Google Android

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

És milyen modban legyen a teló MTP vagy MSC? usb hibakeresés legyen bepipálva mikor csatlakoztatom mert ez a progi valamit tölteni akar mikor magát a programot indítom el de ha telót csatlakoztatom nem csinál semmit :S

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

fery02
Ha ez így lenne, akkor gondolom kivehetõ lenne az akksi Nexus 4 esetében is.

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Narxis
Az durva, asszem akkor cserélek.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

SzirmosSzisza
Bezony, két év után fogják magukat és mind felrobban 😊

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Firerock
Éppen most cseréltem Akksit a Defy-ban. És úgy tudom hogy az akksik átlagos élettartalma 2 év.

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

fery02
Csak érdeklõdésbõl kérdem, de az miért baj, ha nem kivehetõ az akksi?

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

skinnyman
"Egyébként már nincs akkora különbség manapság LCD és AMOLED között kontrasztban mint 2-3 éve."

Az lehet, hogy nincs akkora kulonbseg, de meg mindig legalabb 50-100-szoros kulonbseg van. A legjobb LCD-k kontrasztaranya 1000-1500, OLED 50000-100000-nel kezdodik. Valaszidoben a kulonbseg pedig kb 1000-szeres az OLED javara.
Egyebkent ugyanugy ahogy azt mondhatod, hogy eltulozza a szineket (ha ugy van kalibralva) mondhatnad a hagyomanyos LCD kijelzot unalmasnak, mert a toredeket nem birjak megjeleniteni azoknak a (valos) szineknek, amiket egy OLED meg tud. Es ha gyarilag nem is, mashogy lehet kalibralgatni ezeknek a kijelzojet ha valakit annyira zavar. De valszeg tobben akarnak csak szep szineket latni a kijelzon, mint tokeletesen szinhelyes kijelzot a sz@ros 4"-os telefonjukon, soha nem fognak photoshoppolni rajta 😊

Regards,

Solten
Eleg jok a szinek az IPS kijelzon, csak a fekete feltunoen qrva fako az AMOLED-hez kepest... 😊

Saor Alba

precision
Hát én az S2 után már nem biztos hogy vennék tft/lcd paneles telefont magamnak 😊 Ennyire nem vagyok "grafikus" hogy észrevegyem azt amit írsz róla, nekem tökéletesen élethûnek a színek.

Amúgy meg lehet állítani benne képernyõmódot ami állít a fényerõn, kontraszton, szaturáción...stb. és sokkal élethûbbek lesznek a színek.

Bazinga!

SzirmosSzisza
Nekem az volt, hogy kb a képernyõ felsõ 2%-ban másmilyenek voltak a színek, hétköznapi használatban nem is lehetett látni, mert alapból a tetején van ugye az óra meg ezek a szarok, de pl fullképernyõs videónál látszott. Aztán mire beértem vele a T-mobilhoz már oda került egy akksi ikon is valahogy 😄

Közölték, hogy holnap jön S2 kijelzõ, bevittem, vártam 15 percet és ki volt cserélve, jöttem haza 😊

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

GregSB
Nem annyira zavaró. Ha egy fotón / képernyõn laposabbak a feketék, az még mindig kellemesebb az én szememnek, mintha totál el lenne tolódva a színbalansz. S2 kijelzõje úgy néz ki mintha fel lenne tolva rajta a szaturáció, és a cián-vörös színskálán el lennének tolva a színek a cián felé. Zöld színek a kihányt epére hasonlítanak rajta 😄

Egyébként már nincs akkora különbség manapság LCD és AMOLED között kontrasztban mint 2-3 éve. Egyik legjobb példa erre a HTC One Super LCD-je, nagyon szép mély a fekete rajta. Az is igaz, hogy már Amoleden sem olyan katasztrófák a színek mint 2-3 éve. S3 kijelzõje már nagyon szép, de nekem még mindig az LCD tetszik jobban.

Prody
Nekem konkrétan a Whatsapp állandóan látszik -.-

desigo
Az nem zavar az LCDn,hogy a fekete az szürke?
[HUN]FaTaL

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
De ROOT-hoz minek akarsz kernelt meg romot cserélgetni? Gondolom a régi kernelcserével akartál rootolni, de én nem azt írtam 😊

Letöltöd az erootot, futtatod és kész.

