Google Android

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Chris Lowe és Dzsini! Mindkettõtöknek köszönöm.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Gyári a telefon...

precision
ha van root akkor ajánlom a Greenify -t (ingyenes a play store -ban)
azzal le tudsz fagyasztani a programokat

Bazinga!

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni!!
1 este alatt 55%ról 24%-ra lement, miközben aludtam és takarékra volt állítva minden.
Hogy tudom leállítani 1-1 programot? amit nem is használok, de folyamatosan ott van..
Tényleg a google térképe szívja le ennyire az aksit, miközben nem is használom? Mi lesz ha használni fogom? akkor ki fog kapcsolni a telefon az útközben?

Ez olyan

PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe

Dzsini
fuzzy clock vagy word clock néven keresgélj, van sokféle.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Még egyet szeretnék kédezni. Egy óra appra lenne szükségem. Olyanra, ami angolul írja ki az idõt, betûvel. Tehát 12:45 az twelve forty-five.

Van ilyen? Nagyon nagy szükségem lenne rá.

Köszi!

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Shiwo
ha jól rémlik, akkor a Beautiful Widget meg a HD Widget között akad pár olyan óra, amin elég mutatós idõjárás kijelzés van, és letölthetõ hozzájuk átlátszó, minimál grafikás téma is, illetve eléggé jól testre szabhatóak, hogy mit hol mutasson

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Sziasztok.

Két kérdésem lenne. Csináltam egy factory resetet a telefonomon és azóta nem tudom beállítani a hotmailes e-mail címemet. Azt írja ki, hogy "a kapcsolódás sikertelen, nincs befejezve a mûvelet". Vagy valami hasonlót. A gmailes címem megy, de kellene a hotmailes is. (Jó tudom, böngészõbõl tegyek ki egyet az asztalra, de a beépített email-funkciót szeretném használni.)

A másik. Nekem elég (már) egy képernyõ. Viszont hátteret nem tudok úgy rátenni 1:1-ben (a kép mérete megegyezik a képernyõ méretével). Külöm programmal még nem próbáltam.

Elõre is köszönöm szépen a válaszokat!

S4*

★★★★★

theone91
Az nem átlátszó. Csak a háttér színe és a widget kék ege közel azonos szín.

davidka003
S3-on az milyen idõjárás program?
Pont ilyen átlátszó minimál idõjárás app kéne.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

Ez mûködik, de gombos megoldás az nekem se megy. Amúgy már csináltam valahogy kettõt is régebben csak fogalmam nem volt róla, hogy hogyan csináltam. 😄
Thx.

★★★★★

Shiwo
lehet hülye kérdés, de olyan lockscreen még véletlenül sincs, ami mondjuk adott, elõre bekalibrált rázásra oldja fel a képernyõt? (mondjuk 2x jobbra-balra, majd hátra-elõre vagy ilyesmire... )

kifli
xda-n nézz szét, de lehet play-en is elég...
Shiwo
nem tudom, viszont nekem a kikapcs + hang le kombinációval az istennek nem akar sikerülni a screenshot.. lehet akkor S3-ban nem sztenderd...

davidka003
Ilyen gesture-öket vajon valami programmal nem lehet rárakni más telókra?

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

Shiwo
de itt meg is tudod nézni a "technikáját".. akár gyorsabban is megy, mint ahogy a csávó húzza a tenyerét..

Shiwo
de ha nem tiltottad le, akkor elvileg mûködnie kellene annak is, hogy a tenyered élét végighúzod a képernyõn (akár balról jobbra, akár jobbról balra)

theone91
Kikapcsgomb + hangerõ le. ICS óta ez a sztenderd minden Droidon.

Galaxy S3-ban hogy kell a képernyõképet lementeni?

★★★★★

Shiwo
viber fut, de jóformán nem használom, így 300kb -t eszik meg egy hónapban (:

viszont fészchat-et elég aktívan, napi szinten, ezeket a hüle nagyméretû smiley-kat is szoktam használni, és így szokott 15-20 mega lenni / hó

gondolom a Viber se lehet több...

Falkon
Srácok, a viber beszélgetés mennyi mobilinternet eszik? Mondjuk 8 óra mobil intrnet használat során 10 percenként 1-1 sima szöveges üzenet!

