz ...

Ha valaki unatkozik, akkor py4a-val indítson egy webszervert androidon és mondja milyen a teljesítménye 1 hét után :D
  • szucsy89
    A HTC One-t vagy az Xperia Z-t ajánljátok inkább? Hosszú távra.
  • Truck Driver001
    Lehetne egy warez kérdésem? :D
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ha a telefont ki rootolnám, bár nem biztos h megmerem, a bootloader automatikusan unlocked lesz? Olvastam, hogy az okozza/okozná a garanciavesztést - a root-ot meg vissza lehet állítani.
  • LocalPatriot
    Teljesen mindegy, hogy nem csinál semmit, elég, ha a gép megy.
    A háttérbe úgyis rengeteg program fut, amik feladatokat hajtanak végre amiknek egyre több memória kell majd. Lehet a PC kicsit komplexebb gép, de több, nagyobb igényű program is fut a háttérbe.
  • [HUN]FaTaL
    Nem biztos, mert azalatt a két hét alatt nem csinál vele semmit. Meg azért a PC kicsit komolyabb szerkezet, mint egy telefon, a hardverkülönbségről nem is beszélve.
  • kifli
    elfogadom a kihívást :D
  • [HUN]FaTaL
    "Hogy jön ide a multitask? Meg, hogy nincs natív kód? Valahogy pont nemérdekel, hogy éppen natív-e a kód vagy sem, mikor elindítok egy appot/böngészőt stb. "

De az gondolom érdekel, hogy csak a koszos IE van böngészni, nincs normális Viber, semmi nem tud a háttérben futni rendesen. Meg olyan alap dolgokat nem tud a rendszer, mint a swype vagy éppen a VPN.
  • LocalPatriot
    Biztos, hogy lesz! Nem is kevés.

Ha nem jövök neked 1 sörrel!
  • kifli
    nyílván nem ugyanaz a 2 vm. De abban szerintem igencsak hasonlít, hogy linuxon fut, és linux végzi magának a hardvernek a kezelését.

Hogy jön ide a multitask? Meg, hogy nincs natív kód? Valahogy pont nemérdekel, hogy éppen natív-e a kód vagy sem, mikor elindítok egy appot/böngészőt stb.

#22532 : Visszamegyek szeptembertől szegedre, úgyhogy majd megnézem neked, hogy futtatok egy benchmarkot reboot után, aztán 2 hetes uptime-al. Nemhiszem, hogy sok eltérés lesz.
  • LocalPatriot
    Az, hogy nem kapcsoltad ki az otthoni géped több napig semmit se jelent.
    Működött aztán kész, de hidd el, ha nyomtál volna egy reboot-ot, sokkal gyorsabb lett volna. Melóhelyen a gépemet én is csak hetente indítom újra, és ha nem is sokkal, de gyorsabb utána.
    ű
    Truck Driver001 - IOS-t, és WP-t valóban elég újraindítani 4-5 nap után. De a Droid más rendszer, amit naponta ajánlatos. Lehet az a Z kint van 2 hete, azért volt laggos. Ami még árulkodó, hogy a WP-nek, IOS-nak bőven elég 512 RAM, addig droidnak majdnem minaz 1 giga.
  • [HUN]FaTaL
    4-5 naponta indítom újra a droidot is (vagy még ritkábban, ment már 2 hetet is), pedig nem egy erőgép.

#22530: Az a VM, nem egészen ugyanaz a VM mint droid alatt.

Hogy jön már ide a wp? Olyan korlátolt a rendszer, hogy nem csoda, hogy nem kell újraindítani, nem is tudsz vele semmit csinálni, WP7 alatt meg aztán pláne, még natív kód sem fut, meg multitask sincs.
  • kifli
    Baromság! mielőtt feljöttem pestre, és nem váltottam notira, otthoni gépem sem indítottam újra. Ha elmentem otthonról párnapra, akkor kapcsoltam csak ki.
    Másrészt szerverek akár több éves uptime-al mennek. (az még közel is áll droidhoz, mert általában linux megy rajtuk, és vm)
    Ha nem ürül a chace magától, akkor ott memóriakezelési gondok vannak.

