36194
-
#23469 Ha LG gyártja ismét a nexus-t, akkor megint nem lesz 3k-s akksi:)
max 2300-asat tudnék elképzelni. -
#23468 Sony launches Xperia Tablet Z: Kitchen Edition for $650... wait, what?
breaking: FCC Reveals Photos of Possible Nexus Made by LG
-
#23467 ^^ -
#23466 Szép is lenne, ha egy sör után fogalmazási gondjaid lennének. Az úgy az 5-6. tájékán szokott kezdődni :P -
#23465 Én csak 1 sört ittam meg, és lásd milyen szépen fogalmaztam az előbb...:D -
#23464 basszus 2 sör után félreolvasok. Úgy olvastam, hogy 4.1.2 megy :) -
#23463 Akkor szerintem nyugodt lehetsz. Az FBI sem tudja feltorni a pattern lockot, szoval keves esely van, hogy a tolvaj fogja tudni.
Rootolt teloval nem tudom mi a helyzet, de szerintem ott sem szabadna hozzaferned semmihez amig az nincs kioldva, a jobb root managerek elegge oda szoktak figyelni a biztonsagra.
Es ha usb debugging engedelyezve is van, adb-vel sem lehet trukkozni ujabb android-okon, amig nem engedelyezed a gepet (rsa fingerprint alapjan) addig nem mukodik az adb, ha nincs feloldva lehet h amugy sem.
#23443: tudtommal nem, ha elrontod nehanyszor, nem probalkozhatsz tobbet ujra es a google fiok jelszavat keri. Innentol pedig felesleges szamolgatni a kombinaciok szamat is (amibol mellesleg eleg sok van tenyleg).
#23457: ez milyen android, 1.5? :) -
#23462 ???? 4.2-őn nem megy, és meg mondom megnézem 4.1.2-őn se megy-e... -
#23461 ezért írta, hogy 4.2-n nem megy -
#23460 Kipróbáltam, 4.1.2-őn sem. -
#23459 Pontosan.
Mondjuk csak érdekesség képpen érdekelt volna mennyi a kombináció. -
Az, hogy ez nálunk is így működjön, megoldható?
S működik mással is, vagy csak Nexus-szal? -
#23457 Őőő...
mondjuk 4.2-n nem működik -
#23456 Szerencsére akik a lopással foglalkoznak valószínűleg nem ennyire szofisztikáltak. Meg miért kellene nekik a személyes adatod? Ők csak minél előbb pénzzé akarják tenni a telefonodat.
Nem hiszem hogy lenne ma olyan bűnszüvetkezet itthon, aki arra menne hogy a telefonban lévő adatokból kiderítse hol laksz és milyen tárgyaid vannak hogy aztán azokat is el tudja lopni (másra nem igazán tudom elképzelni mire tudnák használni a személyes adataidat) -
#23455 Gépre dugott root-os telónál kis trükkel (állítólag) hozzáférhető az ún. un-salted, SHA1 kódolású pattern minta hash kódja, ettől kezdve meg csak saját gépen kell egy kis progit írni, ami legenerálja a lehetséges kódokat a számozott pozíciók alapján (és hozzá sem kell nyúlni a telóhoz) és megvan, hogy milyen hash-hez milyen számsorrend van, az a pattern. Ez egy modern PC-vel is max. órák kérdése.
Azt olvastam, így a legegyszerűbb és a leggyorsabb.
Még gyorsabb, ha a korábban a telóra tudtál juttatni egy kis alkalmazást, ugyanis root-olt telónál a Java is enged hozzáférni ehhez a bizonyos pattern key-hez. Ezt a key-t titokban ha elküldted magadnak, már jóelőre kigenerálhatod a szükséges kódot.
-
#23454 Én is épp keresgéltem..., de akkor köszi szépen!