Elõre is köszi!

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

Hellóbelló! kérhetnék szépen egy részletes leírást (linket) ahol egy xperia X8-on kernel cserét hajtanak végre? köszi szépen

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

GregSB
Errõl az egész témáról az a véleményem, hogy én évekig hordtam magammal 200e Ft-os DSLR gépet amikor utaztam azzal csináltam vele a fotókat. Utazás után hosszú órák elmentek arra hogy a gép elõdd görnyedve kiválogassam a jó fotókat, minimálisan retusáljam õket (képkivágás, dõlés korrigálás, levels / curves állítás, szóval nem újrarajzoltam a fotókat). Majd kiválogattam néhányat amit feltoltam fácséra is, hogy lássák rokonok, barátok.

Ehhez képest a legutóbbi utazásomra nem vittem magammal a DSLR-t, csak a telefonnal fotóztam napközben, este a hotel bárjában sört kortyolgatva retusáltam mindent a táblagépemen (Snapseed alkalmazással, mostmár Google tulajdon) és töltögettem fel fácséra azokat a képeket amiket meg akartam osztani családdal, barátokkal.

Minden képet a 2+ éves telefonom 5 megapixeles kamerájával lõttem, volt olyan fotóm aminél konkrétan kaptam olyan kérdést hogy ezt DSRL-el csináltam -e. Valszeg ha csináltam volna DSLR-el is ott képet és látják mindkettõt eredeti méretben akkor nem kérdeznek ilyet, de fácsén, lekicsinyítve a telefon fotója is teljesen jól nézett ki. Az én véleményem, hogy ha jó minõségû képeket akarsz nyomtatni akkor csinálj fotót komolyabb géppel, ha csak neked kell emlékbe / meg akarod osztani neten a képeket ismerõsökkel, akkor a mai telefonok tökéletesen feleslegessé teszik a kompakt gépeket. Táblagéppel én csak azért nem fotóznék, mert nagy és kényelmetlen, de azok fotói is tökéletesen jól kiváltják a kompakt fényképezõket bizonyos szituációkban. Pl munkahelyen már nem egyszer fotóztam le tárgyat és küldtem el emailben kolegának.

SzirmosSzisza
Az a baj, hogy ez leírva szép, de franc se fog még egy gépet cipelni. Mobil be zsebbe és meg is vagyok. Fényképezõt nyakba kell lógatni / mindig elõvenni táskából / folyamatosan kézben tartani. Arról nem is beszélve, hogy a családról képet csinálni bõven elég egy normális mobil. A többirõl meg úgyis van már millió darab kép az interneten.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

[HUN]FaTaL
Én a tábla + mobil kombóra értettem. A PureView 808 azért megszorongat egy 20k-s kompaktot (talán le is veri), csak az meg telefonként használhatatlan a Symbian miatt.

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
"hogy irigykedjenek a facebookon az ismerõsök"

Feltéve, hogy látnak is valamit a csodálatos minõségû képekbõl 😊)))))

skinnyman
Ha a specifikaciok nem szamitananak, nem cserelnek le 1-2 evente, ahogy azt a legtobben teszik. Mas kerdes, hogy az alma logonal tavolabb sokan mar nem latnak. Es sehogy nem jon ide, csak megemlitettem.

Chris Lowe: 300 ppi-ig azert sztem egyaltalan nem felesleges a felbontas noveles, es a nagy felbontasnak nem sok koze van a cpu-hoz sztem, max a gpu-t tudja zabalni, de a mai gpu-knak az sem kottyan meg amig nem valami durva 3d-s dolgot renderelsz rajta (amiben lesz annyival erosebb a vas sztem amennyivel a felbontas megno - es kozben a fogyasztas sem no, talan meg csokken is).
Azzal nagyjabol egyetertek h hatso kamera felesleges, de 7" tablat meg sokan elviszik mindenhova mert jol hordozhato, abban meg hatareset. Nagy szukseg nicns ra, de artani nem art sokat hogy ott van.

