36194
  • GregSB
    Ezt mondjuk én sem értettem, minek több gigányi zenét / filmet tárolni a telefonon :D én mindig annyit tartok s telefonon / tsbletrn amennyit tudom hogy meg fogok nézni / hallgstni egy utazás során mondjuk.

Dehát mások vagyunk más igényekkel, ezért is hülyeség azt gondolni hogy 1 telefon lefedheti mindenkinek az igényét, és aki nem azt veszi az nem tudatos vásárló.
  • theone91
    Szerintem pont te vagy a rétegfelhasználó és az emberek többsége nem küszködik, a 32 GB-tal. De ez az én meglátásom.
  • Vadnokedli
    Ja igaz. PS Emulátorozok. Annál is 1 játék 250mb minimum. fullHD-t sose nézek elég a 720. FLAC-ban is csak akkor szedek le valamit ha instrumentál.
  • theone91
    Most jön az, hogy full-HD filmeket nézek, többszáz lossless zenét pakolok fel, backupolok és csak konzolminőségű játékokkal játszom.
  • Vadnokedli
    64GB nem elég, ne viccelj. 32GB csak zene. Aztán van 32GB os microSD-m amin filmek vannak. aztán 16GB tárhely. ami szintén tele van. és kb semmi nincs rajta.
    Nem akarok törölgetni ha új zenét szedek le, mindet hallgatom; sose tudhatom hogy mikor melyikhez van kedvem. Deftones-Cannibal Corpse-Queens Of The Stone Age , stb
  • [HUN]FaTaL
    Mire nem elég 32GB egy telefonban?
  • Vadnokedli
    Én szívesen vennék Nexus 5 öt. Ha lenne 64GB-os verzió vagy 16GB-os de bővíthetőséggel. Na már most kizárja kb az ész érvek alapján vásárlók 50% át kb minden második embernek fontos a bővíthetőség.
  • GregSB
    Biztos vagyok benne, hogy van olyan ember aki észérvekkel le tudná vezetni hogy neki miért éri meg jobban egy Galaxy S4 mint a Nexus5. Pl mert egy szolgáltatónál van 8 éve, platinakártyás, és ingyen vagy bagóért el tudja hozni az S4-et, az N5-öt meg nem.

Tévedés abból kiindulni, hogy a világon mindenki független telefont akar venni, és teljes árat fizetni érte.
  • theone91
    Pont ez az. Képzeljük el az átlag Samsung vásárlót. Hát nem a legtudatosabb személy ötlik fel bennünk.
  • skinnyman
    "nem mindenkinek "bestbuy" a nexus."

Ez valoban igy van. "Csak" annak best buy aki esz ervek alapjan valaszt telefont, ami manapsag valoban a kisebbseg.
  • theone91
    Ne felejtsd el, hogy Samsungnak már-már az is elegendő PR, hogy ott a neve a hűtőnkön, a TV-nken, a porszívónkon. Ezt megfejelve a Nexusok marketingköltsége bolhányi a Samsungokéhoz képest.
  • [HUN]FaTaL
    Talán mert nem reklámozták óránként 83x az olimpia alatt, meg nem is gyártottak belőle annyit.
  • [HUN]FaTaL
    Még nem, de fogod tudni venni. Oneból a Google Editiont konkrétan hol is veszed meg itthon előfizetéssel?
  • Vadnokedli
    Ezt az összehasonlítást csinálhatták volna a Snapdragon 800-as S4-el.
  • desigo
    Persze mert nem költött annyit reklámra a Google mint a Samsung.
    Az emberek azt veszik amit a tévében,óriásplakáton meg a szolgáltatóknál látnak.
    Aki nem érzelmi alapon vásárol hanem racionális érvek alapján az Nexust vesz.
  • Narxis
    Én nem szeretek előfizura rablánccal venni. :S
  • desigo
    Nexus 5 vs. Samsung Galaxy S4 vs. iPhone 5S vs. Nexus 4

• GregSB
    Csak arra akartam rávilágítani, hogy nem mindenkinek "bestbuy" a nexus. Érdekes módon már az n4-is nagyon jó ár érték rányú volt, mégsem fogyott belőle közel sem annyi mint a Samu Galaxy S3-ból.
  • GregSB
    Vas alatt a konkrét házra gondoltam. De ez innentől kezdve ízlés dolga, nekem jobban tetszik az alu ház mint a Nexus 7 féle puha műanyag. De ízlésről nincs értelme vitatkozni, szóval ezt ne is folytassuk :)