Na maradok a gyári romnál azaz ment vissza minden és frissítettem a hivatalos Sony PC Companion-el és minden jól megy de azért zavar ez a root hogy nem jött össze de igazából nem életbe vágó, hogy tönkre tegyem a telót xD

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

GregSB
Ez valóban ízlés kérdése, én azok közé tartozom akik az LCD-t preferálják. Vagy legalábbis a Galaxy S és S2 kijelzõjére rossz ránézni, bármikor kézbe veszem. Ez valószínûleg azért van, mert anno elvégeztem egy fotó tanfolyamot, ahol laborálnunk is kellett fotókat, és rákényszerítettek arra hogy szabad szemmel be tudjuk lõni a fotót színhelyesre, mindenféle segítség nélkül. A tanfolyam végére elénk raktak rossz színbalansszal rendelkezõ képeket, és meg kellett mondanunk hogy merre korrigálnánk azokat és milyen mértkben.

Az LCD sem tökéletes, a legtöbb el van tolódva sárgás vagy kékes irányba, de az AMOLED rikító neon színeitõl a hányinger kerülget. Az S3 és S4 kijelzõje már sokkal jobb ilyen szempontból.

skinnyman
Technikailag sokkal inkabb "kiegesrol" van szo, a szerves technologiabol adodoan egy ido utan valamennyire elhasznalodhatnak a pixelek, igy idovel csokken a pixelek fenyessege. Ha valami nagyon sok ideig van a kijelzon (vagy eppen hogy nincs), akkor tud lathatova valni egy ido utan. Igazan zavaro formaban amugy meg nem talalkoztam vele, pedig majdnem 2,5 eve csak OLED-es telot hasznalok, igazabol csak akkor latni (nagyon minimalisan) ha direkt olyan tesztkepeket figyelek direkt kozelrol. Es termeszetesen Samsung pl gariban csereli ha zavaronak talalod.
Ez egy konkret hatranya az OLED kijelzoknek az LCD-kel szemben, viszont legalabb ugyanannyi elonyuk is van, tobbek kozott:
-nagysagrendekkel jobb kontraszt, kozel tokeletes fekete
-nagysagrendekkel jobb valaszido
-nagyobb szinskala
-jobb betekintesi szog
-vekonyabb, konnyebb, akar hajlekony reteg
-a pixelek egyenkent vilagitanak, csak azok a pixelek fogyasztanak amik tenyleg vilagitanak

Persze hatranybol is van par, leginkabb a fent emlitett elhasznalodasbol adodo beeges, problemasabb szinegyensuly, pentile elrendezesnel a kevesebb szubpixel/rosszabb feher.
Egyebkent nagyon egyeni izlestol fugg a dolog, olyat is ismerek aki miota egyet meglatott, mast nem is hasznalna, es olyat is akinek nem tetszik.

Regards,

Firerock
Szóval meghibásodik a kijelzõ? Ilyenkor mi a teendõ?

[HUN]FaTaL
Azt, hogy beég, mint a plazma tv-k, nincs rá más kifejezés.

Firerock
😊
Az elõzõ kommentben írtad a "beég az amoled" ez mit is takar pontosan?

[HUN]FaTaL
A kamera minden mobilban szar 😊

[HUN]FaTaL
Meg gondolom azt, hogy beég a kijelzõ (mint minden amoled).

"Meg talán ellene szól a támogatottság is."
Sokminden ellene szólhat, de a felsõ kat. Samsungokra a szar támogatás pont nem jellemzõ. Általában 2 fõverziót kap, ennyit kapnak a Nexusok is (legalábbis az S ennyit kapott - 4.0, 4.1). A Galaxy Nexust majd meglátjuk.

S2-re Vodánál, Telenornál 4.1.2 a legújabb, függetlenre és T-mobileosra hivatalosan nem jött ki, de a másik két szolgáltatóé vagy valamelyik külföldi rom persze feltehetõ.

Szerintem több update már nem is lesz rá, kapott 2 fõverziót.

CM-bõl van 4.2.2 is.