(Finoman jegyzem meg, hogy wp7-et sem kell újraindídtgatni belassulás miatt és úgytudom szifon sem szorul restartra ilyen okokból, nem flame indításként.)
  • Truck Driver001
    "néha" - na de itt tuti sűrűbben kell, mint néha. ifosom van most, lehet hurrogni, [mentségemre szóljon, Androidra váltok] kb 4-5 naponta indítom újra, vagy még akkor se..0 lagg.
  • LocalPatriot
    Baromságokat beszélsz.
    Egy 1 millió forintos alienware pc-t is rebotolni kell néha. Ugyan ez van a telefonoknál is. Lehet 16 magos is. Mivel a telefon is lassan pc lesz, ha most nem az, muszáj a rendszernek frissülnie. Cache memória is megtelik, stb. Elvileg minden okostelefont is ajánlott újraindítani naponta...
  • Truck Driver001
    De ez kicsit abszúrd, nem? A telefonban csúcskategóriás hardver dübörög, 2GB memóriával megfűszerezve és az alap rendszer akad. Közben utánajártam, mindenkinek ez a gondja van a 4.2.2 frissítés óta. [A Sony vlmit benézett] állítólag 4.2.1-en ugyanolyan smooth, mint egy iPhone vagy HTC..tehát a szoftver verzió a gond, mondták is, lehetetlen megakasztani a régi verzión. De akkor is LoL. Az újraindítás meg még viccesebb, egy 140ezer FT-os készüléknél..Még egy közép-alsó kategóriás telefonnál megértem, de ennél szinte elfogadhatatlan. [szerintem]
  • kifli
    ez az újraindítás megoldja dolog az xp-s időkre emlékeztet :D
  • maffi
    a böngészőnél azt írja, hogy nincs alapértelmezés beállítva, így nem is tudom törölni. a youtube alapértelmezéseit töröltem, de továbbra is böngészőt nyit youtube-os linknél. vmi ötlet?
  • LocalPatriot
    +1
  • LocalPatriot
    Az android hibája nem a telefoné... 8magos processzoron is fog minimálisan laggolni. EZ nem WP...
  • SzirmosSzisza
    Lehet egy újraindítás is megoldotta volna a problémát :)
  • Truck Driver001
    Üdv! Ma voltam bent tré-ben, és kiprobáltam az Xperia Z-t és a HTC One-t.
    Meglepő, de a HTC teljesen fluid, lehetetlen még picit is megakasztani, ellenben a Sony [a homescreen-en nem] de a menüben a sima oldalra görgetéstől belaggol. Szerintem ez vicc, kiindulva abból h igen erős a hardver alatta, [lol, 4 magos processzorral laggol?] és szinte megegyezik a HTC-vel hardveres szinten. [Az a kis különbség a HTC javára nem mérvadó, vagy mégis, ráadásul ennyire?]
    Van erre vlmi gyógymód? Csak mert én még mindig a Sony felé hajlok, az ára és a vízállósága miatt [no meg persze dizájnra is jobban bejön]
    Ha rakok rá vlmi custom launcher-t, akkor is ezt csinálná? Idegesítő kicsit, hogy ennyibe kerül és nem smooth a telefon..
  • Dzsini
    augusztus végén már az Egyesült Királyságban lesz, onnan már egyszerűbb hozatni
  • Jim Morrison
    beállítások - alkalmazások - válaszd ki a böngészőt és alapértelmezések törlése.
  • maffi
    sziasztok! samsug galaxy s3 lte készülékem van. az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom beállítani, hogy a facebook alkalmazásból ne a böngészőbe dobjon át egy youtube-os link megnyitásakor, hanem a youtube kliensben nyissa meg? előre is köszi szépen a válaszokat
  • Vadnokedli
    Anno én leteszteltem elsőre és valam 19800 körüli rémlik- de nem vagyok benne biztos- akkor még full clean volt. Nem vagyok biztos
  • LocalPatriot
    Biztos, hogy többet kapna mint az SP. Azért az S3 négy magos.
    Szerintem friss rommal kapna 19k-t.
  • Vadnokedli
    Szerintem friss rommal kapna 15-16-17 et. Kernel függő
  • LocalPatriot
    És köszönöm, hogy megnézted.
  • LocalPatriot
    Nem olyan hülyeség ám azért. Nyilván nem kell lefuttatni minden nap, de egyszer van értelme. Valamint a végén meg lehet nézni, hogy mások mennyi pontot kaptak, ugyan olyan telefonon. Egyébként én is töröltem már.
    És már csak azért is kiv voltam mit kap, mert a T 11800at kapott. Ez majdnem 17k, és így látom, hogy valóban erősebb telefon.
  • Vadnokedli
    Megnéztem csak neked: (töröltem is ) 14 ezer-

Amúgy ha beírod keresőjébe 9300 lehet találni olyat ahol DownClockolt Galaxy S3 1008mhz-n 19k pontot ért el wtf? 4.2.2-n
  • LocalPatriot
    ??? Én egyszer legalább szoktam minden telefonomat.
    Valamint minden firmware után, mert ha nem is annyira mérvadó, azért valamit mond. Ám minden új telefont becsmárkolnak, akkor mindenki hülye lenne?
  • Vadnokedli
    Komolyan ki az az állat aki a telefonját bencsmárkolja ?
  • szucsy89
    nekem sem jön be az LG, de majd most ez hátha. kinézetre egész pofás! ja, meg a nexus 4 is tetszik.
  • LocalPatriot
    Részemről bármit csinálhat az LG. Sose veszek tőlük telefont.

Ám lecseréltem a T-t SP-re, hát érezhető az Adreno 320. Antutuba majdnem 17k.
    Valaki akinek S3-ja van megmondaná mennyit kapott Antutuba?
  • szucsy89
    nagyon brutál lesz, főleg a 3000-es akksi miatt
  • zoliii
    LG G2 5,2 colos kijelző! :D Nekem LG P700-am van, 4,3 colos a kijelzője és ha leülök és a zsebemben van, már ez is határ eset, hogy nagy is, meg nem is! :D
  • precision
    nem néz ki rosszul ez az LG G2, jó vékony a keret a kijelző körül, és sehol sincs gomb rajta csak a hátlapon, ami elég egyedi (ott van a két hangerő + power gomb)

rövid review: http://www.youtube.com/watch?v=-IbQ15obCak

teljes keynote: http://www.youtube.com/watch?v=fzxcyezo8ts