Fatal: sztem egy 20 ezres kompakt gep is szarraveri barmelyik tablat fotozasban

Regards,

hali!Egy kérdés szerintetek normális hogy az xperia z tab 6órán keresztül tölt míg a samu p7500 4és fél óra az elõbbi 6000 mig az utóbbi 7000 mAh aksi van.

Az egyetlen dolog ami a munka mellett tart az a föld vonzereje.

Dzsini
A témában az egyik elsõ hozzászólás premisszája: "A nagy teljesítményû mobilnet pedig a táblagépben van, nem a telefonban, oda elég valami minimális."

Laptopot nem hozott a nyaralásra, a képeket pedig már most meg lehet mutatni, hogy irigykedjenek a facebookon az ismerõsök, nem csak két hét múlva, mikor hazaszédeleg egy gép közelébe.

Igen, vannak MÁS módszerek IS, ahogy mûködik a dolog, de ettõl még EZ a módszer nem válik feleslegessé.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

[HUN]FaTaL
És lesznek még monitoron is hányadék képek. 😄

Inkább betolom a kompaktból kivett kártyát (amin elfér többezer kép, annyit meg úgysem fotózol egy nyaralás alatt, hogy tele legyen egy 4-es vagy 8-as kártya, ha meg mégis, akkor lehet kapni nagyobbat) a kártyaolvasóba (laptopban van, pchez kb 800ft), vagy rádugom a fényképezõt gépre és felmásolom. Cserébe élvezhetõ minõségûek a képek.

De többnyire, akinek táblája van, van okostelefonja/kamerás mobilja is, akkor már avval is lehet fényképezni és ugyanúgy mehet egybõl instagramra vga minõségben.

Dzsini
Neked igen, más meg örül neki, mert nem kell áttöltögetni kompaktról a táblára, tábláról a facebookra.

Nem kell szórakozni a memóriakártyával (ha van egyáltalán olvasó a táblagéphez), nem kell rendezgetni, rögtön (vagy legkésõbb este a szállodában) felkerül a kép a geotaggel ellátott, "Nyaralás 2013, Tunézia" albumba, és máris van hely a kártyán.

[HUN]FaTaL
Mert még monitoron nézve is egy hányás a képek minõsége, nem kell hozzá nyomtatás.

"És igen, van már olyan kompakt is, amiben van wifi/mobilnet lehetõség."
Na ez az, ami abszolút felesleges.

Dzsini
Nem az a kérdés, hogy megérdemli vagy sem.
És igen, van már olyan kompakt is, amiben van wifi/mobilnet lehetõség.
De olyanja nincs, táblája pedig van, amiben ott van az egész útjának a dokumentációja és az elõfizetett mobilnet. Miért ne azzal fotózzon, ha webre bõven elég, nyomtatni pedig úgyse fogja egyiket se.

[HUN]FaTaL
Túristaként, aki tablettel fotóz, az megérdemli.

Egy 60 ezres kompakt, automata módban agyonveri.

Persze erre tökéletes, sajna magamból indultam ki, én abszolút nem használom se a fb se a többi közösségi portált. Ha valaki meg akar keresni az hívjon fel és beszéljen. :-)
Vagyis persze van egy kamunevem fb-n, mert kikerülhetetlen(g+ is).
Igen asszem külön kéne választani ezt a fajta képrögzítést a fényképezéstõl. Erre teljesen jó. Családi albumkészítéshez viszont kevés.

theone91
"pláne vacak 5 mp amivel ma már nem fotózunk"

Igen, mert a mai kütyükbe olyan minõségû szenzort tesznek, ami igényli tényleg igényli a 18 megapixelt, nemde? És ha 18 megapixellel fotózol mit is teszel velük? Feltöltöd Instagramra, Facebookra, Twitterre jól leméretezve. Ennyi. Ha valóban olyan igényed vannak, hogy jó minõségben, nyomdakész felbontásban akarsz fotózni, akkor úgyis veszel egy mikro-négyharmados gépet.

Nekem elég lenne a 4 megapixel is, ha jó remek a képminõség, dinamika. Lásd HTC One. A megapixel nem mérvadó esetünkben.

