36194
  • Dzsini
    Tudom, de ők voltak azok a cégek, akik egyáltalán jelen voltak (vannak) valamennyire a telefonpiacon. Az Alcatel amúgy nem áll rosszul, mennyiségben elég jó eladásaik vannak, csak pl. "Vodafone" feliratos készülékekkel (azokat ők meg a Huawei gyártja főleg, ez utóbbiak is évek óta gyártották már a készülékeket, mire saját névvel megjelentek a piacon).
  • szucsy89
    Alcatel (bocs akinek olyan van) számomra nem valami nagy márka, Siemens már rég kiszallt a piacról (úgy kezdtem, hogy okostelefonok piaca), Ericssont felvasaroltak, Philips telefont sem nagyon látni... úgy értettem, hogy a világ meghatározó mobilos cégei között az első 15 mondjuk azsiai... (Apple meg BB talán kivetel lehet bár nem néztem pontos adatok után).
  • Dzsini
    * Ericsson svéd (és SE néven egy ideig voltak japsvéd Androidos eszközök :) )
  • Dzsini
    Az Alcatel francia (bár kínai telefonokat brandel), a Nokia finn, a Siemens német, a Philips holland, az Ericsson :)

A Philipset kivéve mindegyik cég aktívan benne van a mobil- és hírközlőrendszerek építésében, üzemeltetésében. Csak készülékből kevesebbet látsz tőlük.
  • Borg
    Alcatel is androidos...
  • szucsy89
    Egyébként az miért van, hogy Európa nem képviseleti magát az okostelefonok piacán? Leginkább andriodra gondolok itt ugye, Samsung, Sony, HTC, LG mind Ázsia, nem beszélve a filléres kínai márkákról. Az Apple meg ugye USA.
  • skinnyman
    Hat ugy tunik :)
  • LocalPatriot
    Na igen.
    Az egész formaterv nem tetszik. A színről nem mondok inkább véleményt. Az ár meg nevetséges.
    Szerintem, ha veszek egy fényképezőgépet 70k-ért, lehet nem 40 MP-s, de jobb képeket lőne. Sőt SZVSZ tuti.
  • Dzsini
    Nahát, mégse felesleges a statusjelzés Hangoutsra? :)
  • skinnyman
    Gmail Update 4.6 Coming Today, Brings New Cards UI To Conversations
    Hangouts 1.2 Update Rolling Out, Brings Availability Statuses, A Better Organized Contact List, And More

Termeszetesen staged rollouttal jon mind2, nalam egyik sincs meg.
  • skinnyman
    Ebben csak azt nem szeretem, hogy nem kapod meg Play-re is, igy pedig kicsit macera felrakni, frissitgetni oket.
  • Vadnokedli
    HumbleBundle Android
  • desigo
    Magasan ver mindent a Nokia kamrája azonban ez a Lumia design,ilyen vastagsággal,Windows rendszerrel a hozzá tartozó gyenge szolgáltatásaival egyáltalán nem ér meg kétszázezret.

Még mindig sokkal jobban jár az aki vesz 100 ezerért egy Nexust és mellé 100 ezerért egy cserélhető obis Milcet.
  • Chris Lowe
    Igen, bár ilyen szempontból a play áruház sem fullos.
    Várható a playnél a bővülés a közeli jövőben? Gondolok itt a film, zene, hardver szolgáltatásra. Könyvet is behozták, aztán magyar nyelvü az nuku....
  • szucsy89
    Nézem az 1020 tesztet mobilarenatv-n, és hát Bog az egekbe magasztalja a kameráját... a 808 PureWiev tudja csak megszorongatni, ami szintén Nokia. Sem az Apple, sem egyik Androidos gyártó sem képes normális fotós telefont csinálni, bár nekem pont nem ez az első szempont, de elhiszem, hogy van akinek igen.