Az ár meg nem mindenkinek releváns. Csomóan előfizura vesznek telefont, úgy a One sem rossz vétel. n5-öt meg nem is tudod itthon így venni.
  • theone91
    Mondjuk ezt én sem értettem. Ennél jobb hardvert még nem kapsz.
  • davidka003
    Isten a Nexus 5 és venném mint állat ha lehetne itthon kapni. :D
  • skinnyman
    Mi az h sokkal jobb vas? Konkretan jelentosen gyengebb, a Snapdragon 800-nal jelenleg az egesz piacon nem nagyon letezik nemhogy sokkal jobb vas, de siman jobb vas sem :)
    Akinek nincs ra valami kulonos oka ra, igencsak nehez a ketszeres arat igazolni nem csak a One-ert, hanem barmelyik masik "csucsteloert" is. Ar/ertekben ladbdaba nem rug semmi mellette, a legtobb ketszer dragabb telefonnal is a legtobb dologban jobb.
  • theone91
    Sokan dicsérik az N5 fogását, összeszerelését és textúráját. Erre igazán panaszkodnak tesztekben. Én amúgy is jobban csípem a soft-touch műanyagot (nem keverendő a gusztustalan Samsung műanyaggal és kamukrómmal), mint az üveget vagy a fémet. Én inkább a Nexust választanám fele annyiért.
  • GregSB
    Egyébként ha valakinek a kamera nem fontos, akkor a vanilla androidos HTC One jobb telefon szerintem mint az N5. Az is hamarosan megkapja 4.4-et, és sokkal jobb vas (kamerát leszámítva), ha az N5 tényleg olyan minőségű mint az új N7. 2x annyiba is kerül mondjuk.
  • GregSB
    Első képekből nem sok derül ki, mert az 5s-nél nem a pohárra / szövegre van állítva a fókusz, így az totál homály :-)
  • Vadnokedli
    swag yolo hipster kép. Szarbakksz-ban.
  • theone91
    (Megjegyzem, nem flame miatt hasonlítom az iPhone-hoz a kamerát, szimplán úgy gondolom, hogy az iPhone-ban van a legjobb (hagyományos értelemben vett) mobil-kamera.)
  • theone91
    Ha olyan optikát és érzékelőt raksz a Nexus 5-be, akkor vállalhatatlanul pufók lesz a telefon, pont mint az 1020. Plusz, kétlem, hogy tartaná így a 350 dödöllés, kártyáfüggetlen árat (megkockáztatom hogy Carl Zeiss bácsi sem dolgozik olcsón).

A jelenleginél jobb kamerával viszont egyet értek, pláne, hogy a legelső marketinganyag ezzel is akarta eladni a telefont. Viszont a kamera közel sem rossz, mint ahogy az első hullámos gyorstesztek beállították. Jó kamerát kapott, de a jelenlegi, drágább konkurencia lenyomja. Ennyi.

Nexus 5 - 1.
    iPhone 5S - 1.
    Nexus 5 - 2.
    iPhone 5S - 2.

Amint láthatod. Ha a fényérzékenység nem menne enyhén a dinamika rovására, és csak egy picivel lenne jobb a vonalélesség, akkor a simán hozza az 5S szintjét a kamera.
  • skinnyman
  • bardocz
    Igen, ezt értem, de ha úgyis keveset használod, akkor szerintem bőven jó a böngészőből csinálni. Én amikor elkezdtem többet használni, csak akkor raktam fel a messengert is.
  • [HUN]FaTaL
    Nekem a legutolsó beta van fent és simán enged olvasni. Küldeni nem próbáltam.
  • Miguel125
    Az üzenet küldő részét használom/tam ritkán.
  • bardocz
    Ha ritkán használod akkor nem jó böngészőből? És a facebook alkalmazást egyszer használtam, de az elég is volt belőle.
  • Miguel125
    Elhiszem, hogy működik. Viszonylag ritkán küldtem facebookon üzenetet, és mérgesít, hogy csak ezért a funkcióért egy 10+ Mb-os appot kell telepíteni... :(
  • bardocz
    Legalább az működik.
  • Miguel125
    Szemét gyűlöletes facebook app! Már nem enged üzenetet küldeni, sem pedig olvasni, "kötelez" a facebook messenger letöltésére...
  • cantu
    Sziasztok,
    Kitöltenétek az alább kérdőívet? Részben az utazás, internet, mobilalkalmazás kapcsolatát vizsgálom
    Köszönöm még 29 kellene hogy elérjem a bűvös 300-at :)

Kérdőív - utazás, mobil
  • skinnyman
    Samsung W2014 is world's first Snapdragon 800 flip phone, costs over $1,640
  • Jim Morrison
    így nem is tűnik sokkal nagyobbnak mint a n4, most elgondolkodtam a cserén.
  • hungary27
    nincs a kamerájával semmi baj