36194
  • Mighty
    Sziasztok!

Sajnos ellopták az S2-met. Kérdésem, hogyha új simet tesznek bele, akkor a google accountom illetve az adatok milyen veszélyben vannak?
  • LocalPatriot
    Megjelent a Terraria! PC-n is jó volt.
    Link
  • Vadnokedli
    Samsung is elkezdi a 64 bitet- valószínű ők a 4Giga Ram miatt- who knows. De azt írják mert az epül is
  • Bucser
    Szar szolgáltatónal vagy:) O2 es soha bajom nem volt vele.
  • skinnyman
  • RelakS
    ha meg telefonáltál már tengeren túlra, nem is zavar :D
  • skinnyman
    EDGE-en is vigan elmegy. Ping se zavaro, legrosszabb esetben 0,2 masodperccel kesobb hallod a masikat, kb eszre se veszed.
  • [HUN]FaTaL
    Csak aztán cseszheted a voipot ha olyan helyen vagy éppen ahol 200+ a ping 3G-n, vagy épp 3G sincs.

Mondjuk engem szerencsére nem érint ez az egész.
  • skinnyman
    Meg inkabb fizetek azt minthogy a voipot letiltsak. Voipnal ugysincs kapcsolasi dij, 5 forint alatti percdijjal hivok minden mobilt, vezetekes meg ingyen van. Majd minden orszagba. Nemelyikbe mobil is ingyen van.
  • PetruZ
    Na, friss, mai infók az ügyről és a következő napokban is biztosan jönnek még további részletek és elemzések.
  • Dzsini
    Nem kell kimenni, már most vehetsz csomó külföldi prepaid kártyát (még előfizetést is), és kipostázzák neked. Nincs annyi felesleges kötelező papírmunka, mint nálunk, nem kell tizenhétféle módon igazolni magad, elég mondjuk egy szkennelt ID, vagyy az sem.

Ha (reméljük amikor) pedig beindul, akkor az értelmesebb cégek azonnal fogják bővíteni és egyszerűsíteni az ilyen szolgáltatásaikat - lesz mondjuk paypalról fizethető előfizetés. Ez úgy ránézésre egy irgalmatlan nagy üzlet lesz, és szerintem kevesen akarnak majd róla lemaradni
  • PetruZ
    Pont délelőtt olvastam a Guardian cikkét a témában és eszerint ezt most nem lesz olyan könnyű átnyomni rajtuk. De legyen igazad, bár szerintem ettől még az itthoni tarifák nem fognak látványosan megzuhanni, azért, mert a legtöbb ember lusta és nem fog kimenni máshová, hogy ott vegyen előfizetést. Másrészt a telkók fognak egy szint köré beállni, azaz nem is biztos, hogy meg fogja érni kimenni.
    (Más kérdés, hogy én mennék, de ha egyszer elindulok, akkor vissza se jönnék...)
  • Dzsini
    Az eddigi komoly csökkentéseket is nagyobb zűrzavar nélkül keresztül tudták vinni, és a telekom-mamutoknak még jobban tetszhet is, ha mindegyik piacuk azonnal megsokszorozódik. Biztosan minden díjcsomagon van profitjuk, és rengeteg EU-n belül ingázó-utazó ember szívesebben fog VOIP helyett normál előfizetést használni.
  • PetruZ
    Ez még csak terv és Kroes személye már nagyon csípi egyes telekom-mamutok szemét, tehát óriási lobbik fognak megindulni, mert euromilliárdokról van szó. A pénznek pedig még az EU parlamentjében sincs szaga...
  • [HUN]FaTaL
    Telenornál meg fizethetsz röhejes kapcsolási díjat. :D
  • Dzsini
    Rövid távon (a tervek szerint 2014 júliusáig) teljesen eltörlik EU-s szinten a roaming díjakat, és akkor az EU összes díjcsomagjával kell versenyre kelniük, bárki vásárolhat magának portugál vagy ír SIM kártyát ottani előfizetéssel / feltöltéssel.

Mókás idők lesznek, mókás telefonszámokkal.
  • skinnyman
    Ez azert a legalja. Es a legtobb ember nyilvan leszarja es fizeti a sokezres havidijakat, voip-hoz kepest 50-szeres (es folyamatosan emelkedo) percdijakat. Ha nem szarnak le, nem mernek ezt megcsinalni. Szep kis vilag: ott egy technologia amivel kozel ingyen beszelhetne mindenki, erre letiltjak hogy a mobilcegek megtobbet tomhessen a zsebukbe. Miert nem tiltjak le a sima telefont is, es kezdunk el fustjelekkel kommunikalni (azt megjobban megszamlazva persze)?

Szoval ugy allunk h tmobil es vodafone is tiltja a voip-ot? Nem sokszor orulok neki kulonosebben h telenor-os vagyok, de most igen, remelem nem kapnak batorsagot hogy atvegyek ezt is.