Firerock
Ja és azt írják hogy a kamera is nagyon gyenge. Homályos képeket csinál

Firerock
Csak azt...😊
Meg talán ellene szól a támogatottság is. Hogy áll a S2 jelenleg? Melyik a legújabb rá?

SzirmosSzisza
Mit írnak S3-ról ?<#fejvakaras>

Mármint a HTC fanboios "gagyi mûanyag"-on kívül 😄

Firerock
100.000 Ft körüli árkategóriában csak a Nexus 4 és a Galaxy S3 a két versenyzõ? Nexus 4 nagyon szimpatikus lenne,de a bõvíthetõség hiánya és az aksi zártsága miatt kiesik. Az S3-ról pedig nem írnak túl jókat:/

továbbra se jó
próbáltam debuggal és debug nélkül is

SzirmosSzisza
Telepítsd újra a Kiest, ha friss install volt (valamiért nem lehet frissíteni, csak letörölni és újra felrakni). Illetve még usb debug modeot érdemes kivenni (ami kb 99%, hogy nincs benyomva neked 😄)

Helyesírási hibáim ne nézzétek kicsit ideges lettem de úgy tûnik, hogy egy régebbi eredeti romra vissza állítja a telóm onnan már tudom frissíteni remélhetõleg nem lesz baja. A rootolás csak most jött volna de neki futok még egyszer kapkodás nélkül.

Kapkodás de rovább se emgy csak egy 3szög van !-jelej meg a teló :S

[HUN]FaTaL
ko9-nél érdeklõdj mobilarénán, azt hiszem meg lehet csinálni. De minek tettél másik kernelt?

Zárt bootloaderre csak gyári kernelt tudsz tenni, az meg benne van a romban. Ha nyitva a bootloadered akkor pedig garid már nincs.

elvileg mostmár nincs baja az android usb device-val, de mégse jó :S

Nem sikerült a frissítés.
Rámentem a telefonon, hogy szoftverfrissítés, letöltötte és valami hibát írt. Kiírta utána, hogy próbáljam meg KIES-sel.
Ezt meg is tenném, de ez a szutymó nem ismeri fel a telefont.
Többször újratelepítettem (tûzfal, vírusírtó kikapcsolva), de mindig hibába ütközik a samsung android usb device illesztõprogi telepítésénél.

Amikor kapcsolódna, akkor fel is ismeri, mert kiírja hogy s6500-t lát, de végül "nem lehet csatlakozni ehhez az eszközhöz: gt-s6500D..."

Mit lehet tenni?

THX 😊 Még azért átrágom még garis a készülék fél évig de felkészülök elõre 😊
Ha rossz kernelt teszek fel akkor b*szhatom? Mert véletlenül a proét tettem fel :S

[HUN]FaTaL
Kártyaolvasó kell hozzá.

Lemented az sd-t, MiniTool partition wizardot letöltöd, elindítod, eltörlöd a jelenlegi partíciót, létrehozol egy FAT32 elsõdlegest annyival kisebb méretben, amekkorát leválasztasz a /data-nak (nekem 2 vagy 3 gigával kisebb), aztán létrehozol egy második ext2 vagy ext4, szintén elsõdleges partíciót (ez lesz a /data).

Majd utána Mounts2SD

Én a cachet és a dalvik cachet hagytam a belsõ tárhelyen, többit mind átraktam az sdre és tökéletesen mûködik.

"Én a teljes /datat az sdre irányítottam"
Ezt szeretném én is megcsinálni.

Ha rootolom akkor konkrétan bármit meg tudok tenni? Törölhetek helyezhete stb?

[HUN]FaTaL
*Ez nem az OS verziószáma, hanem a sony szoftveré. Az OS verziója 4.0.4 😊

[HUN]FaTaL
Mobilarenan a mini topicban keress rá az erootra. Egy clickkel rootol.

[HUN]FaTaL
Lehet unrootolni (vagy romot újraflashelni).

ROOT nélkül is tudsz átpakolni, igaz nem mindent. Én a teljes /datat az sdre irányítottam, de ehhez újra kell partícionálni az SD-t.

OS verziószáma 4.1.B.0.587.