Dzsini
Ha látnád hány embert látok én a belvárosban táblagéppel fotózni 😊 Naponta megyek el a Parlament mellett, és naponta van legalább egy (10 colos) iPad, amivel készül a kép 😊

A vacak 5mp pedig biztosítja azt, hogy villámgyorsan fent van a kép tumblr/twitter/facebookon. Erre kell a hátsó kamera, és erre pont jó például egy turistának. A nagy teljesítményû mobilnet pedig a táblagépben van, nem a telefonban, oda elég valami minimális.

[HUN]FaTaL
FriendCastert megpróbálhatod.

De mind bugos, mert a facebook-sdk egy rakás trágya. Szóval a legjobb, ha böngészõbõl facebookozol. Nekem pl. csak a telefonszámok szinkronizálása miatt van fent az fb kliens, egyébként lehibernáltam és nem használom (értesítések is ki vannak kapcsolva).

Igazából az adatok ugye 4magos 1,5ghz nem tûnik sokkal erõsebbnek a mostaninál(mondjuk a tegra3 sem épp elavult, szal nehéz lenne nagyot ugrani a mostanihoz képest - elsõsorban erre értettem). Ram-ban bõvelkedik(kell is), kijelzõ abszolút rendben van a most kaphatóban, 1080p 7 colon szvsz tök fölösleges max. procizabáló. Hátsó kamera tableten szintén fölösleges, pláne vacak 5 mp amivel ma már nem fotózunk.
Hdmi jó, vezetéknélküli töltés(ha lesz) a legjobb, de ezek már nem olyan dolgok ami miatt lecserélem a mostani n7-et.

Akinek nincs az mostmár várjon, mert plusz 30 dolcsit/eurót ezek bõven megérnek és nem vitás, hogy a legjobb lesz az androidos piacon. Magyarországon viszont egyáltalán nem vagyok biztos, hogy csak 30 euro lesz a különbség.
Ilyenkor ejj de kéne a play áruház hardver vásárlás kategóriája....

Tudtok valami jó appot amivel helyettesíteni lehet a gyári Facebook applikációt?

GregSB
Mintha az emberek a specifikációk alapján vennék az almás gépeket...

De egyáltalán hogy jön ez ide? Én megemlítettem hogy drágább lesz az új N7, miért kell egybõl hasonlítgatni máshoz? Ez valami kényszer?

skinnyman
Jah, 30 dollarral. A negyedolyan specifikaciokkal rendelkezo almas vetelytarsanal igy is bo 100 dollarral olcsobb.

Regards,

GregSB
Viszont drágább is lesz állítólag

skinnyman
"de nagy elõrelépés nem lesz a mostani n7-hez"
Hat ezzel azert lehet vitatkozni 😊 Ami szinte biztosra is veheto: 1080p (+) kijelzo (320+ ppi), ujabb/erosebb vas (cpu-gpu-ram), hdmi kimenet (+ miracast), valoszinu lesz meg wireless charging, stb.
Valszeg eleg slager cucc lesz.

Regards,

Dzsini
Felülre is került és nem süllyesztett a hangszóró - jó pont.
Felülre került a fülhallgató csatlakozó - rossz pont, mert a töltõvel ellentétes oldalon van, tehát ha mindkettõ be van dugva, akkor sehogy se lehet kényelmesen álló módban tartani.
Van hátoldali kamera - jó pont, bár megvagyok nélküle.
Van jelzõfény - jó pont.
Szélességre ugyanolyan, függõlegesen viszont jóval nagyobb a keret - fogni lehet, hogy kényelmesebb, de végképp biztosították, hogy egyetlen eddigi periféria sem fog hozzá mûködni - rossz pont.
Nincs dokkcsatlakozó - semleges, bár a dokkolót sokan szeretik (én is szeretném, csak drága).
A két mikrofonlyuk azonos oldalra került - nem lesz olyan hatékony a zajszûrés - rossz pont.
Sima hátlap - minden fogás látszani fog rajta, az elõd pöttyös felülete ilyen szempontból jobb - rossz pont.

Hi!

Játszik valaki innen a Rise of Glory nevû repcsis gémmel?

★★★★★

theone91
Szép, letisztult még mindig, de a elõlapi kamera maradhatott volna középen. Reméljük kissé vékonyabb lesz. 😊

theone91
Ha tartják a szokásos reggeli menetrendet (szerintem igen), akkor kora este lesz.