Ez a tiltas miket foglal magaba amugy? Csak hagyomanyos voip, vagy ilyen skype/viber/hangouts/stb-t is?
  • jetblack
    En angliaban elek es a tfos meg az orange (mostmar EE )olyan szepen korlatozta a mobilnetezest hogy tenyleg csak bongeszesre jo
  • [HUN]FaTaL
    Szerencsére nem érint, a flotta miatt. De azért megb*hatják az anyjukat...
  • kifli
    vodafone kredit csomagba vagyok. 100mb nettel. Tehát a legkisebb net csomagolt pakolták bele.
  • gabi89
    Vodán tiltva van igen csak nem mindenhol. Pl. céges flottás csomagban simán lehet, pedig nem 10 -20 ezres csomag.
    T-s vagyok egyébként és itt simán megy viber,skype minden :) pedig kártyás vagyok.
  • Vadnokedli
    Díjcsomag függő minél többet fizetsz annál többet enged. Itt is úgy lesz- csak itt növelik minden másnak a díjszabását- még jó hogy leváltottunk idehaza minden T-fosról.
  • kifli
    nemrég én tudtam viberezni vodán, haveromnak meg nem engedte. (biztos nem voltam wifin)
  • Vadnokedli
    Nem hiszem mert ótvar minőségű a Viberes beszélgetés- De amúgy a Vodafonnál már rég blokkolva lettek.
  • gabi89
    Remélem a többi szolgáltató nem követi őket.
    Azért nem elég, hogy elég drága itthon a mobilnet még korlátozzák is.
    Ennyire sokat szipkázna el a viber és társai a gsm hálózaton történő hívásokból ?
  • skinnyman
    Hova porkolt? :)
    64 bit, komolyan? Lesz benne legalabb 4 giga ram? Gyanitom, hogy jo esetben a fele lesz, de lehet hogy csak a negyede, igy pedig az ertelme jelenleg kereken nulla, raadasul a 64 bit altalaban tobb eroforrast igenyel, mint a 32, szoval valszeg nemhogy gyorsit, hanem lassit. Persze, hosszutavon majd ez lesz a jovo, de tenyleg ez a nagy ficsorjuk amit reklamoznak a celkozonseguknek, akik azt sem tudjak mirol van szo? :) Ne vicceljunk mar.
    120 fps video ha jol latom csak 720p. Ha a felbontas nem szamit, 2007-ben volt mar telefon ami 120 fps-ben rogzitett videot. 1080p 60 fps-t meg tud mar tobb telo egy ideje, pl LG G2.

A kijelzo (egy okostelo valszeg legfontosabb tulajdonsaga) meg tovabbra sem valtozott semmit, 3 eve ugyanolyan gyakorlatilag (egy sort hozzaadtak egy eve, bumm), mikozben a piac elszaguldott mellette, igy regota kvazi minden nagyobb gyarto kozul a legelavultabb a kijelzojuk van (felbontas (subhd), ppi, meret). A keret korulotte is ugyanolyan batar nagy mint volt, siman lehetne a telefon kisebb vagy a kijelzo nagyobb.
    Valoszinu majd tomegek fognak muanyag ajfonert sorbaallni ami ugyanolyan es ugyanannyiba is kerul mint a korabbi minosegi hazas/nem muanyag. Not.
    Kb nincs mit lepni ra, evekkel leleptek oket.

Ujjlenyomat olvaso is volt mar regota mas telokon. Ha most nagyon fel lesz hajpolva, esetleg mostantol megtobb telon lesz. Ennyi hatasa lesz max ennek az egesz cirkusznak.
  • desigo
    Novemberben átfogó áremelés jön a Telekomnál

"Lényeges, a kisebb értékű mobilos díjcsomagokra újonnan előfizető, vagy azokra váltó ügyfeleket érintő további változás november 1-től, hogy a szolgáltató az adott tarifáknál letiltja az internetalapú hang- és videohívásokat (VoIP-tiltás)."
  • szucsy89
    azért ahogy olvasom, az Apple rendesen odapörkölt... 64 bit, ujjlenyomat olvasó, 120 fps videó

kíváncsi vagyok, mit lép erre a Gugli, meg a többi gyártó
  • skinnyman

Egyre okosabb :)
  • skinnyman
    Komoly cucc lehet az biztos. Nalam azert szempont hogy zsebre tudjam rakni (sokszor mashova nem is tudnam), ugyhogy inkabb maradok a normal meretu telefon (tipikusan 5" koruli kijelzovel) + 7" tabla kombonal.
  • RYO21
    Van itt valakinek lenovo Ideapad A1000 tabletje?
  • RYO21
    Sony telefonokra van egy progi amivel belehet állítani h mikor és hogyan jelezzen ez a led.
  • [HUN]FaTaL
    Közben megvan mobilarénán. Várós, bár attól félek, hogy ugyanannyiba fog kerülni, mint a Z1. :D

Nekem egyébként nem kell feltétlen csúcshardver, csak elfogadható hardver kis házban.
  • [HUN]FaTaL
    Z1 miniről eddig csak pletyka volt.

Most meg vagy szórakozol, vagy elbasztad a linket :D
  • szucsy89
    hianyoltátok a kis házat csucshardverrel, ittvan :

Z1 mini
  • szucsy89
    hú, mekkora flame lett az MA fórumon a Z1 kijelzőjével kapcsolatban :D

engem speciel nem zavar a betekintési szög, eddig is együtt éltem a tft-s Rayem kijelzőjével...
  • rage
    Igen, én ezért inkább nem is használom a becsukható tokot, mert okosan eltakarja a ledet.
  • gazgoblin
    Jaja igazad van...csak nekem soha nem tűnt fel (biztos a becsukható tok miatt, vagy mert egyszer kiakpcsoltam a beállításokban...passz)
  • rage
    "A visszajelző led színe változik attól függően hogy mi a helyzet: töltéskor piros, fullon már zöld (pl. S4 végig piros marad"

S4-en is zöldre vált, ha teljesen feltöltött a telefon.
    Ha új fb üzenet jön, zölden villog, ha email akkor kéken.
    Töltés közben piros, ha tölteni kéne, pirosan villog a led.
  • Vadnokedli
    PS3 kontroller- én azzal játszom. :D