(Bocs a sok hsz-ért...) -
#23453 kb. 400 ezer -
#23452 Ja, nem, dehogy is. Teljesen rossz, hiszem nem 8 helyre tudja húzni, csak 3, ha sarokból húzza, de ha középről akkor 8. Na mind1, lényeg, hogy tuti nem lett feltörve. -
#23451 Valahogy ki lehetne ám számolni a kombinációk számát. 9 faktoriális nem lehet, mert nem lehet mindig a 9 számot választani. Tehát az első pontra 9 kombináció van, utána 8 helyre tudja húzni, ami eddig 72, utána is 8 helyre, és megint, és megint. Szóval ha 5 számos volt, akkor 9X8X8X8X8 a kombinációk száma. Azaz 36.864. De lehet nem jól számoltam, nem vagyok jó matekos...:) -
#23450 -
#23449 Szerintem a legvalószínűbb, hogy bevitte egy GSM boltba, és potom pénzért beadta. A Bolt meg kapásból töröl mindent, hogy el tudja adni.
Bár sok helyen (pl: Partnero) be se veszik az ilyen gyanús telefonokat. Épp ott voltam, amikor vettem az SP-t, és egy nem különösebben tanult gyerek pont egy ilyen "gyanús" telefont akart gyorsan beadni, de az előadó úgy elküldte a 'csába, hogy ihajj:) -
#23448 Már csak abban reménykedem, hogy tényleg egy tech.analfabéta lopta el vagy annak adja tovább és nem tudja feloldani a patternlockot. Az imei már a rendőrségnél van, de sok reményt nem fűzök a dologhoz... -
#23447 És igen, berajzoltam a kódot, és egyből elértem a tartalmat. Én hagyom is ezt a pattern-t.
Mighty - szóval akkor semmidhez sem fértek hozzá. Azért ez a fő! -
#23446 Gépredugtam, amikor kéri a rajzot, de a tartalmát nem tudtam megnézni. Csak töltötte a telefont. Szóval jól működik ez.
Petruz - így van semmi sem lehetetlen, de azért jó pár ezer kombináció van, így szerintem felejtős hogy feltörik... -
#23445 De, törhető, elsősorban root-olt telón. Igaz, nem két perces munka és kell hozzá szakértelem, de a neten van rá több leírás is.
-
#23444 És ha gépre dugod a telefont lehet látni a rajta lévő fileokat? Vagy csak az után ha feloldottad a pattern-zárat? -
#23443 Miért is? Ha jól tudom, három próbálkozás után x perc szünet, utána újra lehet próbálni. -
#23442 Kipróbáltam. Ha be volt állítva, akkor sim megadása után egyből kéri, hogy rajzold be. Szóval kb semmidhez sem fért hozzá! -
#23441 Dehogy törhető fel...
KB lehetetlen. -
#23440 Nekem egy 5 pontos pattern volt beállítva. Ha indul a telefon egy új simmel, akkor is meg kell adni, ugye? Mondjuk kellő türelemmel az is feltörhető, nem? -
#23439 Pattern lock az az amikor a feloldásnál nem csak érinteni kell a kijelzőt, hanem az általunk megadott csíkot kell rajzolnunk? Mert ha igen, akkor pont ma állítottam be, azért írtam, hogy hagyom a google-os tiltást. -
#23438 Az volt beállítva. -
#23437 Hat jah... Nem veletlenul szoktak mondani, hogy erdemes legalabb egy pattern lockot tenni a telora, akkor sztem nem nagyon tudna semmihez hozzaferni. -
#23436 Persze, hogy hozzáfér. Miért ne férne hozzá?
Röhejes lenne, ha simcserénél odalennének az adatok. Változtass fiókjelszót a weben és akkor nem fér hozzá. De a telefonra szinkronizált adatokat akkor is látja. -
#23435 Az volna a kérdésem, hogy ha új simet tesznek a telefonba, akkor mi történik? Egyből hozzáfér a már beállított google accounthoz? -
#23434 A samsung oldalon be van regisztrálva a telefon, próbáltam bemérni, de azóta szerintem még nem kapcsolták be. A kis köcsög gondolom azonnal kivette az aksit.
A google eszközkezelőben is benn van a telefon, de nem elérhető... -
#23433 mind1 hagyom. Nem lényeg. -
#23432 Én egyszerűen nem tudom azt beállítani... meg is tudom csörgetni magamat onnan, engedélyeztem mindent, de mindig azt írja, a hely nem érhető el... hol lehet pl letiltani valamit is??? -
#23431 Plusz ha engedélyezted, akkor a device manager-en keresztül távolról is le tudod pucolni. -
#23430 Elso korben valtoztass jelszot a google fiokon azonnal