Tudok úgy rootolni, hogy késõbb vissza állítsak mindent mintha nem csináltam volna semmit vele? És még egy ha rootolom, hogy állíthatom be, hogy a külsõ tárhelyre pakoljak át pár programot és töröljem azt ami teljesen felesleges ezáltal gyorsabbá téve a telót?

Ok, köszi, figyelni fogom.
...lehet hagyni kéne mégegyszer lemeríteni, hogy kiderüljön...
mondjuk nagyon megszerettem, ezen a hibán kívül egy akadása sem volt.
Mielött lejár a gari( odébb van), lemerítem, ha elõjön a hiba hátha kapok bele új akksit.:-)

PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe

GregSB
Az a jelenség ha a készülék mutat töltöttséget, mégis hirtelen lemerül az tipikusan a töltõelektronika meghibásodását szokta jelenteni. Elég gyakran elõforduló jelenség egyébként, nekem anno a Nokia 6230i-men, késõbb 6233-osomon is jelentkezett.

Mondjuk az gyanús hogy egy szoftveres újratelepítés megoldotta a problémát. Ha megint jelentkezik én gariztatnám.

skinnyman
Mondom, valoszinuleg nem a tenyleges aksi teljesitmeny ilyenkor a problema, hanem hogy az erzekelt/kijelzett toltottseg ellenere valojaban csontra merult az aksi, es ezt valahogy nem jol erzekelte az elektronika. Ha tolton hagytad, es mar eleg szufla van benne, valoszinu nem nagyon fog elojonni a problema (egy darabig legalabbis). Azt viszont nem tudom, hogy a hibaert felelos resz magaban az aksiban van-e, vagy talan azon kivul pl valamilyen driver-ben...

Regards,

Nem merült gyorsan, sõt a mai napig csodálkozom, hogy sikerült ilyen akkut belerakni! Simán bírja az egy napot, pedig ezen netezek, hallgatok zenét, játszom, könyvet olvasok, és pl a wifi csak éjszakára van levéve amúgy egész nap megy.
Most fölösleges szervízelni, mert jó. Nem csinálnának vele semmit. Hétfõn kikapcsolom majd be megnézni, hogy mit csinál.
De most tökéletesen mükszik.
(3ó 20p akksi, 1ó 5p képernyõhasználattal szinte csak chrome ment,most 88%, szal sztem ez rendben)

skinnyman
Prohardveres topicjaban olvastam mar ilyen esetrol, es pl xda-n is talalsz peldat hasonlo esetekre.
Altalanossagban elmondhato, hogy a hiba az aksi korul van, es hardver kozeli. Vagy maga az aksi fizikailag rossz, vagy annak az erzekelesevel lehet valami problema (ami szinten hardver kozeli dolog), ertsd: valami olyasmi lehet, hogy az aksi (az erzekelt kapacitas ellenere) kb teljesen csontra merul. Ezert merult le hirtelen, ezert nem kapcsol utana se be egy ideig (es mukodik hulyen), egyszeruen nincs eleg szufla benne, valszeg nem tud eleg aramot adni neki. Az ilyen csontramerulest az elektronikanak nem szabadna normal esetben hagynia. Ha a tolton hagyod jopar orara es utana bekapcsolod, valszeg megszunik a problema, es nem jon ujra elo (legalabbis jo ideig). Egyebkent elvileg az is megoldana, ha siman kivenned es ujra beraknad az aksit (csak ezt ugyebar viszonylag maceras). Ettol fuggetlenul ha gondolod gariztathatod, futar ingyen viszi-hozza a cuccot, kb 1 het alatt vissza szokott erni.
Szoval a "rossz" hir, hogy a gyari reset/torles amit csinaltal, valszeg teljesen felesleges volt, mert a hibanak semmi koze nincs sem barmilyen futo programhoz, sem az OS-hez.
Prody: te meg nem tudom hogy trollkodasnak szantad-e, vagy nalad ilyen a segitsegnyujtas, de barmelyik is allt szandekodban, egyik sem nagyon jott be. 😊 A hibanak semmi koze nincs az android-hoz.

Regards,

a

http://magyarcsajok.com

fddddddddddddddddddeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Bár máshol meg azt olvasom ilyenkor várni kell kb 30%-os töltöttségig mielött bekapcsolom...én meg fõztem egy kávét és utána próbálkoztam.