Ugye a Sony is ezzel az utólag felcsatolható műf... izé lencsével operál, ami egyrészt egy vagyon, másrészt az 1020-ban meg alapból van egy jobb, jópár centimétert megspórolva ezzel.
  • Vadnokedli
    Full metál Bády- still szappantartó. fura az alakja. ha csak nem hátra hajlik a kijelző
  • skinnyman
    Amazon's Kindle Fire HDX: power, with a helping hand (verge, hands on video)
  • Dzsini
    Nagyon sok szolgáltatásuk - pl. semmilyen előfizetéses - nem érhető még el. Az appstore-juk már nagyjából megy, de az igazából semmi.
  • Chris Lowe
    Uff azt a 9 colost bevállalnám!:-)
    Mostmár lehet innen is használni az amazont, kiváncsi vagyok mikor lesz hardverárusítás is. Amikor eszembe jut, felnézek a napi ingyenes cumó miatt, de szokott lenni sok akció is.
  • szucsy89
    köszi, hallottam már itt-ott a nevét, de nem tudtam hová tenni.
  • Dzsini
    Horváth András, a mostanra iStyle-ba beolvadt XMS ügyvezető-tulajdonosa, cégvezető, premium reseller.
  • KaBuTo666
  • szucsy89
    ki ez a handras amúgy? vmi Apple fanboy?
  • skinnyman
    Vicces, lefogadom hogy a fele tesztrol azt sem tudja hogy micsoda, mit mer, stb. Ezt jol mutatja az is, hogy pl a grafikai tesztek fele amiket betett onscreen tesztek, ami azt jelenti, hogy a kijelzo felbontasara renderel, ahova az iphone osszes konkurensenek 3-szor annyi pixelt kell kinyomnia (tipikusan 1080p-t) mint az iphone alacsony felbontasu subhd kijelzojere.
    Ja es erdekes modon egyetlen benchmark-on sem szerepel egyetlen Snapdragon 800-as cucc sem (pl G2) ami evjaratban kozelebb lenne hozza.
    Egyebkent felreertes ne essek, az a7 tenyleg nagyon eros, es a legerosebb mobil chipek kozott van, de kozel sem ilyen egyoldali a helyzet mint az ezekbol a random kiragadott szamokbol kijonne. A Snapdragon 800 jopar dologban erosebb. Akit tenyleg erdekel, hogy melyik hogy teljesit (tenyleg erdekel valakit?) az anandtech-en nezelodjon, ne handras-on :)
  • KaBuTo666
    Vita erejéig foglalkozok vele mint a legtöbb ember. :)
  • Dzsini
    de most komolyan minek foglalkozol vele? akár egyik irányba, akár a másikba? neked sincs jobb dolgod? :)
  • KaBuTo666
    De most komolyan, gyakorlatban különbség szinte nincs...nálam minden pöpecül gyorsan betölt, legyen az alkalmazás vagy játék. A rendszer meg nagyon stabil (4.3-at megkapják az s4 tulajok, arra várok), még nem találkoztam buggal vagy befagyással, pedig meg van tömve programokkal és játékokkal.
  • skinnyman
    Hat jah, gyakorlatilag az elso Fire nyitott utat az olcso es minosegi 7"-es tablaknak.
    Prime zonan kivul gyakorlatilag csak feltorve jatszik, ami meg az Amazonnak nyilvan nem uzlet, mert gyakorlatilag gyartasi koltsegen aruljak.
    Elso generacios volt meg nekem anno, viszonylag gyorsan volt ra toressel root es google apps, a launcher-t is konnyen le lehetett cserelni, amikkel mar viszonylag kozel tudott kerulni egy rendes google appsos tablahoz. Kesobb rendes CM-et is csinaltak ra ICS (vagy JB) alapon, csak azt egy kisebb csoda volt osszehozni tekintve hogy a kernel-t kb manualisan kellett osszetakolni hozza, de az egyik faszi valahogy megis osszehozta, es kozel minden mukodott rajta, de arra azert sokat kellett varni, es ilyenekre nyilvan nem lehet alapozni.

De nexus-okat is kozel gyartasi koltsegen adjak, amik alapbol is mindent tudnak, tamogatottak, de azt is csinalhatsz veluk amit csak akarsz (unlockolhato bootloader) hivatalosan is. 2.2 helyett 1.5 GHz (na bumm), amugy nagyjabol ugyanaz, illetve meg elonye is van, pl. hatso kamera.
  • Dzsini
    ha nincs jobb dolga, mint színes csíkokat nézegetni...
  • KaBuTo666
    Iphone és egyéb okostelefonok sebességtesztje
    Ezzel pattog az egyik kollégám (nagy iphone fan), semmibe veszi az galaxy s4-et. :D
  • Dzsini
    Ez van, amikor az eladott-kapcsolt szolgáltatások miatt megengedhetik a csúcs hardvert és hozzá a masszívan agyonnyomott árat. Ettől tartottak sokan, mikor az első Fire-t bejelentették, ami már akkor se volt rossz.

Viszont ahogy olvasgattam, sajnos az Amazon Prime zónán kívül féllábú óriás a rendszer...
  • skinnyman
    [URL=http://www.amazon.com/gp/product/B00BWYQ9YE/]All-New Kindle Fire HDX 7" Tablet[/URL]
    [URL=http://www.amazon.com/gp/product/B00BHJRYYS]All-New Kindle Fire HDX 8.9" Tablet[/URL]

Hat megint nem szarral gurigaznak, osszehoztak a legerosebb cuccot mindket kategoriaban, es arban is mindennel olcsobbak maradtak. Mindketto full extras, brutal kijelzo, Snapdragon 800.
    Az uj N7 volt a legelesebb kijelzoju tablet a piacon (323 ppi), az uj 7"-uknak ugyanilyen, a 8.9" pedig azt is meghaladja (339 ppi).
    Ez a "Mayday" gomb meg orulet :)
    Foleg az ecosystem+"nemnexussag" miatt azert en igy is az uj N7-et vennem, de akinek nincs gondja azzal hogy az amazon szolgaltatasait hasznalja (ez foleg kint jo azert, ide a legtobb el sem er sztem), az ketsegtelenul ezzel kapja a legerosebb cuccot a penzeert. Ha feltornek, es egy stabil CM futna rajta, az eleg sokaknak egy valos alternativa lenne :)
  • LocalPatriot
    Hát, Nokia jobb képeket csinál szerintem. De még egy-két fw és a Z1 is biztos jobb lesz.
    Bár nem kérdés melyiket választanám a két telefon közül.
  • [HUN]FaTaL
    Nincs, az U nem kapott JB-t, csak ICS-t.
  • PetruZ
    Még ha a bejegyzések egy jó része fake is, biztos lehet közte egy-kettő valódi. :)
  • szucsy89
    really? van olyan ember aki ezt beveszi? :D
  • PetruZ
    Vízálló iOS7 :)
    Főleg az angol online lapok kapták fel, ahogy nézem. Mindenesetre reddit-en, meg 4chan-on már linkelgetik a dühös bejegyzéseket. :)
  • skinnyman

Sony Xperia Z1 review: a high-spec cameraphone without the hump
  • gabi89
    GB a 2.3 -as Android az U még azzal jött.
    Jelly Bean pedig nincs rá tudtommal hivatalosan.

Egy factory resetet (gyári beállítások visszaállítása) vagy egy teljes ROM újrahúzást ajánlanék, persze előtte ments le mindent.
  • fodorpetii
    nem vagyok egy nagy telefonguru, mi az a GB? most olvasgattam erről a jelly bean-ről..valakinek nincs fenn aki U-t használ?